• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan sonrası hakkında önemli bir soru.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
50 gün önce sezeryanla doğum yaptım (genel anestezi ile ).
Hastanedeki 2 günüm boyunca biraz kanamam oldu.
Sonraki 20 gün boyunca da azar azar oldu.
Sonra bir hafta kesildi.
39.günümde de acayip birşekilde çok geldi.
Ondan sonraki günlerde gene kanamam olmadı.Dün ve bugün de azar azar gelmeye başladı.
Normal mi sizce endişe ediyorum.Bazılarında hiç gelmezmiş 40dan sonra bende neden oldu anlamadım.
Ve doktorum 40ım çıktığında kontrole gelmemi söyledi.
Kontrolde rahimden mi bakacak siz böyle bir kontrol oldunuz mu nasıl yapılıyor fikir paylaşımında bulunalım .
Şimdiden teşekkür ederim

50 gün önce sezeryanla doğum yaptım (genel anestezi ile ).
Hastanedeki 2 günüm boyunca biraz kanamam oldu.
Sonraki 20 gün boyunca da azar azar oldu.
Sonra bir hafta kesildi.
39.günümde de acayip birşekilde çok geldi.
Ondan sonraki günlerde gene kanamam olmadı.Dün ve bugün de azar azar gelmeye başladı.
Normal mi sizce endişe ediyorum.Bazılarında hiç gelmezmiş 40dan sonra bende neden oldu anlamadım.
Ve doktorum 40ım çıktığında kontrole gelmemi söyledi.
Kontrolde rahimden mi bakacak siz böyle bir kontrol oldunuz mu nasıl yapılıyor fikir paylaşımında bulunalım .
Şimdiden teşekkür ederim

evat canım rahimden bakılıyor dikişlern içten birleşmişmi diye işallah birleşmiştir kanamanın gelmesi normal benimde 40 günden fazla geldi azar azar ama ilk başlarda berbattı yürümeye biyere gitmeye korkuyodum

evet 40. gün yapılan kontrolde hem alttan rahim kontrolü hem ultrason ile karından rahim ve dikiş yerleri kontrol ediliyor. benim de kanamam 40.günden sonra 2-3 hafta kadar aralıklarla devam etti... endişe edilecek bir durum olacağını sanmam ancak kontrolünü aksatmaman önemli çünkü hem rahmin toparlanmasına hem de dikişlerinin tutup tutmadığına bakıyorlar kontrolde...

Bu haftasonuna randevu bulabildim ancak doktoruma.
Haftasonu yaklaşık iki ay dolmuş olacak inşallah.
Kanamam aralıklarla sürdüğü için bu kadar geciktirdim ve 40. günüm gidemedim umarım sorun olmaz.
Eğer haftasonu da kesilmezse gene gidemeyeceğim.

Canım bebeğini sağlıkla büyür inşallah sana olanın aynısı bana da olmuştu bende 25. günde kanamam kesilip 2 gün gelmeyince doktoruma gitmiştim ultrasonla bakıp gelecek bekle demişti 2 güne kalmadı birden banyoda boşaldı sonra 2-3 gün yine azar azar geldi ve bitti..Merak etme bişey olmaz o kişiden kişiye değişiyor..

bebişin hayırlı olsun güle güle büyüt. ben de 2 ay sonunda gidebilmiştim doktora. sadece karnımdan baktı ultrasonla, rahim güzel demişti. benim de kanamalarım düzensizdi.40 günden fazla sürmüştü doktor olabilir demişti.

ilginç ya. bende sezeryanla doğum yaptım ama doktorum doğum sonrası sadece dikişlerimi almak için çağırdı ve başka da hiç kontrol yapmadı. doğum sonrası da 54 kanamam oldu. ve 3 4 hafta baya yoğun kanamam vardı.

ilginç ya. bende sezeryanla doğum yaptım ama doktorum doğum sonrası sadece dikişlerimi almak için çağırdı ve başka da hiç kontrol yapmadı. doğum sonrası da 54 kanamam oldu. ve 3 4 hafta baya yoğun kanamam vardı.

normal dikişmi acaba dikişlerimi aldırmaya gittim bakmadı demişsin benim lazer dikiş di ve yanlızca bi çizgi vardı ama ondan dolayı rahimden kontrol olmuş oabiliriz çünkü deride bi izden başka bişey yok

valla normalmi lazer mi bende bilmiyorum doktorum hiç bişi demedi bende can acısına bişi sormayı akıl edememişim salak gibi. ama yapıştırma gibiydisanki. üzerinde de dikiş vardı gene. bütün bi ip ti. dikişin baş kısmından çekip asılarak aldı dikişi. hiç anlamadım bile.

Benim dikişlerim de estetik dikiş.
Pembe bir çizgi sadece şuan gözüken.
Dün muayene oldum doktoruma.
İç dikişlerin iyileşme süreci asıl 6 ay dedi.
Vajinadan muayene etti ultrasonla baktı.Yumurtalıkların ve rahim girişin temiz iyi dedi.
Sadece rahim ağzında tırnak kadar yaram varmış mühim değilmiş şimdilik.
Prezervatifle korunmanı öneririm dedi.Kesin sonuç alırsın dikkat edersen dedi.
Ben de zaten 5 yıldır prezervatifle korunan biri olarak bunu demesine pek de şaşmadım.
Smear için sıvı aldı.Haftaya sonuçlarını alacağım bakalım Allah kerim inşallah temiz çıkar o da.

Benim dikişlerim de estetik dikiş.
Pembe bir çizgi sadece şuan gözüken.
Dün muayene oldum doktoruma.
İç dikişlerin iyileşme süreci asıl 6 ay dedi.
Vajinadan muayene etti ultrasonla baktı.Yumurtalıkların ve rahim girişin temiz iyi dedi.
Sadece rahim ağzında tırnak kadar yaram varmış mühim değilmiş şimdilik.
Prezervatifle korunmanı öneririm dedi.Kesin sonuç alırsın dikkat edersen dedi.
Ben de zaten 5 yıldır prezervatifle korunan biri olarak bunu demesine pek de şaşmadım.
Smear için sıvı aldı.Haftaya sonuçlarını alacağım bakalım Allah kerim inşallah temiz çıkar o da.

işallah sonuç iyidşir bencede hem temiz hem güvenli korunma yöntemi ben doğumdan sonra başladım 4 senedir kullanıyoruz allaha şükür bi kaza olmadı

bebegım suan 3 aylık ve bugun adet oldum inşallah duzenlı olur bundan sonra benım lohusalık donemımde pek fazla kanamam olmadı ılk 3 gun oldu daha sonra azar azar tuvalete gırdıgımde falan oldu.hatta 15ınden 22 sıne kadar hıc olmadım bend eçok korkmustum sonra 6 gın falan geldı ve kesıldı bugune kadrda baska hıc kanama olmadı dra gıttım normal bu dedı rahım ıyı temızlenmıs dedı tabı bu dogumumu yapan degıl baska dr. ustten baktı dr dıkısler ıyı dıkkat et 6 ay onemlı dedı

bende 40 ım çıkınca gidememiştimdoğumdan 2 ay sonra gidebilmiştim alttan muayne smear testi falan yapıldı bide dikişlerime bakmıştı sorun yoktu ama dediğiniz gibi iç dikişlerin iyileşmesi 6 ayı bulmuştu

Back