• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryanla doğum yapmış tecrübeli mart anneleri hatane çantası hk.yardım

firstNimbus

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
4.116
13
358
46
nasipse bende bir mart annesi olacağım ve sezeryan olacağım kesin sevgili annecikler.hatta erkenden sezeryana alınma ihtimalimde var:18:
artık hastane çantamı hazırlamak istiyorum ama neler koymam gerektiğini bilemedim.nette bulduğum listeler var ama bana biraz abartılılarmış gibi geldi.sizlere hastanede bulunduğunuz süre içinde neler lazım oldu??? çantama neleri almalıyım(hem kendim hem bebeğim için) bana yardım ederseniz çok mutlu olacağım:16:

bebeğe bir adet hastane çıkışı set,çorap,bez,kalın battaniye,alt açma minderi seti,yedek zıbın takımları (2 tane),
kendine:2 adet pijama takımı biri kırmızı şöyle lohusa için olsun,iç çamaşırı,emzirme atleti veya sütyen yeni yada her ikisi,iç çamaşırı,pijamana uygun şık çoraplar,lizöz veya geceliğin üstüne giymek için ceket(ameliyattan çıkınca ben çok üşümüştüm lizöz giymiştim)göğüslerin için lansinoh krem mutlaka al derim.çünkü çok gerekli!pijamana uygun terlik,lohusa tacı,çıkarke giymek için hamileliklerinden temiz bir adet yanına al derim.şık lohusa geceliklerini de al onları da evde giyersin derim...
her anın tadını çıkar ,sağ salim kavuş bebişinee....:1:

Canım öncelikle herhangi bi aksilik olmadığını düşünürsek 2 gün kalcaksın

BEBEK İÇİN

2 o kol çıtçıtlı badi
2 ayaklı pijama
2 uzun kollu çıtçıtlı badi
2 çorap
yukarıda yazdıklarım iç giyimi için aslında 2inciye ihtiyaç olmuyo ama nolur nolmaz ama 3üncüye gerçekten gerek yok
zıbın takım tercih edilirse
1 hastane çıkışı
1 tulum takım
1 yelek yada hırka tarzı yün bişeyler mutlaka al
ağız mendili
son olarakta battaniye
bez yatacağın hastane veriyorsa çantana hiç kalabalık etme hastaneye sor önceden
biberon emzik gögüs pompası şampuan kolanya peçete ıslak mendil bebek losyonları kremleri cart curt bunlar eğer ihtiyaç duyulursa sonradan temin edilebilecek şeyler bence hiç kalabalık etme

ANNE İÇİN

2 alt çamaşır
2 atlet
isteğe bağlı emzirme südyeni (yanıma almıştım ama kullanmadım)
2 çorap
1 terlik
2 pijama takımı
1 hırka
ped (yine hastaneye sormak lazım ben yine boşuna almıştım hastaneden verdiler)
diş mağcunu fırça tarak toka taç gibi..
ve mutlaka gögüs uçu için krem

sabun oje ruj tvalet kağıdı rimel fondaten insan sancıdan acıdan emzirmeden gelenden gidenden nasıl fırsat bulupta bunlarla uğraşır hayret tabi tercih meselesi burda neler okudum ben yaa hiç gerek yok bunları alma bence yanına ben saf gibi doldurdumda doldurdum çantayı aslında herşeyden 1 tane yetiyo ama yedek almak lazım ilk doğum tecrübesizlik işte 2 .doğumumda 2şer parça bişey alır öyle giderim kesin valla şimdilik bu kadar anımsayabildim kk da birsürü hastane çantasıyla ilgili topik var istersen bi göz at unuttuğumuz bişeyler olabilir hayırlı doğumlar :49:

bebeğe bir adet hastane çıkışı set,çorap,bez,kalın battaniye,alt açma minderi seti,yedek zıbın takımları (2 tane),
kendine:2 adet pijama takımı biri kırmızı şöyle lohusa için olsun,iç çamaşırı,emzirme atleti veya sütyen yeni yada her ikisi,iç çamaşırı,pijamana uygun şık çoraplar,lizöz veya geceliğin üstüne giymek için ceket(ameliyattan çıkınca ben çok üşümüştüm lizöz giymiştim)göğüslerin için lansinoh krem mutlaka al derim.çünkü çok gerekli!pijamana uygun terlik,lohusa tacı,çıkarke giymek için hamileliklerinden temiz bir adet yanına al derim.şık lohusa geceliklerini de al onları da evde giyersin derim...
her anın tadını çıkar ,sağ salim kavuş bebişinee....:1:

Canım öncelikle herhangi bi aksilik olmadığını düşünürsek 2 gün kalcaksın

BEBEK İÇİN

2 o kol çıtçıtlı badi
2 ayaklı pijama
2 uzun kollu çıtçıtlı badi
2 çorap
yukarıda yazdıklarım iç giyimi için aslında 2inciye ihtiyaç olmuyo ama nolur nolmaz ama 3üncüye gerçekten gerek yok
zıbın takım tercih edilirse
1 hastane çıkışı
1 tulum takım
1 yelek yada hırka tarzı yün bişeyler mutlaka al
ağız mendili
son olarakta battaniye
bez yatacağın hastane veriyorsa çantana hiç kalabalık etme hastaneye sor önceden
biberon emzik gögüs pompası şampuan kolanya peçete ıslak mendil bebek losyonları kremleri cart curt bunlar eğer ihtiyaç duyulursa sonradan temin edilebilecek şeyler bence hiç kalabalık etme

ANNE İÇİN

2 alt çamaşır
2 atlet
isteğe bağlı emzirme südyeni (yanıma almıştım ama kullanmadım)
2 çorap
1 terlik
2 pijama takımı
1 hırka
ped (yine hastaneye sormak lazım ben yine boşuna almıştım hastaneden verdiler)
diş mağcunu fırça tarak toka taç gibi..
ve mutlaka gögüs uçu için krem

sabun oje ruj tvalet kağıdı rimel fondaten insan sancıdan acıdan emzirmeden gelenden gidenden nasıl fırsat bulupta bunlarla uğraşır hayret tabi tercih meselesi burda neler okudum ben yaa hiç gerek yok bunları alma bence yanına ben saf gibi doldurdumda doldurdum çantayı aslında herşeyden 1 tane yetiyo ama yedek almak lazım ilk doğum tecrübesizlik işte 2 .doğumumda 2şer parça bişey alır öyle giderim kesin valla şimdilik bu kadar anımsayabildim kk da birsürü hastane çantasıyla ilgili topik var istersen bi göz at unuttuğumuz bişeyler olabilir hayırlı doğumlar :49:
çok teşekkürler arkadaşlar gerçekten çok şaşkınım.bende yanımda çok fazla gereksiz şey götürmek istemiyorum ama eksik kalsında istemiyorum tabiki:34: o yüzden sizin yorumlarınız benim için çok önemli:71:

özel hastanede doğum yapacaksan çoğu şeyi onlar veriyor
ben bez götürmüştüm onu bile hastaneden kullanmışlardı
orkid falan senin götürdüğün işe yaramaz çünkü kanaman çok fazla oluyor
onun için hastane kalın hijyenik gazlı bezler veriyorlar...
sabun falan hepsi hastanede oluyor. biberon falan da götürme
sadece kendine ve bebeğine kıyafet götürmen yeterli
sen yine de hastane ile konuş
hastane bana getireceğim şeyler konusunda bir liste vermişti
pompa falan onlar gerekli ise sonradan alınır
yanlız en önemli olan göğüs ucu kremi ben ilk zamanlar hiç elimden düşürmedim

Sezeryan yapanlar için yüksek belli ve yumuşak alt çamaşırlar var, onlardan mutlaka tavsiye ederim, benim çok kanamam olmuştu, 4-5 tane kullandım.
Lansinoh'un yanı sıra Bepanthene krem de bulunsun yanında, çok canın yanarsa kullanabilirsin ama bebeği emzirmeden önce temizlemen lazım...
Hayırlısıyla, sağlıkla bebeğine kavuşmanı dilerim.

eger spınal yada epidural sezeryan olucaksan sezeryan sonrası ne kadar cok sıvı alırsan o kdar ıyı olur. Hem bas agrın olmaz hemde sutun cabuk gelir bol olur. Ama insan sık sık dogrulup bardakla su ıcemıyo sana tavsıyem uzun kıvrılan pipetlerden al uzandıgın yerde su ıcmek kolay oluyo. Ben bide tuzlu kraker atmıstım cantama ıstahı olmuyo ınsanın ve aclık bastırmak ıcın cok ıyı. Humana still tee sut arttrıcı cay al ve dogumdan 2 gun once ıcmeye basla kızım 22 aylık hala emzırıyorum. Gogus ucu kremınıde dogumdan 1 hafta once kullanmaya baslakı gogus ucların yumusasın emzırmeye kolaylık olur. Allah yardımcınız olsun saglıklı sıhhatle alın bebeklerınizi kucagınıza ınsallah

aynen katılıyorum valla ilk 6 saat zaten yatıyorsun. ben bir gecelik bir adet pijama takımı kullan at iç çamaşırları iki emzirme sütyeni atlet bunları çok kullandım.. fotoğraf makinanı, kamera, laptop kullanıyorsan bunları unutma bebek içinse listeler var zaten ama biberonda al. ve baba içinde mutlaka yedek bişeyler koyy... hayırlısıyla alırsın umarım kucağına bebeğini..:24::24:

eger spınal yada epidural sezeryan olucaksan sezeryan sonrası ne kadar cok sıvı alırsan o kdar ıyı olur. Hem bas agrın olmaz hemde sutun cabuk gelir bol olur. Ama insan sık sık dogrulup bardakla su ıcemıyo sana tavsıyem uzun kıvrılan pipetlerden al uzandıgın yerde su ıcmek kolay oluyo. Ben bide tuzlu kraker atmıstım cantama ıstahı olmuyo ınsanın ve aclık bastırmak ıcın cok ıyı. Humana still tee sut arttrıcı cay al ve dogumdan 2 gun once ıcmeye basla kızım 22 aylık hala emzırıyorum. Gogus ucu kremınıde dogumdan 1 hafta once kullanmaya baslakı gogus ucların yumusasın emzırmeye kolaylık olur. Allah yardımcınız olsun saglıklı sıhhatle alın bebeklerınizi kucagınıza ınsallah

arkadaşlar herşeyi yazmış zaten abartıya gerek yok ama yanında bulunsun kullanmasanda olur..bu aradav bende ilk bebeğimde ne rimeli ne ruju demiştim gitmiştim ama şimdiki resimlerime bakıyorumda acayip soluk ve bakımsızmışım oyüzden bende bu sefre bir rimel bi allık atıcam çantaya:1:

Sezeryan yapanlar için yüksek belli ve yumuşak alt çamaşırlar var, onlardan mutlaka tavsiye ederim, benim çok kanamam olmuştu, 4-5 tane kullandım.
Lansinoh'un yanı sıra Bepanthene krem de bulunsun yanında, çok canın yanarsa kullanabilirsin ama bebeği emzirmeden önce temizlemen lazım...
Hayırlısıyla, sağlıkla bebeğine kavuşmanı dilerim.

aynen katılıyorum valla ilk 6 saat zaten yatıyorsun. ben bir gecelik bir adet pijama takımı kullan at iç çamaşırları iki emzirme sütyeni atlet bunları çok kullandım.. fotoğraf makinanı, kamera, laptop kullanıyorsan bunları unutma bebek içinse listeler var zaten ama biberonda al. ve baba içinde mutlaka yedek bişeyler koyy... hayırlısıyla alırsın umarım kucağına bebeğini..:24::24:

arkadaşlar herşeyi yazmış zaten abartıya gerek yok ama yanında bulunsun kullanmasanda olur..bu aradav bende ilk bebeğimde ne rimeli ne ruju demiştim gitmiştim ama şimdiki resimlerime bakıyorumda acayip soluk ve bakımsızmışım oyüzden bende bu sefre bir rimel bi allık atıcam çantaya:1:

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.kafamda sayenizde herşeyi netleştirdim.birde çantanın içine sokabilsem tüm bunları:6:
pazartesiden itibaren başlayayım en iyisi haftasonuna kadar herşey yerleşmiş olur:54:

herkes çok güzel bilgiler vermiş ama...inanın okuduklarımı üşündükçe bir kez daha emin oluyorum ki her doğum her anne çok farklı birbirinden...ortak söylenenlere dikkat etmeli mutlaka ama abartmaya gerek yok...siz neyi lüzumlu buluyorsanız onları alın yanınıza...
ben çoğu annenin tersine ameliyat sonrası hiç üşümedim aksine buram buram ter döktüm,acayip iştahlıydım verdikleri 2 bisküvi hoşafla doyamıyordum Allahtan tuv. çıkma problemim olmadı da yememe izin verdiler:))2 gün boyunca yani eve gidene kadar hiç kanamam olmadı...hasta bezi,ekstra iç çamaşırı vs yük oldu boşuna ama tedbirli olmak lazım sonuçta...

benim tek tavsiyem emzirme ile ilgili olabilir çünkü o konuda çok sıkıntı yaşadım...hiç sütüm gelmedi zaten gğs ucum da yoktu..yavrum aç kaldı mecburen mama verdi hemşireler...siz iyi bir marka mama emzik biberon alın yanınıza...inşallah ihtiyacınız olmaz....ama ne olacağını kestirmek imkansız maalesef...çok sıkıntı çektim ama başardık kuzumla bu işi 11 aylık olmak üzre ve hala emiyor çok şükür:))

ve yine emzirmek için kararlı olun tüm önlemleri alın..arkadaşların dediği gibi kremler çaylar bol su....ihmal etmeyin...

hepinize hayırlı doğumlar..Rabbim kolaylık versin...şunu da ekleyeyim tedirginliği olanlar için...korkmayın abartıldığı gibi zor değil ameliyat sonrası...tedbir bizden takdir Allatan veriyor kolaylığını hamdolsun:))

Son düzenleme:
herkes çok güzel bilgiler vermiş ama...inanın okuduklarımı üşündükçe bir kez daha emin oluyorum ki her doğum her anne çok farklı birbirinden...ortak söylenenlere dikkat etmeli mutlaka ama abartmaya gerek yok...siz neyi lüzumlu buluyorsanız onları alın yanınıza...
ben çoğu annenin tersine ameliyat sonrası hiç üşümedim aksine buram buram ter döktüm,acayip iştahlıydım verdikleri 2 bisküvi hoşafla doyamıyordum Allahtan tuv. çıkma problemim olmadı da yememe izin verdiler:))2 gün boyunca yani eve gidene kadar hiç kanamam olmadı...hasta bezi,ekstra iç çamaşırı vs yük oldu boşuna ama tedbirli olmak lazım sonuçta...

benim tek tavsiyem emzirme ile ilgili olabilir çünkü o konuda çok sıkıntı yaşadım...hiç sütüm gelmedi zaten gğs ucum da yoktu..yavrum aç kaldı mecburen mama verdi hemşireler...siz iyi bir marka mama emzik biberon alın yanınıza...inşallah ihtiyacınız olmaz....ama ne olacağını kestirmek imkansız maalesef...çok sıkıntı çektim ama başardık kuzumla bu işi 11 aylık olmak üzre ve hala emiyor çok şükür:))

ve yine emzirmek için kararlı olun tüm önlemleri alın..arkadaşların dediği gibi kremler çaylar bol su....ihmal etmeyin...

hepinize hayırlı doğumlar..Rabbim kolaylık versin...şunu da ekleyeyim tedirginliği olanlar için...korkmayın abartıldığı gibi zor değil ameliyat sonrası...tedbir bizden takdir Allatan veriyor kolaylığını hamdolsun:))
emzirme konusunda çok kararlı ve hatta çok bilgiliyim canım.tabiki bunların hepsi teoride inşallah pratiğede geçirmeyi başarabiliriz sizin ve bebeğiniz gibi.sizde iki yaşınıza gelene kadar emzirirsiniz umarım.çok teşekkür ediyorum bilgiler için:71:

bende dogumsonrası buram buram terleyenlerdenım. 2 gecelık 1 pijama goturmustum hepsını kullandım, ve iyiki gecelık almısım dedım.. pijamayı son gun mecburiyetten gıydım bı temız ve kuru onlar kaldıgı ıcın:) dıkıs yerımı rahatsız etmedı gecelık cok rahat ettım. özenerek aldıgım terlıklerımı gıyemedım cünkü acayıp sıstım serumlardan, sıvılardan (spınal oldum), keske 1 numara büyük alsaymısım. rezene cayı almanı tavsıye ederım gazını cıkartmana da yardımcı olur ben amelıyattan çok gaz sancısı cektım. hem bana cok süt yaptı rezene. emzırme atletı cook ısıme yaradı hala da kullanıyorum, tasarım harıkası bısey ya :)
hayırlı dogumlar dilerimm...

canım bebeğine sağlıkla kavuşursun inşallah:16:
bebek için en az iki takım kıyafet almalısın,çünkü kusuyolar altını temizlerken üstüne bulaşıyo falan ve kirleniyo. kendim için ped koymuştum ama gerek olmadı çünkü hastane hasta bezi verdi bize onu kullandık.en az iki penye battaniye ve bir peluş battaniye al yanına. lansinoh göğüs ucu kremini mutlaka al ve emzirme çayı olsun yanında. eve götürürken kullanmak için anakucağı veya taşıma puseti al yanına üşütmeyin bebişi.bebek şapkasınıda en az iki tane al ben iki tanesini yere düşürmüştüm emzirirken:9: gerisi teferruat canım:16:

inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın, şimdiden güle güle büyüt bebişini :))))
ben 1 mart 2009 annesiyim, epidural sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim,bir gece hastanede kaldım kanamam olmadı, gaz problemim olmadı, 7 de ameliyat oldum 11 de yemek yedim, hiç sıkıntı çekmedim, doğumdan sonra nescafe verdiler iğne başağrısı yapmasın diye, hastaneye ise yanımda meyve suyu yulaflı bisküvi, yüksek belli 3 adet iç çamaşırı, göğüs pedi, ped, rollon, pijama takımı, makyaj malzemesi, diş fırçası terlik çorap ve bi tane hırka götürdüm, çok terledim hiç üşümedim hırkayıda hastane çıkışında giydim... oğlum içinde iki tane takım, iki tane büyük penye mendil, altını silmek için pamuk (ılık su ve kabı hastane temin etti),yeni doğan bezi, pişik olursa diye krem, bi tane normal bi tanede peluş battaniye götürdüm, suluk,emzik aldık emziği hiç kullanmadı oğlum, biberon adlık mama için mama hiç yemedi, onlar ölece kaldı sonrasındada kullanmadı ama tabi lazım olma ihtimali olan şeyler...bunların hepsini çok büyük olmayan bi çantaya sığdırabilrsin..hastanelerde istediğin herşeyi veriyorlar zaten sana, bence hasta bezi alma, kanamanın durumuna göre hakeket edersin..

Sezeryan doğum sonrası gecelikmi yoksa pijamamı gereklidir

Ben iki tane pijama göturecemde.. geceliğe gerek varmı mutlaka.

Sezeryan doğum sonrası gecelikmi yoksa pijamamı gereklidir

Ben iki tane pijama göturecemde.. geceliğe gerek varmı mutlaka.

ben geceliğe gerek duymadım zaten kendine gelene kadar üstünde hastanenin kıyafeti oluyor...

Back
X