• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan sonrası.....

ben spınal anstezı oldum hıc acı hıssetmedım bebegımı dogar dogmaz gorme heyecanını yasadım amelıyat sorasıda cok rahattı hıcbı sorun yasamadım

Birincisinde genel oldum,saat:16.00 gibi oldu ertesi gün 13.00 sıralarında evimdeydim.kum torbası konulmadı,iğne yapılmadı,2 tane serum verildi,ağrım sızım olmadı,sadece sonda kısmı fazla kastığım için biraz zorladı:)
İkincisinde narkoz yiyip süt sorunu yaşamamak için spinale karar verdik, doktor 3 kere denemesine rağmen omur arasına giremedi,genele döndük.hastanede 3 gün yattım,sabah akşam bacaktan iğne oldum,kum torbası konuldu,doktor kontrole geldikçe karnımı bastırdı,tek avantajım sonda baygınken takılmış.ikincisinin zorlu geçme sebebi yaş ilerledikçe ve doğum sayısı arttıkça biraz daha zor oluyormuş.birde hem belim hem karnım acıyınca doğrulamadım.
Bebişi görünce herşeye değer diyorsunuz,1 hafta sonra kendinizi zorlamadan her işinizi yapabiliyorsunuz,4 ay sonrada tamamen normale dönüyor dikişler falan.çocuk sahibi olmanın en kolay kısmı hamilelik ve doğum,asıl maraton doğumdan sonra başlıyor, hele ki çocuk sayınız birden fazla olduğunda tam maraton.
Hayırlı ve sağlıklı doğumlar,Allah herkesin evlatlarına sağlıklı,mutlu,analı-babalı,uzun ömürler versin inşallah.

ben de 5 gün önce sezeryan la doğum yaptım ama kum torbası falan konmadı. o göbeğin sarkmaması içinmi ? ben de biraz göbek kaldı çünkü geçermi bilmiyorum ama kolay bi operasyondu. sadece sondaj takılırken gerildim biraz onun dışında kolay geçti. sezeryan düşünenlere önerim bol bol yürüyün. ben çok sık tur attım ve çok çabuk iyileştim. 2. tavsiyem ise kesinlikle kalın bişeyler giyin ben deli gibi incecik pijama götürdüm geze yürüyüş yaparken üşüttüm heralde sütten bebeğe geçti felaket gazlı bi bebek omuzlarınızı ayaklarınızı sıcak tutun. son olarak da şu göbek olayına tavsyeniz varsa çok memnun olurum :)

kendi sezeryanımı 1.sayfada anlattım .ben normal doğum yapmayı çok istedim ama kısmet olmadı 40+2 olmuştu ve hiç sancım yoktu bebeği riske etmemek için sezeryan olmak zorunda kaldım. ben amelyattayken dr.um rahimdeki myomlarımı da aldı. eşim iş görüşmesindeydi dışarda sadece annem var sanıyordum. bi çıktım herkes gelmiş eşimin ailesi filan da; bebeğin eşyalarını getirmişler. eşim bebeği görmek için koşuştururken doğum çantası merdivene takılmış, nerdeyse yeri öpüyormuş :9: ben o sırada içerde beni uyandırmaya çalışan kişi(erkekti) kimse artık; adımı söyleyerek hafifçe yanağıma vurduğunda küfrettim :26: ne dediğimi hatırlaıyorum :14: sonradan çok utandım. hasta asansörüne aldılar beni annemlerle beraber çıktık odaya tabi ben yarı baygın elime telefon tutuşturdu annem kızkardeşim aramış. nasılsın abla dedi çok fenayım dedim ilk uçakla yanıma geldi. sonrası ağrı -sızı gözyaşı mutluluk....

ben de 5 gün önce sezeryan la doğum yaptım ama kum torbası falan konmadı. o göbeğin sarkmaması içinmi ? ben de biraz göbek kaldı çünkü geçermi bilmiyorum ama kolay bi operasyondu. sadece sondaj takılırken gerildim biraz onun dışında kolay geçti. sezeryan düşünenlere önerim bol bol yürüyün. ben çok sık tur attım ve çok çabuk iyileştim. 2. tavsiyem ise kesinlikle kalın bişeyler giyin ben deli gibi incecik pijama götürdüm geze yürüyüş yaparken üşüttüm heralde sütten bebeğe geçti felaket gazlı bi bebek omuzlarınızı ayaklarınızı sıcak tutun. son olarak da şu göbek olayına tavsyeniz varsa çok memnun olurum :)

birinci sezaryanımda kum torbası koymadılar,göbek ve karın kalmadı kilo verince.ikinci sezaryanda kum torbası koydular,gelip gittikçe karnımı bastırdılar,göbek ve karın yok denecek kadar az,4 kilo fazlam var ve henüz adet olmadım,kiloyu verip adet görünce o çok az kısımda gider diye düşünüyorum.sezaryen olanlarda göbek veya karın kalır diyenlere inanmıyorum.daha çok yeni doğum yapmışsınız,40 ınız çıkmadan toparlanmaz zaten,rahim eski haline ancak 40 günde dönüyor.ben doğum yapalı 4,5 ay oldu daha yeni yeni düzene girdi vücut.Bebeğiniz hayırlı olsun,sağlık ve mutluluk ile büyütün inşallah.

Ben sezaryan sonrası direk yoğun bakıma alındım... Spinal anestezi de çok zor geçmişti...Doğum sonrası çok ağrım vardı..Sondalıydım..Ağrı kesiciler pek işe yaramıyordu..Sağa sola dönemiyordum..Önce oğlumu getirdiler,anca hemşire kucağıma verirse emzirebiliyordum..Tabi sütüm yetmedi,sarılık geçirdi,direk küveze koydular..Kızımı hiç göremedim..Onu da doğar doğmaz küveze koydular..Hastaneden 3 gün sonra çıkabildim..Bebekleri de 3 gün sonra günde sadece 5 dakikalığına küvezde görebildim...Çok zor günlerdi benim için.........

geçmişler olsun arkadaşım keşke herkesin doğum hikayesi çok kolay olsaydı fakat olmuyor heleki sezeryansa nefret edici bir durum.

teşekkürler kızlar cevaplarınız için.Peki genel aneztezi mi yoksa spinal yada epirural mi oldunuz?Spinal yada epidural olduysanız ameliyat anında acı hissediliyor mu?

ben de spinal oldum acı hiç hissetmiyosun fakat bebeği alacakları zmn dokunuşları hissediyosun ama acı yok

ben ameliyattan sonra 1 hafta çok şiddetli bi baş ve boyun ağrısı çektim

çok fazla nescafe ve su içmeme rağmen

ama herkesin bünyesi farklı bunu hiç çekmeyen de oluyo:31:

kilosu olan kadınlara kum koyuyorlar hem göbek olmasın hemde karında kalan kan pıhtısına baskı yapsın diye banada kum koymadılar ama arada hemşire 3-4 defa gelip karnıma bastırdı ilaçların etkisi geçmeye başladığı anda hemşire karnıma bastırdığında tınaklarımı kollarına geçirmiştim acıdan sonra gelip ağrı kesici verdi bana 4 serum verdiler. sonda takmadılar ayaklarımı hisseder hissetmez tuvalete gittim sonrada yürüyüş yap dediler.zaten ailevi nedenlerden dolayı eve geçtikden 2 gün sonra kendi işlerimi kendim yapmak durumunda kaldım ama fazlaağrım olmadı

kilosu olan kadınlara kum koyuyorlar hem göbek olmasın hemde karında kalan kan pıhtısına baskı yapsın diye banada kum koymadılar ama arada hemşire 3-4 defa gelip karnıma bastırdı ilaçların etkisi geçmeye başladığı anda hemşire karnıma bastırdığında tınaklarımı kollarına geçirmiştim acıdan sonra gelip ağrı kesici verdi bana 4 serum verdiler. sonda takmadılar ayaklarımı hisseder hissetmez tuvalete gittim sonrada yürüyüş yap dediler.zaten ailevi nedenlerden dolayı eve geçtikden 2 gün sonra kendi işlerimi kendim yapmak durumunda kaldım ama fazlaağrım olmadı

Hımm o zaman o yüzden bana kum torbası koymadılar..Sezaryan olalı 2 sene oldu ve hiç doğum yapmamış gibiyim ...

iki çocuğum var
araları 26 ay
ilk doğumumu genel anestezi ile oldum. oğlumu genel anestezi ile doğurdum. 2.gün ayaktaydım
kızımı spinal ile doğurdum. sana çektiğim sıkıntıyı anlatamam. on beş gün boyunca gözümü açamadım baş ağrısından. ne içtiğim galon galon su, ne fincan fincan kahve geçirdi baş ağrımı. kızımı doğru düzgün emziremedim. öleceğim zannettim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi derim sezaryen olacaksan. aslında normal doğum istemediğim için bin pişmanım. neyse o ayrı konu
genel anesteziden sonra odama geldiğimde karnım çok acıyordu. bana kum torbası konulmadı. zaten o acının üstüne torba konulsaydı nolurdu bilmem. fakat hemen hemşire geldi ağrı kesici yaptı. anestezinin etkisi geçtikten sonra oğlumu kucağıma alıp emzirdim bile.
benim gece yürüttüler. sabah onbirde doğumdan çıktım. akşam 8-9 gibi yürümeye başlamıştım. ben sondayı da çıkarttırdım. beni çok rahatsız etti. hemşire tuvaletini yapabilecek misin. yapmak zorundasın dedi. yaparım dedim. kendim kalkıp lavaboya gidebilmiştim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi diyorum. spinal epidural bunlar ancak (eğer olacaksa) baş ağrısına dayanırım diyenler için.
genel anestezinin sıkıntısı bir gün
spinalin sıkıntısı eğer narkozu vücuttan atamazsan 20 gün bile sürüyor, tecrübeyle sabit
hayırlı doğumlar...

iki çocuğum var
araları 26 ay
ilk doğumumu genel anestezi ile oldum. oğlumu genel anestezi ile doğurdum. 2.gün ayaktaydım
kızımı spinal ile doğurdum. sana çektiğim sıkıntıyı anlatamam. on beş gün boyunca gözümü açamadım baş ağrısından. ne içtiğim galon galon su, ne fincan fincan kahve geçirdi baş ağrımı. kızımı doğru düzgün emziremedim. öleceğim zannettim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi derim sezaryen olacaksan. aslında normal doğum istemediğim için bin pişmanım. neyse o ayrı konu
genel anesteziden sonra odama geldiğimde karnım çok acıyordu. bana kum torbası konulmadı. zaten o acının üstüne torba konulsaydı nolurdu bilmem. fakat hemen hemşire geldi ağrı kesici yaptı. anestezinin etkisi geçtikten sonra oğlumu kucağıma alıp emzirdim bile.
benim gece yürüttüler. sabah onbirde doğumdan çıktım. akşam 8-9 gibi yürümeye başlamıştım. ben sondayı da çıkarttırdım. beni çok rahatsız etti. hemşire tuvaletini yapabilecek misin. yapmak zorundasın dedi. yaparım dedim. kendim kalkıp lavaboya gidebilmiştim
kesinlikle ve kesinlikle genel anestezi diyorum. spinal epidural bunlar ancak (eğer olacaksa) baş ağrısına dayanırım diyenler için.
genel anestezinin sıkıntısı bir gün
spinalin sıkıntısı eğer narkozu vücuttan atamazsan 20 gün bile sürüyor, tecrübeyle sabit
hayırlı doğumlar...

ben başağrımı migrenime bağlamıştım yemek yiyiemedim yediğimide kustum hastaneden çıktığım gün akşama doktora gittim mide bulantısı baş ağrısı yüzünden kimsede anlamamıştı herkes surat yaptı başımın ağrısını anlatamamıştım millete ondanmış öğrendim şimdi sağolasın :)

ben başağrımı migrenime bağlamıştım yemek yiyiemedim yediğimide kustum hastaneden çıktığım gün akşama doktora gittim mide bulantısı baş ağrısı yüzünden kimsede anlamamıştı herkes surat yaptı başımın ağrısını anlatamamıştım millete ondanmış öğrendim şimdi sağolasın :)

bilimsel olarak açıklaması bile vardı. fakat bulamadım nette. belden bi sıvı omuriliğe kaçıyomuş galiba yanlış hatırlamıyosam. başağrısının sebebi de buymuş. ben 15-20 gün gözümü açamadım başağrısından. çok iyi anlarım. geçmiş olsun

Şöyle soyliyim korkutmak istemem çünkü mecburi sanırım kanın karın bölgesinde kalmaması çabuk dökülmesi için bikac saat aralikla gelip karnimi bastıra bastıra karıştırıp ovalar gibi yapıp gidiyordu hemşireler

Şöyle soyliyim korkutmak istemem çünkü mecburi sanırım kanın karın bölgesinde kalmaması çabuk dökülmesi için bikac saat aralikla gelip karnimi bastıra bastıra karıştırıp ovalar gibi yapıp gidiyordu hemşireler
Oyalamak değil de resmen içimi çıkarmaya çalışıyor hemşire. Çok fena acıyo 3 kere yapti demin dedi ki olmadı tekrar gelicem dedi. Kapi açılacak diye ödüm kopuyor su an. Yapmasa olmuyor mu bunu valla dayanamıyorum

Oyalamak değil de resmen içimi çıkarmaya çalışıyor hemşire. Çok fena acıyo 3 kere yapti demin dedi ki olmadı tekrar gelicem dedi. Kapi açılacak diye ödüm kopuyor su an. Yapmasa olmuyor mu bunu valla dayanamıyorum
2 sezeryan oldum hiç başıma gelmedi böyle birşey sizden duyuyorum.... BOl boll su iç günde 4-5 litre sık sık da çıkıp yürü merdiven çık in hatta ben çok sık çıkardım odadan yürürdü . Hareket çok önemli gazı çok güzel çıkartırsin. Sade Kahve ve bitter çikolata tüket buda anestezi yi vücuttan atmak içinmiş.

2 sezeryan oldum hiç başıma gelmedi böyle birşey sizden duyuyorum.... BOl boll su iç günde 4-5 litre sık sık da çıkıp yürü merdiven çık in hatta ben çok sık çıkardım odadan yürürdü . Hareket çok önemli gazı çok güzel çıkartırsin. Sade Kahve ve bitter çikolata tüket buda anestezi yi vücuttan atmak içinmiş.
Teşekkür ederim bu msji yazdıktan sonra hemşire tekrar onu yapmak icin gelmedi ama geldiğinde dedi ki , 11 sezaryenli kişi var bi tek sen bizi üzdün hepsi dayandı yaptırdı, dedi. Ay nasıl dayanabilirim ona. Demek ki olmasa da oluyormuş ki bi daha bastırmadi karnımı. Gaz sancısı ilk günler çok vardı şimdi daha iyiyim bugün 4.gun. ağrılar devam tabi onlar daha geçmedi. Ayakta durunca sağ tarafım fena ağrıyor bi de kalkarken .solda bisi yok sağ taraf kötü. Bi de kan sulandırıci iğne yazdı doktor ama onu vurulmadim çok lazım bisi mi o da anlamadım ağrılarım olduğu için gidemedim vurulmaya. Evde anca yuruyebiliyorum valla

Teşekkür ederim bu msji yazdıktan sonra hemşire tekrar onu yapmak icin gelmedi ama geldiğinde dedi ki , 11 sezaryenli kişi var bi tek sen bizi üzdün hepsi dayandı yaptırdı, dedi. Ay nasıl dayanabilirim ona. Demek ki olmasa da oluyormuş ki bi daha bastırmadi karnımı. Gaz sancısı ilk günler çok vardı şimdi daha iyiyim bugün 4.gun. ağrılar devam tabi onlar daha geçmedi. Ayakta durunca sağ tarafım fena ağrıyor bi de kalkarken .solda bisi yok sağ taraf kötü. Bi de kan sulandırıci iğne yazdı doktor ama onu vurulmadim çok lazım bisi mi o da anlamadım ağrılarım olduğu için gidemedim vurulmaya. Evde anca yuruyebiliyorum valla
Dediğim gibi banahic öyle bişey yapmadılar iki doğumunda özelde olmuştu devlette mi yapıyorlar acaba.
Bir süre yataktan kalkarken ağrı yapar sıkıntı değil 1 haaftaya normale dönersin fakat hasasslik hep oluyor bende hala var.kan sulandırıcı eğer varis varsa bacaklarında olmalısın bende ilk sezeryanda bacağımda tıkanıklık oldu şişti kıpkırmızı oldu bacağım damar tıkanmış acil kansulandirici igneyle açtılar . İkinci sezeryanda ne olur nelolmaz yaptırdım bu yüzden. 10 günde iğneyi kendim yaptım.

Back