• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan sonrası.....

turbuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
191
0
96
40
Çanakkale
kızlar sezeryan oldunuz odanıza geldiniz sonrasında neler yapılıyor?Benim bildiklerim 6 saat sonra yürütüyorlar,pansuman yapılıyor,ağrı kesiciler veriliyor.... başka yaptıkları neler var?

Odaya gelir gelmez önce bebeğinizi verriler kucağınıza. Sonra bir hemşire yardımı ile gecelik giydirirler ve karnınıza kum torbası koyarlar. Hemen tekrar bebeğinizi verip emzirtirler. Günde bir kez pansuman yaparlar. Bir veya iki şişe serum bitince sondayı çıkarırlar. Yürüyebildiğiniz ilk anda bol bol yürütürler. Ağrı kesicileri genelde seruma koyarlar. Gaz için bir ilaç verirler bir de her operasyondan sonra verilen standart antibiyotiklerden verirler. Gaz çıkarınca normal yemek yemeye başlarsınız.
Benim önerim pozitif olun ve bol bol yürüyün.

Ben sezaryan sonrası direk yoğun bakıma alındım... Spinal anestezi de çok zor geçmişti...Doğum sonrası çok ağrım vardı..Sondalıydım..Ağrı kesiciler pek işe yaramıyordu..Sağa sola dönemiyordum..Önce oğlumu getirdiler,anca hemşire kucağıma verirse emzirebiliyordum..Tabi sütüm yetmedi,sarılık geçirdi,direk küveze koydular..Kızımı hiç göremedim..Onu da doğar doğmaz küveze koydular..Hastaneden 3 gün sonra çıkabildim..Bebekleri de 3 gün sonra günde sadece 5 dakikalığına küvezde görebildim...Çok zor günlerdi benim için.........

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğumum çok iyi geçmişti. Saat 12 de bebeklerimi kucağıma almıştım. Karnım acıyor diye bağırmıştım biraz ama sonra ağrı eksiciler falan rahatlatmıştı. İlk gün sadece bu acıyı yaşadım. Doğum yaptığım günün akşamı yürüdüm. Desteksiz yürüyebilmiştim. 2. günü hastanede tek başıma geziyordum. Bebeklerimin altını kendim aldım hep. Zor güzeldi

teşekkürler kızlar cevaplarınız için.Peki genel aneztezi mi yoksa spinal yada epirural mi oldunuz?Spinal yada epidural olduysanız ameliyat anında acı hissediliyor mu?

teşekkürler kızlar cevaplarınız için.Peki genel aneztezi mi yoksa spinal yada epirural mi oldunuz?Spinal yada epidural olduysanız ameliyat anında acı hissediliyor mu?

Cnm,

Ben genel anazetzi oldum birşey hissetmedim. Spinal de de hissetmiyorlar ama epidurali bilmiyorum.

genel anestezi oldum doğumdan çıktıktan sonra ilk 15 dk. içinde yatağıma alınıp karnıma kum torbası konuldu başta acı verse de 5-6 saat sonra almalarını istemedim çok rahatlattı beni. sonra bebeğim geldi uyur uyanık emzirebildim. 6 saat kadar kendimde değildim sonra ayağa kalktım ,yemeğimi yedim lavaboya gidebildim. v.s. 1 ay ağrıkesici kullandım 15 gün sonra dikişlerime rağmen rahat hareket etmeye ,öksürüp gülebilmeye başladım. 1,5 yılda dikişlerimin uyuşukluğu geçti (lazerdi) herşeye rağmen bebeğim için değerdi. ama 1 şansım daha olsaydı normal doğum yapardım.

odaya geldikden sonra önce hemşire pijamamın üst kısmını giydirdi, sonra bebeğimi getirdiler, emzirme çalışmaları.
saat 5 gibi çıktım ameliyattan ama saat 8 gibi herşey netleşti, mesela 7de ofisden arkadaşlar geldiler ziyarete hayal meyal hatırlıyorum .
bu esnada bir ara alttan kontrol ettiler kanamayı, oldukça canım yanmıştı, sonrasında 6 saat sonra yürüttüler. bu arada hep serum bağlıydı . sonrasındada hafif hafif bişeyler yemeğe başladım . sürekli gaz ve büyül tuvalet yapıp yapmadığımı sordular. ptesi sabah girdiğim hastaneden Allahın izniyle çarşamba günü çıktım .
ilk 10 gün kendi başıma yatıp kalkamadım, hep yardım istiyordum çünkü insan hareket ederken en çok gücü karın kaslarından alıyormuş ve o kaslar kesildiği için çok zorlanıyor insan,
hastaneden geldiğimin 2. günüydü sanırım, süt arttırıcı çay boğazıma kaçtı, öksürdükçe dikişlerim açıldı sandım . Ama geçiyor tüm zorluklar, şimdi sen sordunda hafızamı zorlayıp hatırladım , kuzumun bir gülüşüne dünya değer. iki dişi var, onları göstere göstere sırıtıyor kahkaha atıyor, içimi eriyor..
Sağlıkla al kucağına inşallah sende.

Ben spinal anestezi oldum. Acı kesinlikle hissemedim. Sonradan baş ağrısı falan filan yapar diyorlar, kesinlikle öyle birşey de olmadı. Bol su içtim. Bebeğim alır almaz bana verdiler orada. İnanır mısın bana yaklaştırdıklarında sustu, ağlaması geçti.

genel anestezi oldum doğumdan çıktıktan sonra ilk 15 dk. içinde yatağıma alınıp karnıma kum torbası konuldu başta acı verse de 5-6 saat sonra almalarını istemedim çok rahatlattı beni. sonra bebeğim geldi uyur uyanık emzirebildim. 6 saat kadar kendimde değildim sonra ayağa kalktım ,yemeğimi yedim lavaboya gidebildim. v.s. 1 ay ağrıkesici kullandım 15 gün sonra dikişlerime rağmen rahat hareket etmeye ,öksürüp gülebilmeye başladım. 1,5 yılda dikişlerimin uyuşukluğu geçti (lazerdi) herşeye rağmen bebeğim için değerdi. ama 1 şansım daha olsaydı normal doğum yapardım.

kusura bakmayın bilmeyince sormak istedim.. karına neden kum torbası koyuyorlar..

doğru kum torbasını benim karnımada koydular, sanırım karına baskı yapıp kan pıhtılarının daha çabuk kanamayla beraber atılması için, kendi düşüncem bu yönde yani.

bazılarından da ameliyattan sonra kesik yapılan bölgeye hemşlirelerin bastırdıklarını duydum.Bastırarak kanın akmasını sağlıyorlarmış.Böyle birşey yaşayan var mı?Kötü olsa gerek:((

Spinal sez. oldum. Çok rahat geçti, uyuşukluğum geçince ayağa kalktım, ilk ayağa kalkış biraz zor oluyor onun dışında herşey güzeldi ve rahattı benim için. O gece baya bi yürüdüm. Bir kez ağrı kesici yapıldı. Klasik sezeryandan sonra gaz çıkarman önemli onun içinde giderken kayısı hoşafı götürün hem de sütünüz olur....Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

bazılarından da ameliyattan sonra kesik yapılan bölgeye hemşlirelerin bastırdıklarını duydum.Bastırarak kanın akmasını sağlıyorlarmış.Böyle birşey yaşayan var mı?Kötü olsa gerek:((

Hayır bana hiç öyle birşey yapmadılar, sonda bile takılmadı bana

kusura bakmayın bilmeyince sormak istedim.. karına neden kum torbası koyuyorlar..

Rahim içindeki kanamanın atıkları daha hızlı ve sağlıklı temizlensin diye ağırlık amacıyla konuyor kum torbası. Birkaç saat kalıyor.
Benim doktorum kendisi uterus muayeneleri sırasında biraz baskı uygulamıştı karnımdan. Çok kötü birşey değil. Hafif acıyor ama eliyle yaptığı o baskı gerekli birşey. Dayanılmaz bir acı değil. Karnınıza güçlüce bastırınca hissettiğiniz şey işte, daha fazlası değil.

merhaba bende sezeryanla doğum yaptım genel anesteziyle oldum ama karnıma kum torbası falan koymadılar ablam oldu onada koymadılar eski bir uygulama diye biliyorum ben.neyse odaya çıktıktan sonra serum taktılar ağrı kesici verdiler hemşire hafif hafif karnıma bastırmak istedi ama ben izin vermedim yapıştım eline bırak beni diye uyuşukluğun etkisiyle kız tamam deyip kaçtı hemen:))) hiç ağrımda olmadı uyanınca doktor geldi pansuman yaptı.oğlum geldi hemen yanıma emzirmeme yardım ettti hemşire 6 saat sonra falan yürüdüm.allaha şükür ağrım olmadı benimmm:nazar:

ameliyattan acaip korkan bir insan olarak sezaryenim çok rahat geçti, bunda da en büyük pay, elinden öpülesi melek anestezi doktorumda şüphesiz...

ben kombine spinal+epidural anestezi aldım ve fakat iğnem yapılırken hafif bir skolyozum olduğu farkedildi, ilaç vücudumun bi tarafına geç gitti felan:) ekşınlı dakikalar oldu ama sakinleştim sonra..
ben daha başladılar mı diye düşünürken İnci çıktı ciyak ciyak...getirdiler kokladım, sonra onu hazırlamaya bana da overlok çekmeye başladılar:)) arada bir sıkılıp heyecanlandım ama melek doktorum sakinleştiricleri verdikçe kafa güzelleşti, berraklaştı...Bu arada ameliyatın her sürecini sağolsun paylaştı benimle...
sonrasında işte efenim odama çıktım, epidural kateteri 1 gün üzerimde kaldı, arada bir kendime ilaç gönderim...kum torbası falan konmadı ama kilo takıntılı doktorcum " lohusalık bitene kadar 18 kilo VERECEKSİN" diye emredince o kum torbasını kafama yemiş kadari oldum.
tam hatırlamıyorum ama sanırım 6 saat kadar sonra beni ayağa kaldırdılar...acı hissetmedim pek ama çok tuhaf bi duyguydu, sıfırdan yürümeyi öğrenir gibiydim.
ertesi gün koridorlarda gezdim ettim, büyük abdest sorunumu gidermeden hemşireler eve göndermedi beni:) sonda da korktuğum gibi olmadı, hatta başta normal doğum denediğimiz için lavmandan da aldım nasibimi...korkmayın kısacası hepsi gelip geçiyor..

herkese de en az benimki kadar rahat bir ameliyat süreci dilerim efenim, sevgiler...

Back