Sıfırdan başlamak

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
26
Kızlar benim ygs durumum baya kötü. Sayisal falan dökülüyor. Bende sifirdan baslamam lazım. Ama nasıl yapılır ne yapılır. Seneye giricem ama durumlar kötü gibi.

o zaman ilk yapman gereken matematik başlamak :) orda da sıfırım diyorsan antremanlarla matematik serisi tam sana göre :) şimdi onlara başlayıp 2-3 ay içinde bitirirsen ilk adım soru bankalarına geçebilirsin veya ilkadım soru bankasıyla beraber götürmeni tavsiye edebilirim antremanlarla matematiği :) bir yandan paragrafda çözmelisin . şöyle bir program yap kendine bir günde kesin olarak çözmen gerekenler diye atıyorum antremanlarla mat tan 25 sayfa 40 soru paragraf +1 sosyal konusu (tarih,coğrafya,felsefe) ygs için önerim bu yönde vaktinde çok şu an bence başarabilirsin :)

Antremanlar matematik vardı ama bir kenara attim yeniden başlarım artik. Birde ben kac saatimi ayirmam lazım. Herkes sabaha kadsr çalışiyorum diyor. Birde bizi sürekli sözcük türleri konusunda baski yapıyorlar. Bende pek yapamıyorum. moralim bozuluyor. Paragraf halledilir gözüyle bakıyor herkes. Bir kere ben cumlede anlam laragraf çalışırken baska sey cozsene sen dedi.

sözcük türleri dilbilgisi olarak ygs de çok çıkıyor ondan öyle demiş olmalılar zaten bi kere tamamen öğrenince sözcük türlerini sürekli bakmana gerek kalmıyor :) ygs türkçe de 40 sorunun 30 a yakını paragraf bunu bilip öyle çalışmalısın bu otuz sorunun 20 den fazlasını yapman senin için öncelik olmalı bir türkçe denemesi çözmeyi dene bakalım 15- 20 arasında yapıyorsan kötü seviyedesin ama toparlanabilir 25 civarları ideal net 30 a kadar çıkıyorsan bu iyi :) zaten paragrafın konusuna çalışmaktan ziyade paragraf çözmeyi öğreneceksin :) sabaha kadar çalışıyorum diyenler açık net atıyor :) ben 4600 sıralama yaptım geçen yıl çalışabildiğim en geç saat 23.30 du sonrasında uyuyordum :) kafanın açık olması içinde uyku düzenin olmalı :) az uyumak iyi midir iyidir ama bünyeni sağlam tutmalısın atıyorum 7 saatlik uyku senin için ideal ama sen gidip de 10 saat uyursan günün neresinde ders çalışacaksın :) hiç ders çalışma alışkanlığım yok diyorsan da ufak ufak başla mesela atıyorum yarım saat boyunca sadece dersinle ilgilen onun dışında hiç bir şeyle ilgilenme 10 dakika kalk bir dolan sonra tekrar yarım saat bu şekilde 3 parça çalışıp uzun ara verebilirsin ama zamanla ders çalışma sürelerini de arttırmalısın :) ben senin matematik olarak sıfır olduğunu düşündüğüm için rakiplerine yetişmen anlamında dedim ayrıca tavsiyem şu bir dersi tek başına çalışma günlerce atıyorum dedin ki antrenmanlarla matematiğin 1. kitabını 10 günde bitircem dedin 5. günde o kitaptan nefret etmeye başlarsın 8. günde bi kenara atar suratına bakmak istemezsin :) yaşadım biliyorum :) ki sonrasında da 15 gün matematik çalışmazsın :) o yüzden azar azar olsun ama sağlam olsun derim ben :) forumda da hocalarımız falan varsa onların da onaylayacağını düşünüyorum :)

Çok teşekkür ederim. Ygsde çıkıyorda biraz bu sene hic sormadiklari sorulari sormuşlar. Bizim felsefeci din felsefesinden hic sormadi demislerken şimdi ilk defa bu sene sordular dedi.

yani sorabilirler istatiktiklere kanmamak lazım sen hepsine düzenli olarak çalışmalısın çünkü sonuçta adamın sorma hakkı var :)

Merhaba 12. sınıfa geçicem ve ygs lys nasıl çalışmam gerek hangi kayanklardan pek bir fikrim yok sayısal öğrencisiyim ve tıp istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…