SGK dan Doğum parası alamama endişesi!!!

buryus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
25
0
86
İstanbul
Arkadaşlar forumu olabildiğince inceledim ama kafamdaki sorulara cevap bulamadım maalesef
Doğum yapmayı düşündüğüm özel hastane SGK ile anlaşmalı olmadığından doğum sonrası ücretimin verilmeyeceğinden endişeleniyorum.Çevremdeki çoğu kişi anlaşmalı kurumlarda doğum yaptığından rapor işlerini vb.hastane halletmiş.(32.hafta,37.hafta,doğumsonrası çalışabilir raporu vb.)
32.hafta raporumu farklı hastaneden hallettim ama doğum sonrası raporunu nasıl halledicem yada geçerli saydırabilicem mi bilemiyorum.
SGK ile anlaşmalı olmayan hastanede doğum yapan ve doğum parasını alabilen arkadaşlar var mı?yardımcı olabilirmisiniz?

sgk ya şahsen başvur ya da telefonla bilgi al.. Emin olmak için en iyi yol bu arkadaşım.. Şimdiden hayırlı ve kolay bir doğum dilerim.. Allah yardımcın olsun..

cevabın için teşekkür ederim.ben gidip araştırmayı düşünüyorum ama bu halle pek de kolay olmayacak sanırım.Ondan önce bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı ve nasıl bir yol izlediler onu öğrenebilsem iyi olucak...:)

selam, ben de ssk anlasmasi olmayan hastanede dogum yaptim. soyle ki sen kendi hastanene kontrollerin icin git, fakat,
32. hafta calisabilir raporunu, sonra isi birakacagin zaman isgoremez raporunu kacinci haftaysa (37 ye kadar) ben 35 te birakmistim mesela, ssk hastanesinden alacaksin.

dogum sonrasi kendi hastanenden alacagin dogum belgenle 8 hafta icerisinde yine ayni ssk hastaneye gideceksin. her zaman giderken is yerinden vizite kagidi almayi unutma.
ayrica isyerin, SGK ya online olarak sitesinden izinli oldgun zamani bildirmeli, muhasebeciler bilir.
sonra, bu en son gidisinde senin ise baslayacagin tarihin yazili oldugu (yasal izninin bittigi gunun) bir belge verecekler, o gun geldiginde isyerinin bagli bulundugu SGK ya elindeki tum belgelerle basvuracaksin.
sonra yine SGK internet sitesinden isgormezlik odemenin yatip yatmadigini TC kimlik numaranla takip edeceksin ve buyuk PTT lerden parani kimliginle gidip alacaksin, hayirlisi olsun ben de cok panik yasamistim kimse acik net bilgi veremiyordu, umarim isine yarar.

Son düzenleme:
bunu ilk kez duydum bende...
sonuçta o para doğum parası değil,raporlu olduğun süre içindeki ssk tarafından ödenen maaş...
farketmemesi lazım araştırmadım ama, saçma bence...

ssk ile anlaşmalı hastane olması lazım.

ama tabi özel hastanede doğumunu yapabilirsin raporlar için anlaşmalı hastanelere veya direk devlet hastanesine gidip raporunu yine alabilirsin. o zaman para ödemesi olur. fakat öbür türlü anlaşması olmayan bir hastaneden gelen raporla sskdan para filan alamazsın

cevabın için çok teşekkür ederim.

Ben 32.hafta iş görebilir raporumu SSK ile anlaşması olan özel bir hastaneden aldım.Ama tekrar rapor vericeklerini sanmıyorum.37.haftamda rapor alabilmem için herhangi bir SSK polikliniğine gidip muayene mi olmam gerekiyor?Yoksa kendi hastenemden aldığım rapor ile SSk polikliniğine gitsem onların bunu onaylamaları yeterli olurmu?(Sen bu işleri İstanbuldamı halletmiştin?)

8 hafta içinde SSK ya gittiğimde iznimin bittiği günü gösteren belgeyi hastaneden alacağım dimi?Bu belgeyi işyerimede veriyorum sanırım,aynı zamanda doğum raporu,vizite kağıdı ve bu belge ile SSK ya başvuruyorum.
Bazılarıda izninin bittiği süreyi gösteren belgeyi hastanenin SSK ya gönderdiğini söylüyor ama...bizde götürsek olur sanırım...

İnan 10 gündür fıldır fıldır araştırıyorum,herkes farklı birşeyler söylüyor...Doğuma bu kadar az kalada hastanemi değiştirmek istemedim
tekrar çok teşekkür ederim:)

Son düzenleme:

Yaaa birşey daha...Ya erken doğum olursa nasıl olacak?Şuan 33.haftadayım mesela, ya 37.hafta raporumu alamadan doğum olursa, o zaman nasıl olucak?Çalışamaz raporumu nasıl SSK ya bağlı yerden alıcam doğum telaşında?

selam tekrar. evet istanbulda hallettim ben, simdi sen 32. haftada gittiginde sana bir dosya aciliyor. ssk anlasmali hastaneden aldim demissin, oraya yeniden sor cunku isgoremezlik raporunu da ayni yerden aliyorsun. sana isten cikacagin zaman gel demediler mi ? oraya telefon edip sor, isgoremezligi de sizden mi alacagim diye. yasal olarak 37 ye kadar calisabilirsin, ama daha once de ayrilabilirsin. 32 den sonra calistigin sureler dogum sonrasi iznine ekleniyor. illa 37 de cikacaksin diye birsey yok. 37 de cikarsan dogum sonrasina daha cok gun eklenir. ben 35+3 te mi ne cikmistim mesela.
bak, ben tum bu isleri ssk levent semt polikiliniginde hallettim. dogumdan soraki 8 hafta icinde de oraya gittim, isbasi tarihini aldim. herseyi zaten SGK ya gonderiyorlar ama sende de bulunuyor ve isbasi tarihinde guncel vizite kagidinla dogum belgenle ve tum bu raporlarla isyerinin bagli oldugu SGK ya gidiyorsun.

sen niye hastaneni degistireceksin istedigin yerde dogurursun, sadece bu rapor islerini SSK hastanelerinde yapmalisin.

valla 1 tane bebegim var o da 40+0 da dogdu erken dogum olursa naparsin onu bilemem

toplam 16 haftanın tamamını kullandıktan sonra raporlarınızda ssk anlaşmalı veya devlet hastanesinden olduktan sonra raporunuzun karşılığı iş göremezlik paranızı alabiliyorsunuz.
tabi izininizi tam kullanmış olsanızda yani 120 gün yine de ssk maksimum 112 günlük para verecektir yaklaşık aldığınız net ücret ödenmektedir tabi bunu aldığınız net değil sskda gözüken maaşınız üzerindendir.

sskda ne kadar gözüküyorsa onun 2/3 tutarı 30 günlük alacağınız parayı gösterir (yaklaşık olarak) günlüğünü hesaplamak için tabi o tutarıda 30a göleceksiniz ve çıkan günlük kazancı 112 günle çarparsanız toplam alacağınız miktarı görürsünüz (yaklaşık olarak)

Raporu aldığım hastaneden tekrar vermiyorlar.Orada doğum yapmayacağım için...Ben poliklinikten almayı düşünüyorum...37.haftada gidersem raporu açarlar ,doğumdan sonrada kaparlar onda sorun yok,ama erken doğum olursa geriye dönük rapor yazamazlar ki...Dolayısıyla açmadığı raporuda kapatmayacak tabiki...Onu düşünüyorum...
Şuan 33.haftadayım,sadece 1 hafta daha çalışıp doğum iznine ayrılıcam zaten(bayram izni ve senelik iznimi birleştiricem)37.haftamda gelmiş oluyor o zaman.Boşu boşuna şimdiden rapor açtırmayım dedim yani...
Gerçi doktorundan erken doğum diye söylediği bişey yok ama belli olmaz tabi....

ya arkadaslar eminmisiniz bu ssk ile anlaşma olayına.devlet size bu parayı işgöremediğiniz ve doğum yaptığınız için veriyor.İster acıbademde doğurursun(ki ssk ile anlaşması yok)ister devlette doğurursun.önemli olan işyerinizin bu raporu ekrana işlemesi.tabiki arastırın ama böyle bi kural olacağını hiç sanmam.hastanenin ssk ile anlaşması olmaması sizin muayene ücretinizle falan alakalı.yoksa sağlık bakanlığına bağlı bi hastane..ben doğumumu özel sigorta ile acıbademde yapacaktım.son anda baska bi sebepten vazgectim.ama hiç doğum parası alamazsın vs konusu bile gecmedi.

ben konuyu araştırdım...Polikliniğe gittim,ordan rapor açtırdığın ve doğumdan sonrada kapattığın sürece sorun olmuyor.Fakat erken doğum fln olursa sıkıntı oluyor o zaman..umarım öle bişi olmaz...
Ayrıca şöyle birşeyde var...Eğer çok kurumsal büyük bir şirkette çalışıyorsan insan kaynakları senden sadece kendi hastanenin raporlarını alıyor sen hiç birşeyle uğraşmıyorsun,artık o nasıl oluyor onlar nasıl hallediyolar bilmiyorum..ama o şekilde parasını alan kişilerde olmuş...Benim işyerimin muhasebecisinin hiç bişeyden haberi olmadığı için bana direk alamazsın paranı demişti:)Onu dinleseydim hem doktorumu hem hastanemi değiştirmek durumunda kalıcaktım...

Merhaba arkadaşlar,
Özellikle Buryus kullanıcı isimli arkadaşa ulaşmak isterim. Ama bana benzer durumu yaşayan arkadaşlar da yardımcı olabilir
Aynı şeyleri şu an ben de yaşıyorum. Ancak konu başlığı altında en son neler yaşadığınızı bulamadım.
Ben de 32 hafta, 37 hafta raporumu Akdeniz Ün. Tıp fakültesinden aldım. Doğumu orada değil sgk anlaşması olmayan bir özel hastanede yapacağım. Şimdi Tıp fakültesine doğum belgesi ile geldiğim zaman raporumu kapatıp kapatmayacağımı telefonla soruyorum, sağlıklı bir cevap alamıyorum. Sanırım siz de bu raporları farklı hastanelerden halletiniz. Nasıl hallettiniz, doğum öncesi aktardığınız haftaların parasını alabildiniz mi?
Doğuma 1 hafta kaldı. Kafam bir türlü rahatlamadı bu konuda. Konuyla ilgili yaşadıklarınız nasıl sonuçlandı paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Biraz geçoldu ama kendi sorumu kendim cevaplayayım.
32. hafta sgk anlaşmalı hastaneye gittim ve 37. haftaya kadar çalışmasında sakınca yoktur raporu aldım. 37. hafta aynı hastaneden iş göremez raporu aldım. Sgk anlaşması olmayan özel hastanede doğum yaptım. Onlar da bir rapor verdi. Hepsini doğum iznim bitince SGK'ya götürdüm. Zaten ilk iki raporumu hastane SGK'YA göndermişti. 1 hafta sonra paramı aldım.Yani önmli olan dğumöncesi raporlar

Merhaha karamannis

Ben de anlattığınız gibi 32.hafta raporumu ve 36.hafta calışamaz raporumu sgk ya bağlı hastaneden aldım.İş yerime teslim ettim.Doğumumu ekimin ikinci haftası sgk ya baglı olmayan hastanede yapıcam.
Anlattığın gibi özel hastaneden aldığım doğum sonrası rapor yeterli oluyor mu?
Özel hastanenin verdiği rapora göre rapor sürem bittikten sonra sgk ya giderken doğum öncesi raporları ve doğum sonrası raporumla gittiğimde doğum paramı almamda bir sorun olmuyor değil mi?doğru anlamışım.
O kadar cok insana sordum ki herkes farklı cevaplar veriyor.Senin durumun benimle aynı.Senden gelecek cevaba göre hareket edeyim.Konuyla ilgili cevap vericek olursa sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…