Yazdığım yazıyı okumuşsunuz... Orada da anlattım bunları ama;
Bence günlük tutuyor olmak sigarayı aklınıza getirecektir.
Motivasyonunuza zarar bile verebilir.
(bakın gün içinde "akşam ister miyim" diye farkında olmadan akşam isteme ihtimalinize güdülenmişsiniz)
Bence tam aksine aklınızdan tamamen çıkarmalı aklınıza geldiği an sevdiğiniz bir başka yoğun uğraşıya dalmalısınız..
Zaten 3-4 dakika içinde o istek azalacak, yok olacaktır.
(düşünün ki günde 20 sigara içen birisi sadece 4-5 ini esasında ihtiyaçtan(!) içer. Diğerleri el alışkanlığı, "dur bi sigara yakayım" vs. dir)
Bir de "can sıkıntısı alışkanlık vs gibi şeylerden içtim" demişsiniz. En kolayı o anda içmemek. Madem farkındasınız durduk yere içtiğinizin; içmeyin, direnin.
Sizin yönteminizle bir arkadaşım bıraktı.. Bir iki ay sonra baba olacağı sırada hastane girişinde bir kaç tane yaktı.. Şimdi yine eskisi gibi içiyor.
Çünkü aklından çıkarmamıştı. Bekleme anında ondan başka şey aklına gelmedi. Onsuz o dakikaları geçiremeyeceğine güdülenmişti.
Planlamayın dünü, akşamı, yarını. Düşünmeyin üzerinde.. Bir ay sonra aklınıza gelmeyecek, iki ay sonra kokusundan iğreneceksiniz.
(zaten şimdi anlama imkanınız yok ama bıraktıktan sonra sigara kokan birisi yanınıza gelince, "ben böyle mi kokuyordum" diye düşünüyorsunuz ki o dehşetle bir daha elinizi sürmezsiniz)
selam;
önerileriniz için çok teşekkürler, lakin her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
ben bu topiği ilacın etkisini not etmek için açtım. ve motivasyonumu artırması için. yıllarca sigara içen, bırakmak için nerdeyse her türlü yöntemi denemiş, defalarca madde kullanımı seminerlerine katılmış, dahası bu konularda seminer vermiş biriyim.
siz bırakabilmişsiniz, darısı başıma. ancak kendi kendine bırakabilen kişi sayısı %3. siz bu inatcı gruptansınız :) kulvarlarımız farklı yani. :)
Benim kaygım sigaranın bir şekilde aklınızdan çıkmıyor olması üzerine..
Yoksa bırakın kurtulun da nasıl kurtulursanız kurtulun, esas mesele elbette bu :)
Benim çevremde bırakan herkes %3 lük grupta o zaman.
Çünkü bizim şirkette bu sene 3 arkadaşım bıraktı -ki bunlar 1 er paket içiyordu- hepsi bir birlerinden etkilendi kendi kendilerine bıraktı. O sebeple çok da zor olmadığını düşünürüm hep.
hııım, sizin şirketteki suda ya da yemeklerinde bişey var o zaman, elemana ihtiyacınız var mı? geleydim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?