• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara bırakma günlüğüm.

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
bir aydır geçmeyen ve geceleri uyutmayan öksürük neticesinde soluğu dün göğüs hastalıkları uzman doktorun yanında aldım. netice itibariyle 15 yıldır günde en az 1 paket sigara içiyorum. bir akciğer filmi ve kan testi yaptırdım.
bugün hastaneye sonuçları öğrenmeye gittim. doktor yarım saat sonra gelecekmiş, kafeteryaya indim, nescafemi aldım, sigaramı yaktım, oooh mis. derken oturmak için yer bulamayan bir hanım, sonra başka bir hanım daha geldiler. birbirini tanımayan 3 insan olarak yarım saat muhabbetin gözüne vurmayı becerdik. tabi sigaralar ardı ardına yandı, söndü.
doktorun yanına çıktım. akciğer filmini gösterdi. benim akciğerler parçalı bulutlu hava gibi görünüyordu. kısa bir süre sonra KOAH hastalığı için uygun bir adaysın dedi. bunu biliyordum ama duyunca korktum. üstelik bizim sülalede normal yoldan ölen yoktur. yani öyle yaş kemale ermez. ya kanser olunur, ya siroz...

her ay bırakma denemeleri yaptığımı söyledim. tarihini belirle ve bırak dedi. belirlediğin tarih 1 aydan önce olmasın. o tarihe göre kendini şartlandıracaksın dedi. daha önceki bırakma denemelerimi anlattım. zyban hiç işe yaramadı. nikotin sakızıyla 1,5 ay bırakmıştım fakat şimdi o da işe yaramıyor, artık tadı çok hoşuma gitmeye başladı :9: nikotin bandı hiç işime yaramamıştı. kullanmadığım tek champix kaldı, önerirmisiniz dedim. kullanabilirsin dedi. doktordan çıkıp bi sigara daha yaktım. eczaneye gidip ilaçlarımı aldım. champix de kampanya varmış 150 liraya aldım. benim aylık sigara masrafım en az 170. sanırım..

işe geldim, bi tane ilaç içtim. ilacın üstünden 3,5 saat geçti. çooook sakinim. sigara, arkadaşlar "hadi sigara içmeye çıkıyoz" demeselerdi aklıma gelmezdi. ilk kullanımda böyle bir etki beklemiyordum zira zybanı iki hafta kullandığım halde hiç bir etki görmemiştim, hadi itiraf edeyim sivilcelerime iyi gelmişti :16:

ilk 14 gün sigara içmek serbest, 8-14 günler arasında sigarayı bırakmam gerek. henüz hangi gün bırakacağıma karar vermedim.
bu topiği motive olmak ve ilacın bendeki etkisini not etmek için açtım. ilerki günler için merak içindeyim.

ellifcino merhaba öncelikle geçmiş olsun ....sigara bırakma günlüğünde yani(topiğin) hayırlı olsun ve sigara bırakma kararından dolayı tebrikler arkadaşım hakkında hayırlısı olsun . inşallah sende bu sigara zıkkımını bırakırsın. sigarasız sağlıklı günler dileğiyle .....

Burayi gunluk olarak kullanmak seni fazlasiyla motive edicektir kararin icin seni kutluyorum umairm en kisa zamanda kurtulursun
Bende bugun biraktim hic bir destek almadan cunku aldikca daha cok baglaniyorum sigaraya nikotin sakizi gibi. bende hergun girip kendi topigimde yazicam gercekten yazinca biraz rahatliyorum ve basaricagimi hissediyorum

bu güzel kararın için seni kutluyorum. burada birbirimize destek oluyoruz. umarım sen de bizler gibi başaracaksın sigarayı bırakmayı. allah yardımcın olsun.

hepiciğinize kocamaaan teşekkür ederim. sizlerin topiğini de takip ediyorum. bu 10 gün boyunca sigara içmeye devam edeceğim için sizi kötü etkilemek istemem. 10 gün boyunca burayı okuyup, okuduklarınızı da unutun. :kkk: sonrasında ben de aranıza katılmış olucam, beklentim bu yönde en azından.

dün akşam yemekten sonra 1 tane içtim, sonra 1 tane daha içip çok erken bir saatte yattım. ilaca çok düşük dozla ve günde 1 kere olarak başladığım için akşama doğru etkisini kaybediyor herhalde. dün ilaçla ilgili ekşi sözlükteki entrylere baktım. (ilk 4 sayfaya ancak bakabildim) kullanan herkes sigarayı bırakmış, sonra da ilacı bırakmış. ilacı vaktinden önce bırakanların bir kısmı sigaraya yeniden başlamış, diğer kısmı hala azimle devam ediyor. ilacın yan etkisinin çok olduğunu da okudum. şu anda çok düşük doz kullandığım için o yan etkileri görmedim. günde 2mg kullanmaya başlayınca estirdiğim terör hakkında sizi bilgilendirmeyi borç bilirim :9:

sabah ilacımı içtim.

sigara bırakma kelimeleri havada uçuşmaya başladığında daha çok sigara içtiğimi biliyorum, birkaç gün bu şekilde devam etmesi benim için şaşırtıcı değil.

öğleden sonra yine yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
zaman çok çabuk geçiyor, işle ev arasında mekik dokuyorum. bugün de yoğun günlerimden biri.
dün akşam da diğer akşamlardan farklı değildi, yani yeterince zıkkımlandım. :)
bugün sabah hapı yuttum. ilacı aldıktan sonraki bikaç saat daha etkili sanki. mesela sabah 9 dan beri 2 kere zıkkımlandım(her zamanki gibi ) fakat tadı ilginçleşmeye başladı. böyle dilim karıncalanıyor gibi.
ama henüz doz artırımı olmadı. yarın, sabah akşam içmeye başlıyorum, 8. günden itibaren de doz iki katına çıkacak, bombayı o zaman bekliyorum.

bugün ilacın 3. günüydü.

öyle işte günlük, sen de çok sıkıcısın hacı

bugün ilacın 4. günü. bugünden itibaren akşamları da almaya başlıyorum. bugün ufak bir doz artırım günü, ama esas doz artırımı ilacın 8. gününde olacak.
dün içtiğim bazı sigaraların tadı hakkaten tiksindiriciydi.
bugün ilk sigaramı içtim, ikincisini saat 13.00 e öteledim.
artık azaltma vakti...

ilacın dördüncü gününde toplamda 10 adet sigara içtim. normalde bir paket içerdim. ancak ilacın 5. 6. günlerinde ne kadar içtim hesaplayamadım bile. dikkat etmedim hiç, çok içtim.

bu ilaç benim unutkanlığımı tetikledi, öyle ki cumartesi akşam ilaç almayı bile unutmuşum.
geceleri uyuyamıyorum, sabaha doğru uyumaya başlıyorum, sabah kalkıp işe gelmek çooook zor. bütün gün en çok düşündüğüm şey: uyku
iştah durumum etkilenmedi daha, hatta ilaç iştahımı azalttı mı ne?

o herkesin bahsettiği hd rüyaları görmek mümkün olmadı daha...
bu saate kadar 2 adet sigara içtim. bakalım geceyi nasıl kapatıcaz.

bugün ilacın 8. günü. 0,5 mglık dozlar bitti artık. günlük doz alımım toplamda 2mg a çıktı.
dün akşama kadar 5 adet içtim, akşam ne kadar içtiğimi sayamadım, ama can sıkıntısından içtiğimi biliyorum, içmek için çoook büyük bir isteğim kalmadı.
hd rüyalar beni duydu herhalde. sabaha kadar uıyduruk kıytırık, gereksiz ne kadar şey varsa hepsini gördüm, çok da gerçekciydi. sabah kalkıp hazırlandım, kuaföre gideyim dedim, bizim bir üst sokağa çıktım, ohhoooo cafeler, restoranlar, len ben buraya niye daha önce gelmemişim diye hayıflandım. hemen eşime söylim de akşama gelelim dedim. kuaför aramaya devam ederken uyandım. :37:
ve bugün yapmam gereken ne kadar ayrıntı varsa, hepsini geceden rüyamda yapıp bitirdim. :7:

ve fakat çoooook uykusuz ve uç noktalarda unutkanım.
ama sigarayı bırakmaya az kaldı hacı.

dün gündüz çok, akşam az içtim. ne kadar çok da içsem; eskiden içtiğim gibi 1 paketi bulmuyor.
yarın sigarayı bırakma günüm.
bugün henüz içmedim.

hala içmedim. marketten çerez aldım.
leblebi, kuru üzüm, su, çay. muhteşem dörtlü, takılıyom öyle.
bugün içmemek için deneme günüydü.
akşam içermiyim? kim bilir?

bugün ilacın 10. günü, sigarayı bırakma günüm. dün bir deneme yaptım, akşama kadar içmedim. akşam bikaç tane içtim, ama alışkanlık-can sıkıntısı gibi nedenlerle içtim, canım çok istediği için değil. ilaç bırakırken etki gösteriyor diyorlardı, gerçekten öyleymiş. sigara içmediğinizde, aramıyorsunuz. aklınıza geliyor tabi ama "dayanamıyorum, sigara içicem" gibi bir şey hissetmiyorsunuz. yani ilaç sizi sigarasızlıktan ağlatmaz, kriz geçirtmez (sanırım), olsa da ufak çaplı olur herhalde.
dünkü tecrübeme dayanarak bugünü rahat geçireceğimi düşünüyorum.

Yazdığım yazıyı okumuşsunuz... Orada da anlattım bunları ama;
Bence günlük tutuyor olmak sigarayı aklınıza getirecektir.
Motivasyonunuza zarar bile verebilir.
(bakın gün içinde "akşam ister miyim" diye farkında olmadan akşam isteme ihtimalinize güdülenmişsiniz)

Bence tam aksine aklınızdan tamamen çıkarmalı aklınıza geldiği an sevdiğiniz bir başka yoğun uğraşıya dalmalısınız..
Zaten 3-4 dakika içinde o istek azalacak, yok olacaktır.

(düşünün ki günde 20 sigara içen birisi sadece 4-5 ini esasında ihtiyaçtan(!) içer. Diğerleri el alışkanlığı, "dur bi sigara yakayım" vs. dir)

Bir de "can sıkıntısı alışkanlık vs gibi şeylerden içtim" demişsiniz. En kolayı o anda içmemek. Madem farkındasınız durduk yere içtiğinizin; içmeyin, direnin.

Sizin yönteminizle bir arkadaşım bıraktı.. Bir iki ay sonra baba olacağı sırada hastane girişinde bir kaç tane yaktı.. Şimdi yine eskisi gibi içiyor.

Çünkü aklından çıkarmamıştı. Bekleme anında ondan başka şey aklına gelmedi. Onsuz o dakikaları geçiremeyeceğine güdülenmişti.

Planlamayın dünü, akşamı, yarını. Düşünmeyin üzerinde.. Bir ay sonra aklınıza gelmeyecek, iki ay sonra kokusundan iğreneceksiniz.

(zaten şimdi anlama imkanınız yok ama bıraktıktan sonra sigara kokan birisi yanınıza gelince, "ben böyle mi kokuyordum" diye düşünüyorsunuz ki o dehşetle bir daha elinizi sürmezsiniz)

Yazdığım yazıyı okumuşsunuz... Orada da anlattım bunları ama;
Bence günlük tutuyor olmak sigarayı aklınıza getirecektir.
Motivasyonunuza zarar bile verebilir.
(bakın gün içinde "akşam ister miyim" diye farkında olmadan akşam isteme ihtimalinize güdülenmişsiniz)

Bence tam aksine aklınızdan tamamen çıkarmalı aklınıza geldiği an sevdiğiniz bir başka yoğun uğraşıya dalmalısınız..
Zaten 3-4 dakika içinde o istek azalacak, yok olacaktır.

(düşünün ki günde 20 sigara içen birisi sadece 4-5 ini esasında ihtiyaçtan(!) içer. Diğerleri el alışkanlığı, "dur bi sigara yakayım" vs. dir)

Bir de "can sıkıntısı alışkanlık vs gibi şeylerden içtim" demişsiniz. En kolayı o anda içmemek. Madem farkındasınız durduk yere içtiğinizin; içmeyin, direnin.

Sizin yönteminizle bir arkadaşım bıraktı.. Bir iki ay sonra baba olacağı sırada hastane girişinde bir kaç tane yaktı.. Şimdi yine eskisi gibi içiyor.

Çünkü aklından çıkarmamıştı. Bekleme anında ondan başka şey aklına gelmedi. Onsuz o dakikaları geçiremeyeceğine güdülenmişti.

Planlamayın dünü, akşamı, yarını. Düşünmeyin üzerinde.. Bir ay sonra aklınıza gelmeyecek, iki ay sonra kokusundan iğreneceksiniz.

(zaten şimdi anlama imkanınız yok ama bıraktıktan sonra sigara kokan birisi yanınıza gelince, "ben böyle mi kokuyordum" diye düşünüyorsunuz ki o dehşetle bir daha elinizi sürmezsiniz)

selam;
önerileriniz için çok teşekkürler, lakin her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
ben bu topiği ilacın etkisini not etmek için açtım. ve motivasyonumu artırması için. yıllarca sigara içen, bırakmak için nerdeyse her türlü yöntemi denemiş, defalarca madde kullanımı seminerlerine katılmış, dahası bu konularda seminer vermiş biriyim.
siz bırakabilmişsiniz, darısı başıma. ancak kendi kendine bırakabilen kişi sayısı %3. siz bu inatcı gruptansınız :) kulvarlarımız farklı yani. :)

dün hiç sigara içmedim. ilk günüm mucizevi bir şekilde rahat geçti. canım hiç istemedi. sadece üzerimde hafif bir melankoli vardı. ve uyku isteği hiç bitmiyor. bunlar ilacın etkisi mi yoksa sigara içmememin etkisi mi bilinmez. önceki bırakma denemelerimde sinir küpü olup çıkardım, içmemek için kendimi zorlardım ve çok zorlanırdım. çok mutsuz olurdum ve hep uyumak isterdim. dün bunları yaşamadım pek, uyku hariç. :)
eşim de artık bana kokmaması için arka balkonda içiyor.

bugün ilacın 11. günü, sigarasız 2. gün

selam;
önerileriniz için çok teşekkürler, lakin her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
ben bu topiği ilacın etkisini not etmek için açtım. ve motivasyonumu artırması için. yıllarca sigara içen, bırakmak için nerdeyse her türlü yöntemi denemiş, defalarca madde kullanımı seminerlerine katılmış, dahası bu konularda seminer vermiş biriyim.
siz bırakabilmişsiniz, darısı başıma. ancak kendi kendine bırakabilen kişi sayısı %3. siz bu inatcı gruptansınız :) kulvarlarımız farklı yani. :)

Benim kaygım sigaranın bir şekilde aklınızdan çıkmıyor olması üzerine..
Yoksa bırakın kurtulun da nasıl kurtulursanız kurtulun, esas mesele elbette bu :)

Benim çevremde bırakan herkes %3 lük grupta o zaman.
Çünkü bizim şirkette bu sene 3 arkadaşım bıraktı -ki bunlar 1 er paket içiyordu- hepsi bir birlerinden etkilendi kendi kendilerine bıraktı. O sebeple çok da zor olmadığını düşünürüm hep.

Benim kaygım sigaranın bir şekilde aklınızdan çıkmıyor olması üzerine..
Yoksa bırakın kurtulun da nasıl kurtulursanız kurtulun, esas mesele elbette bu :)

Benim çevremde bırakan herkes %3 lük grupta o zaman.
Çünkü bizim şirkette bu sene 3 arkadaşım bıraktı -ki bunlar 1 er paket içiyordu- hepsi bir birlerinden etkilendi kendi kendilerine bıraktı. O sebeple çok da zor olmadığını düşünürüm hep.

hııım, sizin şirketteki suda ya da yemeklerinde bişey var o zaman, elemana ihtiyacınız var mı? geleydim :)
ilk günler gün saymak istiyorum, bunu özellikle istiyorum hoşuma gidiyor :)
daha çok yeni, yani bırakmış bile sayılmam herhalde. ilk günler sigarayı sık sık hatırlamam normal, ama bu hep böyle devam etmeyecek. sigara aklıma geliyor ama içesim gelmiyor, bu müthiş bir şey benim için.

sigaradan kurtulucam emin olun, sadece yöntemlerimiz farklı. ve desteğiniz ve de ilginiz için çok teşekkür ederim.

hııım, sizin şirketteki suda ya da yemeklerinde bişey var o zaman, elemana ihtiyacınız var mı? geleydim :)

İnsanlar birbirlerinden olumlu ya da olumsuz etkilenme meyilindelerdir.
Bizde de sadece yeni gelen sekreter arkadaşımız içiyor, ona "öğlen tatili hariç içemeyeceğini ve sigara izni olmayacağını" belirttim. Mecburen de olsa bayağı azaltmış oldu. (gerçi o bana marfietmiş gibi "akşam daha çok içiyorum bana faydası yok" diyor ama sanırım cahilikten)

Kendi açtığım konuya da yazdım, bakarsınız. Sigara içen arkadaşlarınızdan uzak durun bence, içlerinde kendi yapamadığı için sizin de bırakmanızı desteklemeyenler dahi çıkacaktır. Kendisini yalnız hissetmek istemeyecekler, kendilerine bırakmak zor geldiğinden, bırakanlar kervanına katılmaktansa sizin bırakmamanızı isteyecekler...

Bizim şirkette de içmeyenler çok olunca içenler kendilerini yalnız hissettiler biraz da ondan bıraktılar.
Zaten düşünürseniz, bir çok kişinin sohbet, ahbaplık halinde arkadaşına eşlik etme niyeti ile içtiğini fark edersiniz.

kaç gündür yazmamışım, biraz yoğun ve sıkıntılı zamanlardı.
arada bir kaçamaklarım oldu, ilacı unuttuğum ve bazen de uyku yaptığı için özellikle içmediğim zamanlar oldu.

ilk başlarda bunların olacağını biliyordum, önceki bırakmalarımda da olmuştu. bunları es geçiyorum, kaldığım yerden devam.. iki güne kadar ilacın da devam paketini almam gerek.

bu ilacın benim gibi bir tiryakide bile böyle bir etki yaptığını gören eşim, "kendine devam paketi alırken, bana da bir başlangıç paketi al" deyiverdi. bendeki değişimi görmese böyle bir şey söylemezdi, çünkü bırakabileceğime hiç ihtimal vermiyordu. ben bırakırsam, kendisinin çok daha rahat bırakacağını düşünüyor.

neyse arada yazarım yine.

hala sigarayı bırakmış değilim. tam olarak sadece 2 gün içmedim.
akşama kadar hiç içmiyorum, akşamları bikaç tane içiyorum.
ilacı sadece sabah 1 tane alıyorum. akşam ilaçlarını da alabilsem, o içtiklerimi de içmezdim belki. akşam aldığım ilaç çarpıntı yaptı, iki gece üst üste olunca akşam ilaçlarını bıraktım.

akşama kadar rahatlıkla içmeden durabiliyorum, aklıma da gelmiyor, ama eve gidince ilk işim bir sigara yakmak... ev, sigarayı çağrıştıran en büyük uyarıcım sanırım. bikaç gün eve gitmesemmi ki :9:

Back