Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar 34 haftalığım..normal doğumdan daha doğrusu şu kesi olayından çok korkuyorum..sezeryan olduktan sonra hemen kaltınızmı.ameliyat çıkşı sonda taktılarmı...:1shok:sezeryanı iyi atlatan yokmu.zorlukları neler bana yazın kızlara.s.
sağolun kızlar rahatladım valla.benim bünyem narin.çelimsizim dayanıklı değilim ağrılara o yüzden kendime normal doğumda güvenmiyorum.sonuçta öyla böyle kesiliyo ya alttan ya karnın....
şunu da bilmek lazım ki sezaryende 7 kat kesilip dikiliyorsun,normal doğumda ise üstten biraz çizik atıyorlar öyle sezaryen gibi derin kesik değil,daha çabuk iyileşiyor ve sezaryendeki gibi sonradan ağrı sızlama gibi kalıcı hasara yol açmıyor.allah herkese normal doğum nasip etsin
canım ben sana tüm doktorların ortak görüşünü söyledim,bu saçmalıksa doktorların hepsi saçmalıyor.inan ben de korkudan bazen sezaryen diyorum ama normal doğumun artılarını okudukça (yetkili ve bilgili kişilerden) zorunlu olmadıkça sezaryene hayır diyorum.bu görüş yalnız benim değil tüm dünyadaki tıp dünyasının görüşü.ayrıca kafaya göre sezaryen yapan ve sezaryen oranı en yüksek ülkelerin başında türkiye geliyor.araştır bence.normal doğumdan korkma.her şeyin en güzeli normal olanıdır.
canım dr bu konuda çok önemli. benim sezeryanım çok rahat geçti. sabah sezeryanla doğum yapıp akşam üzeri ilk yürüyüş için dr kaldırdı ve ben yatmadım hastanede turladım 2 gün hastanede kadıktan sonra 4 kat merdiven çıktım evde de hiç yatmadım. inş seninde kolay bir doğumun olur bebeğini sağ salim kucağına alırsın.
gerçi siz ortaya yazmışsınız ama ben cevap verme gereği duydum.
neden başı Türkiye çekiyor hiçbir fikriniz var mı? Türk kadınları mı korkak yoksa şartlarda mı bir sorun var. yazınızdan hiç doğum yapmadığınızı anlıyorum ve başka birşey yazmayacağım. ancak şu kadarını söyleyeyim herzaman herşeyin en güzeli normal olanı olamıyor malesef.
şartlar konusunda hemfikirim.ister normal ister sezaryen olsun olmadık işler insanın başına geliyor burda.ama insanlarımızdaki lüks de (diğer adı korkaklık) doktorlarımızdaki kolaycılık da bunda etkili.peki anneannelerimiz babaannelerimiz zamanında niye böyle yüksek değildi oran?bence biz kendimiz yapıyoruz,kolaycıyız işte.biz böyle davranırsak elbette doktorlar da bu kolaycılığa kaçacak ve tembelleşecek.neyse ya,herkesin kendi fikri.
Arkadaşa katılıyorum,hayırlısıyla kurtulun inşallah-tüm hamileler-,çok kafanıza takmayın,nasıl istiyorsanız öyle olsun..bu yazdığınız "korkaklık" kelimesini talihsiz bir kelime olarak nitelendiriyorum zira hamile kalmaya karar vermiş bir insan doğumun ne kadar meşakkatli olduğunun da bilincindedir. üstelik sezeryanın birçok kişiye göre normal doğumdan daha zorlu geçen bir süreç olduğunu da biliyoruz. bu durumda "korkaklık" kelimesi yanlış olmuş olur.
ancak neden insanların doğumdan korktuğunu söyleyeyim. bunun birçok sebebi vardır ama en önemlilerinden bir tanesi kesinlikle abartılı anlatımlar. mesela en ufağından sizin yazdığınıza bakarsak "sezeryanda 7 kat kesiliyor, normalde çiziliyor" demişsiniz, hiç öyle değil. detayları yazmayacağım ancak inanın nasıl ki sezeryanda insanlar zorluk yaşıyorsa bir süre, birçok normal doğumda da çok zorluk yaşanıyor. yani bunun kaç kat kesildiğiyle hiç alakası yok. tamamen doktor ve ortamla ilgili bir durum.
annanelerimiz döneminde sezeryan yoktu belki ama anne kaybı bu devre göre kaç kat fazlaydı araştırılabilir.
bence psikolojiniz ve fizyolojiniz neye uygunsa o şekilde yapın doğumunuzu. etki altında kesinlikle kalmayın.
hayırlı doğumlar...