• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet

Kadinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2018
1
0
1
34
Merhaba öncelikle yeni üye oldum.yargilamaminizi gerçekten rica ediyorum.2010 yılında lisans mezunu oldum.ayni dönemde eşimle tanıştım tanışma sürecinde eşim kaza geçirdi ve sağ kolunu kaybetti.ailelerimizde tanışma sürecinde idiler fakat bu olay üzerine babam vermek istemedi.eşim çok kötü günler geçiriyordu.hoşlanma aşamasında idim fakat bu olay elimi ayağımı bağladı 1 ay sonra babası trafik kazası geçirdi be vefat etti.onu bırakamazdım araya hali hatırı birçok insan araya girdi fakat babam ikna olmadı çok mücadele ettim ve 2012 yılında gizlice evlendik tabiri caİzse kaçtık.1 yıl sonra erkek çocuğumuz oldu ve şiddette başladı ilk tokati çocuğum rota virüsü olmuştu 5 gün hastanede yattım ve hastaneden çıktığımız gün attı.sonra özürler falan diledi anlaştık tabii bu arada eşim köyde büyümüş faakt ailemin köyü yoktu hic bilmiyordum köy hayatini çok zorlaniyordum ancak ayak uydurmaya çalıştım tabii yaranamıyordum.(eşim öğretmen)bir süre sonra ünv. arkadaşlarımla disari çıkmak istedim çocuğumuz 3.5 yaşında idi mirin kırın etti neyse çıktım bi kaç gün sonra oruspuluk mu yaptınız dedi çıldırdım kavga ettik ve yine bana vurdu kulağıma yüzüme yaklaşık 1 ay boyunca hic konuşmadık ve sonra öZürler falan vs.bu arada 2 defa kpss denedim olmadi.Ücretli öğret. Yaptım.sonra gerek yok üstü astlarını geciyor diye bıraktım.geçen yıl ev aldık haliyle sıksmaya başladık büyük bir market alim yapıyordu iş için başvurmak istedim hayır gerek yok dedi bu arada gecen kaza geçirdi arababnin çok fazla masrafı oldu hafta da bir kız arkadaslarimla görüşüyorum diye bağırmaya çağırmaya basladi ve dün köye gidecegini söyledi bende gitmek istemediğini son 2 haftadır zaten hep gittim bu hafta gitmeyecegimi soyledim beni tekme tokat yüzüme kulağıma vurdu dizlerimin üzerine çöktürüp dizi ike boynuma vurdu.çocuğum gördüğünü görünce ağlayamadım bile bazen anneler babalar kavga edebilirler dedim ama şimdi canım çok yanıyor.çok caresizizm...

Merhaba öncelikle yeni üye oldum.yargilamaminizi gerçekten rica ediyorum.2010 yılında lisans mezunu oldum.ayni dönemde eşimle tanıştım tanışma sürecinde eşim kaza geçirdi ve sağ kolunu kaybetti.ailelerimizde tanışma sürecinde idiler fakat bu olay üzerine babam vermek istemedi.eşim çok kötü günler geçiriyordu.hoşlanma aşamasında idim fakat bu olay elimi ayağımı bağladı 1 ay sonra babası trafik kazası geçirdi be vefat etti.onu bırakamazdım araya hali hatırı birçok insan araya girdi fakat babam ikna olmadı çok mücadele ettim ve 2012 yılında gizlice evlendik tabiri caİzse kaçtık.1 yıl sonra erkek çocuğumuz oldu ve şiddette başladı ilk tokati çocuğum rota virüsü olmuştu 5 gün hastanede yattım ve hastaneden çıktığımız gün attı.sonra özürler falan diledi anlaştık tabii bu arada eşim köyde büyümüş faakt ailemin köyü yoktu hic bilmiyordum köy hayatini çok zorlaniyordum ancak ayak uydurmaya çalıştım tabii yaranamıyordum.(eşim öğretmen)bir süre sonra ünv. arkadaşlarımla disari çıkmak istedim çocuğumuz 3.5 yaşında idi mirin kırın etti neyse çıktım bi kaç gün sonra oruspuluk mu yaptınız dedi çıldırdım kavga ettik ve yine bana vurdu kulağıma yüzüme yaklaşık 1 ay boyunca hic konuşmadık ve sonra öZürler falan vs.bu arada 2 defa kpss denedim olmadi.Ücretli öğret. Yaptım.sonra gerek yok üstü astlarını geciyor diye bıraktım.geçen yıl ev aldık haliyle sıksmaya başladık büyük bir market alim yapıyordu iş için başvurmak istedim hayır gerek yok dedi bu arada gecen kaza geçirdi arababnin çok fazla masrafı oldu hafta da bir kız arkadaslarimla görüşüyorum diye bağırmaya çağırmaya basladi ve dün köye gidecegini söyledi bende gitmek istemediğini son 2 haftadır zaten hep gittim bu hafta gitmeyecegimi soyledim beni tekme tokat yüzüme kulağıma vurdu dizlerimin üzerine çöktürüp dizi ike boynuma vurdu.çocuğum gördüğünü görünce ağlayamadım bile bazen anneler babalar kavga edebilirler dedim ama şimdi canım çok yanıyor.çok caresizizm...

Çalışıp boşanmaktan başka bir yol var mı ?

çocogun bunu görmesi :( boşan demek öyle kolayki ama bu ilkte değil ve gittikçe artıyor sanırım şiddet biraz ailenın evıne gidip onu korkutsan ve hala düzelmezse bencede boşanmaktan başka çare yok. o cocugun bu udurmu görerek büyümesi ne kadar kötü

Demek anne babalar bazen kavga edebilir. Hatta ağız burun kırabilir ve bu normaldir. İki eğitimci nasıl bunu yaşayabiliyor? Çocuğumla sokaklarda sürünürüm yinede bu durumu ona yaşatmam ya. Bide normalleştirmişsiniz.

Çalışın, boşanın. Başka bi tavsiyem yok.

Kendini eksik görüyor ve seni her geçen gün daha da dövdükçe bundan güç alıyor gibi. Allah yardımcın olsun. Otur ve 2 elini başının arasına koy düşün hangi yolu seçsen senin için daha iyi olur. Çocugun görmesi çok fena olmuş.

Büyük sözü dinlemek gerek ama olan olmuş bu saatten sonra ne yapmalıyım diye düşünün.Babanızla konuşun ve oraya gidin bir süre kafa dinleyip karar verin.Allah yardımcınız olsun.Şiddet affedilemez birşey.İnsan diyemiyorum böylelerine merhamet yoksunu yaratıklar

İyiliginizden maraz doğmuş. Siz yarı yolda bırakmayım demissiniz ama adamın karşılığına bak. Bir de çocuğunuzun önünde yapıyor. Siz de çocuğunuza bu normal anne babalar yapar böyle diyorsunuz. Ne güzel de normallestirmissiniz. Ne diyelim. Çekilecek bir durum değil. Ailenizden destek isteyin. Kaçtım beni artık düşünmezler diye düsünmeyin.

Allah akıl fikir versin zira burdan akıl almak size yetmeyecek gibi görünüyor. Belli ki deli divane aşık değilsiniz belki de o kaza olmasa anlasamayacaktiniz bile. Psikolojisi kötü kendini eksik hissediyor ve bunu sizi döverek tamamlıyor. siz ise üniversite mezunu güya eğitimli bir insansınız ama bence cahilsiniz o ayrı. Adam sizi zaten kole yapmis. Çocuğunuzun önünde de dayak yiyorsunuz ve akıl istiyorsunuz. benim anlamadigim zaten cozumun bosanmak olduğunu bildiğiniz halde ne aklı istiyorsunuz. Bosanacagim ama nasıl yapmalıyım yoluma nasil devam ederim vs ya da korkularinizla ilgili konu acsaydiniz anlardım. belki hepimiz sorun yaşayabiliriz başımıza herşey gelebilir ama cocuklarimiza güçlü anneler olmak zorundayız. Bu da onun önünde dayak yiyip dik durmakla olmuyor.

Haysiyetsiz. Siz ona sahip çıkan, en zor zamanlarında yanında olan çocuğunun annesi onun için her şeye katlanmış şerefli bir hanımsınız. Ben de yaşıyorum aynı şeyleri ve benim çocuğum yok evliliğim de yeni. Ama bundan daha kötü şekilde yaşadığımdan biliyorum gerisi gelir. Kendini erkek zanneden bu tiplerden daha fazla hayır gelmez. Diretmeyin o evlilikte. Yarın çocuğunuz da ona benzerse ona daha büyük kötülük edersiniz. Beni tutan şeylerden biri de bu. Asla çocuğunuzun sağlığını haysiyetsiz bir babaya bırakmayın.

Aileniz size destek çıkacaktır. Ve 183 nolu resmi hattan hemen psikolojik destek talep edebilirsiniz.

elinizde raporunuz var mı?
siz oglunuza bunu normal bir durum fb anlatmışsınız ya hehh oglunuzda bunu eşine yapacak zincirleme devam edecek bu aile içi şiddet.
siz evladınızı gerçek anlamda düşünüyor olsaydınız aile içi şiddet içinde yaşamasına göz yummazdınız.
okumuş olmak meslek sahibi olmak sizin için çözüm olmamış.
seviyorum geçer derseniz geçmiş olsun

Allah böyle yapacağını bildiği icin almış bir kolunu. Şikayet etmeyeceksen bile mutlaka darp raporu al. Bir gün gücünü toplayıp bu adamı boşama karari aldığında ihtiyacın olacak. Ş..Z haysiyetsiz adam. Bir de çocuğun gözünden önünde.. Tövbe yarabbim ya.
Bundan sonrası için ne yapmayı düşünüyorsun? Ailenin haberi var mı bu şiddet olaylarından?

Olan olmuş tamam da ne zamana kadar böyle sürecek , kendi namusuna o.....u diyen adam dan ne beklersin daha bir an önce kurtulmaya bakk..!!!

Back