Sifirdan ev düzmek?

evet cok memnunum cuk dıe oturdu hersey...bızımde kendı evımız allah razı olsun kayınpederımden aldı evımızı... kıra derdın de yok ıstedıgın esyayı kendı ıstedıgın gıbı yaptırmanı tavsıye ederım... ıstersen gosterebılırım sana ama bu aksam olmaz cunku wırelessım de bı sorun var kablolu yazıyorum buraya... ama ıstersen yarın aksam web cam da gosterebılırım.. umarım begenırsın...

çok sevinirim :69:
ayrıca beğeneceğimden eminim, tercihlerimiz aynı gibi duruyor:82:

ben biraz fransiz kaldim :) simdi özel yaptirmak almaktan daha mi ucuza geliyor??
mozzarella bende antalyali olacam:) allah nasip ederse ama daha biraz zamanim var....
eger sen de özel yaptirirsan nerde ve nekadara yaptigini paylasirmisin:)

simdi modalife a baktim gercekten akilda tutulmasi gerekilen bir isim bence.
Ev alan arkadasima hayirli ugurlu olsun diyorum. Darisi olmayanlarin basina. :21:

ben biraz fransiz kaldim :) simdi özel yaptirmak almaktan daha mi ucuza geliyor??
mozzarella bende antalyali olacam:) allah nasip ederse ama daha biraz zamanim var....
eger sen de özel yaptirirsan nerde ve nekadara yaptigini paylasirmisin:)

evet cnm öyleymiş, bi arkadaşım yaptırmıştı daha ucuza gelmişti Ankara sitelerde, demekki sadece oraya mahsus bişey değilmiş, mobilyayı yaptırmak daha uyguna geliyormuş.

tabiki paylaşırım, seve seve...
sen neresine geliceksin cnm Antalya'nın?

buarada ev konusunda tşk ederim, Allah herkese nasip etsin inş:71:

Kendi zevkine yaptirmak ve bunun daha ucuza gelmesi cok süper bisey...o zaman bunuda akilda tutmak ve arastirmak lazim. ben insallah manavgata gelcem :) sen merkezdemisin?

Beyaz esya ve ceyizler haric en az 15 tl tutuyor oda enaz..
yani rahat 20 milyar... ama bu tutulan eve göre degisiyor kimisi
daha cok mobilya alirken kimi daireler kücük oluyor..
Birde tabiki lükse kacip kacmamaya bakiyor..
Firsat paketleri 4-5milyara bulunur ama herkesi tatmin edermi orasi tartisilir..
Kisacasi evlilik icin yillar öncesinden birikim yapmak gerekiyomus..:31:

Cok haklisin Dygulu...bende 25 yillik hayatimin 19 yilini okumakla gecirdigim icin bendeki birikim maalesef 0 tl:) aglasammi gülsem mi bilemedim. Okul biter bitmezde evlenmeyi düsünüyoruz bu yüzden yine birikim 0 olacak.
dedigin gibi kimileri cok esya aliyor kimileri az. Ben mesela salonu hem misafir hem günlük oturmak icin kullanmayi düsünüyorum.

merkezdeyim ben cnm daha yeniyim zaten 6 ay oldu geleli :)

ne güzel!umarim alismisindir:) bende istiyorum antalya da olmak ...insallah zaman cabucak gecer bende sevdicegime kavusurum. Ben antalya yi manavgati cok seviyorum ya. o asiri sicaklara hic denk gelmedim ama orada bir ömür gecirmeyi düsünebiliyorum.

canım oturacağın ev kendinizemi ait yoksa kiramı??? mobilyalara gelince bak bende aynı sen gibi düşünüyorum.ayrıyetten bi salon gurubuna gerek yok.2 oda bi salon var oturacağım evden.en büyük odayı yatak odası yaptırıcam:)))) diğer büyük odayı oturma grubu,tv ünitesi.küçük odayıda yemek masası,aynası ve küçük 2 dolap komidin gibi daha uzun.sandalye rengini beyaz düşünüyorum.tamamlaması içinde giyah,gri beyaz tonlarında bi koltuk alıp geçicem.hem boş oda kalmıycak.hemde salonda kocaman bir masa bulunmuycak çok geniş ferah olucak.ilerdede çocuk olunca masayı oturma odasına bi köşeye taşıycam olup biticek.ayrı ayrı koltuk grubu almaya gerek yok bence.

mobilyaların fiyatları çok değişken canım.mesela yemek odası,oturma odası,yatak odası kampayayla 3.500 binede bulursun.eğer maddi açıdan zordaysanız.aynı zamnda da araştır derim sana beğendiğin modellerin çıktısıyla mobilyacılarla görüş daha uyguna geliyorsa onları yaptırırsın.aslına bakarsan sevgi,sağlık,huzur olduktan sonra teferreuta gerek yok.biz 30 bin ayırdık ama gör ne eksiklikler çıkıcaktır herşey gönlümüze göre olmayadabilir.şans meseleside biraz.çokta dert etme yani.eskidenmiş o bi al 20 yıl kullan devri bitti.millet normal bişiy alıyor.maddiyatı düzeltince bir daha alıyor.heleki memurlar için en aptalca şey pahalı mobilyaların alınması.taşına taşına mahfoluyor o mobilyalar.

Cok haklisin Dygulu...bende 25 yillik hayatimin 19 yilini okumakla gecirdigim icin bendeki birikim maalesef 0 tl:) aglasammi gülsem mi bilemedim. Okul biter bitmezde evlenmeyi düsünüyoruz bu yüzden yine birikim 0 olacak.
dedigin gibi kimileri cok esya aliyor kimileri az. Ben mesela salonu hem misafir hem günlük oturmak icin kullanmayi düsünüyorum.

canım 5 milyarada evin tüm eşyaları alınır buna kap kacakta dahil 50 milyarada hatta dahada artar gider herkesin bütçesine göre değişir evlenince kirada oturacaksan şuan için senin ve evleneceğin kişinin fazla birikimi yoksa yemek odası misafir odası için koltuk takımı vs. almazsın oturma grubu yatak odası ve beyaz eşyanı alırsın en gerekli eşyaları alırsan masrafın az olur kına gecene ucuza küçük bir yer tutar herkezi çağırır müzikli eğlenceli yaparsın ertesi günde giyersin gelinliğini oda damatlığını nikah salonunda nikahınız kıyılır orayada yine herkez davetli olur artık sadece nikahtan evlenen kişi sayısı çok fazla nikah kıyılınca takı takılmak için ayrı bir salona alıyorlar gelinle damadı sonrasındada takı merasimi bitince herkez evine sizde yemeğe:56:mesela bizde nikahtan evlendik eşimle kına gecesi zaten o kadar yorucu olduki iyiki düğün yapmamışız dedik

yani anlayacağın biz okul biter bitmez evlenlim ve kesinlikle bu insanla olmalı birbirimizi çok seviyoruz diyorsan fedakarlık yapman gerekli eşya mutluluk getirmiyor çünkü önemli olan içinde huzurlu mutlu olmak evlenip evinize yerleştikten sonra zamnla çalışıp yaparsınız birlikte bazı şeyleri ilk aşamada en gereklileri almalısınız eğer kısa sürede az bütçeyle evlenelim derseniz:32:

beyaz eşyalar ( çamaşır mak.buzdolabı bulaşık mak. mikrodalga fırın,setüstü ocak ve lcd plazma tv) sanırım yaklaştık 3 bin tl ye yakın tutmuştur. Mobilyalarda ( yatak,yemek ve oturma odası ve tv ünitesi) 5.500 tl tuttu. bu yazdıklarımı erkek kısmı aldı şuan için. bizim aldıklarımızda yani çeyizim gerçi hala alınıyor ama tahmini bi rakam söylersem eğer o da 3 bine yaklaşık bi rakam.. fakat daha görünmeyen şeyler var onlarla birlikte biner tl lik artışlar olabilir en fazla 2 diyim.. tabi peşin alındı yukardakiler biz kayınvaldemlere ödeyeceğiz her ay.. halı ve perdeler var bi de.. onlarda bin tl tutar :37:

topiği görünce bi hesaplıyım dedim, içime fenalık geldi resmen:1:
kap kacak kız tarafınınn çeyizlikleri mutfak gereçleri falan hariç 22.000 i bulmuşuz.

canım 5 milyarada evin tüm eşyaları alınır buna kap kacakta dahil 50 milyarada hatta dahada artar gider herkesin bütçesine göre değişir evlenince kirada oturacaksan şuan için senin ve evleneceğin kişinin fazla birikimi yoksa yemek odası misafir odası için koltuk takımı vs. almazsın oturma grubu yatak odası ve beyaz eşyanı alırsın en gerekli eşyaları alırsan masrafın az olur kına gecene ucuza küçük bir yer tutar herkezi çağırır müzikli eğlenceli yaparsın ertesi günde giyersin gelinliğini oda damatlığını nikah salonunda nikahınız kıyılır orayada yine herkez davetli olur artık sadece nikahtan evlenen kişi sayısı çok fazla nikah kıyılınca takı takılmak için ayrı bir salona alıyorlar gelinle damadı sonrasındada takı merasimi bitince herkez evine sizde yemeğe:56:mesela bizde nikahtan evlendik eşimle kına gecesi zaten o kadar yorucu olduki iyiki düğün yapmamışız dedik

yani anlayacağın biz okul biter bitmez evlenlim ve kesinlikle bu insanla olmalı birbirimizi çok seviyoruz diyorsan fedakarlık yapman gerekli eşya mutluluk getirmiyor çünkü önemli olan içinde huzurlu mutlu olmak evlenip evinize yerleştikten sonra zamnla çalışıp yaparsınız birlikte bazı şeyleri ilk aşamada en gereklileri almalısınız eğer kısa sürede az bütçeyle evlenelim derseniz:32:

Evet cok haklisin...esya mutluluk getirmiyor. Ama insan yinede eksiksiz olmasi imkansiz oldugunu bilsede ona yakin biseyler istiyor.Temel seyler olsun ama en iyisi olmasada olur diye düsünüyorum.Hem zaten ben kesinlikle öyle 300 kisilik dügün düsünmüyorum. Nedense beni hic cekmiyor hatta düsününcesi bile ürkütüyor beni. Bu yüzden dedigin gibi kina eglenceli olur ama nikahdan direk yemek sonra ev oda en yakin tanidiklarla.
Allahim herkese gönlüne göre versin insallah.

kesinlikle katılıyorum. düğün olayını abartmamak lazım. aileler istiyor ama bi ev düzecek kadar paranın yarısını düğüne veriyorsun malesef. 250 kişilikti bizim düğünümüz, olabildiğince elemiştik gelecek olanları.10 milyar verdik salona çok güzeldi.yemekliydi. ama mesela müzik grubundan çok memnun kalmadık. önemli olan düğünden sonrası, ömür boyu mutlu olabilmek yani:69:

Herkese selamlar,

Yeni evlenecek olanlar ya da yeni evlenmis olanlar...evinizi sifirden düzmek ne kadar tuttu ortalama? yani orta halli esyalar. Buna kap kasik dahil etmiyorum. Buzdolabi, camasir makinasi, koltuk takimi vs.
Cünkü düsünüyorumda erkek arkadasimin biraz birikmis parasi var fakat onunla hem ev düzmek hem dügün yapmak, yani o parayla ikisini haletmek ne kadar gercekci olur onu kestiremiyorum.
:26:

a dan z ye herşey şuan 20000-25000 bulmustur sanırım dahada eksık var ya

maksımum 15 bın tuttu sanırım ıvır zıvırlarımızla belkı okadar da yoktur,herşeyı cok araştırıp aldım,fazlasını almadım

ne mı oldu daha 10 aylık evlıyım evımıze hırsız gırdı bunların 3-4mılyarı gıttı kahroldum,evinizi güvenilir yerden tutun derim,alt katlardaysa mutlaka demirli olsun,lcd tvler pahalı(dugun hedıyemdı)hafıf dıye adam camdan götürmüş kahroldum:2:

Anladim cnm, bende fazla birikim yapmamistim simdiye dek..
son 1 senedir kazandigimi harciyorum ceyize, ama inan yardim olmazsa olmuyor
ya ailen yada nisanlin yardim etmek zorunda..
Salonu dedigin gibi yapabilirsin, yada oturma odasi esyalarini borclariniz
bittikten sonra tamamlayabilirsiniz.. Hepsini ayni zamanda almanize gerek yok
biraz kendinizi esnek birakirsaniz kafaniz rahat olur..
Eger cok zor durumda kalacaksaniz
dügünü 1 sene ertelemeyi düsünmezmisiniz ?

erkek arkadasimin birikmisi var ev düzmek icin...tabiki benim ailemde üzerine düsen vazifeyi yapmaya hazir bu söz konusu bile degil. ama yinede herhalde hic borcsuz olmayacak gibi. Bende beklemekten yanayim ama erkek arkadasim biraz acele ediyo bu konuda yas 33 olunca :) tutustu galiba :P

ooo yasi baya varmis yani bencede evlenmek isterr:1:
hic borcsuz evlenenlere cok özeniyorumm

Back