Korkaklık kelimesini özellikle parantez içinde belirttim ki sizin tabiriniz olduğunu vurgulayabilmek için.ben kesinlikle insanımızın korkak olduğunu düşünmüyorum.özellikle kırsal kesimde hala evde kendi doğuranlar var.geçenlerde mardinde bir kadın 7 kiloluk bebeği kendi isteğiyle doktorları dinlemeyerek normal doğumla dünyaya getirdiğini biliyoruz.
daha 9 gün önce doğum yaptım, ilk ayağa kaldırıp yürüttüklerindeki acı çok büyük heralde bi daha doğrulamam diye düşünmüştüm ama şimdi allaha şükür çok iyiyim sadece karnımın içi çok acıyor oturup kalkarken o da çok normal kaç kat kesiliyor sanuçta sadece deri değil ki bi de ben tuvaletimi yaparken sanki rahmim aşağı düşecekmiş gibi oluyor çok acı çekiyorum o da organların yerine oturmasından kaynaklanıyormuş bazı kişiler daha çok hissedermiş oldu bitti işte korkma hiççç
bu yazdığınız "korkaklık" kelimesini talihsiz bir kelime olarak nitelendiriyorum zira hamile kalmaya karar vermiş bir insan doğumun ne kadar meşakkatli olduğunun da bilincindedir. üstelik sezeryanın birçok kişiye göre normal doğumdan daha zorlu geçen bir süreç olduğunu da biliyoruz. bu durumda "korkaklık" kelimesi yanlış olmuş olur.
ancak neden insanların doğumdan korktuğunu söyleyeyim. bunun birçok sebebi vardır ama en önemlilerinden bir tanesi kesinlikle abartılı anlatımlar. mesela en ufağından sizin yazdığınıza bakarsak "sezeryanda 7 kat kesiliyor, normalde çiziliyor" demişsiniz, hiç öyle değil. detayları yazmayacağım ancak inanın nasıl ki sezeryanda insanlar zorluk yaşıyorsa bir süre, birçok normal doğumda da çok zorluk yaşanıyor. yani bunun kaç kat kesildiğiyle hiç alakası yok. tamamen doktor ve ortamla ilgili bir durum.
annanelerimiz döneminde sezeryan yoktu belki ama anne kaybı bu devre göre kaç kat fazlaydı araştırılabilir.
bence psikolojiniz ve fizyolojiniz neye uygunsa o şekilde yapın doğumunuzu. etki altında kesinlikle kalmayın.
hayırlı doğumlar...
kimine göre zor kimine göre kolay oluyor
ben mecburi sezeryan olmustum
cok fazla agri cektim malesef
1 hafta dogru durust yuruyememistim
ama herkeste ayni olmuyor benim karnim cok fazla buyumustu bende zayiftim
sanirim o yuzden oldu
ben devlet hastanesinde sezeryanla doğum yaptım. doktorum bebeğin kilolu normalde zorlanırsın dedi
sezeryan oldum. ben sezeryana girerken normal doğum sırası bekleyen arkdaşlarda vardı
5-6 hamile bir odada yanlarında hiçbir yakınları yok kollarda serum şişesi hemşireler arada bir
gelip azarlıyorlar bağırıp durmayın die daha fazlasını anlatmama gerek yok heralde
bende bunları yaşamak istemediğim için sezeryan oldum çokda rahattı ameliyatımda sonrasıda bütün hamile arkadaşlara Allah kolay doğum nasip etsin
ben de sezeryan olacakmisim, bebegin boynuna kordon dolandigi icin, drum istersen normal de yapariz, bebek senin, ama dr olarak riskli oldugunu soylemeliyim dedi,ben bu bebege cok zor sahip oldum, o nedenle en ufak bi riskki bile kabul edemeyecgim icin sezeryani kabul ettim,drum bayan, kendisinin yillar once normal dogum yaptigini anlatti, fakat kardesine normal dogum degil sezeryan onermis(kendisininki zor bi dogummus ve kardesinin aynisini yasamasini istememis) ama hastalarima onermiyorum, yanlis anlasiliyor, kendi kararlarina birakiyorum dedi...bir de ikisinden de ayni parayi aliyor, ndaha fazla para icin degil yani, dr ayrica dedi ki normal benim isime gelir, cunku yeterli acilma olana kadar ebe bekler basinda, bebek gelirken beni cagirlar,bebegin basini tutarim, dikis gerekliyse atar cikarim dedi, oysa sezeryanda ameliyat yapiyorum, tum kontrol bende, daha cok ugrasiyorum dedi.sonucta normal de olsak sezeryan da olsak avantajlari ve dejavantajlari var...onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi...Allahim onlari korusun!
kızlar bende 2005 de sezeryan oldum günüm 8 gün geçmişti ve artık tehlikede olduğumuz için doktorum sezeryana aldı son dakikaya kadar hep normal diye konuşuyorduk kendiside sezeryana karşıydı hatta bir ihtimal olur diye beni hastanede 5 saat bekletti suni sancı verdi ama maalesef sancı bile işe yaramadı ve sezeryana aldı çok başarılı bir ameliyat geçirdim ne ameliyat sırasında nede sonrasında hiçbir sorunum olmadı ertesi gün ayaktaydım ağrılar tabiki oluyor ama ağrı kesiciler veriliyor zaten en fazla 3-4 gün sonra tamamen normal hayatınıza dönüyorsunuz ağrılarınızda kalmıyor tabiki bu sizinde elinizde ağır kaldırmayacak ani hareketlerden kaçınacaksınız bol bol yavaş düzenli yürüyüş yapın çünkü ameliyattan kalktıktan sonra yavaş yavaş yürümeniz sizin daha çabuk iyileşmenize yardıncı oluyor yürüyüşlerinizi evdede yapabilirsiniz her 20 dakikada bir 10 dakika yürüyün hepinize hayırlı doğumlar
Korkaklığıyla ünlü annem :) beni normal doğurmuş, şimdiki düşüncem o yaptıysa ben hayli hayli yaparım yönünde. :dance:
Dr.a da söyledim daha erken zamanı gelince konuşuruz dedi ama kıs kıs güldü. En son gene mide bulantılarım yüzünden serum almak için hastaneye kaldırıldığımda damar yolum açılırken çok ciyakladığım için eşim sen normal doğum yapıcan he diye çok güldü ama işi inada bindirip çatır çatır normal doğurucam en sonunda hepsi görecek :mymeka: