Sezeryanla doğum yapanlar

Sekerkizads

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
785
429
Kizlar sezeryanla dogum yapanlar ne kadar sürede ayaga kalktiniz yada iyilesme sureci nasildi.doğumu sezeryan düşünüyorum ins fikirleriniz neler

bu kısıden kısıye degısır
ben spinal aneztezi ıle sezeryan oldum sezeryan esnasında buyuk bır amelıyat daha oldum cıfte işlem yapıldı sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kistim vardı oyuzden erken dogum oldu patlamak uzereydı

3. gunu camasır serıp yer supuruyordum
ama dogumdan sonra ılk ayaga kalktıgım andan ıtıbaren her 2 saatde bır yarım saat yurudum mutlaka ozellıkle yurudum hareket ettım kı bır an once ayaga kalkıp ıyıleseyım dıye cunku tek basımaydım

suan kı aklım olsa halım yok yorgunum der yatardım :KK70:

Son düzenleme:
Doğum yaptığım gün ayağa kalktım,ertesi gün uzun yürüyüşleri rahatça yapabiliyordum. Sonraki gün normale dönmüş gibiydim. Bugün 5. Gün kuaföre falan gittim,dün arkadaşımla 1 saat kahve içmeye çıktım :)
2. Doğumum,ikisindede böyle geçti süreç. Hiç korkma,kolay doğumların olsun inşallah.

Genel anestezi olacaksanız, lütfen doktordan diyet listesi isteyin. Bir kaç gün önceden bol bol kayısı hoşafı, zeytinyağlı ve gaz yapmayacak şeyler yiyin. Narkoz ciddi anlamda gaz yapabiliyor. Doğumdan çıkar çıkmaz üşütmemeye dikkat.. herşey yolunda giderse akşamına ayaktasınız, en fazla bir hafta sonra iyice iyileşmiş olursunuz. Çok korkulacak birşey değil sezaryen.

2 gün sonra ayağa kalktım ama bol bol da dinlendim tabi, bebek emzirdim çünkü. Sonrasında bir sıkıntı yaşamadım ama aradan 7 yıl geçmişti ki 16 haftalık düşük yaptım o zaman doktorum sezaryen dikişleri zarar görür diye korkmuştu. Çok şükür bir şey olmadı.

Ben de 24 saat sonra paspas yapıp çamaşır asıyordum. Dikiş biraz acıyor evet ama, yatıp kalkarken acıyor. Ben ayakta ve çok rahattım.

Ben de spinal anestezi ile sezeryan oldum, ertesi gün kendi doktorum ve yenidoğan uzmanının onayıyla çıktım hastaneden.
Genelde de yatakta uzanmayı sevmem bir de yatak odama gelen geçenin girmesi beni huzursuz etti ertesi gün ayaklandım. Arada tabi ki uzanıp dinleniyordum, zorlamadığım sürece ağrım olmadı.
Tabi bu acı eşiği ve bünyenize bağlı. Kendinizi çok zorlamadan daha çabuk iyileşirsiniz. Sağlıkla kucaginiza alın inşallah.

2-3 haftada kendimi zor toparladım gülemiyordum bile acıdan. Ama başka bir arkadaşım doğumdan çıkar çıkmaz bebeğiyle yatağında bağdaş kurup ilgilenebildi.

O yüzden kişiden kişiye göre değişen bir durum. Doğumdan önce bol hareketin yürüyüşün faydası var sanırım.

Kizlar sezeryanla dogum yapanlar ne kadar sürede ayaga kalktiniz yada iyilesme sureci nasildi.doğumu sezeryan düşünüyorum ins fikirleriniz neler
Her bunye farklidir
Ben sezeryandan sedyeyle degil yuruyerek ciktim odaya. Spinal olmustum hic agrim sizim olmadi desem yeridir. Eve gider gitmez de normal hayatima devam ettim. Ama herkesin boyle olmaz,kimisi gunlerce yatmak zorunda kalir kimisi de benim gibi olur. Hakkinizda hayirlisi olsun ama sezeryana doktorunuz karar versin bence. Normal dogum yapabilecek bir bunyeniz varsa ameliyat gereksiz

Millette ne temizlik aşkı varmış arkadaş. Yatın dinlenin yahu. Verin kocaniza paspasi o halletsin. Ben yattım valla. Bir haftada normal yürümeye başlamıştım. Tamamen ağrı geçmiyor tabi biraz zaman alıyor. Millete bakmayin siz. Ameliyattan sonra kalkıp yürümek vs gerekiyor sık sık kaldırıp yürütüyorlar zor değil. Biraz acıyor tabi ama orası olur. Allah hayırlı doğumlar versin. Tekrar diyeyim paspasin gözü çıksın bari doğumdan sonra almayın şunu elinize...

Her bunye farklidir
Ben sezeryandan sedyeyle degil yuruyerek ciktim odaya. Spinal olmustum hic agrim sizim olmadi desem yeridir. Eve gider gitmez de normal hayatima devam ettim. Ama herkesin boyle olmaz,kimisi gunlerce yatmak zorunda kalir kimisi de benim gibi olur. Hakkinizda hayirlisi olsun ama sezeryana doktorunuz karar versin bence. Normal dogum yapabilecek bir bunyeniz varsa ameliyat gereksiz
Ben de spinal olmuştum da sizinkinij etkisi ne çabuk geçmiş öyle iki saat falan uyusuklugu geçmemişti galiba benim. Her bünye farklı hakikaten.

Millette ne temizlik aşkı varmış arkadaş. Yatın dinlenin yahu. Verin kocaniza paspasi o halletsin. Ben yattım valla. Bir haftada normal yürümeye başlamıştım. Tamamen ağrı geçmiyor tabi biraz zaman alıyor. Millete bakmayin siz. Ameliyattan sonra kalkıp yürümek vs gerekiyor sık sık kaldırıp yürütüyorlar zor değil. Biraz acıyor tabi ama orası olur. Allah hayırlı doğumlar versin. Tekrar diyeyim paspasin gözü çıksın bari doğumdan sonra almayın şunu elinize...
valla ben yerlerı supurdukce dıkıslerım ıyıce kaynasıyor daha rahatlıyorum esnıyorum gıbı hıssettım
onu yapma bunu yapma sadece yuruyus ıle olmaz kı gunluk yasantısına bır sorun yoksa devam eder ıse daha kolay adapte olur daha cabuk ıyılesır :)
ıcımızdekı temızlık askından degıl yanı yoksa yardımcı hanım da tutardık o degıl mesele

epidural sezeryan oldum ve kötüydü.çok acılı idi.acı duymadım çok rahattı diyeni anlamıyorum.karın için kaç kat kesiliyor.şurada parmağımız kesilse acıyor di mi.ben acıdan ağladım.ayağa kalkmam beş günü buldum.seri hareket etmem 20 gün sürdü diyebilirim

valla ben yerlerı supurdukce dıkıslerım ıyıce kaynasıyor daha rahatlıyorum esnıyorum gıbı hıssettım
onu yapma bunu yapma sadece yuruyus ıle olmaz kı gunluk yasantısına bır sorun yoksa devam eder ıse daha kolay adapte olur daha cabuk ıyılesır :)
ıcımızdekı temızlık askından degıl yanı yoksa yardımcı hanım da tutardık o degıl mesele
Aman öyle demeyin is yapacağım diye dikisleri patlayan insanlar da çoktur. Her şeyin zamanı ayrı bence öyle öyle kiymetimiz bilinmiyor valla komando anne olmaya gerek yok :)

Ben de spinal olmuştum da sizinkinij etkisi ne çabuk geçmiş öyle iki saat falan uyusuklugu geçmemişti galiba benim. Her bünye farklı hakikaten.
Aynen valla o kadar soylemislerdi yok bas agrisi olacak yok kahve icin bilmem ne diye hic oyle olmadi normaldi her sey.

epidural sezeryan oldum ve kötüydü.çok acılı idi.acı duymadım çok rahattı diyeni anlamıyorum.karın için kaç kat kesiliyor.şurada parmağımız kesilse acıyor di mi.ben acıdan ağladım.ayağa kalkmam beş günü buldum.seri hareket etmem 20 gün sürdü diyebilirim
tovbeler olsun :KK70: :KK70: :KK70:
hanı tarlada tek basıma dogurdum kordonunu bıle ben kestım dıyenler boyle vahim anlatmadılar yahu
zaten amelıyat cıkısı 2-3 saat uyusuk oluyorsunuz
uyusukluk gecınce kac kere agrı kesıcıler verılıyor
valla okadar kotu olsa bırdaha kımse ıkıncıyı doguramazdı
31 yasımdayım 4 kere amelıyat oldum hepsı de kadın hastalıkları ozel bolge hıc boyle agrım olmadı

tovbeler olsun :KK70: :KK70: :KK70:
hanı tarlada tek basıma dogurdum kordonunu bıle ben kestım dıyenler boyle vahim anlatmadılar yahu
zaten amelıyat cıkısı 2-3 saat uyusuk oluyorsunuz
uyusukluk gecınce kac kere agrı kesıcıler verılıyor
valla okadar kotu olsa bırdaha kımse ıkıncıyı doguramazdı
kötü idi.abartmıyorum.benim tecrübem böyleydi.en nihayetinde bir ameliyat.

X