Sıfır morfoloji,sıfır ileri hareket ve %42 DNA hasarı...Sonuç:HAMİLEYİM

Diremmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2013
89
41
88
Öncelikle herkese merhaba...4 yıllık zorlu bir serüvenini ardından çok şükür hamileyim...Yıllarca burda ki bir çok kadının hikayelerini burdan okudum...şimdi başkalarına umut olma sırası bende..Hikayem çok uzun şöyle kısaca özetleyeyim:
2011:ilk Polip ameliyatı.tedaviler tedaviler ama sonuç yok.
2012:tekrar 2 polip ve rahimde perde ameliyatı.yumurta büyütme çatlatma tedavileri.sonuç yok.
2013:yumurta büyütme çatlatma tedavileri ve sonuç dış gebelik.iğneyle sonlandırıldı.psikolojik olarak bittiğim günler.3 ay korunma süresi.
2014:artık gözle görünen bi sorun yok.hiç bir tedavi uygulanmadı. Çalışmalara devam.umut hiç yok.hiçbir neden yok (!)ünüversitede yapılan sperm tahlilleri normal.yumurtlama normal ama sonuç yok.
2015 ekim:tüp bebek yapmaya karar verdik.yumurtalar toplandığı gün eşimin sperm tahlilinde hareketlilik ve morfoloji 0 (sıfır).buna rağmen 2 döllenmiş yumurta ama sonuç gene olumsuz.
2016 şubat:Kagan Aydos hocayla görüşüldü.istenen sperm dna testi istenilen merkezde yapıldı ve sonuç %42 DNA hasarı.çocuk sahibi olmak için tedavi şart denildi.
Bu süreçten sonra eşim sigarayı bıraktı. Kan pıhtılaşma ve genetik testlerini yaptırdık.bu ay tam eşimin tedavisini baslatacakken HAMİLE olduğumu öğrendim. Şu anda 6 +3 günlük hamileyim.hala şoktayız.sonuç ne olursa olsun 4 yıl içerisinde ilk defa gebe kaldım.hikayede çok detay var ancak bu kadar kısalta bildim.umarım birilerine umut olur..
lütfen Umudunuzu yitirmeyin...ben hala inanamıyorum bu yüzden başkasının hikayesini yazıyor gibi yazdım:))sevgiler
 
tebrik ederim Arkadaşım işte Allah'ın izniyle 1 tane hücre yeterli :) :)

bizlere de moral oldun ..
 
Masallah tebrik ederim.umudunu tamamen yitirmek olan biri olarak heyecanlandim
Morfoloji %0 bir bos gebeligimiz var 4 sene bitiyor ve henuz pozitif sonuc alamadik. Tup bebek istemiyoruz once esimin durumunu iyilestirmek istiyoruz. Ama sizin icin cok sevindim. Insallah bebeginizi kucaginizada alirsiniz.ozel bisey yapmismiydiniz? Bir de kafaya takma dedikleri seyi yapabilmismiydiniz? Ben hala adet gununu heyecanla bekliyorum malesef 4 yildir hala kabullenemedim hala son 2 gun acabami telasiyla yasiyorum. Gecikincemi ogrendiniz hamile oldugunuzu? Belirtiniz varmiydi? Kusura bakmayin cok soru sordum.
 
Bebeğimi kaybettim.hemde bu konıyu açtıktan 1 hafta sonrabir kaç ay sonra 2.tüp bebek denememe başlıyacam.
 
Bebeğimi kaybettim.hemde bu konıyu açtıktan 1 hafta sonrabir kaç ay sonra 2.tüp bebek denememe başlıyacam.
Canım DNA hasarında Allah korusun sakat bebek doğumları oluyor biliyorsun. Eşin ilaçlarını ve vitaminlerini kullansa büyük iyileşme sağlanabilir, sonra da tüp bebek yaptırırsınız.Ben de aynı durumdayım da o yüzden diyorum. Bizim kromozom testimiz daha belli olmadı ama bir sorun olduğu açık maalesef
 
Dna hasar testi yaptırdık geçen nisan ayında. hasar oranı %42 çıktı. Kaan aydos ta tedavş gördük. temmuz sonu yaptığımız testte %7 e düştü. bi süre doğal yolla deneyin artık bi sorun yok dedi.yaklaşık 6 ay geçti bi sonuç elde edemedik.ileri Hareketlilik ve morfoloji son testte %2 çıktı.
kaygı düzeyim o kadar yüksek ki ve o kadar stresliyiz ki... olacağı varsa da olmaz.2.tüp bebek için bir tğrlü cesaretimi toplayamıyorum...hiçbirşeye dayanacak gğcüm kalmadı.umarım bir gün burdan güzel bir haber yazarım...sevgiler
 
Canım ben de tüp bebeği hiç istememiştim. Doğal yolla olsun diye çok uğraştım ama bir de tüp bebekle bile olmayan insanları düşündüm. Mesela bir gün muayeneye gittiğimde en yüksek doz ilaçla bile yumurtası olmayan gördüm. Hem de daha 30 yaşında. İnşallah kendini toplayıp başlarsın
Ben de bunalımdayım. Psikiyatriste gittim. Bebek işini 6 ay ertele, ilaç kullanman lazım , dedi. Ben de olmaz dedim.
 
Canım doktorun bizden istediği testin üstünde kromozom testi yazıyordu, ikimiz de kan verdik. DNA hasar testiyle aynı şey mi?
 
Hayır ayrı testler.ben Diyarbakır da yaşıyorum.kaan aydosla internet üxerinden yazıştık.Ankarada yaptırdık biz dna hasar testini.
 
Hayır ayrı testler.ben Diyarbakır da yaşıyorum.kaan aydosla internet üxerinden yazıştık.Ankarada yaptırdık biz dna hasar testini.
Evet ben de okuduklarımdan aynı testler olmadığını fark ettim. Doktor neden bizden istemedi ki. Sadece kromozom testi istedi. DNA hasar tespiti için sperm veriliyor galiba. Eşimin sperm değerleri normal olduğu için mi acaba
 
Bir dış gebelik bir düşükle sonuçlanan gebelik birde başarısız tüp bebek denemem vardı.doktorum 2. Deneme öncesi dna hasar,genetik test ve kan pıhtılaşması ile ilgili testler yapalım dedi.bunlardan biri neden olabilir dedi.dna hasar testi büyük bir merkezde diğer testleri de üniversite hastanesinde yaptırdım.
burda dna hasar testi yapan yerlerle anlaşması olan bir tüp bebek merkezinde numune verdik onlar ankara ya gönderdi.sonuç 15 gün sonra mail olarak geldi.
 
Şimdi hastaneden geliyorum.anlamıyorummmm bu neyin cezası.kendimi yerden yere vurasım var.bu nasıl bir şanss yaaa...tam tüp bebeğe yoğunlaştımm karar aşamasındayım.yeni bir polip oluşmuş.diğer ay operasyon la alınacak.bu 3. ameliyatım olacak.
şu 5 yıl içinde yaşamadığım şey kalmadı.bi kere ya bi kere şu doktorun odasından ağlamadan çıkayım yaa....
artık kafayı yiyecem....allahımm bana sabır verr....ne yapsam da geçse şu içimdeki sancı..
bi şey olmuyorsa olmuyor....zorlamanın anlamı yok...
 
İnşallah beklediğine değer canım.Ben de açık miyom ameliyatı oldum. Karnımda 20cm kesik var. Kendini işe vermek insana çok iyi geliyor. Kendini işine ver, her zamankinden çok çalış, biriktirdiğin işler varsa tamamla. Bana bunlar iyi geldi. Unutmak için gün boyunca hiç oturmuyorum
 
hayatımda hiç bir şey yolunda değil zaten.3 aydır işsizim.dışarı çıkasım yok günlerdir.eşim sürekli şehir dışında.kendini neyle avutayım şimdi...
çok yoruldum çok yıprandım...
 
aynı bensın
 


Selam canım güzel. Haber var mi diye bakayım dedim sana nasilsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…