• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

sokakta da yasaklansın havayı kirletiyoruz.
ben sigara içen biri olarak içmeyenlere her zaman saygı duydum dumanımın ucu başkasına gitse kalkıp yer değiştirdim rüzgarın yönüne doğru oturdum.
yerini ayarlarsın kardeşim yaparsın sağlam havalandırmanı sigara içenler siz burda takılın dersin.
sokakta içiyoruz da noluyo, kapı ağızlarındayız e o kapıdan geçmek isteyen insanlar dumanımıza mağdur olmuyor mu oluyo.
üstelik ben sokakta başkasının dumanından rahatsız bile olurum ağzıma ağzıma üfleyince.
zaten bi çok tiryaki eminim bahçeli olan yerlerde rahatça sigara içmek için bahçe bölümüne oturuyodu ben dahil.
bu kadar sıkıya gerek yok yasaklanması gereken onca şey varken...

tüm yazılanları okudum... sigara içmeyen biri olarak bu yasağın arkasındayım...

belki bu yasanın amacı göründüğünden çok başka... ama bence gerekliydi...
evet belki sigara içenlere eziyet şeklinde bu yasa ama siz kendiniz için faydalı hale getirebilirsin...

sigara içiyorum ama etrafıma saygılıyım diyen insanların sayısı sizin düşündüğünüz kadar çok değil...
ben bu konuda çok hassasım sağlım nedeniyle ama bazen en yakınlarım bile bana bu zararı verebiliyor...

yok rüzgarın yönü ; yok öbür tarafa üfledim filan olmuyor arkadaşlar o duman o koku bana geliyor ve ... bir de demezler mi "napalım ne yapsak sana geliyor" ... hele yeni sigara içmiş biri yanıma gelmiyor mu kusmamak için zor tutuyorum kendimi... tamam duman yok ama benim midem bulanıyor...

bence sigara içimi azalacak...insanlar ister istemez daha az içecek... ben sanmıyorum ki sigara içemeyecekler diye insanların aç kalmayı da göze alıp restaurantlara gitmeyeceklerini ...

ya da sigara içemiyorum diye gidip bir yerde eğlenmeyeyim diye kendilerini frenleyeceklerini...

belki olabilir böyle düşünen insanlar da ... ama ben ve benim arkadaşlarım bara gidip eğlenmeyi sevdiğimiz halde çıktıktan sonra iç çamaşırlarımıza kadar sigara koktuğumuz için gitmediğimiz yerlere gideceğiz ; ya da kapısından girip anında çıktığımız mekanlara girebileceğiz... benim gibi olan da bir sürü insan var ... toplumun sigara içmeyen kesimi daha fazla sonuçta...

sigara olmazsa yemeğin tadı çıkmaz ; sigara olmazsa biranın tadı çıkmaz ; sigara olmazsa ellerim titrer ; sigara olmazsa stres basar vs...sigara sizin herşeyiniz değil.. lütfen bunu bu şekilde dramatize etmeyin... sigara kullanmıyorum ve yediğim ; içtiğim herşeyden gayet de güzel zevk alıyorum... herşeyin tadına da varıyorum...

yapamıyorum ; bırakamıyorum diyenlere de üzgünüm ama gerçekten istemiyorsunuz demek istiyorum...
insanlar uyuşturucudan bile kurtulabiliyorlar bahsettiğiniz sigara isterseniz bırakabilirsiniz...

sokaklarda içenlerin çocuklara kötü örnek olunacağını da sanmıyorum... bence şu anda çocuklar bu konuda daha bilinçli... benim ergenlik dönemlerimde bir büyüklük göstergesi olan sigara şimdi hiç de öyle görünmüyor... bence çocuklar insanların sigara içmek için çektiği eziyetleri görünce uzak durmayı tercih edeceklerdir...

sanane arkadaşım ben içiyorum ; bırakmayacağım diyorsanız da yasanın izin verdiği yerlerde içiniz sigaranızı; ben susarım ...

sigaranın dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz çocuklar,bebekler de dahil o ortamda olan herkes nasiplenir ve sigara içmeyenler de zararını görür!

başkasının sağlığını tehlikeye attığınız,rahatsız ettiğiniz noktada sizin özgürlüğünüz biter

bende sigara tiryakisiydim. 2 ay oldu bırakalı..birçok başarısız girişimden sonra sonunda başardım.
çok seviyorum sigarayı diyodum.niye bırakıyımki diyordum.ama ben şu sebeple bıraktım sigarayı.ya hamile kaldığımda daha öncekiler gibi bırakamazsam diye çok korktum ve beynimde bitirdim onu.hiç kolay değil tabiiki yılların alışkanlığını silip atmak.ama kendimi hazırladım ve nefret ettim çok seviyorum dediğim alışkanlığımdan.

bendeki iyi değişimleri gören kocamda bıraktı ki o benden çok daha fazla tiryakiydi.çocuğumuza kötü örnek olmak istemedik biz.ve gerçekten sigarasız hayat bambaşkaymış bunu gördükten sonra eline bile almıyorsun sigarayı.

o nedenle bence bu yasakları bir başlangıç kabul etmeli.yani yasak diye sinirlenmemeli sigaraya daha çok sarılmamalı...

sigara zararlı ve kötü birşey beynimize bunu kabul rttirmeliyiz diye düşünüyorum.
öncelikle tebrik ederim bırakmayı başardığın için vereliniortak

işte benim bütün sorunum bırakmayı istemiyorum ve beynim kabul etmiyor:çok üzgünüm:

inşallah sigarayı bırakmak isteyenler bırakır...

inşallah bırakmak isteyen bıraksın bende dilerim :Saruboceq:
heheheheh bende içtim demin gizli gizli.

acayip sarıyomuş yaaaaaaaaaa

malaesef korktuğum oldu benim artmaya başladı bile :delphin::çok üzgünüm:

kesınlıkle ablacım aynen katılıyorum sana.. kaydirigubbakcemile5
kaydirigubbakcemile5 canım sağol ben içmeyen için tanınan hakların yarısına sahip olmak saygı görmek istiyorumkaydirigubbakcemile5
ben bu yasaya neler diyorum başlasam susmam...

ama şunu diyorum ve sana katılıyorum,

insanları muhbirliğe itiyor.

millet birbirini ispiyonlayacak, resimler falan çekilecek..

sigara içmek ayıp bir şeymiş gibi algılanmaya başladı.

küt diye gazeteciler geliyor, sigara içenleri çekiyor, masanda içmeyenlere soruyor

rahatsız oluyor musunuz efendim diye.

ben elimde sigara,televizyonda dayımlara gözükmek istemiyorum kardeşim!

bence bu yasağın arkasında barların kapatılması var...

halkın sağlığının düşünüldüğünü hiç sanmıyorum

halkın sağlığı düşünülüyor olsa bi çok sorun var zaten

hani keneden ölenleri kimse görmüyor mu?
her gün izliyoruz ya, her gün birileri ölmüyor mu keneden? hani bu sağlık değil mi?

bu bi örnek.

peki açlık yoksulluk, sebebi bilinmeyen bebek ölümleri, halkın psikolojisinin iyice bozulması??

hani bunlara kimse bir şey yapmıyor bir sigara mı dokundu?

mekanlarda sigara içilen, içilmeyen bölüm olur
herkes tercihini yapar ya.

ama böyle anarşi altında gibi kurallar koymanın alemi ne?

bi sonraki yasak ne?

aynen içimdekilerin yarısını okudun vereliniortak

memleket bir sigara içenlerle kalkınacak içen içmekten vazgeçmeyecek ya

yaz cezayı hazineye ordan nereye yol su elektrik olarak ..............

kışın bacalardan tüten is sis yerlere çöker kimse sokağa çıkamaz evde dahi nefes alamaz

fakat belediyelere kimse şikayete gitmez bende o bacalardan çıkan dumanları

istemiyorum

fabrika bacaları zehir tüttürüyor

yeraltına zehir akıtıyor

milletin gözüne sadece sigara dumanı batıyor

dediğin gibi bebekler hastanelerde mikrop kapıp ölüyor

adı sağlık karşımdakini ben daha fazla düşünüyorum ben birde ceza kesmeden

düşünüyorum

bu kadar abartılı olmasına karşıyım ben

içmeyen daha önce saygısını korurken bu yasadan sonra bir konuşma tarzları oluştuki

saygı duyduğum birkaç insan kalbimi kırdığı gibi artık bende kıracağım gibi:çok üzgünüm:

Dün bir düğünden dönerken feribotta dışarda açıkhavada gördüm burada sigara içmenin cezası 69 TL yazıyordu...
Açık havada yaaaa kaydirigubbakcemile3
insanlar yinede içiyorlardı ama hepsi denize düşecek kadar bellerinden aşağıya sarkmıştı...:1shok:
Yakında dışarıda içmekte yasaklanır ..
Nasıl olacak bilmiyorum..:1no2:
Alışkanlık zor bırakmak tabii ama birgün hepiniz bu zehirden kurtulursunuz inşallah...:Saruboceq:

kadisim dediğim gibi yeraltı layık biz içenlere

ölmeden mezara koydular bizi ordada börtü böcek istemeyecek bunca yıldır toprakta sadece zehirli atıkları görüyordu

şimdi biz oraya inersek duman bitkileri sarartır

göğün 7 kat üstünemi çıksak acaba
düşürdükleri halimize acıyorum

saygısız yasa beni ne hallere koyduğuna bir bakarmısın

bugüne kadar duymadıklarımı

yapmadıklarımı

kırmadıklarımı kırdırmaya başlattı

buna yasa diyemiyorum

sokakta da yasaklansın havayı kirletiyoruz.
ben sigara içen biri olarak içmeyenlere her zaman saygı duydum dumanımın ucu başkasına gitse kalkıp yer değiştirdim rüzgarın yönüne doğru oturdum.
yerini ayarlarsın kardeşim yaparsın sağlam havalandırmanı sigara içenler siz burda takılın dersin.
sokakta içiyoruz da noluyo, kapı ağızlarındayız e o kapıdan geçmek isteyen insanlar dumanımıza mağdur olmuyor mu oluyo.
üstelik ben sokakta başkasının dumanından rahatsız bile olurum ağzıma ağzıma üfleyince.
zaten bi çok tiryaki eminim bahçeli olan yerlerde rahatça sigara içmek için bahçe bölümüne oturuyodu ben dahil.
bu kadar sıkıya gerek yok yasaklanması gereken onca şey varken...

içme sokaktada içme

bırak beyninde bitir

millet neleri bırakıyor sen neden bırakmıyorsun

yasadan beri aşağılar tarzda bu laflar

övünmüyorum asla 30 yıldır içiyorum fakat şu yıla kadar kimse bu tarz konuşmamış

ve kendimi böyle kötü hissetmemiştim

içtiğim için değil düne kadar kimse kalp kırmıyorken bu yasadan sonra konuşma şekillerinin değişmesinden kötüyüm

dünde içiyordum dün neden konuşmuyordun bugün ne değişti

işte canım bunlar saygıyı istiyorum dediğim şeyler

dün aynı kiiler aynı içiyordu bugün herkes yasa bile belki boşlukla doludur

insanlar ekleye ekleye dünde içeni bugün üzmekten

offffffffff sustummmmmmmmmm

ben saygıyı istiyorum :çok üzgünüm:

benimesimde sigara iciyor maalesef.ben hic onaylamiyorumve de cokrahatsiz oluyorum.bu yasaklardan esimde sikayetci.ben esime söyle diyorum valla dünyanin parasini verdikten sonra senin yerinde olsam dumanini da icime cekip yutarim cevre kirliligi yapip etrafima zarar vermem,izmaritini de yutar ziyan etmem.tabi esimde köpürüyor böyle söyleyince.bence okadar cok tiryaki varki sigara icelimdiye onada bir care bulurlar cok üzülmeyin bence.ama ben kisisel olarak yasagin arkasindayim.icmeyin yahu.

ben 2003 yılından bu yılın mart ayına kadar sigara içtim
gün geldi günde 1,5 paket 2 paket içtiğim olmuştur
mart ayında bıraktım bi anda patt diye :o)
evet belki şuan sigara içiyor olsaydım kafede bi kahve keyfimiz vardı onu da mahvettiler diyebilirdim
ama şuan içmediğim için çok çok çooook memnunum bu yasadan ve açıkçası keşke açık alanda da yasak olsa diyorum bazen sokakta yürürken önümden yürüyenler sigara içiyor ve o an kusasım geliyor tıkanıyorum o kokuya
bi de sigara içmeyenler hep derdi bu sigara leş gibi kokuyor diye bende hadi ordan misss gibi kokuyor derdim şimdi diyorum ki hakketen leş gibi kokuyor

arkadaşlar ben ve eşimde sigara kullanıyoruz.
valla sigara içmeye işyerinde dışarı çıkıyorum. günde ortalama 10-12 arası içiyodum.ama bi kaç gündür 6-7-8 oldu.
sigara kullanan biri olarak bence bu yasa iyi oldu.evet içiyorum bende kaçamak içtiğimden bişeyde anlamıyorum ama bırakmak için en ideal yönten gibi.

kullanan arkadaşlar şuan bende sizler gibi masa başında yken sigaramı yakmayı o kadar isterdim ki. ama bakın kalkıp da dışarı içmeye üşeniyoruml ya.....

bir de şu boyutu var;sigara pek çok hastalığın sebabi ve bu hastalıkların tedavisi için harcanan paraları düşünün ülkemizin ekonomisini düşünün

kendinize acımıyorsanız,içmeyenlere saygı duymuyorsanız hiç olmazsa ülkemizi düşünün,çocuklarınızın geleceğini düşünün!

bir de şu boyutu var;sigara pek çok hastalığın sebabi ve bu hastalıkların tedavisi için harcanan paraları düşünün ülkemizin ekonomisini düşünün

kendinize acımıyorsanız,içmeyenlere saygı duymuyorsanız hiç olmazsa ülkemizi düşünün,çocuklarınızın geleceğini düşünün!

bu ülkede sigara ve diğer tekel ürünlerinden ne kadar çok vergi alınıp para kazanıldığıyla ilgili bir fikriniz var mı sengözlerimebaksanab

sizin dediğiniz tabiki doğru ama ülke ekonomisi büyük fedakarlıkta bulunup tekel ürünlerinin de satışını durdurmalıydı bu mantıktan; şimdi hem sigara satışları hem cezalar gelir kaynağı :bbo:

bugün kuzenim kızılaydaymış. (Ankara)
yanına indim.
naapsak ne etsek derken hadi canlı müziğe gidelim dedik.
ikimiz de sigara kullanıyoruz.deli gibi içmeyiz,tiryaki değiliz.
elimizden geldiği kadar ailelerimizin yanında da içmeyiz.
ancak sigara içip keyif yapabileceğimiz bir yer aradık.
bana bahçesinde canlı müzik olan, şehir içi bir yer önerin de biramın yanında bi de sigara yakayım..

10 haftalık hamileyim
bebeğim daha minicik ve belki bir nefes sigara bile onu çoooooooook etkileyecek
yasağı destekliyorum
özel alanımıza karışılıyor kendi dükkanımda içemiyorum demiş bir arkadaş. peki arkadaşım ben senin dükkanına bir malzeme bakmak için girsem ve sen içeride sigara içiyor olsan. bebeğime vereceğin zararı biliyor musun? farkeder etmez çıksam bile birkaç nefes o küçücük yavruya yazık değil mi?
birgün hepimiz anne olacağız, meleğimizin parmağına diken batmasından bile sakınacağız. biraz empati.
ayrıca dışarıda yanımdan sigara içerek geçenler de beni oldukça rahatsız ediyor. zehirlenmek istemenizi hadi anladık ve hoşgörü gösterdik ama zehirlemenizi asla hoşgöremeyiz. bebeğime hiçkimsenin zarar vermesine izin vermem

Bende sigara içen bir insanım.. Avrupada da uygulanıyor bu yasa ama orda sigara içenlere özel yerler yapıyorlar ve saygı duyuyorlar.. Bence bu yasa sırf para kazanmak için çıkarılan bi yasa.. Ve benim tek üzüldüğüm nokta esnaf yavaş yavaş yok olacak çoğu mekan kapatılacak.. Ben bi yere zorunda kalmadıkça gitmem ya da cafelere hiç gitmem keyfi.. Yazın açık alanlara giderim kapalılara gitmem ve benim gibi içen çoğu insan böyle yapıcak.. Valla herkese kolay gelsin yapacak birşey yok malesef..

ben öyle düşünmüyorum artık ben rahat rahat kafeye gidip oturabilirim dolayısıyla esnafların müşterileri artacak kaydirigubbakcemile2

ben öyle düşünmüyorum artık ben rahat rahat kafeye gidip oturabilirim dolayısıyla esnafların müşterileri artacak kaydirigubbakcemile2

aynen katılıyorum tam terside mümkün içmeyenler rahat rahat gidip oturacak esnafa bir şey olacağı yok yani sositosositoayrıca avrupada bu uygulama sayesinde sigara içme oranı yüzde 15 azalmış süper umarım bizim ülkemizde daha çok olur :lepi:

senin sigara içme özgürlüğün elinden alınmadı sadece içmeyen insanların temiz hava özgürlüğünü yok etmene engel olundu.sen yine sana ait özel ortamlarda mesela evinde paşa paşa iç.kime ne.

zamanla insanların alışacaklarını düşünüyorum..sonuçta 1996 yılına kadar ,otobüslerde içiliyormuş.ondan sonra sigara yasaklanmış..şimdi de bir sorun yok çünkü herkes alıştı..buna da insanların alışacaklarını düşünüyorum..
bu arada sen saygı duyabilirsin ama çoğu insan saygı duymuyor ve hiç izin almadan sigara yakmaya kalkıyor.bende buna sinirleniyorum..
ha şu da var ,sigara içemiyorum diye insanların lokanta ,kafe.vs yerlere gitmemesi de bana ayrıyetten saçma geldi..eşime saçma diyorum ,kendince bana sigara içme ihtiyaclarının olduğunu söylüyor..aslında saçma değilmiş. (keendisi içiyorda)
sonuçta nereye kadar insanlar kafelere gitmeyecek,dışarıda yemek yemeyecek..her zaman evde olmaz ki..

Son düzenleme:
Bence yasak getirilmesi iyi oldu.ıçmeyen insanları düşünen insan sayısı o kadar az ki...Gittiğim bi yerde,bir kişi bile sigara yaksa içmeyen biri olarak o kadar rahatsız oluyorum ki...Arkadaşlar özgürlüklerinin kısıtlandığını söylemiş.Ama bu yasağı yavaş yavaş uygulamaya kalksalardı;önce cafeler,lokantalar sonra kahvehaneler daha sonra işyerleri...Pek faydasının görüleceğini sanmıyorum,şimdi her yerde yasak olduğu için rahat davranamaz kimse bu konuda.Tiryakiler dışarda da içebilirler,hem bu onlar için de daha iyi.Açık havada hiç değilse duman altında kalmazlar ve kapalı ortamda biz de hiçbir şekilde rahatsızlık duymayız.Henüz kapalı bir ortama girmedim ama açkçası çok merak ediyorum;sigarasız hayat nasıl:)

bugün show haberde verdi,
kahvehanelere artık insanlar gitmiyormuş.
kahvehane sahibi , günde 600 bardak çay satıyordum yasaktan önce diyor, yasaktan sonra 150 tane satabiliyormuş.
bomboş kahveler.

ayrıca kendi gözlemlediğim kadarıyla da bahçeli mekanlar dolu fakat diğerleri bomboş.
amaç da zaten o tür yerleri kapattırmak.

Back