• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddete meyilli narsist eş ne yapmalıyim sizce?

Bu anlattiginiz hayat hikayeniz beni aglatti ne zor seyler yasamissiniz kücük yasinizda.Bende kendi kendime sunu dusunuyodum bikac gündür acaba benim cocugumda bana büyüyünce anne neden bir kez siddet gördün diye evi terk ettin babamdan bosandin der mi yoksa beni anlayip hak verir mi su yazinizi okuyunca cocugumun bana hak vericegini anladim
Boşandıktan sonra çocuk için herşeyi yapıp bir araya gelmeye çalışan adamlar var bide o tarz hareketlere sakın kanmayın. Boşluğa düşen adamın saçma sapan hareketleri bunlar.

Bu anlattiginiz hayat hikayeniz beni aglatti ne zor seyler yasamissiniz kücük yasinizda.Bende kendi kendime sunu dusunuyodum bikac gündür acaba benim cocugumda bana büyüyünce anne neden bir kez siddet gördün diye evi terk ettin babamdan bosandin der mi yoksa beni anlayip hak verir mi su yazinizi okuyunca cocugumun bana hak vericegini anladim
Anne mutsuzsa çocuk da mutsuz. Anne tolere ederse çocuk benim yüzümden annem babama katlandı diye ömür boyu bağımlı, korkak biri oluyor. Hele ki şiddet asla. Konu sahibi kaçtı. Kacacagi da belliydi zaten ama zaten ağır psikolojik şiddete yıllardır uğruyor üstüne fiziksel şiddet. Hala koca aklama derdinde.

Anne mutsuzsa çocuk da mutsuz. Anne tolere ederse çocuk benim yüzümden annem babama katlandı diye ömür boyu bağımlı, korkak biri oluyor. Hele ki şiddet asla. Konu sahibi kaçtı. Kacacagi da belliydi zaten ama zaten ağır psikolojik şiddete yıllardır uğruyor üstüne fiziksel şiddet. Hala koca aklama derdinde.
Anne mutsuzsa o ev zaten mutsuzdur cok haklisiniz mutsuz bi evde büyüyen cocukda hep eksik kalir

Arkadaşlar ben öğretmenim eşim de hemşire eşimle severek evlendik 3 yıl konuştuk namazlı düzgün efendi biriydi ama evlendikten sonra içinden bisey çıktı. Babası vaktinde annesini dövermiş hört zört bir adam,eşim de şimdi bir şey söylesem alaya alıyor sürekli küçümsüyor paramı harcıyorum bir kez teşekkür ettiğini görmedim,ne hediye alsam niye aldın modunda,4 yıllık evliyiz 2.5 yaşında çocuğumuz var ve artık sinirlenince eşim beni dövüyor bu konuda o kadar utanıyorum ki okulda öğrencilerime doğruyu ahlaki öğretirken evde bunlara maruz kalmak aşağılanmak çok yoruyor. Boşanalım diyorum o da tamam diyor ama yapamıyoruz çocuğum geliyor gözümün önüne düzelir eşim diyorum. Ne yapmalıyım bir akıl verin ailemede söyleyemiyorum bilirsiniz çok normal karşılanmaz böyle şeyler ve babam duysa eşimi yani mahveder. Nolur bana bir akıl verin dayanacak gücüm kalmadı 28 yaşındayım ama o kadar yorgunum ki,sevilmeye o kadar ihtiyacım var ki
Baban kesinlikle duysun annesi dayak yiyen bir çocuk daha mı saglikli.

Anne mutsuzsa o ev zaten mutsuzdur cok haklisiniz mutsuz bi evde büyüyen cocukda hep eksik kalir
Buraya ilk girdiğimde ben de herkes ne öfkeli diye düşündüm ama öyle değil. Ben 3-4 aydır yazıyorum, bu üyenin yazdığı ilk saniye üyelik iptali yapacağını artık bilebiliyorum. Yüzleşmesi gereken şeyler var. Hep aynı şeyler. Enteresan konu çok nadir. Kızının arkasına sığınıyor. Bir fiziksel şiddet yeni diyor bir arada boşanmayı konuşuyoruz diyor. Bir bipolar mi diyor bipolarsa tedavisiz kızınla nasıl bırakabiliyorsun? Artık üyeler hem kendi deneyimlerinden hem de buradaki deneyimlerinden kimsenin bahanelerini, buraya sorup sorup istediği cevabı alamayınca cilginca saldırmalarıni yemiyor. Hep aynı şey. Ben açıkçası kendi hayatına hayri olmayan, daha diğer fikirleri duyunca saldıran birinin çocuklara eğitim vermesine karşıyım.

Buraya ilk girdiğimde ben de herkes ne öfkeli diye düşündüm ama öyle değil. Ben 3-4 aydır yazıyorum, bu üyenin yazdığı ilk saniye üyelik iptali yapacağını artık bilebiliyorum. Yüzleşmesi gereken şeyler var. Hep aynı şeyler. Enteresan konu çok nadir. Kızının arkasına sığınıyor. Bir fiziksel şiddet yeni diyor bir arada boşanmayı konuşuyoruz diyor. Bir bipolar mi diyor bipolarsa tedavisiz kızınla nasıl bırakabiliyorsun? Artık üyeler hem kendi deneyimlerinden hem de buradaki deneyimlerinden kimsenin bahanelerini, buraya sorup sorup istediği cevabı alamayınca cilginca saldırmalarıni yemiyor. Hep aynı şey. Ben açıkçası kendi hayatına hayri olmayan, daha diğer fikirleri duyunca saldıran birinin çocuklara eğitim vermesine karşıyım.
Ben daha yeniyim burda sizin kadar tecrübeli olmadigim icin pek anlayamiyorum.Istedigi cevabi almak icin yazmakda mantiksizlik zaten

Ben daha yeniyim burda sizin kadar tecrübeli olmadigim icin pek anlayamiyorum.Istedigi cevabi almak icin yazmakda mantiksizlik zaten
Onu zaten anlıyoruz. Ya da mimli üyeler var her hafta aynı konuda post açan. İnanın biri dürüstçe birşey yazarsa düzgün cevaplar alıyor. Bahanelerini burada yutturmaya calisan linç yiyor.

Onu zaten anlıyoruz. Ya da mimli üyeler var her hafta aynı konuda post açan. İnanın biri dürüstçe birşey yazarsa düzgün cevaplar alıyor. Bahanelerini burada yutturmaya calisan linç yiyor.
Bende zamanla ogrenirim insallah burdaki fikirlere ihtiyacim var cünkü

Bu gibi konularda aradığı desteği göremeyince, aşamalar şu şekilde oluyor zaten
1. aslında şiddet yeni başlamış diye belirtme
2. kocanın ne kadar harika bir baba olduğunun yağlanıp ballanıp anlatılması. Bu tarz babalar hep çok iyi en iyi baba, çocuk 1 sn babasız yaşayamıyor ( benim oğlanda babasını hiç sallamıyor misal, çok kötü bir baba sanırım)
3. artan tepkiler sonrası herkese çemkirme, yuva yıkmanın ne kadar zor olduğu
4. üyelik iptali, kapanış :)

aaaa kadına sırf "dayak da yesen yuvanda otur, kocandır sever de döver de" demedik diye üyelik iptali yapmış iyi mi🙄 bize soracağına annemlerin mahallesindeki Neriman teyzeye sorsaymış keşke, aradığı cevapları o verirdi.
Valla o teyzeler bile artık açmış gözü, inan bir çoğu direk boşan diyor. Benim teyzem 74 yaşında, kadın köyde büyümüş yeminle konu sahibinden bazı konularda daha vizyon sahibi.

Valla o teyzeler bile artık açmış gözü, inan bir çoğu direk boşan diyor. Benim teyzem 74 yaşında, kadın köyde büyümüş yeminle konu sahibinden bazı konularda daha vizyon sahibi.
Evet o teyzeler bile azınlıkta kaldı artık, biz de doğu kökenli bir ailedeniz ama sülalede dayağa göz yumacak hickimse yok.

Boşanalım diyorum o da tamam diyor ama yapamıyoruz çocuğum geliyor gözümün önüne düzelir eşim diyorum.
Hatanız burada.
Bu adam düzelmeyecek. Düzelmez. 20 yıl sonra gelir burda "20 yıldır dayak yiyorum" diye konu açarsınız. Şimdiden kendinizi düşünmeniz ve boşanmanız gerekiyor. Biraz büyüyünce çocuğunuzu da dövecek. Çocuğun önünde sizi dövecek. Çocuk için bunlara şahit olmak nasıl bir travma aklınız alabiliyor mu?
Evladınıza bunu yapmamalısınız.

Tanıdık var karısını bıçaklamaya kalktı hamileyken, şimdi yaşlandı çocuklsrı dövmeye çalışıyor, çocuk da babasına vuruyor, ilerde böyle şeyler yaşarsınız diyim.

Arkadaşlar ben öğretmenim eşim de hemşire eşimle severek evlendik 3 yıl konuştuk namazlı düzgün efendi biriydi ama evlendikten sonra içinden bisey çıktı. Babası vaktinde annesini dövermiş hört zört bir adam,eşim de şimdi bir şey söylesem alaya alıyor sürekli küçümsüyor paramı harcıyorum bir kez teşekkür ettiğini görmedim,ne hediye alsam niye aldın modunda,4 yıllık evliyiz 2.5 yaşında çocuğumuz var ve artık sinirlenince eşim beni dövüyor bu konuda o kadar utanıyorum ki okulda öğrencilerime doğruyu ahlaki öğretirken evde bunlara maruz kalmak aşağılanmak çok yoruyor. Boşanalım diyorum o da tamam diyor ama yapamıyoruz çocuğum geliyor gözümün önüne düzelir eşim diyorum. Ne yapmalıyım bir akıl verin ailemede söyleyemiyorum bilirsiniz çok normal karşılanmaz böyle şeyler ve babam duysa eşimi yani mahveder. Nolur bana bir akıl verin dayanacak gücüm kalmadı 28 yaşındayım ama o kadar yorgunum ki,sevilmeye o kadar ihtiyacım var ki
polise şikayet edecem de hatta bunu yap bak ondan sonra yapabilirmi bunlar polisten korkar

O ugunuz buyuyunce annecim iyi ki ayrilmamissin dayak yemissin seninle gurur duyuyorum. Senden ayaklarim uzerinde durmayi guclu olmayi siddetin kotu birsey oldugunu ogrendim mi diyecek?
Ben de ailesi bosanmis biriyim, huzursuz evde yasamaktansa iyi ki bosanmislar. Zararini gordum yararini degil.
Cocugunuz icin bosanmiyorsunuz ama dayak yiyen bir kadin manevi anlamda da evladina ne verebilir ki? Lutfen yapmayin bunu kendinize , asiri sinirlendim serefsiz herif

Okumuş eğitimli bir insansın mesleğin elinde niye bunu kendine reva görüyorsun çocuk varsa var böyle bir ortamda o da sağlıklı bir birey olarak mı yetişecek o da babasından gördüğünü yapacak.Ustelik ailende arkanda ben olsam bana dayak atcak ona dünyayı dar ederim böyle evlilik mi olur.

Oncelikle acil cozum diliyorum. .ve inaniyorsaniz babanizin size yardimci olacagina ve durumu sakince cozumleyeceginize bence kesinlikle ailenizle paylasmalisiniz eger anlayacaklarsa he eger anlamayacaklarini islerin daha da karisacagina inaniyorsaniz bence bosanmak en dogrusu gibi gozukuyor siddet var isin icinde .. ayrica belki de cift terapisi deneyebilirsiniz esiniz kabul ederse ve bosanacaksanizda bosanmayacaksanizda muhakkak bir cok faydaisni goreceksinizdir.

Back