sezreyan olan kızlar

paradises

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
387
11
kızlar 34 haftalığım..normal doğumdan daha doğrusu şu kesi olayından çok korkuyorum..sezeryan olduktan sonra hemen kaltınızmı.ameliyat çıkşı sonda taktılarmı...:1shok:sezeryanı iyi atlatan yokmu.zorlukları neler bana yazın kızlara.s.

ben iyi atlatanlardanım.sonda takılmadı,ertesi gün ayakta dolaşıyordum.
yerimden kalkmakta çok zorlanmadım.
eve geldiğimde zaten herşey bitmişti,çok iyiydim.
Allah herkeze kolay doğum nasip etsin.
ama tabi ben normal doğum yapmak isterdim.
mecburen sezeryan oldum.

ben cok zorlandım 1haftada zor kalktım eltım ertesı gun kalktı kısıden kısıye degısıyor galıba

canım abartmadan yaşadıklarımı yazıyorum. benim son ana kadar normal doğumdu, suyum boşaldı birden, doktorum muayene etti ve kesinlikle sezeryan dedi. ohhh çektim içimden çünkü normal doğumdan korkuyordum. sezeryan ameliyatı bittikten sonra 3 saat sonra falan hafif ağrılarım başladı ama ağrı kesici falan vuruyorlar hemen,geçiyor. evdede en fazla 3 gün yatar halde kaldım. tamamamen doğrulamıyorsun tabi.ama o kadarını normal doğum yapanlarda yaşamıyorlar mı, oturamıyorlar...... sonuç olarak sezeryan doğumdan çok çok çok memnunum, tecrübeyle sabittirdelikafadulden

kızlar 34 haftalığım..normal doğumdan daha doğrusu şu kesi olayından çok korkuyorum..sezeryan olduktan sonra hemen kaltınızmı.ameliyat çıkşı sonda taktılarmı...:1shok:sezeryanı iyi atlatan yokmu.zorlukları neler bana yazın kızlara.s.

merhaba canım o kadar korkma ya bende sezeryanım kesilme falan hiç aklıma gelmiyo sadece bebeğimi kucağima alacagım zamanı düşünüyorum sende öyle yap arkadaşım yeni oldu ağrısı falnda olmadı sütüde hemen geldi bi kaç saat sonrada ayaga kalkıyolarmış hayırlısı endişelenme :teytey:

canım dr bu konuda çok önemli. benim sezeryanım çok rahat geçti. sabah sezeryanla doğum yapıp akşam üzeri ilk yürüyüş için dr kaldırdı ve ben yatmadım hastanede turladım 2 gün hastanede kadıktan sonra 4 kat merdiven çıktım evde de hiç yatmadım. inş seninde kolay bir doğumun olur bebeğini sağ salim kucağına alırsın.

sağolun kızlar rahatladım valla.benim bünyem narin.çelimsizim dayanıklı değilim ağrılara o yüzden kendime normal doğumda güvenmiyorum.sonuçta öyla böyle kesiliyo ya alttan ya karnın....

sağolun kızlar rahatladım valla.benim bünyem narin.çelimsizim dayanıklı değilim ağrılara o yüzden kendime normal doğumda güvenmiyorum.sonuçta öyla böyle kesiliyo ya alttan ya karnın....

canım hiç korkma ben sezeryan dogum yaptım kızımda hiç agrı olmadı tabii ilk cıkınca oluyo ama hamşireler igne vuruyorlar geciyor ben ilk gün oturdum yatmadım bile sonra 2 günde ayaga kalktım bol bol yürümen lazım şimdide ham,leyim gene sezeryan ama korkmuyorum

şunu da bilmek lazım ki sezaryende 7 kat kesilip dikiliyorsun,normal doğumda ise üstten biraz çizik atıyorlar öyle sezaryen gibi derin kesik değil,daha çabuk iyileşiyor ve sezaryendeki gibi sonradan ağrı sızlama gibi kalıcı hasara yol açmıyor.allah herkese normal doğum nasip etsin

şunu da bilmek lazım ki sezaryende 7 kat kesilip dikiliyorsun,normal doğumda ise üstten biraz çizik atıyorlar öyle sezaryen gibi derin kesik değil,daha çabuk iyileşiyor ve sezaryendeki gibi sonradan ağrı sızlama gibi kalıcı hasara yol açmıyor.allah herkese normal doğum nasip etsin

katılmıyorum, allah herkese hayırlı!!! doğum nasip etsin ,normal veya sezeryan.

konu sahibi arkadaşım inan endişelenecek bir durum yok. bir şekilde doğum oluyor. ben sezeryanla dünyaya getirdim ilk oğlumu, elbette ki doğum bu kolay değil, acı- ağrı çekilmeden olmuyor. ama bütün ağrı bebeğini kucağına alınca geçiyor inan.
sezeryan dan sonra mutlka birkaç saat içinde kalkıyorsun ayağa. doktorlar kaldırıyor sen kalkmasan bile. ondan sonrası kolay. süt problemi de olmadı bende, hiç mama vermedim hastanedeyken. zaten mideleri çok küçük oluyor doğduklarında.
ancak sen kesinlikle yazılan saçmalık derecesindeki korkunç yorumları okuma. normal de olsa sezeran da olsa illa ki doğum olucaktır.

şimdiden hayırlı doğumlar

cnm bende sezeryanla dogum yaptım agrım cok oldu. 2 hafta dogru duzgun egılemedım emzırırken zorluk cektım. sondayı amelıyat esnasında takmıslardı o yuzden takılısını hıssetmedım cıkarırkende acımadı. ama acı olayı kısıden kısıye degısıyor. eger normal dogum ımkanın varsa normalı dene. ben korktumda sezeryan oldum ama pısmanda oldum.

canım ben sana tüm doktorların ortak görüşünü söyledim,bu saçmalıksa doktorların hepsi saçmalıyor.inan ben de korkudan bazen sezaryen diyorum ama normal doğumun artılarını okudukça (yetkili ve bilgili kişilerden) zorunlu olmadıkça sezaryene hayır diyorum.bu görüş yalnız benim değil tüm dünyadaki tıp dünyasının görüşü.ayrıca kafaya göre sezaryen yapan ve sezaryen oranı en yüksek ülkelerin başında türkiye geliyor.araştır bence.normal doğumdan korkma.her şeyin en güzeli normal olanıdır.

canım ben sana tüm doktorların ortak görüşünü söyledim,bu saçmalıksa doktorların hepsi saçmalıyor.inan ben de korkudan bazen sezaryen diyorum ama normal doğumun artılarını okudukça (yetkili ve bilgili kişilerden) zorunlu olmadıkça sezaryene hayır diyorum.bu görüş yalnız benim değil tüm dünyadaki tıp dünyasının görüşü.ayrıca kafaya göre sezaryen yapan ve sezaryen oranı en yüksek ülkelerin başında türkiye geliyor.araştır bence.normal doğumdan korkma.her şeyin en güzeli normal olanıdır.

gerçi siz ortaya yazmışsınız ama ben cevap verme gereği duydum.
neden başı Türkiye çekiyor hiçbir fikriniz var mı? Türk kadınları mı korkak yoksa şartlarda mı bir sorun var. yazınızdan hiç doğum yapmadığınızı anlıyorum ve başka birşey yazmayacağım. ancak şu kadarını söyleyeyim herzaman herşeyin en güzeli normal olanı olamıyor malesef.

şartlar konusunda hemfikirim.ister normal ister sezaryen olsun olmadık işler insanın başına geliyor burda.ama insanlarımızdaki lüks de (diğer adı korkaklık) doktorlarımızdaki kolaycılık da bunda etkili.peki anneannelerimiz babaannelerimiz zamanında niye böyle yüksek değildi oran?bence biz kendimiz yapıyoruz,kolaycıyız işte.biz böyle davranırsak elbette doktorlar da bu kolaycılığa kaçacak ve tembelleşecek.neyse ya,herkesin kendi fikri.

canım dr bu konuda çok önemli. benim sezeryanım çok rahat geçti. sabah sezeryanla doğum yapıp akşam üzeri ilk yürüyüş için dr kaldırdı ve ben yatmadım hastanede turladım 2 gün hastanede kadıktan sonra 4 kat merdiven çıktım evde de hiç yatmadım. inş seninde kolay bir doğumun olur bebeğini sağ salim kucağına alırsın.

teker teker yazmama gerek kalmadı,benimde aynen bu şekilde oldu + sondayı ameliyata girmeden önce taktılar,odaya geçtikten sonra çıkardılar. sezeryandan sonra yıllar geçtiği halde dikiş yerinin ağrıdığını söyleyen insanlar var,ne ben de ne de çevremde hiç ağrı çeken yok.

gerçi siz ortaya yazmışsınız ama ben cevap verme gereği duydum.
neden başı Türkiye çekiyor hiçbir fikriniz var mı? Türk kadınları mı korkak yoksa şartlarda mı bir sorun var. yazınızdan hiç doğum yapmadığınızı anlıyorum ve başka birşey yazmayacağım. ancak şu kadarını söyleyeyim herzaman herşeyin en güzeli normal olanı olamıyor malesef.

+ Yurtdışında doğum yapanların hikayeleri ile Türkiyede doğum yapanların hikayeleri birbirini hiç tutmuyor. Yurt dışında doğum yapan arkadaşlarım normal doğumun rahatlığından bahsederken buradaki arkadaşlarım zorluğundan bahsediyorlar. Buradakilerin zorlanmasının başında da doktorların tam açılmayı beklemeyip pat diye kesi atmaları geliyor (bu durumda normal doğum bana biraz normallikten uzaklaşmış gibi geliyor). Kesi atılan yerdeki dikişlerin iltihaplanması ve daha başka komplikasyonların oluşması da cabası. Bir de doğum sırasında bebeğin yaşadıkları var,tam açılma beklenmeyip cart diye kesi atıldığı için rahmin normal işleyişine müdahale edildiği için bebeği almakta zorlanıyorlar ve hadi bakalım vakumla çekmeye. Yeğenim vakumla çekildiği için yazık çocukcağız yaklaşık 1 ay söbü bir kafa ile dolaştı. Kalça çıkığı vs den ise hiç söz etmiyorum bile.

şartlar konusunda hemfikirim.ister normal ister sezaryen olsun olmadık işler insanın başına geliyor burda.ama insanlarımızdaki lüks de (diğer adı korkaklık) doktorlarımızdaki kolaycılık da bunda etkili.peki anneannelerimiz babaannelerimiz zamanında niye böyle yüksek değildi oran?bence biz kendimiz yapıyoruz,kolaycıyız işte.biz böyle davranırsak elbette doktorlar da bu kolaycılığa kaçacak ve tembelleşecek.neyse ya,herkesin kendi fikri.

bu yazdığınız "korkaklık" kelimesini talihsiz bir kelime olarak nitelendiriyorum zira hamile kalmaya karar vermiş bir insan doğumun ne kadar meşakkatli olduğunun da bilincindedir. üstelik sezeryanın birçok kişiye göre normal doğumdan daha zorlu geçen bir süreç olduğunu da biliyoruz. bu durumda "korkaklık" kelimesi yanlış olmuş olur.
ancak neden insanların doğumdan korktuğunu söyleyeyim. bunun birçok sebebi vardır ama en önemlilerinden bir tanesi kesinlikle abartılı anlatımlar. mesela en ufağından sizin yazdığınıza bakarsak "sezeryanda 7 kat kesiliyor, normalde çiziliyor" demişsiniz, hiç öyle değil. detayları yazmayacağım ancak inanın nasıl ki sezeryanda insanlar zorluk yaşıyorsa bir süre, birçok normal doğumda da çok zorluk yaşanıyor. yani bunun kaç kat kesildiğiyle hiç alakası yok. tamamen doktor ve ortamla ilgili bir durum.
annanelerimiz döneminde sezeryan yoktu belki ama anne kaybı bu devre göre kaç kat fazlaydı araştırılabilir.

bence psikolojiniz ve fizyolojiniz neye uygunsa o şekilde yapın doğumunuzu. etki altında kesinlikle kalmayın.
hayırlı doğumlar...

bu yazdığınız "korkaklık" kelimesini talihsiz bir kelime olarak nitelendiriyorum zira hamile kalmaya karar vermiş bir insan doğumun ne kadar meşakkatli olduğunun da bilincindedir. üstelik sezeryanın birçok kişiye göre normal doğumdan daha zorlu geçen bir süreç olduğunu da biliyoruz. bu durumda "korkaklık" kelimesi yanlış olmuş olur.
ancak neden insanların doğumdan korktuğunu söyleyeyim. bunun birçok sebebi vardır ama en önemlilerinden bir tanesi kesinlikle abartılı anlatımlar. mesela en ufağından sizin yazdığınıza bakarsak "sezeryanda 7 kat kesiliyor, normalde çiziliyor" demişsiniz, hiç öyle değil. detayları yazmayacağım ancak inanın nasıl ki sezeryanda insanlar zorluk yaşıyorsa bir süre, birçok normal doğumda da çok zorluk yaşanıyor. yani bunun kaç kat kesildiğiyle hiç alakası yok. tamamen doktor ve ortamla ilgili bir durum.
annanelerimiz döneminde sezeryan yoktu belki ama anne kaybı bu devre göre kaç kat fazlaydı araştırılabilir.

bence psikolojiniz ve fizyolojiniz neye uygunsa o şekilde yapın doğumunuzu. etki altında kesinlikle kalmayın.
hayırlı doğumlar...
Arkadaşa katılıyorum,hayırlısıyla kurtulun inşallah-tüm hamileler-,çok kafanıza takmayın,nasıl istiyorsanız öyle olsun..

Korkaklık kelimesini özellikle parantez içinde belirttim ki sizin tabiriniz olduğunu vurgulayabilmek için.ben kesinlikle insanımızın korkak olduğunu düşünmüyorum.özellikle kırsal kesimde hala evde kendi doğuranlar var.geçenlerde mardinde bir kadın 7 kiloluk bebeği kendi isteğiyle doktorları dinlemeyerek normal doğumla dünyaya getirdiğini biliyoruz.

X