Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 aylık bebeğim var sezeryanla doğum yaptım mekik falan çeksem bi zararı olur mu spora ne zaman başlasam bilmiyorum karnım için mekik aleti ile çalışmak istyorum var mı ki zararı?
doktorum bana 40ım çıktıktan sonra yavaş yavaş başlayabilirsin dedi. Mesela günde 1 mekikle başla yavaş yavaş arttır dedi. Bende 2.5 ay önce oldum sezeryan bir haftadır aerobik ve pilatese başladım. sezaryen bölgemi zorlucak hareketleri az ve dikkatli yapıyorum. bazılarınıda hiç yapmıyorum. bence bilinçsizce bişi yapma, ya bir hocayla çalış, yada çok dikkat et..
sölediğin alet alt karın kaslarını mı çalıştırıyor üst karın kaslarını mı acaba? Üstse sorun yok ama oda göbeğini eritmez. alt karın kaslarını çalıştırırken çok dikkatli olmalısın.. bende de göbek kaldı hafif, bakalım nasıl gidicek..
bende sezeryan oldum, dr.um bana hemen korse giyebilirsin, sporada 2 ay sonra başlayabilirsin demişti, bence çok fazla zorlamadan, alıştıra alıştıra başlayabilirsiniz spora, yoksa nasıl kurtulucaz biz bu göbeklerden
arkadaslar eger emziriyorsaniz bebeginizi zayiflamamaya calisin lütfen. ben yurt disinda yasiyorum ve burdaki doktorlar ve ebelerin söyledigi bu. iyi beslenmeniz gerekir . zayiflarken yakilan zararli maddeler sütle bebege geciyor. öncelikle önemli olan bence bebislerin sagligi . sizce de önemli olan o degil mi???
bana doktorum 3 aydan sonra ne istersen yap demişti ama ben 7.aya kadar hiçbişey yapmadım ne spor ne rejim ne korse.hem canım tatlıdır korktum bişey olmasın dıye hem de sutum azalır falan diye.7.ayda pilatese başladım hersaba enru şallıyla+diyet yaptım.sonuç: karnım falan kalmadı bu arada sezeryan olmuştum.ayrıca aldığım 21 kg nun hepsini verdim.hatta hamıle kaldığımdan daha zayıfım.gayret edersenız kalmıyo yanı göbek.
sezaryan olalı 24 gün oldu
dr 1 hafta sonra korse giyebilirsin dedi ama ben korktum karnıma giydiğim kıyafet deyince bile acıyordu
hala ara ara acıyor
şimdi çok hafif spor yapıyorum bacak hareketleri felan henüz karın hareketlerine geçmedim sadece gün içinde karnımı çekip bırakıyorum
40 mız çıkınca dr kontrolüm var bakalım ne diycek spor için
sezeran doğum yaptım
4. ayımda yarım mekik çekmeye başlamıştım
çektiğimin ertesi günü dikiş yerlerim ağrımaya başladı bıraktım
şimdi günde 100 kere ip atlıyorum hem hiç bir zararı yok hemde çok ii geliyor
her atlayışımda karnımın gerilip karıncalandığını hissediyorum
sanki daha da toparladı karnımı.
Ben doğumdan 2 ay sonra mekik çekmeye ve spor yapmaya başladım.Günde 100'e yakın mekik çekiyor ve korse giyiyorum çok şükür bir problem yok ve kendimi daha iyi hissediyorum.Doktorum da zaten spor yapmamın sakıncası olmadığını söylemişti.
ben de spor yapmak istiyorum.tak korkum ve çekincem spor sonrası sütümün olumsuz etkilenmesi...ebru şallı spor sonrası esneme hareketi yaparsak sütümüzün olumsuz etkilenmeyeceğini söylüyormuş.bununla alakalı fikri,duyumu oyada bilgisi olan var mı arkadaşlar..
ben de aynen canım döndüm eski kiloma ama göbek duruyo az da olsa sinirimi bozuyo..benim doktorum zorlanmıyorsan yap demişti en çok da yürümemi istemişti ben acı duydum o zaman 6. ayı bekle doğumdan sonra tam iyileşme 6. ayı buluyor demişti