zaten ben de size sizinki gibi " benim ailem nasıl doğurmuş baak" tarzında bir yorum yapmadım.. çünkü evet sizi hiç ilgilendirmez..
kaldı ki kendi istediğim ve sağlığımın izin verdiği şekilde doğum yapıp,sağlıkla bebeğimi kucağıma alıp iç huzuru duymak, sağdan soldan alacağım aferinden çok daha önemli benim için..
elbette normal doğum başına para verirler.. çünkü TR'de normal doğum yapılmıyor.. ne ileride bebeğe ne gibi sorunlara yol açabileceği bilinmeyen suni sancı, ne de alttan atılan bilmem kaç dikişle yapılmıyor normal doğum.. Tarlada doğum yapanlar hangi sancı serumu veya kaç dikişle yapmışlar doğumlarını???
o kadar pişmanım ki o serumu aldığım için.. o şekilde doğum yapmaktansa sezeryanı 40 kere tercih ederim..
kaldı ki direk sezeryanı tercih eden arkadaşları hiç kınamıyorum.. jinekolog olan arkadaşlarım bile yaptırdıkları normal doğumlardan sonra eşlerine sezeryanı öneriyor.. neden acaba????
ben benim ailemin nasıl doğurduğunu anlatmak için yazmadım onları siz benim 2 saatte doğurduğuma inanmanız bende örneklerle anlatmaya çalıştım KOLAY DOĞURAN İNSANLARINDA OLDUĞUNU ve bunu kafadan atmadan gerçeklerle söyledim
ister inanırsınız ister inanmazsınız
biraz abartmadınmı ben 4 tane dr gittim hiçbiri bana sezaryanı önermedi normali önerdi
neyse isteyen istediğini yaptırır kimse engel olamaz
ama en sağlıklısı normal doğum bu su götürmeyen bi gerçek
en azından karnında bi kesiyle gezmiyosun
hemen bi ayak üşütmende aaa dikişlerim sızladı demiyosun..
mesela ben de hep tam tersini düşünmüşümdür.. acılar içinde doğum yapan insanların "ben çok rahat sezeryan yaptıım" diyenlei çekemediğini düşünüyorum.. ayrıca bizim de size yalan borcumuz yok.. ama suni sancı almışlığım var.. yani "aa hiç acımadı ki" diyemez o sancıyı alan biri.. o yüzden siz kandırma olarak alıp kendinizi rahatlatın..
iyi ki sezeryan olmuşum... zemuszemus
siz sezaryanlıların acı çekmediğini düşünüyosunuz yani
peki ameliyattan çıktıktan sonraki narkoz acısı ve dikişlerin acısı ne olacak
benim dikişlerin haftasına düştü
hem genel anestezi olanlar bebeklerinin doğumunu bile göremiyolar
bence bu çok büyük bi eksiklik
ayrıca ben 8 saat suni sancı almadım sadece 2 saat arada 6 saat var serumun yarısına gelmedi bile ve zaman su gibi aktı geçti şükürler olsun allahım yardım etti
valla herkes sezeryan olabilir hiç bişi yapmıyosun ki herşeyi dr yapıyo
sen sedyeye yatıyodun bi kalkmışın herşey bitmiş bi çaba emek sarfetmiyosun yani
ama normal doğumda sancıyı çekiyosun ıkınıyosun ve herşeyi görüyosun yaşıyosun yani bebeğinin doğmasına bi katkıda bulunuyosun bence bu takdir edilecek bi davranış
herkes nasıl doğum yapıcağını seçmekte özgürdür kızlar tartışmanızın anlamı yok
ben de epidural sezeryan olucam ve bu benim seçimim
ben hamile değilim ama ailemizde çok sağlıkçı var ebe doktor eczacıhepsi normali öneriyor. normal doğum hem anne hem bebek içinde en sağlıklı olanıdır. tartışma çıkarmak istemem ama yapılan istatistik araştırmalarına göre normal doğum yapanlar sezeryanla doğum yapanlardan daha çok bağlı oluyorlarmış çocuklarına. bir aksilik olmadığı müddetçe normal doğumu destekliyorum. korkulacak birşey yok şimdiye kadar milyonlarca kadın doğurduysa yapılabilen birşey.
ben hamile değilim ama ailemizde çok sağlıkçı var ebe doktor eczacıhepsi normali öneriyor. normal doğum hem anne hem bebek içinde en sağlıklı olanıdır. tartışma çıkarmak istemem ama yapılan istatistik araştırmalarına göre normal doğum yapanlar sezeryanla doğum yapanlardan daha çok bağlı oluyorlarmış çocuklarına. bir aksilik olmadığı müddetçe normal doğumu destekliyorum. korkulacak birşey yok şimdiye kadar milyonlarca kadın doğurduysa yapılabilen birşey.
bu güne kadar gazetelerden okuduğumuz kadarıyla; doğurup camdan atan, çöp kutusuna bırakanların hepsi normal doğum yapıyor.. uyduruk bir istatistik olduğu için tartışma çıkarmaya değer olduğunu düşünmüyorum, çıkmaz yani merak etmeyin..
ya ne ilgiisi var insanın içinde olsun atcak olan sezryan olupta atar
onlar kimsenin duymasını istemediği için hastaneye gitmeyip evde doğuruyolar
bunun doğum şekliyle ilgisini gerçekten anlayamadım-tatlicadiarzu-
ben anneliği ıkınmadan ibaret görmediğim için söylediğiniz şeyleriin benim için bir önemi yok.. bebeğimi önce görmek değildi benim için önemli olan, sağlıkla kucağıma alabilmemdi.. anne ve bebek için çok kolay bir yöntem sezeryan.. ha elbette acı oluyor ama inanın normal doğumdaki dikiş acısı kadar..
mesela size bir örnek vereyim.. bebeğimin haftalık kontrolüne gayet normal giyinip gittim, benimle aynı anda kız arkadaşım da doğum yaptı(normal).. kız o kadar kötü acı çekiyordu ki hem kendi çantamı hem onun çantasını taşıdım, üstüne bir de koluma girdi kız.. ben merdiven inip-çıkıp işlemleri hallettim. o oturamıyordu bile.. ha ama bebeği ilk o gördü değil mi? sonrasında emizrecek hali kalmamış, varsın olsun ıkındı nasıl olsa, o sizce daha çok anne değil mi?????? :umursamaz:
anlayamamanızı çok yadırgamadım.. doğum şekliyle anneliğin herhangi bir bağlantısı yoktur.. aksi halde otobüs terminallerinde normal doğumla doğuranlar çöpe bırakmaz, hastane tuvaletlerinde normal doğurup!!!! camdan atmazlardı...
anlatabildim mi????? akannehir
ama siz saptırıyosunuz ben bebeği önce görmek için demedim doğum anını görmek için dedim bu duygu bence önemli
ıkınmakla annelik olmaz tabiki ama sezaryandaki gibi baygın yatmak yerine onun bu dünyaya gelmesine katkıda bulunuyosun bu çok güzel bişey
bu örnekleri kim daha çok anne yada anne değil diye söylemedim bu duyguları bi yaşamak var bide yaşamamak var
sezaryanlıların bi çoğu yaşayamıyor normal olanların hepsi yaşıyor
ayrıca merdivenden inip çıkmayı işlemleri halletmeyi siz olmasaydınız başkasıda yapabilirdi bunu bi eksiklik olarak görmüyorum
ikiniz arasından yine arkadaşınız gibi olmayı tercih ederdim ben ki emzirmek öyle zor bişey değil bence hiç kimsenin zorlanacağını sanmıyorum
normal doğumdaki dikiş sancısıda sizinki gibi ağrı kesici alınca geçiyo ve 3 gün sürüyo yani öle oturup o sancıyı çekmiyoruz ve dikişler haftasına düşüyo.zemuszemus
ama sen resmen normal doğuranlar iyi anne değil demişşin ayrıca anlayamamam bende kaynaklanmıyor anlatamamışşın
ben sezaryanlılar iyi anne olamaz demedim
sunuda soyleyeyım sezeryan sonucta bı amelıyat ben allaha sukur bu zaman kadar hıc amelıyat olmadım normal dogum varkende sezeryanı tercıh etmezdım korkuyordum ama bebegıı ılk senın gormus olman o an hıcbısıye degısılmez annelıgın ne zor bısı oldugunu belkıde ılk orada anlıyosun
"normal doğuranlar çocuklarına daha bağlı" demek; sezeryanla doğum yapanlara hakarettir.. lafı sadece kendi lehinize çevirmek için cümlelerimi saptırmayın.. ama siz anlayamadığınız için 3. kere ve daha açık yazayım..
normal doğum yapanlar çocuklarına daha düşkün olsalardı, camdan atanların çoğu normal doğum yapmış olmazdı... 3 kuruşluk istatistikle annelik ölçülmez/ölçülemez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?