Sezeryan sonrası emzirme hakkında, deneyimliler bakabilir mi?

selam bende 1,5 yıl önce sezeryanla doğum yaptım vede 22 önce ama sütüm geldi ilk gün ilk saatlerde hemşireler sana yardımcı oluyor zaten yoğun bakımdaydım ben ilk saatlerde ameliyat yerin ve bacaklarım uyuşuktu hareket bile edemiyordum hemşire bebeğin altına yastık koyup destekleyerek yardım etti sabahda annem yardımcı oldu
2. günü hemşire bana kızdı artık yatark emzirme otur diye ilk anda çok kızmıştım ona ama sonra oturarak daha rahat verdim ama bebeği sana birinin vermesi açısından annen yada bir yakınının olması gerek
10 dk bir göğüsü 10 dk diğer göğüsü zamanla bu süreyi bebek belirliyor
dikkat edicen hep aynı göğsü vermemek ya ikisini birden yada diğer sefere öbüründen başlaman
benim yara problemim olmadı ama olmasını beklmeden lansinoh kremi kullandım arkadaşın dediği gibi silmene gerek kalmadan emzirebiliyorsun
bebiş küçük olduğu için çok emememişti yada ben doğru tuamadığım için biraz şişme oldu onuda hastanenin pompalarını kullanmıştım onlar kullanılmamış veriyor zaten
yalnız sütünü dış ortamda 6 saat budolabında 24 saat dondurucuda 6 ay saklıyabiliyorsun
emmiyor diye pes etme çok çabuk yoruluyorlar sıklıkla emziemeye çalış biz uyursa 2 saatte uyanıkkende ağladığında vermiştik ve hala emiyor
üniversite hastanesinde doğum yaptım endişelenme hemşirler yardımcı oluyor özelde olsa devlet hastaneside olsa
biz özel oda tuttuk sadece
şimdilik aklıma gelenler bunlar
hayırlısıyla kolay doğumlar bebişini kucağına alman dileğiyle
hiçbirşeyi düşünme anne olmanın keyfini çıkar
bırak çevrandekiler senin ve bebeğini için bişeyler yapsınlar moralini yüksek tut

pompa laıcaksan vedeçalışıyorsan iyi bişeyalabilirsin çalışmaya gittiğinde evde süt bırakmak için san kolaylık sağlar
ben hastane için almadım ama çalışmaya başlayınca kızıma süt bıraktığım içinkullandım 4-5 ay kullanmıştım 3,5 aylıktı bakıcı gelmeye başladığında çünkü

başka sorun olursa yine yardımcı olamya çalışırım izmirdesin galiba nerde yapıcaksın doğumu

benim oğlum doğumdan sonra naptırsak uyanmadı bir türlü emziremedim hemşire olabilir normal dedi ama ben aç kalmasına razı olmadım mama hazırlattım kaşıkla verdik yedi.ertesi gün ayağa kalkıp oturabildim ve hastanedeki makineyle sütümü sağdık hemen geldi onu da kaşıkla verdik çünkü bir türlü emmiyordu çok kuvvetsizdi yavrucum.alıştırmaya çok çabaladım her türlü emzirme tekniğini denedim en rahatı yastıkla emzirmek böylece eğilmek zorunda kalmıyosun dikişlerin acımıyor.böyle bir durumla karşılasmassın umarım ama herşeye hazırlıklı olmak adına sen iyi bir pompa al kendine hastaneden sonra evinde de sağarsın ememesse kaşıkla verirsin.inşallah sorunsuz ve kolay bir doğum olur.

benim de sutum cok gec geldi kizim sekerli su icti,,ama hemsireler yine de emzri alissin kokunu lasin dediler.sonra da geldi cok sukur.canim sen de dogumdan sonra emzir mutlaka ve kolunun altina yastik koy o zaman rahat oluyor ben halen oyle emziriyorum korkuyorum dikislerim acir diye..ha bi de pompa da al mutlaka lazim oluyor.Allah saglicakla kavustursun bebegine.

Allah sağlıklı doğum nasip etsin sorunsuz alırsın bebişini kucağına inşallah.sana hemşireler yardım eder canım hiç endişelenme bir yakınında bebişini tutmanda yardımcı olur..bol bol süt versin Rabbim..

önce hayırlı olsun kucağına almak nasip olsun canım kendini en kötüsüne hazırla bana herkes hiç acı çekilmiyor gidip geliyorsun dedi ama öyle değilmiş 2 ay önce doğum yaptım ve sana tavsiyelerim yanına büyük beden pijama tk al çamaşır büyük beden bedeninin iki katı olsun çünkü doğumdan sonra şişiyorsun narkozun etkisiyle hem bayağı şiş kalıyorsun bir hafta sonra yavaş yavaş geçmiş oluyor bebeğimi ayakta emzirdim ve annem beni tuttu kardeşim bebeği zor oluyor seni üzmek istemem ama kandırmak en kötüsü bana öyle yaptılar.yanına basit pompa ve kalkan al eczanede satılanlar işini görür sütün normal doğum yapana göre daha geç gelir pompa sana yardımcı olacaktır canın çok acıyacak yanında iki kişi olsun abartmıyorum beni kardeşim ve annem yatırıp kaldırdılar o kadar dayanıklı olmama rağmen acıyı hissettim seninle birkişi ilk günlerde ilgilenirken bebeğinlede biri ilgileniyor sen acıdan ve yorgunluktan pek ilgilenemiyorsun ama üzülme ençok ve en yoğun acıyı ilk üç yada dört gün çekiyorsun 7. gün daha azalıyor ve 15. gün neredeyse iyileşmiş oluyorsun ve hep geçecek bu bir süreç dedim çok sinirli olacaksın ama üzülme 40 ın çıkınca herşey normale dönüyor bebeğinde sende hayata alışmış oluyorsunuz seni üzmek istemem ama ben bunları yaşadım çok ağladım ama hepsi geçti şimdi çok mutluyum hadi sütünle kal

Tatlım ben de en çok bu hususu merak ediyorum. Ben 40 günlükken bakıcıya bırakacağımdan medela elektrikli pompa aldım. Sütün olmasa bile düzenli emzirki hormanal olarak vücut doğumu algılasın ve süt olsun diyo dr. lar sezeryan doğumda.

:1shok::1shok::1shok: korktum :1shok::1shok::1shok:

Sezaryen doğumdan sonra emzirmek güvenli midir? Vücudunuza verilen ilaçlar bebeği olumsuz etkiler mi?

Planlı sezaryen doğumdan sonra emzirmek ani durumda tercih edilen sezaryene göre daha az risklidir.

Sezaryen doğumdan genellikle spinal anestezi verilir ve doğum esnasında uyanık kalırsınız. Ebeyle konuşur ve emzirmek istediğinizi dile getirebilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan hemen sonra kucağınıza verilir. Anneyle bebeğin bu ilk teması yakınlık kurmak açısından çok önemlidir. Bebeğinizi çıplak göğsünüze yatırabilirsiniz.

Bebeğinizi ilk kez emzirdikten sonra 6 saatten daha fazla uyumasına izin vermeyin. Tekrar emzirin ve hareketleri gözlemleyin.

Doğum esnasında enjekte edilen ağrı kesici ilaçlar sizi ve emzirme yoluyla bebeğe geçtiği için bebeğinizi uykulu yapabilir. Bebeğiniz uykulu olduğunda emzirmek için dudaklarına birkaç damla süt değdirin.

Çoğu bebek ilk birkaç gün sık sık emmek ister. Bebeği emzirmek daha fazla süt üretilmesini sağlar. Eğer ilaçlara bağlı olarak bebeğiniz emmek istemiyorsa doktorunuz size bu konuda yol gösterecektir

öncelikle bebeğinizi emzirirken C tekniğini kullanın makas tekniği asla önerilmiyor.makas tekniğini kullandığınızda bebeğinize süt yerine gaz verirsiniz. bebeğinizi 2 saatte bir mutlaka emzirin uyuyosa bile uyandırın. bebekler çok çabuk hipoglisemiye girerler sık sık emzirin.bebeğinizi emzirirken uyuyabilir çenesiyle oynayın ya da burnunu sıkarak uyandırın. bir göğsünüzden emzirdikten sonra . emzirişinizde hangi göğsünüzde kaldıysanız tekrar onla başlayıp sütün bittiğini anladığınızda diğer göğsünüze geçin. göğüs çatlakları için yağlar kullanabilirsiniz.mutlaka ped kullanın. her emzirmeden önce göğsünüzü temizleyin ama sabunla falan değil sadece suyla temizlemeniz yeterli.

sadece şunu söylemek isterim. ben doğum sancısı çekmeden sezeryan olmuştum ve sancı çekmediğimden hormon salgılarım tamamlanmamıştı ve sütüm ilk 5-6 saat gelmedi.. böyle bir durumda pompanın yararı olduğunu sanmam. zamana bırakmak gerekir. ve bebek aç kalmasın diye ona ilk etapta şekerli su ve sonrasında mama vermek faydalı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…