Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar 28 haftalık hamileyim ama şimdiden beni doğum korkusu sardı sizce normalmi sezeryanmı yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
suyun geliyorsa doktorunla görüşmeni öneririm. bebeğin susuz kalmasın, kontrol ettir bence. ben epidural sezeryanla doğum yaptım; ama doğum sonrası birkaç gün bakıma muhtaç oluyorsun, bebeğine bile bakamıyorsun. normal doğum istediğimi doktoruma çok söylemiştim; ama doktorum sanki sezeryan istiyor gibiydi. nihayetinde sezeryana acil girmem gerekti, düşünmeye bile gerek kalmadı. hakkında hayırlısı olsun.çok teşekkür ederim bende sezeryan istiyorum ama bakalım ne olacak o güne kadar sezeryanın zorlukları neler? arkadaslar bide beni son 2 gündür biraz suyum geliyo bu normami korkmaya basladım
normal doğum yaptım 2 saatte doğurdum kendim giyindim hiç desteksiz yürüdüm sadece kan kaybından biraz başım döndü normal doğum yapan herkes bunu böle yaşar ama sezaryanda bazısı ayağa kalkar bazısı kalkamaz zaten ben sezaryan olduğu gün içinde ayağa kalkanları burda duyuyorum etrafımda daha yeni sezaryan olan 5 kişi var hiç biri ayağa kalkamadı hatta dikişleri iltihap kapanlar falan oldu emzirirkende elinden tutup kaldırıyolardı ...normal doğum diyorum başkada bişey demiyorum ama cesaretin yoksa yapamazsın normal doğum cesaret işidir bayılır kalırsın sonra...
ben de ilk kez burada okudum 2 saatte doğum yapanları.. ben ilk doğumumda 8 saat suni sancı sonucu acilen sezeryana alındım, bilseydim o kadar acıyı çekeceğim baştan sezeryan derdim.
kaldı ki kuzenim dahil 3 normal doğumun hepsi de korkunç oldu benim çevremde.. 1 aya yakın oturamadı kuzenim.. ben ise 2 sezeryan yaptım, maşallah doğum yapmamış gibiydim.. kendim kalktım, ağrı kesiciler sayesinde hiç acı hissetmedim ve hiç süt sorunum olmadı.. üstelik bırakın elimden birinin tutmasını, hastaneden çıkarken bebeğimi kendim taşıdım..
ben de ilk kez burada okudum 2 saatte doğum yapanları.. ben ilk doğumumda 8 saat suni sancı sonucu acilen sezeryana alındım, bilseydim o kadar acıyı çekeceğim baştan sezeryan derdim.
kaldı ki kuzenim dahil 3 normal doğumun hepsi de korkunç oldu benim çevremde.. 1 aya yakın oturamadı kuzenim.. ben ise 2 sezeryan yaptım, maşallah doğum yapmamış gibiydim.. kendim kalktım, ağrı kesiciler sayesinde hiç acı hissetmedim ve hiç süt sorunum olmadı.. üstelik bırakın elimden birinin tutmasını, hastaneden çıkarken bebeğimi kendim taşıdım..
kayınvaldemin üç çocuğu var üçünüde yarım saatte doğurmuş annemde kardeşimle beni..
ben 2 saat suni sancı 2 kere ıkındım ve oğlumun doğum anına şahit oldum...
benim dikişim azdı oturmamda da sorun çıkmadı hatta 3. gün sütüm şakır şakır akıyodu oğluma fazla geliyodu
lmaz:sezaryanı öle bi anlatmışınki normal olan normal doğum değilde sezaryanmış gibi babaannelerimiz ananelerimiz falan 5er 10ar çocuğu sezaryanla yapmış sanki
walla açıkcası bende senin anlattığın gibi sezaryanlı görmedimlmaz:
yengem sezaryan oldu bebek 2 aylık olduğunda gittik oturduğu yerden rahatça kalkamadı
kocasından yardım istedi
aynı odada kalan arkadaşıma ziyarete gittim doğumun 3. günüydü henüz yürüyemiyodu.
ayrıca ben başka bi sebepden 1 hafta hastanede yattım gebe bölümü ile normal doğum yapanlar aynı koridorda yatıyolardı bizim yanımızdan doğuma gidenler aynı gün içinde veya ertesi gün bebişleriyle yanımıza geldi ama sezaryana gidenlerden 1 tane bile gelen olmadı çünkü yürüyemiyolardı..
kime nasıl kolay oluyorsa normal olan odur.. ben Amerikada da doğum yapan arkadalarımı gördüm, Türkiyede de bizzat yaptım.. hiiçç öyle 2 ay falan sürmüyor, normal doğumdan daha hızlı kalkılıyor çoğu zaman.. sadece savunduğunuz doğum yöntemini övme amaçlı diğerini batırmayın.. kardeşim beni ziyarete geldiğinde daha doğuma girmedim sandı.. mükemmel bir doğum yöntemi sezeryan..
babaneniz nasıl doğurmuş, açıkçası çok ilgilenmiyorum.. sezeryanın bu devrin mucizelerinden olduğuna inanıyorum.. 40 doğum yapsam hepsini sezeryan yaparım.. sizin yanınıza gelmemeleri bir kıstas değil benim için...
hiç uzağa gitmeme gerek yok. annemin, kuzenimin ve benim yaşadığı normal!!!!! doğum faciasından sonra feriştahı gelse kabul ettiremez daha kolay olduğunu.. :1closedeyes:
hem önemli olan bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almaksa bu fanatizm boşuna bence...
sen türkiyede sezaryanın önüne geçebilmek için sağlık bakanlığının doktorlara normal doğum başına para verdiğini biliyomuydun???
bende senin ailendeki kadınlar nasıl doğurmuş onunla ilgilenmiyorum
demekki biz ailecek normal doğuma yatkın kadınlarız
normal doğum yaptığımı kime söylesem imrenerek bakıyor AFERİN dercesine
zaten ben sezaryanı kötülemiyorum ama sen öle anlatıyosunki özendiricesine
ve buradaki hamile arkadaşlar gidip direkt sezaryan olmak istediklerini söylüyolar doktorlarına halbuki kolay doğum yapma şanşları yüksekken
(mecbur olanları tenzih ediyorum)
kayınvaldemin üç çocuğu var üçünüde yarım saatte doğurmuş annemde kardeşimle beni..
ben 2 saat suni sancı 2 kere ıkındım ve oğlumun doğum anına şahit oldum...
benim dikişim azdı oturmamda da sorun çıkmadı hatta 3. gün sütüm şakır şakır akıyodu oğluma fazla geliyodu
lmaz:sezaryanı öle bi anlatmışınki normal olan normal doğum değilde sezaryanmış gibi babaannelerimiz ananelerimiz falan 5er 10ar çocuğu sezaryanla yapmış sanki
walla açıkcası bende senin anlattığın gibi sezaryanlı görmedimlmaz:
yengem sezaryan oldu bebek 2 aylık olduğunda gittik oturduğu yerden rahatça kalkamadı
kocasından yardım istedi
aynı odada kalan arkadaşıma ziyarete gittim doğumun 3. günüydü henüz yürüyemiyodu.
ayrıca ben başka bi sebepden 1 hafta hastanede yattım gebe bölümü ile normal doğum yapanlar aynı koridorda yatıyolardı bizim yanımızdan doğuma gidenler aynı gün içinde veya ertesi gün bebişleriyle yanımıza geldi ama sezaryana gidenlerden 1 tane bile gelen olmadı çünkü yürüyemiyolardı..
doğumdan 2 ay sonra bile hala rahatça oturup kalkamadı ha ?
çok abartı olmamış mı?
bende senin anlattığın gibi normal doğum yapanları görmedim..
ben sezeryan oldum. kendime gelirken ağrım oldu. başka da ağrı filan hissetmedim hiç..tek başıma yaptım her işimi..
iyi ki de sezeryan olmuşum..
doğum yapacak olanlar senin yazdıklarını okuyunca ne kadar tedirgin olacaklar, ne kadar korkacaklar hiç düşündün mü ?
sırf normal doğumu övmek için sezeryanı bu denli kötü anlatman çok yanlış.
walla canım ramazan ayında sana yalan söylücek halim yok ayrıca ben rahatça oturamadı demedim dikkatli oku oturduğu yerden kalkamadı dedim
asıl sen çok abartıyosun ben kimseyi korkutacak bişey yazmadım sezaryan olanların durumu apaçık ortada gözümüz kulağımız olmasa insanı ayakta kandıracaksınız vallahi gözü kulağı olan ordan burdan duyuyodur görüyodur sezaryanlıların halini
ben sezaryanlıların normal doğum yapamadıkları için sezaryanı yere göğe sığdıramadıklarını düşünüyorum
BENİM GİBİ 2 SAATTE KOLAYCA NORMAL DOĞUM YAPSAYDIN SEZARYANIN S Sİ BİLE AĞZINDAN ÇIKMAZDI CANIM
ben kolay doğurdum bu yüzden normal diyorum ve normal olanda bu ...:hooray: