• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeyandan ne kadar sonra sütünüz geldi???

Benim ilk gün pek gelmedi, ikinci gün damla damla geldi, üçüncü gün biraz biraz geldi. Dördüncü günden sonra normale yaklaştı. İlk iki gün hastanede mama verdiler. Kan şekeri düşerse sarılık oluyor. Bir iki biberon mamadan birşey olmaz, zaten en fazla 30-40 cc içebiliyorlar. Ama tabi bu arada doğumdan yarım sonra emzirmeye başlayıp, saat başı boş dolu demeyip azimle emzirdim. Emdikçe geliyor, ne kadar çok emzirisen o kadar çabuk gelir.
Göğüs ucuna da takılma, benimki de düzdü ama bebek uç çıkarıyor emdikçe. Hemşireler yardımcı olur zaten, ilk emzirmeden önce biraz çekiştirip hazırlarlar memeyi.

kişiden kişiye değişir tabi canım ama ilk zamanlarda 1-2 gün süt gelmesi sorun oluyor. hele ben neler çektim ama çok çok mecbur kalmdıkça asla mama vermedim. doktor ilk başta mutlaka emzir, emzir ki sütün gelsin mama yı sonra düşün demeliydi bence. ki zaten ilk gelen sütün bir damlası bile ne kadar kıymetli bilsen. ben hastaneden eve geldikten sonra banyo yaptıktan sonra sütüm gelmişti ama az kaldı mastit oluyodum. şişti, taş gibi sert olmuştu, alev alev yanıyodu, çok ama çok kötüydü. sonra hastaneye gittim tekrar sağdırdım kendimi, evde sık sık sağıyordum öyle geçti. ondan sonra da çok şükür bi sorun olmadı.

sezeryandan sonra bebeğimin kan şekeri düşrtü iri bebeklerde karşılaşılan bi problemmiş.hemen yoğum bakıma aldılar.
bebeğim benim göğsümle diil biberonla tanıştı ve bir daha da beni hiç emmedi.
ben o gün bugündür hep sağarak sütümü veriyorum yavruma ne zor ne zor....

ilk gün bikaç damla geldi sadece..mamaya karşıydım..gece oğlum çok ağladı biz de hastanenin mamasından bikaç kaşık verdik,sadece ağlamasın diye..4.300 doğmuştu ama şekeri falan düşmedi..2.gün
sabah 20 cc kadar mama verdim kaşıkla,öğleden sonra duş aldım,arttı zaten süt,bi daha da vermedim..göğüs ucu sorunum vardı,avent kelebek uç almıştım,çok işe yaradı.ilk günler asla biberonla süt ya da mama verme bence.doğumdan yarım saat sonra kucağıma aldım,uyusa bile ağzında tuttum memeyi..temas çok önemli.evde de saat başı emzirdim..süt artıyo haliyle..hayırlı uğurlu olsun bebişin..

konu eski ama yazmak istedim,ben de 2,5 ay önce doğum yaptım kesinlikle sezeryan olmam dedim mama asla vermem dedim sonuç sezeryan oldum mama verdim nasıl mı? bebeğimin kalp atışları sancıya dayanmıyordu düşüyordu sabah sekizde hastaneye yattım sürekli nst çekildi son iki saat suni sancı verildi ve par topar sezeryan denildi ben ğlayark gittim ameliyathaneye spinal sezeryan oldum ağlayarakda çıktım doğumdan hiçbirşey hayal ettiğim gibi olmadı sütüm gelmedi bebeğim meme ucumu tutamadı mama verdiler eşimle annem kaşıkla verdiler ertesi gün eve çıktık sütüm hala yoktu verdiğimiz mama yeterli gelmemiş ve benim bebeğim gözümün önündehavle geçirdi eşimle annem apar topar hastaneye götürdü ve sonuç şekeri 30 a düşmüş üç gün yoğunbakımda yattı ne çektiğimizi biz biliriz üç gün boyunca iki saatde bir hastaneye emzirmeye gittim yine tutmadı slikon uçla tutturdum emmeye başlyınca doktor bıraktı şimdi üçüncü ayda mr var hasar kaldı mı diye bakılacak Allah korusun o yüzden sakın mama verme diyenler lütfen bir daha düşünün

konu eski ama yazmak istedim,ben de 2,5 ay önce doğum yaptım kesinlikle sezeryan olmam dedim mama asla vermem dedim sonuç sezeryan oldum mama verdim nasıl mı? bebeğimin kalp atışları sancıya dayanmıyordu düşüyordu sabah sekizde hastaneye yattım sürekli nst çekildi son iki saat suni sancı verildi ve par topar sezeryan denildi ben ğlayark gittim ameliyathaneye spinal sezeryan oldum ağlayarakda çıktım doğumdan hiçbirşey hayal ettiğim gibi olmadı sütüm gelmedi bebeğim meme ucumu tutamadı mama verdiler eşimle annem kaşıkla verdiler ertesi gün eve çıktık sütüm hala yoktu verdiğimiz mama yeterli gelmemiş ve benim bebeğim gözümün önündehavle geçirdi eşimle annem apar topar hastaneye götürdü ve sonuç şekeri 30 a düşmüş üç gün yoğunbakımda yattı ne çektiğimizi biz biliriz üç gün boyunca iki saatde bir hastaneye emzirmeye gittim yine tutmadı slikon uçla tutturdum emmeye başlyınca doktor bıraktı şimdi üçüncü ayda mr var hasar kaldı mı diye bakılacak Allah korusun o yüzden sakın mama verme diyenler lütfen bir daha düşünün

çok geçmiş olsun canım. inşallah birşey çıkmaz bebeğinde. bende normal doğum diyordum senin gibi apar topar sezeryan oldum. meme ucum olmadığı ve sütüm yetersiz olduğu için mama destekli gidiyoruz.

Çok geçmiş olsun yaşadıkların zor şeyler umarım hiçbir anne ve bebeği yaşamaz. okuyanlar da ibret almalı bebişleri aç bırakmayalım.

Ben mecburi sezeryan oldum. 9 ay 10 gün tamamladığım için gelmiş zaten sütüm. Ayrıca benim ilk kızım göğüs ucum yok diye emmedi. Silikon uç aldım eczaneden onunla emdi. OĞlumda o olmayan ucu öyle bir çıkardı ki maaşalah :) Bebeğe de görev düşüyor burda...

Yeni yazdığını görmmeişi. Kesinlikle katılıyorum. Benim kızım 2 gece anne sütü almadı aç aç yattı eşim evi birbirine kattı bu çocuk ya emecek ya emecek diye. Böyle düşününce olmadığınıda görmüş oldu. 2. oğlumda hiiç zorlamadı. 6. ayını doldurunca kendiliğinden emmeyi bıraktı yine mamaya döndük. Başına gelenler çok kötü. Allah esirgesin. inşallah iyileşmiştir...

çok geçmiş olsun canım. inşallah birşey çıkmaz bebeğinde. bende normal doğum diyordum senin gibi apar topar sezeryan oldum. meme ucum olmadığı ve sütüm yetersiz olduğu için mama destekli gidiyoruz.

Çok geçmiş olsun yaşadıkların zor şeyler umarım hiçbir anne ve bebeği yaşamaz. okuyanlar da ibret almalı bebişleri aç bırakmayalım.

Ben mecburi sezeryan oldum. 9 ay 10 gün tamamladığım için gelmiş zaten sütüm. Ayrıca benim ilk kızım göğüs ucum yok diye emmedi. Silikon uç aldım eczaneden onunla emdi. OĞlumda o olmayan ucu öyle bir çıkardı ki maaşalah :) Bebeğe de görev düşüyor burda...

Yeni yazdığını görmmeişi. Kesinlikle katılıyorum. Benim kızım 2 gece anne sütü almadı aç aç yattı eşim evi birbirine kattı bu çocuk ya emecek ya emecek diye. Böyle düşününce olmadığınıda görmüş oldu. 2. oğlumda hiiç zorlamadı. 6. ayını doldurunca kendiliğinden emmeyi bıraktı yine mamaya döndük. Başına gelenler çok kötü. Allah esirgesin. inşallah iyileşmiştir...

çok teşekkür ederim bebeğim şimdi iki buçuk aylık maşaallah görmesi algısı iyi,Allah kimsenin başına vermesin yaşdıklımı hala atltamdım her emmek için çırpınışında aklıma geliyor ıh dese yanındayım zaten hep yanımızda daha yeni yeni ağlamsına izin veriyorum şimdiye kadar hiç ağlatmadım desem yeridir, eşimde bende yeni toparlanmaya başladık hiçbirşey içinbüyük konuşmamak lazım normal doğum en byük hayalimdi eğer ben normal olacak diye ısrar etseydim Allah korusun bebeğim ölü doğabilirmiş, ilk bir ay bende slikon uç kullandım

Ya kızlar bir şey sorucam. Emzirme südyeni alırken bana hep en az iki beden büyük al, son ayda göğüslerin çok şişecek, şöyle büyüyecek, böyle büyüyecek falan dediler. Ben haftaya cuma sezeryanla doğum yapıcam ama şimdiye kadar hep aynı ne büyüme var ne şişme. Yoksa benim sütüm olmayacak mı korkmaya başladım. Sizin son ayda şişmiş miydi ??

hıç korkma arkadasım sutun gelıyor ama en onemlı olan bıkmadan emzırmen ılk basta az gelıyrmus gıbı olabılır etrafındakıler bebek ac kalıyor mama verelım derler sakın yapma bana annem mama aldırcaktı kesınlıkle kabul etmedım ac kalsın yıne vermıcem dedım ve coğaldı .bende sezeryan oldum korkma sutun gelıyor.
sutyen aalma bence ben aldım kullanıslı değil kendı bedenımı aldım ve ıyı gelıyor asırı bır buyume olmuyor sadece bebek uzun zaman emmezse mem sut dolarsa o zaman meme sişiyor..şimdıden hayırlı olsun bebeğin..

hıç korkma arkadasım sutun gelıyor ama en onemlı olan bıkmadan emzırmen ılk basta az gelıyrmus gıbı olabılır etrafındakıler bebek ac kalıyor mama verelım derler sakın yapma bana annem mama aldırcaktı kesınlıkle kabul etmedım ac kalsın yıne vermıcem dedım ve coğaldı .bende sezeryan oldum korkma sutun gelıyor.
sutyen aalma bence ben aldım kullanıslı değil kendı bedenımı aldım ve ıyı gelıyor asırı bır buyume olmuyor sadece bebek uzun zaman emmezse mem sut dolarsa o zaman meme sişiyor..şimdıden hayırlı olsun bebeğin..

başımıza geleni yukarıya yazdım sakın mama verme demek doğru değil bende vermiycem dedim eşim beni dinlemdi verdi verdiği halde yetmemiş ve bebeğimin şekeri 30 a düştü havale geçirdi üç gün küvezde yattı evet anne sütü çok kıymetli ama sütün inmezse çocuğu aç bırakmanın ne manası var emzirirsin arkasına mama verisin böyle böyle sütün gelir hala sakın mama verme demeyin lütfen bende hiç istemedim ama ilk iki gün maalesef mama verildi sütüm gelmedi süt vericem diye bebeğime azcık mamayıda vermeseydik belki hayatda olmayacaktı!!!!! evet etraftakiler doğru söylemiş bebekaç kalıyor!!!! başına gelmeyen anlamaz ahkam keser, bende çok büyük konuşmuştum Rabbim başıma verdi kimseye yaşatmasın ben yavrumun açlıktan gözümün önünde çırpınışını ölene kadar unutmam hala en az ki saatde bir emzirmeye çok dikkat ediyorum,ha birde kimse emzirmekden bıktığı için mama vermiyor...

Ya kızlar bir şey sorucam. Emzirme südyeni alırken bana hep en az iki beden büyük al, son ayda göğüslerin çok şişecek, şöyle büyüyecek, böyle büyüyecek falan dediler. Ben haftaya cuma sezeryanla doğum yapıcam ama şimdiye kadar hep aynı ne büyüme var ne şişme. Yoksa benim sütüm olmayacak mı korkmaya başladım. Sizin son ayda şişmiş miydi ??

son ayı bilmem ama benim hamilelik belirtimdi şiş göğüs öylede kaldı evet bir beden büyük sütyen aldım hamileyken aldım emzirme sütyeni ve o zamandan kullandım başkasında rahat edemedim şimdi dahada büyüdüler bak benim sütüm gelmedi sana tavsiyem son ay humana süt yapan çay var ondan al ve içmeye başla sütü hemen indiriyor benimkini o indirdi aten sütün dolunca farkı anlıyorsun

Back