Şiddetli soğuk algınlığına evde ne yapılabilir?

dersimm

ne mutlu İNSANIM diyene
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
1.070
3
kızlar arkadasm çok fena usutmus ve asla hastaneye gıtmyor ne ılac alsam gecer acaba?en etkılı soguk algınlıgı ılacı hangısıdır?burda ısım yasaksa ozel mesajla belırtebılırmısınız

ilacı kafanıza göre almayın derim sonuçta doktora da gitmemiş belki bir alerjisi falan olur doğal bitkisel yoldan denemeye çalışın derim.nanelimon falan adaçayı içip uyusun terlesin kendine gelebilir belki ama doktora görünmesinde fayda var.

ıhlamur kuşburnu zencefil meyve kabuklarından oluşan çaya bal katıp biraz da karabiber ekleyip içmek ve iyice terlemek annemin sıklıkla uyguladığı bir yöntem ve denemeye değer

Çok çok geçmiş olsun.ilaç adı yazacaktım ama özelden msj atamıyorum.Hani varya suda erittiğimiz toz ilaç portakallı ve limonlu..o iyi geliyor soğuk algınlığına.Evde meyve varsa kaynatın ve için.Aslında doktora gitse bi iğne olsa daha çabuk atlatır.Tekrar geçmiş olsun!

Ihlamur,kuşburnu,limon çok iyi geliyor.Ayrıca ben genelde greyfurt,portakal ve limonun suyunu sıkar,bu karışımı içerim böyle zamanlarda.Ama greyfurtla ilacı aynı dönemde tüketmek zararlı.Buna dikkat etmek gerek.

Bir de midem bulansa da o dönemler de bol kuru soğanlı salata falan yerim.Kuru soğan çiğ haliyle tam bir antibiyotiktir.

Eğer boğazı ağrıyorsa kekik kaynatsın,içine bal ve bolca limon
çok iyi geliyor..

hepinize cok tesekurler arkadaslar tevsıyelerınız cok ısıme yaradı bılmedıgım karısımlarda ögrenms oldum sagolun

ekinezya cayi gribe birebir. birde aktarlar da grib icin kurutulmus bitki karisimi caylar satiliyo. icinde hersey var. papatya ihlamur kusburnu adacayi daha bilmedigim bi suru sey. onlardan alin icine kabuk tarcin, zencefil, bal, limon kisacasi ne bulursan karistirin. cok iyi geliyo.

"grip ilac ile bir haftada, ilacsiz 7 gunde gecer" derler, kesimlikle cok dogru..
en guzeli dinlenmek bide ihlamur zencefil bal karisimini sicak icip terlemek..
gecmis olsun bu arada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…