Şifa arıyoruz

Yahyusatiss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
12
3
1
26
Hepinize merhabalar.
Annem 40 yasında bir ev hanımı. Yaklaşık 3 senedir geçmeyen iç sıkıntıları baş ağrıları var. Fakat bu normal bi baş ağrısı değil ağrı kesici içse bile geçmiyor. Migren mi? Diyeceksiniz. Hayır migrende değil. 3 senedir gitmediğimiz doktor kalmadı. Midemde sıkıntılar var sanki birisi midemi sıkıyo diyor. Başıda aynı şekilde ağırlık var diyor. Bir hafta iyise, bir hafta çok kötü. Ataklar geçiriyor kendini yerlere atıyor. Doktorlarda sakinleştirici verip uyutmaktan başka birşey yapmıyorlar. Depresyon dediler tedavi gördü fakat yine sonuç alamadık. Bir türlü atlatamıyoruz bu durumu. Her bölümden doktorlara göründük ama hiçbiri bir işe yaramadı. Elimizden hiçbirşey gelmiyor. Annem gibi bu sorunları yaşayan bir tanıdığınız veya sizin böyle bir durumunuz oldu mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok çaresisiz.

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bütün doktorlari gezdiğinizi yazdığınıza göre fiziksel nedenleri yok sanırım. Psikolojik terapi gördümü (haplari demiyorum). Anneniz herhangi bir travma yasadi mi mesela sevdigi bir yakini vefat etmis olabilir veya agir hastalik geciren

İyi bir psikiyatriste ya da ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmelisiniz.

Bu baş ağrıları sürekli.mi oluyor yoksa dönemsel mi. Inşallah bulursunuz çaresini. Tıbbi olarak hiçbir rahatsızlığı yoksa stresten uzak.durmaya çalışsın
Belki baş ağrısına tetikleyen birşey vardır mesela ben kahve kokusu aldığımda basim ağrır mutlaka o yüzden o kokudan uzak dururum kahve içilen ortama girmem

Esimin babasida gencliginde sebepsiz bas agrilari yasiyormus. Bir doktor kati yagi birakmasini soylemis ve o gunden sonra agrilari kesilmis. Bir ihtimal yeme aliskanliklarini gozden gecirin. Gecmis olsun

Arkadaşım babasını psikolog psikolog gezdirdi bu ağrılar yüzünden...en sonunda bir psikiyatrist nörolog tavsiyesinde bulunuyor...adamcağızin tümöru olduğu görüldü ..tümöre mudehale edildiğinde iyileşti.

Aynen benim yakinımin hipofiz bezindeydi...

Him benzer sorunlarla doktor doktor gezip en sonunda somatizasyon bozukluğu teshisi konan birini tanımıyorum. Ruh ve sinir hastaliklari hastanesinden iyisini bulamazsiniz. Bulunduğunuz ile yakin bir hastane araştırıp bir gidin derim. Bir de bahsettiğim hastaligin bulgularını okuyun örtüşüyor mu?

Evet örtüşüyor bir çoğu. Tanıdığınız iyi bir doktor varmı bu konuda ?

Evet örtüşüyor bir çoğu. Tanıdığınız iyi bir doktor varmı bu konuda ?
Bahsettigim 20 yildan fazla konmus bir teshis. Ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde koymuslar bu teshisi. Siz boyle tam teşekküllü bir hastaneye giderseniz daha iyi olur. Ben örtüşen durumlari bilemiyorum, bahsettigimiz hastalik icin ayirt edici midir yoksa genellikle bu tur hastalarda görülür mü bilemiyorum.

5 şey yapılacak
-ilaçlı beyin mr ı
-endoskopi+kolonoskopi
-karın ultrason
-kalp ekg-eko kontrol
-check up kan tahlilleri

bunlar temizse olay psikolojik
değilse zaten tedavi baslar hocalar düzelir.

mesela bende son bir aydır reflü var
endoskopi oldum hafif reflü cıktı
şikayetine göre midede reflün az diyor adam bana
ben de tereddüte dustum mesela..
ama benim sesim değişti kısılıyor insanlar söylüyor bunu ben değil bu kadara kadar da psikolojik değildir herhalde
iyi bir kbb ye de gidicem iyi bir kbb dr u bulmam lazım bakalım

şimdi nasıl anneniz?

Anlattığınıza göre psikosomatik bir rahatsızlık gibi duruyor. İhmal etmeden tam teşekküllü bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gidin.

beslenme ile ilgili oneri sunan doktorunuz oldu mu peki?

direk anlattiginiz sekilde degil ama,
tuz kullanmayi kesip bas agrisindan kurtulan,
gluteni kesip mide ve bagirsak sorunlarindan kurtulanlarin hikayeleri de cok.

Migde agrilarinin bas sebebi stres haplarla bu is olmazki ben inanmiyorum o piskiyatrinin verdigi ilaclarin bi ise yaradigina sadece uyusturuyor baska bisey yok anneniz genc bi ise girsin calissin ne biliyim mutlu olacagi seyler yapsin kafa dengi arkadaslar gezme tozma hobi olur bence insanin kafasini rahatlatan seyler bunlar. Benim esimdede var avi cok sever ava giittim zaman yuruyorum midem rahatliyor diyor ama orda kafa dagittigi icin mutlu oldugu icin rahatliyor farkinda degil yoksa herseyi kafaya takan migde agrisindan duramayan bi adam. Bence annenizi mutlu edecek seyler bulun hersey kafada baslar kafada biter bu tur seylerin ilaclarla gececegini hic sanmiyorum

Benim annem de yıllarca sebebi bilinmeyen bas agrilariyla savasti. Nerelere goturmedik ki? En sonunda Göztepe Egitim Arastirma Hastanesi'nde bi doktor safra kesesine bakmak istedi. Iki tane tas varmis onlar alindiktan sonra agrilari bicak gibi kesildi. Aklinizda bulunsun bu ihtimal de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…