• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sgk işlenmiş soyadı değişikliği

kızlar gozunuzu sevım bu konu arabıstanı kaldırmaz hıc o toplara gırmeyın sakin olun

konu sahıbesı dılekce vereceksınız banka sgk malıye nerelerde ne kaydınız varsa hepsıne bıldırılecek
neden rahatsız oldugunuzu anladım bende aynı sekılde hıssederdım haklısınız
Böyle konuşmalara tahammül edemiyorum geçen konuda benim yorumdan sonra patladı 😂
Ya böyle düşünenlerin sayısı arttı kk da. Kendi gibi düşünmeyenlere tü kaka gibi davranmalarına tahammülüm yok gerçekten. Nikahsız yaşayan çok insan var yada kaçarak evlenmiş olanlar vs vs. Telli duvaklı gelin çıkmayı marifet bilip diğerleri aaa kötü ayıp diye bir mantaliteyi kabul edemiyorum.
Birde pelesenk olmuş bir cümle burası Türkiye diye. Evet burası Türkiye burada özgürlük var ama hala kabullenemediler bu meseleyi.

Böyle konuşmalara tahammül edemiyorum geçen konuda benim yorumdan sonra patladı 😂
Ya böyle düşünenlerin sayısı arttı kk da. Kendi gibi düşünmeyenlere tü kaka gibi davranmalarına tahammülüm yok gerçekten. Nikahsız yaşayan çok insan var yada kaçarak evlenmiş olanlar vs vs. Telli duvaklı gelin çıkmayı marifet bilip diğerleri aaa kötü ayıp diye bir mantaliteyi kabul edemiyorum.
Birde pelesenk olmuş bir cümle burası Türkiye diye. Evet burası Türkiye burada özgürlük var ama hala kabullenemediler bu meseleyi.
E sizde aynısını yapıyorsunuz şimdi. Hem böyle düşünenlere tahammül edemiyorum demişsiniz altında da kendi düşüncesinde olmayanlara tü kaka diyenlere tahammülüm yok demişsiniz. Siz önce kendinizle çelişmişsiniz

Ayıp bişey mi dost hayatı yaşamak?
Birbirini seven iki insan illa nikahla mı yaşamak zorunda?
Belki birbirlerini nikahla bağlamak istemiyorlar. Bu onların tercihi hiç birimiz de eleştiremeyiz.
Telli duvaklı gelin çıkmak marifet değil malesef o evliliği sağlam adımlarla ilerletebilmek önemli olan.
İki bekar insanın ne şekilde yaşayacağına ancak bir yere kadar aileleri geri kalanına da kimse karışamaz, zaten ona da dost hayatı denilmez.
Dost hayatı iki kişiden birinin evli olduğu beraberliktir,

Muhtemelen boşandıktan sonra zaten kendi soyadini kullanmaya başlamıştır yani sistemde 2 soyadı görünür. Yeni giriş yaparsa da evli olduğu eşinin soyadi görünecek yani 3 soyadi görünecek.
Bence hiç takma arkadaşım millet dost hayati yasiyor göğsünü gere gere anlatiyor biz evlenmisiz telimizle duagimizla. Gurur duymak lazim..

valla nice telli duvaklı gelin giden gördu bu gözler neler neler yaptıktan sonra, bir kişiyle dost hayatı yaşayanı öpup başınıza koyardınız onların yanında :KK49:

E sizde aynısını yapıyorsunuz şimdi. Hem böyle düşünenlere tahammül edemiyorum demişsiniz altında da kendi düşüncesinde olmayanlara tü kaka diyenlere tahammülüm yok demişsiniz. Siz önce kendinizle çelişmişsiniz
Bence biraz kitap okuyun. Ne dediğimi anlamadan cevap yazmışsınız.

Kendinden başka düşünenlere tü kaka muamelesi yapanlara tahammülüm yok dedim. Öyle düşündüğü için değil.

İki bekar insanın ne şekilde yaşayacağına ancak bir yere kadar aileleri geri kalanına da kimse karışamaz, zaten ona da dost hayatı denilmez.
Dost hayatı iki kişiden birinin evli olduğu beraberliktir,
Araştırın isterseniz dost hayatı iki kişinin nihaksız yaşaması demektir. Hak arasında sizin dediğiniz gibi de kullananlar var ama kaba tabiri nikahsız yaşamaktır.
Ayrıca yorum yapan kişi dost hayatı yaşamıyoruz telli duvaklı gelin çıktık gibi bir cümle yazmış, burada bahsedilen de zaten iki kişinin nikahsız yaşaması.

Bence biraz kitap okuyun. Ne dediğimi anlamadan cevap yazmışsınız.

Kendinden başka düşünenlere tü kaka muamelesi yapanlara tahammülüm yok dedim. Öyle düşündüğü için değil.
Hanım efendi benim kitap okumamı sorgulamak size düşmez. Kadın telin le duvağınşa çıkmışsın dost hayatı yaşamamışsın ne güzel diye yorum yapmış burası Arabistan değil diye sivrilmişsiniz. İşinize gelmeyen yorum yapıldığında kotop okomoyorson biroz oko 🥴

Hanım efendi benim kitap okumamı sorgulamak size düşmez. Kadın telin le duvağınşa çıkmışsın dost hayatı yaşamamışsın ne güzel diye yorum yapmış burası Arabistan değil diye sivrilmişsiniz. İşinize gelmeyen yorum yapıldığında kotop okomoyorson biroz oko 🥴
Ay komiksiniz gerçekten.
Burası Fransa değil türkiye diyen de bendim zaten değil mi? Arabistan diyince mi damarınıza basılıyor anlamadım. Neyse zaten yine okuyup anlamayacaksınız.

Gerçekten siz kitap okuyun çünkü alay geçmek yerine daha dolu cümlelerle cevap verebilecek kapasiteye ulaşabilirsiniz😂

Ay komiksiniz gerçekten.
Burası Fransa değil türkiye diyen de bendim zaten değil mi? Arabistan diyince mi damarınıza basılıyor anlamadım. Neyse zaten yine okuyup anlamayacaksınız.

Gerçekten siz kitap okuyun çünkü alay geçmek yerine daha dolu cümlelerle cevap verebilecek kapasiteye ulaşabilirsiniz😂
Tamam sizsiniz. Benim kapasitem size cvb vermeye yetmedi. Cümlelerimi ne kadar yalın basit yaparım bulamıyorum. Size iyi günler

Ay komiksiniz gerçekten.

Ayrıca kadın dost hayatı diye yorum yaptığında ben direk evli adamlar la ilişkisi olanları düşündüm. Aynı kulvarda değil belli ki düşüncelerimiz o yüzden size iyi forumlar

Arkadaşlar ilk evliliğimden çalıştığım aylar sgk dökümünde o soyisimde gözüküyor. Şimdi 2.evliliğimdeyim 6 senedir ancak o eski soyisimi orada görmek çok sinirimi bozuyor. Var mı bir fikri olan illa mahkeme kararı ile mi o dokümandaki bilgiler değişir yoksa sgk müdürlüklerinde yaparlar mı acaba?
Neden durdun durdun şimdi aklına taktın derseniz, eşimin iş yerinde işe başlayacağım ,müdür konumunda kendisi ve de insan kaynakları çekemiyor onu ,açığını arıyor falan. Şimdi evrakları teslim ettiğimde anaa bizim müdürün karısının ilk evliliği değilmiş bilmem ne gibi konuşulmasını istemem şahsen , eşim bu konuda bir şey demiyor ama gece gece benim aklıma takıldı napim

hangi ssk müdürlüğü ise oraya gidip değiştirebilirsiniz.

:KK70: Benimde başıma benzer şey geldi. Hatta eşimin gözüne baka baka onun soyadı şu görünüyor dedi eski eşin akrabası olan bir eczacı. Oda göğsünü gere gere hayır onun soyadı bu dedi. Adam sustu.
Demem o ki kocanız biliyor ve arkanızdaysa
O ne dedi , bu ne dedi , şu ne dedi , o ne der , bu ne der , şu ne der sadece laf kalabalığı.
Ben düzelttirmeye bile uğraşmadım sonradan güncellemeyle düzeldi herhalde onu bile bilmiyorum.
Düzelmediyse de emeklilik için işlemlere gittiğimde düzelttiririm artık ömrüm yeterse

Ayıp bişey mi dost hayatı yaşamak?
Birbirini seven iki insan illa nikahla mı yaşamak zorunda?
Belki birbirlerini nikahla bağlamak istemiyorlar. Bu onların tercihi hiç birimiz de eleştiremeyiz.
Telli duvaklı gelin çıkmak marifet değil malesef o evliliği sağlam adımlarla ilerletebilmek önemli olan.
Alnından öpmek istediğim bir yorum!!!! 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

her zaman birilerinin 2. evlilik olması ile ilgili bir yorumu olur. bir de birşeyi ne kadar gizlemeye çalışırsanız o kadar ortaya çıkar.
bırakın görsünler. 2. evliliğini yapmış karşısındaki insan alt tarafı, sanki adam mı öldürdünüz.

Malesef eski kayıtlarda bir değişiklik yapılamaz :(
Ama acısıyla tatlısıyla bu hayat sizin.
Bence başkalarının ne dediğini çok takmayın.
Hem ne olmuş sizin ikinci evlilikse milletin neleri neleri var boşverin.

kızlar gozunuzu sevım bu konu arabıstanı kaldırmaz hıc o toplara gırmeyın sakin olun

konu sahıbesı dılekce vereceksınız banka sgk malıye nerelerde ne kaydınız varsa hepsıne bıldırılecek
neden rahatsız oldugunuzu anladım bende aynı sekılde hıssederdım haklısınız
Soyadından , Fransaya Arabistaba nasıl bağlanılıyor hala şaşırıyorum :KK48:

Malesef eski kayıtlarda bir değişiklik yapılamaz :KK43:
Ama acısıyla tatlısıyla bu hayat sizin.
Bence başkalarının ne dediğini çok takmayın.
Hem ne olmuş sizin ikinci evlilikse milletin neleri neleri var boşverin.
Ben bundan 6 sene önce bekarlık soyadıma dönüş yaptırmak için sgkya gittiğimde ,listeden o soyadı nasıl değiştirebilirim diye sorduğumda mahkemeye gitmelisiniz demişti. Sonra 2. Eş ile evlendim zaten pek üstüne düşmedim ama şimdi ne bileyim rahatsız oldum gibi. Aradan 6 sene geçti belki kanun falan değişmiştir inşallah 😄

Back