ben hamile değilim ama ailemizde çok sağlıkçı var ebe doktor eczacıhepsi normali öneriyor. normal doğum hem anne hem bebek içinde en sağlıklı olanıdır. tartışma çıkarmak istemem ama yapılan istatistik araştırmalarına göre normal doğum yapanlar sezeryanla doğum yapanlardan daha çok bağlı oluyorlarmış çocuklarına. bir aksilik olmadığı müddetçe normal doğumu destekliyorum. korkulacak birşey yok şimdiye kadar milyonlarca kadın doğurduysa yapılabilen birşey.
canım karıştırmışsın onu ben demedim istersen tekrar oku yadıklarımı ben normal doğuranlar çocuklarına daha bağlı demedim onu başka bi arkadaş yazmış
sen açığımı bulamadın nerden saldıracağını şaşırdın
bu güne kadar gazetelerden okuduğumuz kadarıyla; doğurup camdan atan, çöp kutusuna bırakanların hepsi normal doğum yapıyor.. uyduruk bir istatistik olduğu için tartışma çıkarmaya değer olduğunu düşünmüyorum, çıkmaz yani merak etmeyin..
ya ne ilgiisi var insanın içinde olsun atcak olan sezryan olupta atar
onlar kimsenin duymasını istemediği için hastaneye gitmeyip evde doğuruyolar
bunun doğum şekliyle ilgisini gerçekten anlayamadım-tatlicadiarzu-
"normal doğuranlar çocuklarına daha bağlı" demek; sezeryanla doğum yapanlara hakarettir.. lafı sadece kendi lehinize çevirmek için cümlelerimi saptırmayın.. ama siz anlayamadığınız için 3. kere ve daha açık yazayım..
normal doğum yapanlar çocuklarına daha düşkün olsalardı, camdan atanların çoğu normal doğum yapmış olmazdı... 3 kuruşluk istatistikle annelik ölçülmez/ölçülemez...
ama sen resmen normal doğuranlar iyi anne değil demişşin ayrıca anlayamamam bende kaynaklanmıyor anlatamamışşın
ben sezaryanlılar iyi anne olamaz demedim
walla canım ramazan ayında sana yalan söylücek halim yok ayrıca ben rahatça oturamadı demedim dikkatli oku oturduğu yerden kalkamadı dedim
asıl sen çok abartıyosun ben kimseyi korkutacak bişey yazmadım sezaryan olanların durumu apaçık ortada gözümüz kulağımız olmasa insanı ayakta kandıracaksınız vallahi gözü kulağı olan ordan burdan duyuyodur görüyodur sezaryanlıların halini
ben sezaryanlıların normal doğum yapamadıkları için sezaryanı yere göğe sığdıramadıklarını düşünüyorum
BENİM GİBİ 2 SAATTE KOLAYCA NORMAL DOĞUM YAPSAYDIN SEZARYANIN S Sİ BİLE AĞZINDAN ÇIKMAZDI CANIM
ben kolay doğurdum bu yüzden normal diyorum ve normal olanda bu ...:hooray:
ben kolay doğurdum bu yüzden normal diyorum ve normal olanda bu
normal olan tabi ki normal doğum. biz kalkıpta sezeryan olun rahat edin demiyoruz.
ben sezeryan oldum ve anlattıklarının hiçbirini yaşamadım nedense.. çok rahat geçti ama ben 'benim sezeryanım rahattı aman sizde sezeryan olun' demedim.
mecburiyetten sezeryan oldum bebeğimin kalp atışları zayıflamıştı.ve çatı dardı..
ben sezaryanlıların normal doğum yapamadıkları için sezaryanı yere göğe sığdıramadıklarını düşünüyorum
bu ne demek şimdi ?
adresinizi söyleyin size madalya gönderelim..çok büyük iş başarmışsınız maşallahh..
sezeryan oldum, mis gibi tertemiz doğdu kızım..iyi ki de sezeryan olmuşum.
diğer yorumları da okudum. normal doğum yapanlar bebeğine daha düşkün oluyomuş öyle mi ?
oturduğumuz semtte bi kadın tanıyorum. normal doğum yaptı hastaneden çıktı. eve geldi 1 hafta olmadan bebeğini bıraktı gittii.. buna ne diyeceksiniz peki..CADIARZU
ben sezeryanlıyım, kızıma düşkün değilim ha :1ninca:..
bende sezeryan olanları kıskandğınız için ,rahat doğum yaptıkları için kıskandığınızı düşünüyorum..bayanssulusmile
işte bende cesaret yok bide bebek ters şu annormal doğum yaptım 2 saatte doğurdum kendim giyindim hiç desteksiz yürüdüm sadece kan kaybından biraz başım döndü normal doğum yapan herkes bunu böle yaşar ama sezaryanda bazısı ayağa kalkar bazısı kalkamaz zaten ben sezaryan olduğu gün içinde ayağa kalkanları burda duyuyorum etrafımda daha yeni sezaryan olan 5 kişi var hiç biri ayağa kalkamadı hatta dikişleri iltihap kapanlar falan oldu emzirirkende elinden tutup kaldırıyolardı ...normal doğum diyorum başkada bişey demiyorum ama cesaretin yoksa yapamazsın normal doğum cesaret işidir bayılır kalırsın sonra...
işte bende cesaret yok bide bebek ters şu an
dogumun sekli onemli degil arkadaslar sonucu onemli,saglikla kucagimiza bebelerimizi aldiktan sonra onemi yok dogum seklinin o kadar.Hep normal dogum isterken bebegimin kordonu iki kere dolali diye sezeryan istedim doktorumdan ama izin vermedi ve cok da kolay ve agrisiz kizimi dunyaya normal yolla getirdim.Daha once gobekten kesiyle kist ameliyati da olmustum ve geceler boyu agrisindan sagima soluma donemedim,dikisim iltihap kapti,hatta fizyoterapi gerekti.Butun bunlari bilerek sezeryan istediysem bu sadece bebegime bir sey olur korkusundandi.Beni 3-5 saatlik dogum sancisi korkutamaz,ustelik simdi epidural var,eskisinden de kolay dogumlar,daha dogumdan once bile biliyordum sezeryanin daha zor oldugunu.Eskiden cok karsiydim keyfi sezeryana karar veren kadinlara,ama kendim normal ve cok kolay dogurdugum halde kadina dogum seklini secme sansi verilmeli diyorum artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?