• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu Sıfır evime mutfakk ??

tuma23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
526
53
73
Kızlar,biz krediyle sıfır bi ev aldık evin mutfağında ne tezgah ne musluk ne mutfak dolabı yani hiiiç bişe yok . L şeklinde bi tezgah düşünüyorum tabi hangi malzemeden olması gerektiğini ne yazıkki bilmiyorum,en sağlıklı ve kullanışlı malzeme hangisidir acaba ? bi de mutfak dolabı için hangi tür malzemeyi önerirsiniz?renk konusunda da kırmızı ve gül kurusu arasında kararsızım :(( yardımcı olur musunuz lüüütfeen;)

bi de şu hazır mutfaklar hakkında fikirleriniz nedir canlarım??tavsiyelerinizi bekliyoruuum ;)

Ikeanın mutfaklarının iyi olduğunu duydum, bir arkadaşım kızına yaptırttı. Tabi hazır mutfaklarda dolap büyüklüklerini istediğiniz gibi ayarlayamıyorsunuz. Yani, demek istediğim 70 cm. lik bir yere dolap koymak istediğinizde hazır dolaplar 30, 45, 60 cm. gibi olabildikleri için 10 cm. boşluk kalıyor, orayı bir plaka ile dolduruyorlar. Ama marangoz yaparsa canınız kaç cm lik dolap istiyorsa onu yaptırtma şansınız var. Tabi marangozu iyi seçmek lazım.

Tezgah olarak laminant, mermerit, mermer, granit, çimstone/beleco/silestone gibi markalar altında satılan yapay quartz tezgahlar, corian gibi yine yapay akrilik tezgahlar ve çelik tezgahlar var.
Laminant sanırım en ucuz alternatiflerden biri, ama iyi izole edilmeyip su alırsa şişip kullanılmaz hale gelebiliyor, sıcağa karşı çok hassas, üzerinde doğrama yapılırsa kesilebilir.
Bazı mermer ve granitler gözenekli yapılarından dolayı altına su geçirebiliyor ya da lekeleri çıkmayabiliyor diye duyuyorum. Granitin radyasyon yaydığı da söyleniyor. Ama granit kullanan çok kişi var ve çok da memnunlar. Benim bir kaç mutfağımda mermer vardı, limon suyu damlatmamak kaydıyla gayet rahat kullandım.
Corian ve quartz tezgahlar gözeneksiz bir yapıya sahip olduklarından daha hijyenik oldukları söyleniyor. Leke tutmuyorlar. Corian biraz çabuk çiziliyor, ama tamir edilebiliyormuş.

Kapak konusunda 2010-2011 yılından kalma internetten değişik sitelerden okuduklarımla derlediğim bir yazıyı aşağıya ekliyorum.
www.ozturkogullari.com/eveb.htm'den alıntı
Mobilya üretiminin ana hammaddesi olan ham suntanın ve MDF'nin yapım aşamasında kullanılan yapıştırıcıda ve doğal ahşabın üzerine çekilen cilada da yüksek miktarda bulunmakta olan formaldehit miktarının çok maliyetli işlemlerden sonra insan sağlığına zarar vermeyecek hale getirilip üretim yapılmasıyla oluşan hammaddeye diğerlerinden ayrılması için E1 adı verilmiştir.
E1
Emisyon sınıfları için kısa işaret. Emisyon sınıfları ahşap malzemeleri formaldehid ayrılmasındaki miktarına göre işaretlemektedirler. E1, E2, E3 sınıfları arasında ayrım yapılmaktadır, burada E1 sınıfı en az zararlı madde serbest bırakan sınıftır. Sınıflandırma için önemli olan denetleme odasıdır. Burada denetlenen parça belirli bir süre için hava ile sabit ısıda ‚yıkanmaktadır’. Bırakılan formaldehid miktarı damıtılmış suda toplanmaktadır ve ölçülmektedir.
Havadaki formaldehid miktarı ppm biriminde (parts per million) ölçülmektedir. Geçerli oda yükünün 0,1 ppm değerini aşması yasaktır.
Ticari laminatların o kadar az zararlı madde oranı bulunmaktadır ki, bunlar zararlı madde içermeyenler’ olarak sayılmaktadır.

www.lakekapak.com/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=110 ADRESINDEN
Dolaplarda genel olarak 9 farklı kapak çeşidi kullanılmaktadır
1-LAKE KAPAK
Ham MDF ( Midium Density Fiberboard ) üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması usulüyle yapılan kapağa Lake Kapak denir.
2-AHŞAP KAPAK ( MASİF KAPAK )- CİLALI KAPAK
Ahşap kapak, tamamen ahşaptan( masiften ) yapılan veya ahşap kaplamalı profil ve ahşap kaplamalı MDF’den ( MDKAP ) yapılanlar olmak üzere iki farklı türde üretilen kapaklardır.
Ahşapla çalışmak zor olduğundan , iyi kalitede ağaç bulunamadığından , desen ve renk tutturmak problemli olduğundan dolayı , ahşap kapaklar genellikle ahşap kaplı MDF’lerden ( MDKAP ) üretilmektedir.
3-PVC MEMBRAN KAPAK
PVC ( Poli Vinil Clorür ) Membran Kapak, Tekyüz MDF üzerine balon presle değişik renk ve desenlerde PVC kaplanmasıyla yapılan kapaklardır.Ekolojik ve geri dönüşebilir bir malzeme olmamasından dolayı çevre ve insan sağlığı için PVC hakkında kaygılar vardır.
4-ACRILUX KAPAK ( AKRİLİK KAPAK )
Acrilüx, genelde PMMA olarak bilinen ve 3 tabakadan oluşan bir maddedir. En üst tabaka akriliktir. Diğer iki tabaksı ABS' dır. PVC veya alüminyum profillerin üretiminde kullanılan tekniğe benzer bir teknikle, yani çekme (ekstrüzyon) yöntemiyle üretilir.
Acrilüx paneller (High gloss paneller), 2780*1220 mm. Veya 2440*1220 mm. Ebatlarında MDF veya SUNTA’nın üzerine akrilik folyonun lamine edilmesiyle oluşturulan plakalardır.
Acrilüx Kapak, Akrilik kapak veya High Gloss Kapaklar, 2780*1220 mm. Veya 2440*1220 mm. Ebatlarında MDF veya SUNTA’nın üzerine akrilik folyonun lamine edilmesiyle oluşturulan plakalardan kesilmek ve kenarları da PVC bant ile bantlamak suretiyle oluşturulan kapaklara denir.
5-LAMİNANT KAPAK
MDF veya sunta üzerine sıcak pres altında değişik renk ve desenlerde Laminant kaplama sıkılarak yapılan kapaklardır.
6-BOY KAPAK
Boykapak standart boyutları, standart renkleri olan dekoratif yüzeyli folyo kaplı endüstriyel mobilya ürünüdür.
Boy kapakların ön yüzeyleri 0,20 mm pvc, arka yüzeyleri ise bayaz melamin kağıt kaplıdır
7-PROFİL KAPAK

Profil,MDF plakalardan çekilen ve üzerine 40 mikrona kadar PVC folyo kaplanmış değişik renk ve modelde üretilen malzemelerdir.
Profil kapak ise,dış çerçevesi profilden oluşturulmuş ve içine 8 mm kalınlığında MDFLAM veya SUNTALAM konularak yapılmış kapaklara denir.
8-MDFLAM – SUNTALAM KAPAK
Tabaka halindeki MDFLAM veya SUNTALAM plakalardan kesilerek elde edilen kapakların kenarlarının PVC bantla bantlanması suretiyle yapılan kapaklara denir.
MDFLAM – SUNTALAM NEDİR ?
Melamin reçinesi yedirilerek emprenye edilen dekor kağıtlarının belirli sıcaklık ve basınç altında ham MDF veya SUNTA üzerine preslenmesi suretiyle elde edilen ürünlere MDFLAM veya SUNTALAM denir.
9-ALÜMİNYUM ÇERÇEVELİ PROFİL KAPAK
Adından da anlaşılacağı üzere alüminyum çerçeve içine genellikle cam takılarak üretilen kapaklara denir.Dolaplarda genellikle diğer kapak türleriyle kombine edilerek kullanılırlar.

Dediğim gibi bunlar 2011 den falan kalma şimdi yeni çizilmeyen akrilik kapaklardan bahseden forum konularına da bir bakın.

Benim tezgahım çimstone, kapaklarım da PVC. Tezgahtan çok memnunum. Mat, beyaz üst kapaklardan da çok memnunum. Parlak mürdüm alt kapaklar nazlı biraz, çiziliyor, tozu gösteriyor.

Daha önceki mutfağın kapakları melamindi (sanırım yukarıda laminant denen kapak, çok kullanışlı olduklarını söyleyebilirim. Tezgahım da laminantdı, başına bir iş gelmedi tezgahın, ama onlara tezgahaltı eviye takılmadığı için yeni mutfağımda tercih etmedim.

cevabın için çok teşekkür ediyorum,uzun uzun yazıp baya aydınlattığın için emeğine sağlık canımm;))

kızlar tezgah için herkes graniti öneriyo ama bi yandan da nette granitin radyasyon yayıp kanser yaptığı ile ilgili yazılar var. kafam çok karısık. mermerit de kullanışlıymış fakat o da yapay malzeme yine kanserojen etki söz konusu e ne yapıcam şimdi bi yardım edin canlarım???

canım tamamını krediyle mi aldınız ...nekadar çektiniz...sende çalışıyomusun..kaça aldınız evi...bizde alıcazda çabalıyoz işte....buarada herzaman hayalimdi mor beyaz L mutfak:14:

canım tamamını krediyle mi aldınız ...nekadar çektiniz...sende çalışıyomusun..kaça aldınız evi...bizde alıcazda çabalıyoz işte....buarada herzaman hayalimdi mor beyaz L mutfak:14:

hayır tamamını değil bi kısmını kredi çektik canım önceden birikmiş de vardı biraz. 153 bine aldık evi, ikimizde çalışıyoruz maaşın birini krediye bagladık tatlım 5 yıllığına.Allah herkese hayırlısıyla ev sahibi olmayı nasip etsin canım,darısı size inş.

ben yeni mutfak yaptırdım kırmızı siyah düşünmüştüm fakat beğendiğim kapağın kırmızısı yoktu siyah vardıda gönülsüz olarak siyah beyaz yaptırdım ama inanılmaz güzel oldu çok memnunum temizlik yönöndede 10 numara şiddetle tavsiye ederim high gloss 3 boyutlu olanlardan desenli kapak benimki gül desenli simlileride varda eşim beğenmedi çekebilirsem resim koyayım hiç tereddütsüz yaptır derim

bende taşınacam aynı şeyleri arştırıyorum ben mor düşünüyorum mutfağımı dolaplarda mebran malzeme kullanılacak çok baktık en son ona karar verdik

kızlar mutfağın dolapları takıldı,haftaya da mermer bitecek inş. foto paylaşmaK istiyom ama foto nasıl konuyo bilmiom..

kızlar mutfağın dolapları takıldı,haftaya da mermer bitecek inş. foto paylaşmaK istiyom ama foto nasıl konuyo bilmiom..

canım bak yorum yazarken aşağıda eklenti ekle var ordan ekledim ben $mutfak-dolapları-3.webp şekilde yani..fotolarını bekliyorum

arrr teşekkür ettim resim eklememe yardımcı olduun için;)mutfağım pek güneş almadığı için açık renk terch ettim,parasal nedenlerden dolayı mdf yaptıdrım çok lükse kaçamadım,herkesin gönlüne göre mutfaklar diliyorum güzeller..

rica ederim şekerim ne demek:1::1::1:güzel olmuş mutfağın çok güzel zamanlar geçir güzel yemekler yap inş.:16::16:tezgah sanırım siyah granit.bide ne kadara mal oldu dolpların canım

rica ederim şekerim ne demek:1::1::1:güzel olmuş mutfağın çok güzel zamanlar geçir güzel yemekler yap inş.:16::16:tezgah sanırım siyah granit.bide ne kadara mal oldu dolpların canım

güzel dileklerin için çok saol şekerim ,hepsine hepimiz için amin diyorum ;)) dolaplar 1600 tl ye mal oldu canım tezgah da 950 canım .mutfağın ölçüsü de 3,7 mt.

güzel dileklerin için çok saol şekerim ,hepsine hepimiz için amin diyorum ;)) dolaplar 1600 tl ye mal oldu canım tezgah da 950 canım .mutfağın ölçüsü de 3,7 mt.

çok uygun olmuş fiyatlar vede gayet güzel olmuş,bizim mebran olunca bide 2 duvar 4000 ni bulacak tezgahta dökme daha uygun diye onu seçtik oda 1500 ü geçer sanırım:31:hayırlısıbakalım allah yardım eder inş.

Back
X