Doğuma Hazırlık Sezeryanı spinal mi epidural mi oldunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Spinal mi epidural mi tavsiye edersiniz?

• Ankete Katılan
    19

klbkbr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.689
1.155
333
Kızlar merhaba
Anestezinizi Spinal mi epidural mi oldunuz?
Memnun kaldığınız/ kalmadığınız yönleri neler oldu?
Mesela baş ağrısı,mide bulantısı, yapılan yerin ağrısı gibi şikayetleriniz oldu mu? Gibi konuların konuşulması için böyle bir konu açtım.
Cevaplarınızı bekliyorum

Spinal oldum bende tutmadı hemen genel anestezi yaptılar. Hiçbir yan etki yaşamadım rahat geçti sadece belim ilk 2 3 gün ağrıdı o da çok az

Bende kaç konu açtım neler okudum şimdi gülüo geçiyorum
İlk doğum genel anestezi ikinci doğumada kendimi genel anesteziye şartlamıştım ama malesef covid dolayısı ile entübe olma risklerine karşılık spinal anst ile doğum yaptım.
Çok korktum,çok ağladım,direkt uyuştum sadece sanırım bebeği çıkarırken sallantılar hissettim,bebeğimi gördükten sonra dikişler atılacak endişesiyle aslında kendi kendimi korkutup nefesim daraldı oksijen verildi vs ben ağladım o bu şu gerisini hatırlamıyorum
Ohh mis çıkışım odaya gelişim yarım yamalak yine doğum yapsam yine korkarım yine ağlarım yani ama iyi ki spinal olmuşum da dedim iki türlüsünüde yaşadım ikiside bir tecrübe benim için.
Ağrıoluyormmu oluyor ona da katlanıyorsun işte benim ağrıdan ziyade yanma çok oldu ameliyat yerimde vs vs ama genel olarak bel ağrısı baş ağrısı vs hiç çekmedim

İkisi arasında hasta açısından hiçbir fark olmadığını öğrendim.. Bu kararı da anestezi uzmanına ya da doktorunuza bırakın diyorlar.. Aslında aynı şeymiş.. Birinde ağrı kesiciler damardan veriliyormuş birinde belinde plastik gibi bir aparatı bırakıyırlarmış oradan veriliyormuş.. Yani tek fark buymuş.. Youtubeden "Dr kağan kocatepe epidural mi spinal mi" diye bir video var adı tam bu olmayabilir ama aratırsanız direk karşınıza çıkar zaten orada net birşekilde anlatıyor doktor..

Doktor spinal dedi, tamam dedim. 100 kişiden birinde baş ağırını oluyormuş. Doktor omurilik sıvısını fazla kaçırmazsa ağrı falan olmuyormuş. Bende de olmadı çok şükür.
Hiç telaşlı değildim ama sonda takan hemşire canımı çok acıttı. O andan sonra panikledim. Spinal yapıldıktan sonra doktora “bana sakinleştirici yap” dedim. Bebeği etkiler, bebek alınınca yaparım dedi. Tamam o zaman sakın kesildiğini bana söylemeyin dedim. Bu cümleyi söylediğimde bebek ağlıyordu. Yani o kadar kısa sürüyor.
Sakinleştirici yapılınca zaten çok rahatladım, dikiş ve temizlik kısmı rüya gibi geçti.
İkincide daha az sakinleştirici isteyeceğim sütüme fazla geçmesin diye

Sizinde tecrübenizi okudum da benim genel anestezi de sonda takılırken aşırı yanma olmuştu nolur uyutun öyle takın demiştim o şekilde yapamayız demişlerdi.

Spinalde ise aksine sonda takıldığını bilesi bile fazla hissetmedim.

Derlerya her yiğidj yoğurt yiyişi farklıdır aynen öyle.. spinal için neler duydum en yakınımdan ondan bundan hiçte öyle değilmiş dedim.

Sondanın acıtması hemşireye bağlı. Benim de ilk ameliyatımda hiç acımamıştı.
Genel anestezi en son tercih ediliyor. Zaten onu tavsiye edemem ama spinalde baş ağrısı ihtimali çok düşükmüş

Aynen eşim kahve alıp durdu ama hiç ağrım olmadı benimde sadece dikişteki yanmalar beni çok etkiledi açıkçası

Ben de spinal oldum ve memnun kaldım şunu da eklemek isterim genel anestezide uyanıldığı gibi ağrı hissediliyormuş ben uyuşukluk yavaş yavaş geçmeye başlayınca ağrı kesici istemiştim hemen vurmuşlardı bir daha da vurdurmamıştım bel ağrısı baş ağrısı da yaşamadım çok şükür

Spinal anesteziyle oldum. Genel olarak iyiydi. İğneyi yaptığı gibi uyuştum zaten birşey hissetmedim hiç. Sonda takıldığını falan da anlamadım söylediler sadece. Doğum esnasında mide bulantısı yaşadım ama anestezi doktoru söyledi zaten yanımdaydı hep konuştu benimle paniklemedim o yüzden. Sonrasında baş ağrısı yaşamadım hiç, olur diye bekledim ama olmadı. Uyuşukluk geçtiğinde ağrım oldu ama hemen ağrı kesici yaptılar tabi. Benim için tek olumsuz tarafı doğum yapalı 8 ay oldu hala iğne yapılan yer ağrıyor. O da sanırım herkeste olmuyor.

ben de spinal oldum ameliyathaneye aldılar iğneyi yapıp yatırdılar hemen uyuştu hemşire soruyor zaten şurada sıcaklık var mı soğukluk geldi mi diye emin olmadan başlamıyorlar. hemen uyuşuyor sadece bebeği alırken baskı hissediyorsun ben korktuğum için her şeyi sordum doktora çarpıntı normal mi şu normal mi diye, bunları sorarken kızımı getirdiler zaten sonrasında ilk birkaç saat çok ağrım oldu sonra geçti bel baş ağrısı vs yaşamadım

Ben spinal artı epidural ile doğum yaptım öyle bir seçenek varmış aynı doktorun önceki hastasından öğrenmiştim. Yani bebeğim bir buçuk yaşına geldi şimdi. Bayağı güzel bir dogumdu hiç sorun yaşamadım ağrı kesici falan bıraktılar ertesi gün dedim ki o kadar ağrım yok dediler boşver içme o zaman. Yürü dediklerinde de rahat yürüdüm. Yani doktorla da çok alakalı olduğunu düşünüyorum önceki doğumum çok zordu atlatmam uzun sürdü ama bu sefer çok iyiydi. Baş ağrısı konusunda da çok fazla başını çevirme diyorlar annemler hep uyardılar sabit kal çok hareket etme diye. Baş ağrım da hiç olmadı şükür

Doktor spinal önerdi bende spinal oldum. Yukarıda yazmışlar arkadaşlar çok düşün ihtimal baş ağrısı.. 100 kişiden 1inde falan...
O 1 kişi ben oldum işte. ☹
Normalde de baş ağrıları olan bi insanım belki ondandır. Başka türlüsü nasıl bilmem ama benim.yasadigim sezeryan tipi baş ağrısından başka bisey değildi

Araştırırken dikkatimi çeken bi nokta olmustu spinalde beldeki katateri çıkartıyorlar bir kez yapilabiliyomus tuttu tuttu olmadi tekrar ilac verilmiyor. Epiduralde ise katater belinde kaliyor gerektikce tekrar ilac veriyolarmis. Spinalde ilacı omurilik zarinin icindeki siviya uyguluyolarmis epiduralde ise ilacı omuriliğin etrafindaki zarin disina yapiyolarmis.
Acikcasi beni tedirgin eden birisinin tek denemelik olmasi digerinin ise tekrar tekrar ilac verme sansinin olmasıydı. Sanirim bana epidural daha yakin. Tabi tecrube edenleri okuycam takipteyim.

kuzum doğum 20 dk falan sürdüğü için spinalde etkisinin geçme ihtimali yok hatta 3-4 saat bacaklarını hareket ettiremiyorsun doğumdan sonra için rahat olsun o konuda

kuzum doğum 20 dk falan sürdüğü için spinalde etkisinin geçme ihtimali yok hatta 3-4 saat bacaklarını hareket ettiremiyorsun doğumdan sonra için rahat olsun o konuda
Spinal tutarsa eğer etkisinin geçme ihtimali yok evet. Ama mesela bende spinal tutmadı acı hissetmeye başladım bağırdım direkt bayılttılar o yüzden selin hanım haklı tek şansın var. Ama epiduralde dozunu arttırabiliyolar. Spinal yüzünden bebeğimin doğduğu anı göremedim kucağıma aldığım ilk anı hatırlamıyorum çok üzücü bi durum

Ben spinal oldum
Sola doğru yatırıdilar kedi gibi kamburunu çıkar dedi igneyi yaptı .
çok kısa sürdü benim iğne fobim var o andan çok korkuyordum ama hiç hissetmedim. Yanımda hemşire vardı ona sordum kesiyorlar mi diye oyaladı biraz beni sonra bastiricaz korkma dediler hafif sarsınti hissettim o sıra midem çok bulandı damar yolundan ilaç yapıldı iyi oldum .
Bebek doğdu sonrada dikişler falan atıldı
Baş ağrısı yaşamadım çay tukettim çıkar çıkmaz :)
Yürürken kesi acısı oluyor normal olarak :) ama çok zor degildi

Spinal epidural kombine oldu cok rahat geçti

Onu da bugünlerde duymaya başladım. Her ikisini birden neden yapıyorlar peki? Aynı amaçla yapılan işlem olunca
Spinal dogum sırasında epidurwl dogum sonrası kullanılıyor dogumdan sonra agri sizi duymamaniz icin cok konforlu idi açıkçası dogumdan çıktım ben ilk gün o kadar rahat geçti ki agri hissettikce tuşa basiyorsunuz ilac veriliyor hemen geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…