sezeryanmı normalmi?

yrumları okudum normal doğum biraz abartılmış. bende normal doğum yaptım bebeğim daha ben odaya çıkmadan odaya çıkmıştı arkasından beni çıkardılar odaya öyylee bana bakıyordu yani bebek içinde anne içinde en iyisi normal doğum. tabi buna tek başına karar veremezsin doktorunada danışmalısın herşey yolundaysa şartlar uygunsa normal düşünebilirsin acıdan korkuyosan epidural normalidanış doktoruna herkesin bunyesi farklı çektiğin acı açılmaya bağlı benim açılma 2 saatte tamamlandı 15 dk da tamamlananlar bile var. ben toparlanma diye bi dönem yaşamadım bile 3. gün eczaneye gittiğimde inanmadılar doğum yaptığıma yinede Allah yardımcın olsun

àmerhàbà àrkàdàslàr bende 2 kere sezeryànlà bebeklerimi dunyàyà getirdim hiç bir problem yàsàmàdim simdi 3.bebegimi istiyorum àmà budà sezeryànlà olàcàgi için biràz korkuyorum àcàbà bànà bu konudà yàrdim edbilecek vàrmi àrànizdà simdiden tesekkur ederim

Son düzenleme:
bende normal doğum oldum ama çok problemli oldu sonrası. 40 gün oturamadım, bebeğimle ilgilenemedim. doğru düzgün emziremedim. psikolojimde bozuldu. hala daha problemlerim var 3 buçuk ay geçmesine rağmen. estetik dikiş yaptırmam gerekiyormuş.. normal doğumla sorunsuz doğum yapanda var ama dikişlerinden problem yaşayanda çok etrafımda. oyüzden sezeryan daha garanti bence. ikinciyi sezeryan düşünüyorum..

mecburi-bir-durum-olmadikca-normal-dogum-tercihimdir
benim-can'im-annemin-canindan-daha-kiymetli-degil.
annem-yapabildiyse-bende-yaparim-allahin-izniyle
benim-can'im-bebegimin-canindan-daha-kiymetli-degil
gerekirse-sezeryanda-yaparim-
benim-can'im-asirlar-oncesinde-dogum-yapanlardan
daha-kiymetli-degil..kiymetsizde-degil-tabiki..
normal-dogumunda-sezeryaninda-kisilere-gore-artilari-eksileri-vardir
bence-en-dogru-yol-kendi-bedenimde-dogum-nasil-gerceklesiyor
dogum-nasil-basliyo-cocuk-nasil-yola-cikiyo-bunlari-sorun-doktorunuza
ve-dogumu-kolaylastiracak-dogal-yollari-sorun..bedendeki-dogum-hazirliklari
oyleki-inanin-bir-makine-gibi-tikir-tikir-isliyor..
tabiki-biraz-zahmetli-ama-mukafatida-bi-okadar-mucize-bir-sey..
emeksiz-yemek-zahmetsiz-is-olmaz-derler..haydi-biraz-cesaret-o-ani-yasamak-icin-deger...

bu tercih kişini yapısına, şartlarına göre değişir.
eğer fazla kilo yoksa, tansiyon, şeker dengesi uygunsa,
normal doğumu ben tercih ederim.
buna doktor karar verir canım senin için hangisi hayırlıysa o olsun diye dua edelim.
korkma ve düşünme...
sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim.

ilk bebeğim normal doğdu.bir hekim olarak kendi tercihimdi.doğumumdan yarım saat sonra çok hafif bir sızlamayla kalktım.ertesi gün hiç doğum olmamış gibiydi.sancı kısmına gelince ilk doğumlar tabiki daha uzun sürer ve biraz daha zor olur.şimdi 39+4 hamileyim yine normal istiyorum :))
bu biraz tecrübe meselesi herkes rahat olduğunu savunacak tabiki kötü niyetli değil.ancak burada kıstas sizlerin tecrübesi değil bence uzmanların görüşleri olmalı....sadece türkiyede dğeil dünyada da yapılan binlerce araştırma var.keyfi sezeryanlar yasaklandı.artık doktorlarınız keyfi sezeryanlarınızı yapmak için bahane uyduruyor :))
ne olursa olsun sezeryan bir ameliyat....bence herkes kendi tecrübesini yazsın ama lütfen kendini konu uzmanı gibi gösterip abartmasın....merka edenler net önünüzde açık binlerce uzman görüşlerin bulunduğu site ve makalelerin yayınlandığı pubmed var.normal doğum ve sezeryan hakkında gerçekleri lütfen doktorunuzla tartışın.kendini uzman sanan arkadaşlar sadece bir yada iki doğum yaptı en fazla kaç doğum gördünüz???sanki binlerce doğum görmüş gibi yorum yapıp korkutmayın insanları....

tabiki sezeryan normal doğumdan daha iyi hem bebek için hemde kendin o kötü ağrıları çekmiyosun sezeryan sonrasıda abartılı bir ağrı yok öyle iki ay falan yapmayın lütfen sezeryandada aynı gün ayağa kaldırıyorlar.lütfen normali desteklerken diğerini atmayalım sezaryan sanıldığı gibi kötü diil nasıl olursa olsun doğum zor anne olmak zor

sezeryan mi normal mi diye soru olmaz,olursa da cevabi hangisi anne ve bebek icin daha iyisiysedir.Ben hic agri sizi cekmeden 2 saatte normal yolla dogurdum kizimi.Dogumdan 2 saat sonra bahcede esimle cay icip sevdiklerimize mujde veriyorduk.Yine de sezeryan karsiti degilim,hatta bebegimin kordonu dolali oldugu icin ve oncesinde rahim ameliyati gecirdigim icin kendim sezeryan istiyordum,doktorum yapmadi ve normal dogurttu.Her bunye her dogum farklidir,hem anne hem bebek icin en iyisi hangisi olacaksa Allahim onu nasib etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…