• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryandan sonra sütünüz hemen geldimi

benim tam 40.haftada oldu, hemen geldi sütüm, gerçekten doğum haftası ile ilgisi olabilir. Hastanede 2 gece kaldım. Hergün bir sürahi kayısı kompostosu, yemeklerde 1'er kase kayısı kompostosu, her gün 3 bardak humana verdiler. Eve geldiğim gibi sağmam gerekti, çünkü yanıyordu şişmişti çok fena. Hemen süt sağma makinesi alıp çektik rahatladım. Hiç endişe etmeyin, bebek ilk günler birkaç damla ile doyarmış, zamanla onun emebileceği miktara kadar artıyor süt.
En önemli tavsiye doğumdan önce kesinlikle göğüs ucu kremi kullanın, yumuşasın. Yara oluyor, acı inanılmaz oluyor, 20 gün ağlayarak emzirdim. 1 hafta 10 gün önceden lansihoh sürmeye başlayın derim.

benim ilk gün çok az geldi, hastanede sağmaya calıştılar gelmedi, mama verildi kaşıkla, 3.gün gelmeye başladı, şu an sadece emziriyorum, rezene bol su ve humana still tea içiyorum, gayet iyi gidiyoruz çok şükür.Emzirdikçe geliyor diyorlar doğruymuş

şimdi açık şeffaf renkte süt var göğsümde heralde emince iner değilmi iyice

Genel anesteziyle sezeryan oldum.Odama gelir gelmez emzirdim.
Bol sıvı almanı tavsiye ederim.Birden içme ama yudum yudum iç.Doktor öyle içmemi söylemişti bana.Susuz kalmamalısın hiç.Ağzın kurumamalı.
Bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle.

Son düzenleme:
genel anesteziyle sezeryan oldum daha tam ayılamamıştım hemşire bebeğimi getirdi göğüsme tuttu yarı baygın emdi yavrum sütüm gelmişmidirki diye düşünüyordum kuzum memişi bıraktığında ağzının kenarından sütün aktığını görmüş ve takrar bayılmıştım.ama göğsüm yara oldu ve emziremedim .acıdan sütüm kesildi.

bence süt olayının neredeyse tamamı psikolojik. tabii ki hormonlarında etkisi var ama yine de anne kendini ne kadar hazırlarsa o kadar kolay gelir sütü. annem ebe-hemşire bir tanıdıkları hiç hamile kalmamasına rağmen evlatlık aldığı çocuğunu emzirebilmiş. benim de hamileliğimin başından beri takip ettiğim kitabımda ( bebeğinizi beklerken sizi neler bekler) evlatlık edinen annelerin bile çabayla emzirebilecekleri yazıyor. o nedenle bol bol rahatlayalım ve kendimizi emzirmeye hazırlayalım derim. :)

Back