Sizinde tecrübenizi okudum da benim genel anestezi de sonda takılırken aşırı yanma olmuştu nolur uyutun öyle takın demiştim o şekilde yapamayız demişlerdi.Doktor spinal dedi, tamam dedim. 100 kişiden birinde baş ağırını oluyormuş. Doktor omurilik sıvısını fazla kaçırmazsa ağrı falan olmuyormuş. Bende de olmadı çok şükür.
Hiç telaşlı değildim ama sonda takan hemşire canımı çok acıttı. O andan sonra panikledim. Spinal yapıldıktan sonra doktora “bana sakinleştirici yap” dedim. Bebeği etkiler, bebek alınınca yaparım dedi. Tamam o zaman sakın kesildiğini bana söylemeyin dedim. Bu cümleyi söylediğimde bebek ağlıyordu. Yani o kadar kısa sürüyor.
Sakinleştirici yapılınca zaten çok rahatladım, dikiş ve temizlik kısmı rüya gibi geçti.
İkincide daha az sakinleştirici isteyeceğim sütüme fazla geçmesin diye
Sondanın acıtması hemşireye bağlı. Benim de ilk ameliyatımda hiç acımamıştı.Sizinde tecrübenizi okudum da benim genel anestezi de sonda takılırken aşırı yanma olmuştu nolur uyutun öyle takın demiştim o şekilde yapamayız demişlerdi.
Spinalde ise aksine sonda takıldığını bilesi bile fazla hissetmedim.
Derlerya her yiğidj yoğurt yiyişi farklıdır aynen öyle.. spinal için neler duydum en yakınımdan ondan bundan hiçte öyle değilmiş dedim.
Aynen eşim kahve alıp durdu ama hiç ağrım olmadı benimde sadece dikişteki yanmalar beni çok etkiledi açıkçasıSondanın acıtması hemşireye bağlı. Benim de ilk ameliyatımda hiç acımamıştı.
Genel anestezi en son tercih ediliyor. Zaten onu tavsiye edemem ama spinalde baş ağrısı ihtimali çok düşükmüş
Araştırırken dikkatimi çeken bi nokta olmustu spinalde beldeki katateri çıkartıyorlar bir kez yapilabiliyomus tuttu tuttu olmadi tekrar ilac verilmiyor. Epiduralde ise katater belinde kaliyor gerektikce tekrar ilac veriyolarmis. Spinalde ilacı omurilik zarinin icindeki siviya uyguluyolarmis epiduralde ise ilacı omuriliğin etrafindaki zarin disina yapiyolarmis.Kızlar merhaba
Anestezinizi Spinal mi epidural mi oldunuz?
Memnun kaldığınız/ kalmadığınız yönleri neler oldu?
Mesela baş ağrısı,mide bulantısı, yapılan yerin ağrısı gibi şikayetleriniz oldu mu? Gibi konuların konuşulması için böyle bir konu açtım.
Cevaplarınızı bekliyorum
kuzum doğum 20 dk falan sürdüğü için spinalde etkisinin geçme ihtimali yok hatta 3-4 saat bacaklarını hareket ettiremiyorsun doğumdan sonra için rahat olsun o konudaAraştırırken dikkatimi çeken bi nokta olmustu spinalde beldeki katateri çıkartıyorlar bir kez yapilabiliyomus tuttu tuttu olmadi tekrar ilac verilmiyor. Epiduralde ise katater belinde kaliyor gerektikce tekrar ilac veriyolarmis. Spinalde ilacı omurilik zarinin icindeki siviya uyguluyolarmis epiduralde ise ilacı omuriliğin etrafindaki zarin disina yapiyolarmis.
Acikcasi beni tedirgin eden birisinin tek denemelik olmasi digerinin ise tekrar tekrar ilac verme sansinin olmasıydı. Sanirim bana epidural daha yakin. Tabi tecrube edenleri okuycam takipteyim.
kuzum doğum 20 dk falan sürdüğü için spinalde etkisinin geçme ihtimali yok hatta 3-4 saat bacaklarını hareket ettiremiyorsun doğumdan sonra için rahat olsun o konuda
Spinal tutarsa eğer etkisinin geçme ihtimali yok evet. Ama mesela bende spinal tutmadı acı hissetmeye başladım bağırdım direkt bayılttılar o yüzden selin hanım haklı tek şansın var. Ama epiduralde dozunu arttırabiliyolar. Spinal yüzünden bebeğimin doğduğu anı göremedim kucağıma aldığım ilk anı hatırlamıyorum çok üzücü bi durumAraştırırken dikkatimi çeken bi nokta olmustu spinalde beldeki katateri çıkartıyorlar bir kez yapilabiliyomus tuttu tuttu olmadi tekrar ilac verilmiyor. Epiduralde ise katater belinde kaliyor gerektikce tekrar ilac veriyolarmis. Spinalde ilacı omurilik zarinin icindeki siviya uyguluyolarmis epiduralde ise ilacı omuriliğin etrafindaki zarin disina yapiyolarmis.
Acikcasi beni tedirgin eden birisinin tek denemelik olmasi digerinin ise tekrar tekrar ilac verme sansinin olmasıydı. Sanirim bana epidural daha yakin. Tabi tecrube edenleri okuycam takipteyim.
Spinal epidural kombine oldu cok rahat geçtiKızlar merhaba
Anestezinizi Spinal mi epidural mi oldunuz?
Memnun kaldığınız/ kalmadığınız yönleri neler oldu?
Mesela baş ağrısı,mide bulantısı, yapılan yerin ağrısı gibi şikayetleriniz oldu mu? Gibi konuların konuşulması için böyle bir konu açtım.
Cevaplarınızı bekliyorum
Onu da bugünlerde duymaya başladım. Her ikisini birden neden yapıyorlar peki? Aynı amaçla yapılan işlem oluncaSpinal epidural kombine oldu cok rahat geçti
Spinal dogum sırasında epidurwl dogum sonrası kullanılıyor dogumdan sonra agri sizi duymamaniz icin cok konforlu idi açıkçası dogumdan çıktım ben ilk gün o kadar rahat geçti ki agri hissettikce tuşa basiyorsunuz ilac veriliyor hemen geçiyorOnu da bugünlerde duymaya başladım. Her ikisini birden neden yapıyorlar peki? Aynı amaçla yapılan işlem olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?