sezeyandan ne kadar sonra sütünüz geldi???

ilyada79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
185
1
96
Uşak
merhaba arkadaşlar. Allah izin verirse pazartesi sezeryan olucam. doktor sütümün geç gelebileceğini ve bebeğin doymayabileceğini söyleyerek mama almamızı söyledi. kızımız biraz iriymiş. sezeryan olanlar ne kadar sonra sütünüz geldi.??? :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Sezeryanla doğum yaptım aslada mama vermedik.
İlk gün evet pek gelmedi ama en önemli besin kaynağı ilk gelen süt.
Emdikçe sütün artacaktır ve doyacaktır merak etme.Ben asla mama verilmemesinden yanayım.
Yararlı ve süt yapıcı şeyler iç ye içini ferah tut.

Benimde ilk gün sütüm gelmemişti,zaten ilk gelen süt en yararlı süt..Ama benim sütümün gelmeyişinin sebebi bebeğim emememişti,göğüs pompası aldım sonra yavaş yavaş geldi,sütümü de ziyan etmedim bebeğime verdim..duşunu aldıktan sonra daha da çoğalıyor süt..sen yine de doktorunun söylediğini yap ve mama al yanına vermesende..bebeğinin şekeri düşmesin,benim birlikte doğum yapan bir arkadaş vardı sütü yoktu ve kesinlikle mamaya karşıydı ve nitekimde bebeğe mama verdirmedi ve bebeğin kan şekeri düştü..merak etme bebeğin biberona alışacaksa her şekliyle alışıyor,alışmayacaksa da alışmıyor..benim bebeğim 2,5 aylık oldu ben ilk zamanlar hep sütümü sağıp biberonla verdim ki hala tek göğsüm için öyle yapıyorum ama biberonu keyifle almıyor,alışmadı yani..sürekli itiyor..
bebeğinin kan şekerinin düşmesindense mamanı al mutlaka..ben sütüm yetmediği zamanlarda mama da veriyorum nadiren de olsa..milupa pre aptamil kullanıyorum şeker falan yok anne sütüne en yakınıymış..

benim ilk 3 gün sıvı(ağız sütü) geldi...
3 gün sonra sütüm geldii.
sakın arkadaşım mama felan verme...
bu doktorlarıda anlamıyorum ya...
mama firmalarıyla anlaşmalarımı var ne..
daha doğmadan nasıl böyle birşey söyleyebiliyor anlamadım..

aslında bende hiç istemiyorum mama vermeyi. doymayabilir dedi.bide göğüs uçlarım çok küçük acaba çıkarmı, bebek emebilirmi?

aslında bende hiç istemiyorum mama vermeyi. doymayabilir dedi.bide göğüs uçlarım çok küçük acaba çıkarmı, bebek emebilirmi?

canım benimde öyleydi.göğüs uçlarım yoktu pek...
öyle bir emiyolarkiii.için rahat olsun..
yeterki sen emzirmek iste...

canım benimde öyleydi.göğüs uçlarım yoktu pek...
öyle bir emiyolarkiii.için rahat olsun..
yeterki sen emzirmek iste...

istemezmiyim hamile kaldığımı öğrendiğimden beri bunun için dua ediyorum. inşallah emer... siz ne kadar oldu doğum yapalı...

canım benim 17 aylık kızım var...
büyüttüm ben darısı sana inş...

amin teşekür ederim. büyütmüşsünüz. bakalım biraz heyecanlıyım nasıl olucak. heyecandan yatamıyorum.. sütünüz yeterlimiydi arttırmak için bişeyler yaptınızmı? bide sezeryanı genel anestezi altındamı oldunuz?

benim sütüm azdı canım ya..
ek olarak mama veriyordum..
evet genel anestezi oldum..
uyudum uyandığımda bebişim doğmuştu...
sendemi sezeryan olacaksın...

sezeryan oldum
ilk gün sütüm geldi
çok azimliydim
hemen ayağa kalkmak için hep yürüdüm
bebeğim emsin diye göğüz ucundaki yaraya katlandım göğsüm kanamasına rağmen..
ve başardım
bebeğim emdi..
tabi süt az..
ilgün için normal az ama besleyici oluyor
zaten en az tartı kaybıyla ayrıldı bebeğim
çok mutluydum..
bir anne için emzirebilme duygusunun nasıl olduğunu herkes bilir...
tabii ay ne şanslısın diyorsunuzdur
değildim..
10 gün sonra mamaya başladık..
oysa daha 3. gün tek mememden 80 cc süt sağan bendim..
kaynana yüzünden bu hale geldi..
oyüzden önemli olan bir kaç gün değil bir bütünü
kendinize dikkat edin size zarar vermek isteyenleri etrafınızdan uzaklaştırın

Son düzenleme:
benimde ikinci gün geldi sütüm kızım küçüktü ememedi ve benim göğüd uçlarımda yoktu o yüzden ilkbaşta kızıma mama verdik sonra ikinci gün hastanede makineyle sağıp vermeye başlayınca sütümde gelmeye başladı
eve gelincede yine sağıp verdim göğüslerim biraz uç yapana kadar şimdi artık normal emzirebiliyorum tabi göğüslerim hala çok acıyo ama kızım yertki sağlıklı beslensin onlar için her acıya katlanılır

sanırın yapıdan yapıya gör değişiyor benim hamilelğim boyunca maşallah göğsümden sütüm gelirdi sezeryanden hemen sonra hemşireler göğsümü vermişler oğlusa oda emmiş ilk günden vardı yani sütüm bebeğiniz almıyorsa zorla aldırn bence ilerde çok iyi oluyor gönlüne bırakmayın şimdi hiç çıkarmak isteniyor benimki biraz göğüs başınız sıkıntıya girer ama olsun bebiş için değer bencede mamaya geçmeyin hiç kimse tavsiye etmiyor benim doktorum bile

Sezeryan oldum ben. 2. gün sütüm damla damla geldi. Sağdık verdik. 3. günden sonra dolup taşmaya başladı maşallah.

taşekkür ederim içimi rahatlattınız. hamlelik başlangıcından beri bunu düşünüyorum valahi. umarım benimkide sizinkiler gibi hemen gelir..

kızlar benımde yakın arkadaşım sezeryan oldu ikizdi bebekleri.bebekler çok ağlıyordu ve acıkmışlardı doktor ve hemşireler anne uyanana kadar mama vermemızı söyledı aç kalırlarsa sarılık olurlar dedı ne kadar doğru bilmiyorum fikir olur dıye yazdım

Canım her bünye farklı sonuçta.. Benim yengem normal doğum yapmasına rağmen 3.gün geldi sütü. Ben sezeryan doğum yaptım benim de 3 gün sonra eve gelip banyo yapınca geldi. Büyük ihtimalle seninde eve çıkıp banyodan sonra çoğalır. Yani aslında bebek doğar doğmaz kolostrum geliyor mutlaka vermemiz gereken. Ben 3 gün kaldım hastanede 3 gün o kolostrum yetti bebeğime. Sarılık filan olmadı çok şükür. Hayırlı doğumlar.

benimde oğlum iri doğdu canım 4760 gr benim de sütüm ilk gün geldi hemen memeyi aldı memende uyuyunca sakın kucağında tutma hemen alışır sonrada saatlerce memede tutmak zorunda kalırsın bol su iç ve bebeğin sarılık omaması için yanında kaynatılmış şekerli su götür bebeğin emdikten sonra ver bir kaç damla sarılık olmasını engeller alllah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…