kusura bakmayın bilmeyince sormak istedim.. karına neden kum torbası koyuyorlar..
ben de 5 gün önce sezeryan la doğum yaptım ama kum torbası falan konmadı. o göbeğin sarkmaması içinmi ? ben de biraz göbek kaldı çünkü geçermi bilmiyorum ama kolay bi operasyondu. sadece sondaj takılırken gerildim biraz onun dışında kolay geçti. sezeryan düşünenlere önerim bol bol yürüyün. ben çok sık tur attım ve çok çabuk iyileştim. 2. tavsiyem ise kesinlikle kalın bişeyler giyin ben deli gibi incecik pijama götürdüm geze yürüyüş yaparken üşüttüm heralde sütten bebeğe geçti felaket gazlı bi bebek omuzlarınızı ayaklarınızı sıcak tutun. son olarak da şu göbek olayına tavsyeniz varsa çok memnun olurum :)
Ben sezaryan sonrası direk yoğun bakıma alındım... Spinal anestezi de çok zor geçmişti...Doğum sonrası çok ağrım vardı..Sondalıydım..Ağrı kesiciler pek işe yaramıyordu..Sağa sola dönemiyordum..Önce oğlumu getirdiler,anca hemşire kucağıma verirse emzirebiliyordum..Tabi sütüm yetmedi,sarılık geçirdi,direk küveze koydular..Kızımı hiç göremedim..Onu da doğar doğmaz küveze koydular..Hastaneden 3 gün sonra çıkabildim..Bebekleri de 3 gün sonra günde sadece 5 dakikalığına küvezde görebildim...Çok zor günlerdi benim için.........
geçmişler olsun arkadaşım keşke herkesin doğum hikayesi çok kolay olsaydı fakat olmuyor heleki sezeryansa nefret edici bir durum.
teşekkürler kızlar cevaplarınız için.Peki genel aneztezi mi yoksa spinal yada epirural mi oldunuz?Spinal yada epidural olduysanız ameliyat anında acı hissediliyor mu?
kilosu olan kadınlara kum koyuyorlar hem göbek olmasın hemde karında kalan kan pıhtısına baskı yapsın diye banada kum koymadılar ama arada hemşire 3-4 defa gelip karnıma bastırdı ilaçların etkisi geçmeye başladığı anda hemşire karnıma bastırdığında tınaklarımı kollarına geçirmiştim acıdan sonra gelip ağrı kesici verdi bana 4 serum verdiler. sonda takmadılar ayaklarımı hisseder hissetmez tuvalete gittim sonrada yürüyüş yap dediler.zaten ailevi nedenlerden dolayı eve geçtikden 2 gün sonra kendi işlerimi kendim yapmak durumunda kaldım ama fazlaağrım olmadı
iki çocuğum var
araları 26 ay
ilk doğumumu genel anestezi ile oldum. oğlumu genel anestezi ile doğurdum. 2.gün ayaktaydım
kızımı spinal ile doğurdum. sana çektiğim sıkıntıyı anlatamam. on beş gün boyunca gözümü açamadım baş ağrısından. ne içtiğim galon galon su, ne fincan fincan kahve geçirdi baş ağrımı. kızımı doğru düzgün emziremedim. öleceğim zannettim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi derim sezaryen olacaksan. aslında normal doğum istemediğim için bin pişmanım. neyse o ayrı konu
genel anesteziden sonra odama geldiğimde karnım çok acıyordu. bana kum torbası konulmadı. zaten o acının üstüne torba konulsaydı nolurdu bilmem. fakat hemen hemşire geldi ağrı kesici yaptı. anestezinin etkisi geçtikten sonra oğlumu kucağıma alıp emzirdim bile.
benim gece yürüttüler. sabah onbirde doğumdan çıktım. akşam 8-9 gibi yürümeye başlamıştım. ben sondayı da çıkarttırdım. beni çok rahatsız etti. hemşire tuvaletini yapabilecek misin. yapmak zorundasın dedi. yaparım dedim. kendim kalkıp lavaboya gidebilmiştim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi diyorum. spinal epidural bunlar ancak (eğer olacaksa) baş ağrısına dayanırım diyenler için.
genel anestezinin sıkıntısı bir gün
spinalin sıkıntısı eğer narkozu vücuttan atamazsan 20 gün bile sürüyor, tecrübeyle sabit
hayırlı doğumlar...
ben başağrımı migrenime bağlamıştım yemek yiyiemedim yediğimide kustum hastaneden çıktığım gün akşama doktora gittim mide bulantısı baş ağrısı yüzünden kimsede anlamamıştı herkes surat yaptı başımın ağrısını anlatamamıştım millete ondanmış öğrendim şimdi sağolasın :)
Oyalamak değil de resmen içimi çıkarmaya çalışıyor hemşire. Çok fena acıyo 3 kere yapti demin dedi ki olmadı tekrar gelicem dedi. Kapi açılacak diye ödüm kopuyor su an. Yapmasa olmuyor mu bunu valla dayanamıyorumŞöyle soyliyim korkutmak istemem çünkü mecburi sanırım kanın karın bölgesinde kalmaması çabuk dökülmesi için bikac saat aralikla gelip karnimi bastıra bastıra karıştırıp ovalar gibi yapıp gidiyordu hemşireler
2 sezeryan oldum hiç başıma gelmedi böyle birşey sizden duyuyorum.... BOl boll su iç günde 4-5 litre sık sık da çıkıp yürü merdiven çık in hatta ben çok sık çıkardım odadan yürürdü . Hareket çok önemli gazı çok güzel çıkartırsin. Sade Kahve ve bitter çikolata tüket buda anestezi yi vücuttan atmak içinmiş.Oyalamak değil de resmen içimi çıkarmaya çalışıyor hemşire. Çok fena acıyo 3 kere yapti demin dedi ki olmadı tekrar gelicem dedi. Kapi açılacak diye ödüm kopuyor su an. Yapmasa olmuyor mu bunu valla dayanamıyorum
Teşekkür ederim bu msji yazdıktan sonra hemşire tekrar onu yapmak icin gelmedi ama geldiğinde dedi ki , 11 sezaryenli kişi var bi tek sen bizi üzdün hepsi dayandı yaptırdı, dedi. Ay nasıl dayanabilirim ona. Demek ki olmasa da oluyormuş ki bi daha bastırmadi karnımı. Gaz sancısı ilk günler çok vardı şimdi daha iyiyim bugün 4.gun. ağrılar devam tabi onlar daha geçmedi. Ayakta durunca sağ tarafım fena ağrıyor bi de kalkarken .solda bisi yok sağ taraf kötü. Bi de kan sulandırıci iğne yazdı doktor ama onu vurulmadim çok lazım bisi mi o da anlamadım ağrılarım olduğu için gidemedim vurulmaya. Evde anca yuruyebiliyorum valla2 sezeryan oldum hiç başıma gelmedi böyle birşey sizden duyuyorum.... BOl boll su iç günde 4-5 litre sık sık da çıkıp yürü merdiven çık in hatta ben çok sık çıkardım odadan yürürdü . Hareket çok önemli gazı çok güzel çıkartırsin. Sade Kahve ve bitter çikolata tüket buda anestezi yi vücuttan atmak içinmiş.
Dediğim gibi banahic öyle bişey yapmadılar iki doğumunda özelde olmuştu devlette mi yapıyorlar acaba.Teşekkür ederim bu msji yazdıktan sonra hemşire tekrar onu yapmak icin gelmedi ama geldiğinde dedi ki , 11 sezaryenli kişi var bi tek sen bizi üzdün hepsi dayandı yaptırdı, dedi. Ay nasıl dayanabilirim ona. Demek ki olmasa da oluyormuş ki bi daha bastırmadi karnımı. Gaz sancısı ilk günler çok vardı şimdi daha iyiyim bugün 4.gun. ağrılar devam tabi onlar daha geçmedi. Ayakta durunca sağ tarafım fena ağrıyor bi de kalkarken .solda bisi yok sağ taraf kötü. Bi de kan sulandırıci iğne yazdı doktor ama onu vurulmadim çok lazım bisi mi o da anlamadım ağrılarım olduğu için gidemedim vurulmaya. Evde anca yuruyebiliyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?