sezeryan yapan arkadaşlar hasta bezi şart mı?

dysania

İÇİNE ATIYON ATMA
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.156
2.794
333
ıkı hafta sonra sezeryan olacağım hastane çantama hasta bezi koydum ama sezeryanda kanama çok mu oluyor bilemiyorum sizler ne yapmıştınız tecrübelerinizi bekliyorum birde pijamaların lastiklerı dikiş yerine gelıyormu gecelık mi kullanılmalı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Canım hayırlısıyla sağ salim alırsın inşallah bebişini kucağına a.s.

Valla ben yanıma 1 paket orkid almıştım. Ameliyattan çıkınca ilk gün hastanede meshane pedi diye çocuk bezi şeklinde bi ped var onu verdiler sürekli. 2.gün kanamam çok azaldığı yani regli kanaması gibi olduğu için orkide geçtim.

Yanıma hem gecelik hemde lohusa pijaması aldım. Pijamanın beli yüksek olduğu için dikişle alakası yok. Ben pijama ile çok rahat ettim. 2.gün gecelik giydim yanımda başka pijama olmadığı için. Geceliği normalde de giyemem zaten. Yatıp kalkarken çok rahatsız oldum a.s.

bana hastaneden hasta bezi verdiler. çok rahattı. ped dışarı taşırıyodu. kanamam çok oldu ilk günlerde. hasta bezi almakla iyi etmişsin. ayrıca bence de pijama daha rahat. lastiği bele denk gelirse rahat olur. zaten dikiş çok aşağıda.ama gecelik alacaksan önü düğmeli al emzirirken rahat olsun. benim gecelik düğmesizdi. heryanım açolıyodu emzircem diye.
hayırlı doğumlar canım...

benim sezeryandan sonra cok az kanamam oldu oyle adet gibi degildi.
cantama koymadim hastaneden herseyi veriyorlar zaten.normal orkid yetiyordu bana ama her bünye farkli tabi

hastaneden hasta bezi verdiler canım 2 gün sonra orkide geçtim
dikiş bikini bçizgisinin altında kalıyor ona göre pijama yüksek belli ise rahat edersin emzirmek için üstü önden düğmeli olsun
birde çok terliyorsun sezeryandan sonra haberin yoksun yedek kıyafet almayı unutma

canım bu bünyeden bünyeye değişiyo, mesela ben yanıma hasta bezi almıştım, hastaneden bez filan vermediler bize, belki bizde olduğu içinmi bilemiyorum, ilk dğoumum olduğu için de acemiliğimize denk geldi bazı şeyler, ben de pijamalı gecelik kullanamadım, 3 takım pijama 1 tane de etekli gecelik almıştım ama pijamaları hiç giyemeden geri getirdik, ben kalkamadım yerimden biraz zor oldu, ne orkid görcek gözüm vardı ne pijama, o yüzden 2 gün boyunca altıma sürekli hasta bezi serildi, hatta onu bağlatmadım bile, öyle altımda durdu, bir de 2 gün boyunca o etekli geceliği giymekzournda kaldım, terledim deliler gibi, serum terletiyo galiba, leş gibi kokmuştum, sürekli sildi annem ama yıkanmak gibi olmuyo, bana kalırsa her ihtimale karşı yanına hem fazla gecelik hem pijama hem orkid hem de hasta bezi al, garanti olsun, benim öyle çok bi kanamam olmamıştı, sadece sümüksü oluyo, normal adet gibi değil, yani bende öyle olmuştu, içim temizleniyodu galiba bilemiyorum, hayırlı doğumlar bu arada, hayırlısıyla bebeğinu kucağına alırsın inşallah

kesinlikle hasta bezi şart bana hasteneden verdiler taburcu olacağım gün azaldı ve orkid kullandım ilk 2 gün çok fazlaydı..
ben pijama kullandım ama beli yüksekti zorlanmadım ama iç çamaşırının lastiğine dikkat et belki o rahatsız eder..

canım ben bursada bir devlet hastanesinde doğum yaptım. yanıma hastabezi, yatak koruyucu, ped falan hepsini götürmüştüm. ben devlet hastanesi olduğu için bez vermezler diye düşünmüştüm ve hasta bezlerini falan yanımda götürdüm ama kullanmadım yani gerek kalmadı. hastaneden verdiler. ilk gün çok kanama oluyor. en azından bende öyle olmuştu. yani normal ped falan yeterli olmaz. ama 1-2 gün içinde kanaman normal adet kanamasına dönüşüyor. o yüzden doğum yapacağın hastaneyle konuş, gerek olup olmadığını öğren. ona göre alırsın. çünkü bazı hastaneler vermiyormuş.
gecelikmi pijamamı konusuna gelince. her ikisi de gerekli. ben gecelik giymeyi pek sevmem mesela ama doğuma girerken gecelik ya da boydan elbise ile girmek gerekiyormuş. ben de hastaneden ameliyat önlüğü gibi bişey giydirirler sonra da eşofman tarzı bişey giyerim düşüncesiyle yanıma gecelik almamıştım. sonra mecburen hastane kantininden dandik bişey almak zorunda kalmıştı eşim. doğuma o gecelikle girdim ve odaya da o şekilde geldim. ilk gün kalkamadığım için ancak ertesi gün üzerimi değiştim. sezeryan dikişleri çok altta kalıyor yani pijama lastiği oraya değmez merak etme. sen her ihtimale karşı her ikisini de götür.

Son düzenleme:
canım hasta bezi ben almadım hastaneden veriyolar ama sen genede al yanına ne oluır ne olmaz.ben 2 tane lohusa pijama,2 tanede lohusa gecelik almıştım.pijamaları kullanamadım ilk günlerde gecelik çok ii oldu.afedersin tuvalete giderken falanda ii oluyo.ben ilk gün eğilemiyodum yani pijamanın altını çekemezdim.ayrıca lohusa gecelik ve pijamalarının gögüs kısmında bi açıklık oluyo rahat emziriyosun.ama alırken dikkat et bazılarının o açıklık kısmı küçük oluyo,rahat emziremiyosun.benim bi tanesi öyleydi,kullanamadım o pijamayı.2 gün sonra normal pede geçtim ben ve kanamam tam 40 gün süürdü,bazen çok bazen az.hayırlı doğumlar..

hastaneden hasta bezi verildi amaben çantama pedde koymuştum çok fazla kanamam olmadı bnm ayrıca bende pijama giymiştim dikiş iç çamaşırının altında kalıyo zaten hissetmiyosun orayı bandajda olacağı için sorun olmaz pijamayıda geceliğide rahat kullandım hatta ameliyattan sonraki gün üstümü kendim değiştirdim kolay doğumlar olsunnn

canım benim doğumdan bikaç saat sonra dr bandajı çıkarmıştı açık kalsın dedi.galiba dr a göre değişiyor..

hasta bezini hastanede veriyorlar ben özel hastanede doğum yaptım doğum evlerinde veriyorlarmı bilmiyorum ama yanına ped al hemde bolca benim kanamam çok gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…