Sezeryandan sonra sütünüz hemen geldimi

DOGA6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
579
2
96
Konya
kızlar sezeryandan nekadar sonra sütünüz geldi?özel bişey yaptınızmı?

Canım,ben doğumumu epidural sezeryanla sabahtan yaptım,o gece sütüm bir iki damla vardı hatta oğluşum acıkıp,ağladı.hastanede makineyle sağmaya çalıştık gelmedi.hemşirelerde mama verdiler..ertesi sabahtan itibaren az az da olsa sütüm gelmeye başladı..eve döndükten sonra humana içtim,çok faydasını gördüm.oğlum 10 aylık,emzirmeye devam ediyorum..

benim de 3. gün gelmeye başladı, o da çok değildi, kızım da ememiyordu
iri olduğundan kan şekeri düşmesin diye kaşıkla mama verdik
doğumdan sonra da sürekli hastane pompasıyla sağdım
gelmeyecek diye korkma, benim bir geldi 6 ay sadece emzirdim, hala da emiyor

benim azda olsa geliyordu..doktorumda bana bol bol rezene cayi icmememi tavsiye etti..bende ictim ve daha cabuk geldi..ayrica ben eger yemezsem sütüm olmuyordu..ayrica bol bol sivi almaya özen göster..

Ben de gelmez diye korkuyordum korktuğum başıma geldi ve süt gelmedi doğumdan sonra. Mama vermeye başladık. Her mamadan önce yine de meme verip emziriyordum. Kızım da cekemiyordu tabii. Annemle hastanede memeyi alsın iki gıdım çeksin diye tam 1 buçuk saat uğraştığımızı biliyorum. Hiç vazgeçmedik ama sonunda ben neredeyse pes ediyordum ve galiba bebeğim hep mamayla beslenecek diyordum ki bir hemşirenin göğsümğ sıkmasıyla gelen sütü gördüm. Aynı hemşirenin yardımıyla bebeğim de emmeye başladı. Sanırım çabalarımızın sonucunda 3. gün süt geldi. Halen sadece anne sütü veriyorum. Hayırlı doğumlar. Sütün gelmese de az da olsa bebeğini anne sütüyle besleyeceğine olan inancını kaybetme ama süt gelene kadar mama vermemezlik de etme. Sevgiler.

canım ben de epidural oldum.Odama geçtiğimde hemen emzirdim,sütüm geldi.

Ben de epidural oldum. Hemen emzirdim sütüm geliyordu. Ama benim hamileliğin son günlerinde de akmaya başlamıştı. İlk 6 ay sadece anne sütü verdim, şimdi 6,5 aylık günde sadece 2 öğün falan ek gıda veriyorum.
Sütün gelir er ya da geç, en önemli şey asla öğün atlamaman hemen azalıyor, bi de bol bol sıvı alman.
Hayırlı doğumlar.

hemen gelmedı.yaklasık bır hafta sonra geldı oda cok azdı.zaten 1.5 ay anca emzırebıldım.hıc cogalmadı sutum.onun ezıklıgını hala yasıyorum.oglum memenın ne oldugunu bılmıyor ne yazıkkı

sezeryan tarihini erkene aldıklarından gebelik miyadını doldurmadığından bünye bebeğin çoktığını anlamıyor ve süt gelmiyor.
ne yapabiliriz peki kızlar...???

Gelmez diye korkmayın mutlaka az daolsa gelir.Benim hemen geldi de noldu bir sürü süt çöpe gitti bebeğim emmedi

şükür ilk emzirdiğim andan itibaren geldi en güzeli stres yapmamak ve süt artıran bitki çayları kullanmak gerçekten işe yarıyor

40. haftada doğumum gerçekleşti akşamına hemşirenin yoğun uğraşlarıyla sütüm gelmişti.

Şunuda söylemeden geçemicem,hastanede onu doyuracak kadar süt gelmemişti, evdede ayn şekilde.
eve gelir gelmez hemen ılık duşun altın girdim göğüslerime masaj yaparak yumuşattım kalanları ve duştan çıktığımda kızım sütün akışına yetişemiyordu. Emzirmekden hiç bir zaman yılmayın. saat başı emzirin.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Ben odama çıktığımda hemen hemşire emzirmek için getirdi bebeğimi ve gayet güzel sütüm vardı.Hemşireye sordum sezeryan sonrası süt gelmiyormuş diye oda göğsümün ucunu sıktı ve süt fışkırdı resmen "kim demiş onu" dedi gülerek.Benim sıkıntım olmadı çok şükür hala emziriyorum.

38+3 epidural sezeryanla doğum yaptım.doğuman çıktıım ilk 1 saatin içinde emzirmeye çalıştım, oğlumda çok güzel çekti , sütüm geliyordu.bol sıvı gıda ve bol bol emzirin.muhakkak gelcektir.

ben 38+2de epidural sezeryan oldum ve o gün emzirmeye başladım . sütüm gelmez die stress yapmayın yeterki ve bol sıvı hoşaf tüketin derim. bende doğum öncesi göğüslerimde hiç bir belirtide yoktu yani. ayrıca sezeryanda doğum süresi tamamlanmıyo die süt gelmio die düşünmeyin. ben doktoruma sormuştum ve demiştiki.. kabaca asöyliyim.. bebeği çıkarırken zaten için temizlendiği için o hormon anında harekete geçio. bunun normali sezeryanı yok bu konuda hiç meraklanma demişti. bol sütlü günler dilerim herkese a.s.

bana kalırsa bebeğin kaçıncı hafta da doğduğu da çok önemli ilk kızımı 40.haftada sezeryanla doğurdum 2. gün sütüm geldi
2. kızımı 37.hafta da doğurdum sütümün gelmesi 4-5 günümü aldı
sıcak kompresi tavsiye ederim dayanabileceğin sıcaklıktaki suyla bi havluyu ıslat göğüslerinin üzerine bırak dr'lar da tavsiye ediyor
bu arada humana çayının faydasını ben hiç görmedim demek ki kişiye göre değişiyor
üzüm suyu baya bi süt yapıyor gerçek üzüm suyu olacak ama katkısız baı markaların var deneyebilirsin istersen
herşeyden önce ne kadar su o kadar süt
aralıklarla sürekli su iç bi defada 3-4 bardak su içmek yerine (ki acaip bulantı yapar) her saat başı 1 büyük bardak su iç kilo vermene de faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…