• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sgr ligi Kullananlar tavsiyeleriniz neler ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ben saç çıkartmak için sığır iliğini kullandım bir ay kullandım ve saç çıkarttı bende.dökülmesi için değil ama sığır iliği saç çıkartmak için kullnılan bi tarif saç dökülmesi için de bir baş sarımsak ( 6-7 diş ), 1 litre sirke , 1 yemek kaşığı kuru maya.Sarımsağı ezin içine kuru mayayı ve sirkeyi katıp karıştırın karanlık bi yerde bigun bekletin beklettikten snra sürmeden önce karıştırıp pamuğu batırın v saçlarınızı tutam tutam ayırıp tüm saç köklerine sürün suna dumankayanın bi tarifi bu benim mevsimsel olarak sonbahar ve ilkbaharda tutam tutam saçlarım dokulur ve bu tarifi yapıp sürünce anında kesilir saçları dokulen arkadaşlarıma da yapıp veriyorum onlarında dokulmeleri kesildi ;)

Canım sen sığır iliğini ne kadardır kullanıyorsun ve ne gibi faydalarını gördün..Bende bi ara kullanıyodum ama çıkarması zor olduğu için saçtan bıraktım..Senin bildiğin ince telli ve zayıfsaçlar için etkili bi formül varmı??
Şimdiden teşekkür ediyorum..

arkadaşlar 3 hafta oldu henüz bişe göremedim..çok mutsuzum bazen intahar edesim geliyo..gerçekten çıkıyomu..sabretmelimiyim yoksa bırakimmi ??????????

sığır iliği ,kuru maya, pirinç suyu derken oldu kafamız tencere bide kapağını kapatalım kısık ateşte pişsin ya arkadaşlar bunlar kulağıma çok saçma geliyo acaba bi doktora danışsak bize neder çok merak ediyorum özelliklede sığır iliğini bir türlü kabullenemiyorumsırnaşık şey

Ya arkadaşlar.. Ben de bu tarifi 1 aydan fazladır uyguluyorum. Ama halen dökülen saçlarımın yerinde bi' faaliyet yok. Tabi benim hormonlarımla ilgili bir sorunum var ve tedavinin ilk ayındayım. Galiba o yüzden biraz sabretmem gerekecek.

Ayrıca bi' yazıda, sığır iliği tarifini yapan bir hanım haftada bir kez değil, nerdeyse her gün yaptığını ve 25 gün sonra yeni saçların çıktığını söylemişti. Saçların çıkacağı mı varmış yoksa her gün yapmak etkiyi arttırmış mı bilmiyorum. Bu hususta bi fikriniz var mı acaba..

Bir de ben bu tarifi ilk kez yapmak için hindistan cevizi yağı aldığımda hindistan cevizinin kokusuna hiç benzemiyordu ve klasik bi esans vardı şişenin içinde. Tabi almışken yaptım ama daha sonra aynısından değil, internetten araştırıp organik olanından aldım. Yani tariflerin etkili olması için aldığımız yağların da güvenilir olması gerekiyor.

merhaba kızlar,
sığır iliğini 8 hafta kullandım. 2 hafta ara verdim. tekrar bu hafta kullanmaya başlıcam. çünkü 8 haftadan sonra 2 hafta araverip tekrar 8 hafta daha yapmak gerekiyormuş. bu hafta tekrar başlıyorum. gerçekten tepe bölgem kapandı sayılır, arkadaşlarım şaşırıyor inşallah bir 8 hafta daha kullanırsam tamamen kapanacak . şuanda bile çok iyi ayrıca çabuk ta uzuyor saçlar.
umarım sizlere de iyi gelir. aklınızda bulunsun. ben ilk yaptığımda saç diplerim nasıl kaşınmıştı. sandımki bitleniyorum , sağolsun bu sitedeki arkadaşlar sayesinde cesaret ettim daha iyi oldu. kaşınırsa şaşırmayın iyi gelecek anlamındadır. bu arada sığır iliğini kasaplardan alıyorsunuz, para almazlar zaten atıyolardı.
kendinize iyi bakın arkadaşlar, saçlarınız çıkması dileğiyle
lülülülülülü:teytey:

canım sen hala kullanıyomusun iliği.ben 3 hafta yaptım bir faydasını göremedim bıraktım devamlımı kullanmak gerekiyo ondanmı olmadı

arkadaşlar 3 hafta oldu henüz bişe göremedim..çok mutsuzum bazen intahar edesim geliyo..gerçekten çıkıyomu..sabretmelimiyim yoksa bırakimmi ??????????

ARKADAŞIM EN AZ 4 HAFTA DAHA SONRA 8 HAFTA BEKLEMEN GEREKTİĞİ KANITLANMIŞ EE SEN 4 HAFTAYI BEKLEYEMİOSAN 8 HAFTAYI NASIL BEKLİCEKSİN.HERŞEYİN BAŞI SABIR..:Saruboceq:

bende içinde doğal yollarla güzelleşmek için çeşitli bilgiler bulunan eski bir kitap var.birgün bir arkadaşım saçlarının güçsüz olmasından yakınmıştı.bende saçları kuvvetlendirmek için o kitapta da bulunan sığır iliği tarifini vermiştim ve saçları gerçekten gürleşti,daha bir parlak oldu,uzadı...ama biz bayanlar güzellik konusunda biraz sabırsız oluyoruz.sabretmek ve düzenli kullanmak lazım.:hulya:tarife gelince;
*200 gr balmumu(balmumu içerisinde çeşitli yağ asitleri ve bol miktarda A vitamini vardır ve saçlar için A vitamini çok önemlidir)
*50 gr kemik iliği
*100 gr tatlı badem yağı
*200 gr zeytinyağı
*30 gr hint yağı
*5 gr romarin yağı
*2 yemek kaşığı çörekotu(karısıma eklemeden önce dövülmeli)
*5 gr lavantin esansı(güzel koku için)
Bunlar çok hafif bir ateşte karıştırılarak eritilir.Haftada 2 gece saç dipleri bu karışımla bastırılarak oğulur sonra streç naylon geçirilerek yatılır.sabah ılık su ve sabunla baş yıkanır...:lepi:
arkadaşımın şaçlarını görünce bende yapmaya karar verdimkaydirigubbakcemile zaten çok güçlü değil saçlarım ince telli:bbo:yarın almayı düşünüyorum malzemeleri.kk da bu konu hakkında yazı varmı dıye bakarken gördüm,varmışsositososito romarin yağını bulabilirmiyim bilmiyorum..inş herkes bu kemik iliğinden istediği sonucu alır vereliniortak :Saruboceq:

canım ben kullanmaya başladım bugün 3.haftam birazdan yapıcam .ben gayet memnun kaldım dökülmem azaldı gibi.tabi bunu 2 ay yapmak gerekiyor aralıksız. haftada 1 kere..bakalım 2 ay sonun da bırakıp 2 hafta ara vermek gerekiyor sonucu tam olarak o zaman görücem

arkadaşlar uzatırmı bilemiyorum ama dökmesini büyük ölçüde önlüyor ben bıraktığımda çok dökülüyodu yeniden başladım çok azaldı elidorun koparak dökülmeler karşı bakın şampuan deil maskesi 5 milyona veya 7, 50 unuttum süper bişi yumuşacık oluyo saçlar kimyasal evet ama işe yarıyomu yarıyo ona bakarım hihoyyyt

kızlarr şu sıır iliğini çok duydum ama nasıl yapıcaz anlamadım lütfen tane tane anlatabilir misiniz.. makarna haşlar gibi haşlayın diyo internette de nasıl olcak o su falanda mı katıcaz nasıl bi yerde haşlıcaz lütfen birisi yazsın.. benim önlerim seyrek oraya sürücem sadece .. özelden de msj atabilirsiniz.. şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar ama lütfen cevap yazınn...:Saruboceq:

teflon tavada mı eritiyoruz. direkt teflon tavaya iliği koyup kısık ateşte mi yoksa suyun içine iliği koyup mu haşlıcaz. anlamadım. birisi ayrıntılarıyla anlatırsa sevinirim.

Cnm bnde anlamamıştım penpeli isimli arkadaşıza sordum bnde şunları yazdı aynen kopyalıyorum :
sığır iliğini kullanmadığınız bir tavada kısık ateşte kavuracaksınız, yani çok ufak ufak kesip tavada tahta kaşıkla ezerek yapını çıkaracaksın, sonrasında sadece çıkan yağını diğer karışımın içine koyup başıan süreceksin, bekletip yıkayacksın... ama sonuç alabilmen için bunu en az haftada birkez uygulamalısın. eğer bu zor gelirse zeytinyağı badem yağı hind cevizi yağıını karıştırıp haftada 2-3 akşam saç diplerine sürüp dilediğince beklettikten sonra yıkayabilirisn ... ( önce şampuan sürüp saçınızı su değmeden ovalamak yağın akmasını sağlayacaktır)

ha bırde dıger konulardan anladıgım kadarıyla soyle yapılmalı haslanan ılıgı suyuyla bırlıkte blendrdan gecırıp yaglar karıstırılmalı yagı ve besleyıcı ozellıklerı bu suya gectıgı ıcın ılıgın ben dokmeye kıyamam acıkcası :D

burada okuduğum bir konudaydı bir avuç karanfile yarım kg su ekliyorsunuz bir gün bekletip saç diplerine sürüyorsunuz
1gün beklemeyimde hemen yapayım derseniz karanfillere kaynar su ekleyip soğutun öyle sürün kokusuda çok güsel
bildiğiniz kuru karanfil bakkalarda satılan hani ağsımıs sarımsak vs kokmasın die çiğnediğimiz bu suyu hergün sürüyoruz saç diplerine tüm saçada sürebilirsiniz
bi zararı yok bitkisel saç telini kalınlaştırıyor 10 gün içinde yeni saç çıkartıyormuş ben yaptım bugün 2ci günüm sürer sürmez saçlarım kalınlaşıyor dökülme azaldı çektikçe akıyordu saçlarım ve parlatıyor saçı denemekten bişey kaybetmezssiniz

Back