sezreyan olan kızlar

Korkaklık kelimesini özellikle parantez içinde belirttim ki sizin tabiriniz olduğunu vurgulayabilmek için.ben kesinlikle insanımızın korkak olduğunu düşünmüyorum.özellikle kırsal kesimde hala evde kendi doğuranlar var.geçenlerde mardinde bir kadın 7 kiloluk bebeği kendi isteğiyle doktorları dinlemeyerek normal doğumla dünyaya getirdiğini biliyoruz.

yo yo lütfen kelimelerimi çekiştirmeyin. Türkiye de sezeryan neden fazla? diye sordunuz, yazdığım cevaptaki kinayeyi anlayabileceğinizi düşünmüştüm, nerneyse...
sizin tabirinizle "lüks" sezeryan yapanları korkak olarak adlandırmamanıza sevindim.

bu konu çok uzar, ben Türkiyede insanların doğum tercihlerini kendilerinin belirlemesi taraftarıyım. ve yapılan tercihlerden dolayı yargılanmalarını da doğru bulmuyorum. (bu cevabım bu konuda olan bütün başlıklar içindi) :kahve:

Son düzenleme:
normal veye sezaryan sonuçta bi şekilde doğumu yaşayacağız ama böyle insanı huzursuz eden olayları duyunca insan ister istemez korkuyo.ben normal doğumdan çok korkuyorum. oyüzden sezaryan daha cazip geliyo.ama bunları duydukça hiçbiri güzel gelmiyo.yani bu doğum olayı kişiden kişiye değişiyormuş.normal olup zorluk çekende var sezaryan olup zoe-rluk çekende var.

yani sende bi alemsin.hem korkuyosun doğumdan hemde videolarını izliyosun.sen tamamen kendini korkutmaya meyillisin.bende meraklıyımdır ama şuan doğum psikolojisiyle hayatta doğum videolarını izlemem.hem senin izlemen bile normal değil.heran aklına onlar gelicek.madem sezaryan videosunu izleyebildin sen normalede bakarsın gibime geliyor.kafanı karıştırma bunlarla.dahada korkutma kendini

öffff bu konu ne zaman açılsa illa kavga edecek yada tartışılacak dimi başka türlü olmuyor yani,:eek:lmaz:

ne sezeryan nede normal doğum hiç kimsenin doğumu birbirinin aynısı olamaz,:eek:lmaz:
her doğum birbirinden farklıdır

nasıl hepimiz farklıysak,
kişiliğimiz ,
psikolojimiz,
acı eşiğimiz,
fizyolojik yapımız
ve bebeğimizin kilosu gelişimi,
çatı yapımız
vajinal kaslarımızın yapısı birbirirnden farklı ve bütün bunlar doğumu etkilera.s

onun için kimse kimseye göre doğum yapmasın:1no2:
,

çok rahat sezeryan ameliyat geçirenlerde var çok çok zorlananlarda,
epiduralden çok memnun kalanlarda var,kalıcı bel ve baş ağrısı yaşayanlarda
ve hiç dikişsiz yada 2-3dikişle normal doğum yapanlarda var 18dikişle doğuranlarda:sm_confused:

hepimiz için en rahatı neyse o olsun inşallah :teselli:
hakkımızsa hayırlısı

daha 9 gün önce doğum yaptım, ilk ayağa kaldırıp yürüttüklerindeki acı çok büyük heralde bi daha doğrulamam diye düşünmüştüm ama şimdi allaha şükür çok iyiyim sadece karnımın içi çok acıyor oturup kalkarken o da çok normal kaç kat kesiliyor sanuçta sadece deri değil ki bi de ben tuvaletimi yaparken sanki rahmim aşağı düşecekmiş gibi oluyor çok acı çekiyorum o da organların yerine oturmasından kaynaklanıyormuş bazı kişiler daha çok hissedermiş oldu bitti işte korkma hiççç

hayırlı olsun darkolive...Allah banada göstersin.normal değilmiydi seninki...sonnunda doğurdun..gzün aydın darısı başıma...Haklısın eninde sonunda doğurcaz... okadar ağrılara razıyım ....

daha 9 gün önce doğum yaptım, ilk ayağa kaldırıp yürüttüklerindeki acı çok büyük heralde bi daha doğrulamam diye düşünmüştüm ama şimdi allaha şükür çok iyiyim sadece karnımın içi çok acıyor oturup kalkarken o da çok normal kaç kat kesiliyor sanuçta sadece deri değil ki bi de ben tuvaletimi yaparken sanki rahmim aşağı düşecekmiş gibi oluyor çok acı çekiyorum o da organların yerine oturmasından kaynaklanıyormuş bazı kişiler daha çok hissedermiş oldu bitti işte korkma hiççç

allah bebegını sıze bagıslasın uzun omurler versin nerede dogum yaptın epıdurelmı normal sezeyeryanmı zormuydu

kimine göre zor kimine göre kolay oluyor
ben mecburi sezeryan olmustum
cok fazla agri cektim malesef
1 hafta dogru durust yuruyememistim
ama herkeste ayni olmuyor benim karnim cok fazla buyumustu bende zayiftim
sanirim o yuzden oldu

ben devlet hastanesinde sezeryanla doğum yaptım. doktorum bebeğin kilolu normalde zorlanırsın dedi
sezeryan oldum. ben sezeryana girerken normal doğum sırası bekleyen arkdaşlarda vardı
5-6 hamile bir odada yanlarında hiçbir yakınları yok kollarda serum şişesi hemşireler arada bir
gelip azarlıyorlar bağırıp durmayın die daha fazlasını anlatmama gerek yok heralde
bende bunları yaşamak istemediğim için sezeryan oldum çokda rahattı ameliyatımda sonrasıda bütün hamile arkadaşlara Allah kolay doğum nasip etsin

ben de sezeryan olacakmisim, bebegin boynuna kordon dolandigi icin, drum istersen normal de yapariz, bebek senin, ama dr olarak riskli oldugunu soylemeliyim dedi,ben bu bebege cok zor sahip oldum, o nedenle en ufak bi riskki bile kabul edemeyecgim icin sezeryani kabul ettim,drum bayan, kendisinin yillar once normal dogum yaptigini anlatti, fakat kardesine normal dogum degil sezeryan onermis(kendisininki zor bi dogummus ve kardesinin aynisini yasamasini istememis) ama hastalarima onermiyorum, yanlis anlasiliyor, kendi kararlarina birakiyorum dedi...bir de ikisinden de ayni parayi aliyor, ndaha fazla para icin degil yani, dr ayrica dedi ki normal benim isime gelir, cunku yeterli acilma olana kadar ebe bekler basinda, bebek gelirken beni cagirlar,bebegin basini tutarim, dikis gerekliyse atar cikarim dedi, oysa sezeryanda ameliyat yapiyorum, tum kontrol bende, daha cok ugrasiyorum dedi.sonucta normal de olsak sezeryan da olsak avantajlari ve dejavantajlari var...onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi...Allahim onlari korusun!

Son düzenleme:
kızlar bende 2005 de sezeryan oldum günüm 8 gün geçmişti ve artık tehlikede olduğumuz için doktorum sezeryana aldı son dakikaya kadar hep normal diye konuşuyorduk kendiside sezeryana karşıydı hatta bir ihtimal olur diye beni hastanede 5 saat bekletti suni sancı verdi ama maalesef sancı bile işe yaramadı ve sezeryana aldı çok başarılı bir ameliyat geçirdim ne ameliyat sırasında nede sonrasında hiçbir sorunum olmadı ertesi gün ayaktaydım ağrılar tabiki oluyor ama ağrı kesiciler veriliyor zaten en fazla 3-4 gün sonra tamamen normal hayatınıza dönüyorsunuz ağrılarınızda kalmıyor tabiki bu sizinde elinizde ağır kaldırmayacak ani hareketlerden kaçınacaksınız bol bol yavaş düzenli yürüyüş yapın çünkü ameliyattan kalktıktan sonra yavaş yavaş yürümeniz sizin daha çabuk iyileşmenize yardıncı oluyor yürüyüşlerinizi evdede yapabilirsiniz her 20 dakikada bir 10 dakika yürüyün hepinize hayırlı doğumlar

Korkaklığıyla ünlü annem :) beni normal doğurmuş, şimdiki düşüncem o yaptıysa ben hayli hayli yaparım yönünde. :dance:
Dr.a da söyledim daha erken zamanı gelince konuşuruz dedi ama kıs kıs güldü. En son gene mide bulantılarım yüzünden serum almak için hastaneye kaldırıldığımda damar yolum açılırken çok ciyakladığım için eşim sen normal doğum yapıcan he diye çok güldü ama işi inada bindirip çatır çatır normal doğurucam en sonunda hepsi görecek :mymeka:

bu yazdığınız "korkaklık" kelimesini talihsiz bir kelime olarak nitelendiriyorum zira hamile kalmaya karar vermiş bir insan doğumun ne kadar meşakkatli olduğunun da bilincindedir. üstelik sezeryanın birçok kişiye göre normal doğumdan daha zorlu geçen bir süreç olduğunu da biliyoruz. bu durumda "korkaklık" kelimesi yanlış olmuş olur.
ancak neden insanların doğumdan korktuğunu söyleyeyim. bunun birçok sebebi vardır ama en önemlilerinden bir tanesi kesinlikle abartılı anlatımlar. mesela en ufağından sizin yazdığınıza bakarsak "sezeryanda 7 kat kesiliyor, normalde çiziliyor" demişsiniz, hiç öyle değil. detayları yazmayacağım ancak inanın nasıl ki sezeryanda insanlar zorluk yaşıyorsa bir süre, birçok normal doğumda da çok zorluk yaşanıyor. yani bunun kaç kat kesildiğiyle hiç alakası yok. tamamen doktor ve ortamla ilgili bir durum.
annanelerimiz döneminde sezeryan yoktu belki ama anne kaybı bu devre göre kaç kat fazlaydı araştırılabilir.

bence psikolojiniz ve fizyolojiniz neye uygunsa o şekilde yapın doğumunuzu. etki altında kesinlikle kalmayın.
hayırlı doğumlar...

Buna bende katılıyorum... Ne yazıkki normal doğum artık normalleşmekten çıktı.Hem rahime dikiş atılıyor yırtıldığı için hemde kendileri kestikleri yere vajinanın dışına dikiş atıyorlar.Oturup kalkamama sorunu her ikisindede yaşanıyor.Sezeryanda karın kalır olayıda artık yalan oldu.Normal doğum yapanlarında karnı kalıyor.Mesele sezeryan yada normal değilki zaten.Hamilelikte karın genişlediği için kasrın kasları gevşiyor ve doğum sonrası bırakıyor kendini.Kimisininde zaten ta evvelden biraz karnı var azcıkda doğum sonrası eklenince karnı kalmış bak diye eleştiriler geliyor.Ben her iki doğum şeklinden de korkuyorum.Ve şu bir gerçekki asıl sezeryan olabilmek büyük cesaret gibi geliyor bana.Kimse keyfi kesilmek istemez herkesi buna iten bir çok sebep var... Rabbim sağlıklı,sancısız,sıkıntısız,kolay,çabuk ve rahat doğumlar nasip etsin hepimize....:Saruboceq:

kimine göre zor kimine göre kolay oluyor
ben mecburi sezeryan olmustum
cok fazla agri cektim malesef
1 hafta dogru durust yuruyememistim
ama herkeste ayni olmuyor benim karnim cok fazla buyumustu bende zayiftim
sanirim o yuzden oldu

Nasıl yani?Karın büyük kendimiz zayıfsak dahamı zor oluyor sezeryanda ayağa kalkmak?

ben devlet hastanesinde sezeryanla doğum yaptım. doktorum bebeğin kilolu normalde zorlanırsın dedi
sezeryan oldum. ben sezeryana girerken normal doğum sırası bekleyen arkdaşlarda vardı
5-6 hamile bir odada yanlarında hiçbir yakınları yok kollarda serum şişesi hemşireler arada bir
gelip azarlıyorlar bağırıp durmayın die daha fazlasını anlatmama gerek yok heralde
bende bunları yaşamak istemediğim için sezeryan oldum çokda rahattı ameliyatımda sonrasıda bütün hamile arkadaşlara Allah kolay doğum nasip etsin

Ne yazıkki bu dediklerin hala yapılıyor.Sanki çok kolay bir durumdaymış gibi doğum yapan insanın psikolojisini bozmaya devam ediyorlar.Benim şahsi fikrim asıl ordaki ebelere,hemşrelere ve doktorlara psikolojik eğitim verilmesi gerektiği.Onlarda göre göre sıyırmışlar bence...

ben de sezeryan olacakmisim, bebegin boynuna kordon dolandigi icin, drum istersen normal de yapariz, bebek senin, ama dr olarak riskli oldugunu soylemeliyim dedi,ben bu bebege cok zor sahip oldum, o nedenle en ufak bi riskki bile kabul edemeyecgim icin sezeryani kabul ettim,drum bayan, kendisinin yillar once normal dogum yaptigini anlatti, fakat kardesine normal dogum degil sezeryan onermis(kendisininki zor bi dogummus ve kardesinin aynisini yasamasini istememis) ama hastalarima onermiyorum, yanlis anlasiliyor, kendi kararlarina birakiyorum dedi...bir de ikisinden de ayni parayi aliyor, ndaha fazla para icin degil yani, dr ayrica dedi ki normal benim isime gelir, cunku yeterli acilma olana kadar ebe bekler basinda, bebek gelirken beni cagirlar,bebegin basini tutarim, dikis gerekliyse atar cikarim dedi, oysa sezeryanda ameliyat yapiyorum, tum kontrol bende, daha cok ugrasiyorum dedi.sonucta normal de olsak sezeryan da olsak avantajlari ve dejavantajlari var...onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi...Allahim onlari korusun!

Doktorun kim canım?Bayağı açıklayıcı bilgiler vermiş.Ayrıca dikkatimi çekti sağlıkçıların çoğu herkese normal doğumu önermesine rağmen kendileri sezeryan yapıyorlar.Benim eltimde hemşire ama sezeryan bütün doğumları...Üstelik doğum bölümünde yıllarca çalışmış bir sürü normal doğum görmüş...

kızlar bende 2005 de sezeryan oldum günüm 8 gün geçmişti ve artık tehlikede olduğumuz için doktorum sezeryana aldı son dakikaya kadar hep normal diye konuşuyorduk kendiside sezeryana karşıydı hatta bir ihtimal olur diye beni hastanede 5 saat bekletti suni sancı verdi ama maalesef sancı bile işe yaramadı ve sezeryana aldı çok başarılı bir ameliyat geçirdim ne ameliyat sırasında nede sonrasında hiçbir sorunum olmadı ertesi gün ayaktaydım ağrılar tabiki oluyor ama ağrı kesiciler veriliyor zaten en fazla 3-4 gün sonra tamamen normal hayatınıza dönüyorsunuz ağrılarınızda kalmıyor tabiki bu sizinde elinizde ağır kaldırmayacak ani hareketlerden kaçınacaksınız bol bol yavaş düzenli yürüyüş yapın çünkü ameliyattan kalktıktan sonra yavaş yavaş yürümeniz sizin daha çabuk iyileşmenize yardıncı oluyor yürüyüşlerinizi evdede yapabilirsiniz her 20 dakikada bir 10 dakika yürüyün hepinize hayırlı doğumlar

Güzel bir bilgi oldu tüm sezeryan düşünenler için.Sağol canım...

Korkaklığıyla ünlü annem :) beni normal doğurmuş, şimdiki düşüncem o yaptıysa ben hayli hayli yaparım yönünde. :dance:
Dr.a da söyledim daha erken zamanı gelince konuşuruz dedi ama kıs kıs güldü. En son gene mide bulantılarım yüzünden serum almak için hastaneye kaldırıldığımda damar yolum açılırken çok ciyakladığım için eşim sen normal doğum yapıcan he diye çok güldü ama işi inada bindirip çatır çatır normal doğurucam en sonunda hepsi görecek :mymeka:

Asıl ummadıkları kişiler normal doğum yapıyor.Banada herkes sen yapamazsın normal doğum der.Çok korkağım ve telaşlıyım.Ama bu korkaklığıma rağmen içimden bir his normal doğum yapacağımı söylüyor.Herkes yanılacak benim hakkımda kaydirigubbakcemile3

ARKADAŞLAR BEN NORMAL DOĞUM YAPTIM.vE 2 TANE DıKıŞ DÜŞTÜ AŞAĞIYA.hOPLAYARAK YÜRÜYODUM SADECE OTURUP KIZIMI EMZıRıRKEN ZORLANIYODUM.AMA HASTANEDE SEZERYAN OLANLARI DA GÖRDÜM DıKELıP GEZEMıYOLARDI BıLE.hEP YARDIM EDıN YARDIM EDıN DıYE ÖBÜR HASTALARDAN YARDIM, HEMŞıREDEN YARDIM.bıZ BEBEĞıMıZı ELıMıZE ALIP EMZıRıRKEN ONLAR SADECE BEBEKLEREıNE BAKMAKLA YETıNıYORLARDI.RAHıMDEKı DıKıŞLE NARKOZLA OLUNAN AMELıYATDAN ÇIKTIKTAN SONRA ATILAN DıKıŞı KARIŞTIRMAYIN DERıM.DıYELıM 1 KıŞıNıN BÜNYESıNE BAĞLI OLARAK KALKAMıYOR PEKı HASTALARıN HEPSıNıN BÖNYESı AYNIMI O ZAMAN.
KISACA NORMAL DOĞUM VE NORMAL DOĞUM
AMA HAYATı TEHLıKE VARSA SEZERYAN DERıM.
BU DA BENıM FıKRıM.

NORMAL DOĞUM KADININ BEDENıNı KANDAN KıRDEN TEMıZLER DER NıNELERıMıZ.DıKKAT EDERSENıZ DOGUM YAPANLARDA 40 GUN OLMASA DA Bı HAYLı KAN GELıYO TEMıZLENıYO ıÇERıSı DOGUMDAN SONRA.
PEKı SEZERYAN OLANLARDA NASIL KAN AZ GELıYO VE DE DıYELıM AMELıYYATDAN 1 YIL GEÇTı HAVA SOĞUK OLDUGUNDA BAZıLARıNıN KARNıNDA OLAN DıKıŞLER SIZLAMAYA BAŞLIYOR.KEMıKLERı SIZLAMAYA BAŞLIYOR.
AMA AŞAĞIYA ATILAN DıKıŞ EN FAZLA EN FAZLA 2 HAFTA ACITIYOR.SONRA HıÇ Bı ŞEY OLMUYO.
BıR TEK SANCI DENıLEN ŞEY KÖTÜ NORMAL DOĞUMDA O DA HER KESDE OLMUYOR Kı.BAZıLARı SANCıSıZ DOGURUYO BAZıLARı SANCıDAN KıVRıLıYO BENıM GıBı.
HER KESE HER ŞEYıN GÜZELıNı DıLERıM.

Son düzenleme:
X