Sezeryanla doğum yapacağım kesinleşti(normal istiyordum ama kısmet değilmiş.)
Kafamı kurcalayan birkaç soru ve sorun var, özellikle sezeryanla doğum yapmış olan anneler yardımcı olursa çok sevineceğim...
Sorularım sezeryan sonrası emzirme ile ilgili;
- Sezeryan sonrası emeliyat yeri sanırım bebeği tutup emzirmede soruna yol açıyormuş, yani ağrı yapıyormuş.. Bu durumda bebeği hangi pozisyonda emzirmek daha rahat oluyor.
- emzirme yastıkları sezeryanlı annelerde daha fazla rahatlık sağlıyormu acaba. Kullanıpta sezeryan sonrası çok işime yaradı diyenler varmı?
- Sezeryan sonrası süt gelmezse pompalar işe yararmı, yoksa pompa süt geldikten sonra sağım için mi iyi oluyor.
- Birde şunu çok merak ediyorum bebek ilk doğduğunda süt de geldiğinde ne kadar tutacağız göğüste tam doymasınımı bekliyeceğiz yoksa bikaç dakika emzirip daha göğsü bırakmadan diğer göğüsemi vericez, ağız sütünden faydalansın diye. Bu hani ağız sütü diyorlar ya(sarımsı oluyormuş) çocuğun bağışıklığını güçlendiriyormuş, iki göğüstende kaç gün kadar bu ağız sütü geliyor..
- Göğüs ucu yara olursa hangi göğüs başlığını tavsiye edersiniz sanırım bir çoğu işe yaramıyormuş ama işe yarayan bir marka varsa yazarsanız iyi olur. Kimi düz oluyormuş göğüs başının şeklini alıyormuş kimide kendiliğinden uçlu oluyormuş. en azından kullanıpta şu markadan memenun kalmadım dedikleriniz varsa yazın ona göre alayım yada almayayım...
Sezeryanla doğum yapacağım kesinleşti(normal istiyordum ama kısmet değilmiş.)
Kafamı kurcalayan birkaç soru ve sorun var, özellikle sezeryanla doğum yapmış olan anneler yardımcı olursa çok sevineceğim...
Sorularım sezeryan sonrası emzirme ile ilgili;
- Sezeryan sonrası emeliyat yeri sanırım bebeği tutup emzirmede soruna yol açıyormuş, yani ağrı yapıyormuş.. Bu durumda bebeği hangi pozisyonda emzirmek daha rahat oluyor.
- emzirme yastıkları sezeryanlı annelerde daha fazla rahatlık sağlıyormu acaba. Kullanıpta sezeryan sonrası çok işime yaradı diyenler varmı?
- Sezeryan sonrası süt gelmezse pompalar işe yararmı, yoksa pompa süt geldikten sonra sağım için mi iyi oluyor.
- Birde şunu çok merak ediyorum bebek ilk doğduğunda süt de geldiğinde ne kadar tutacağız göğüste tam doymasınımı bekliyeceğiz yoksa bikaç dakika emzirip daha göğsü bırakmadan diğer göğüsemi vericez, ağız sütünden faydalansın diye. Bu hani ağız sütü diyorlar ya(sarımsı oluyormuş) çocuğun bağışıklığını güçlendiriyormuş, iki göğüstende kaç gün kadar bu ağız sütü geliyor..
- Göğüs ucu yara olursa hangi göğüs başlığını tavsiye edersiniz sanırım bir çoğu işe yaramıyormuş ama işe yarayan bir marka varsa yazarsanız iyi olur. Kimi düz oluyormuş göğüs başının şeklini alıyormuş kimide kendiliğinden uçlu oluyormuş. en azından kullanıpta şu markadan memenun kalmadım dedikleriniz varsa yazın ona göre alayım yada almayayım...
ben pompa kullanıyorum ama doğumdan 1 hafta sonra kullanmaya başladım. gece uyandığında kolayca vereyim diye sağıyodum. istersen ilk gunlerde de kullanabilirsin sanırım. ben hastaneye gideerken yanıma almıştım nolur nolmaz diye
benım oğlum uyanmadığı ve benı emmedıgı ıçın biraz mama verdık. ondan sonra kendıne geldı bebegım ve emmeye başladı.uyandırıp mutlaka emzırmek gerekıyo.
-.
İnşallah benim bebişimde senin ki gibi meme canavarı olur:)
Canım pompa almaktada kararsız kaldım iyi bişeymi alayım idareten bişeymi karar veremedim, bir arkadaşım ben pek kullanmadım dedi, sen neden pompaya ihtiyaç duydun ki, pompadan sağıp biberonla verdiğinde bebekler biberona alışıp memeyi istemiyorlarmış. pompa hangi anlamda işine yaradı.
Birde mama vermişsiniz emmediği için, neden emmedi acaba?
ya benim birde korkum şu ilk bilaç gün emmeyenler oluyormuş ya, ozaman göğsümdeki sütü sağıp dolaba falan saklasammı acaba.. O ağız sütü boşa gitmesin diye, kaşıklada olsa veririm..
Yada diyelimki bir göğsü emmedi onu sağıp dolaba koyarım asıl derdim o ağız sütünü değerlendirmek.Napsam sizce
ben de iki ay önce sezeryanla doğum yaptım ilk üç gün falan sütüm gelmedi sağmak zorunda kaldım sürekli sağman lazım yoksa göğüslerin şişiyor göğüs uçlarımda çok agrı olmustu doktorum momecon krem verdi bi defa sürdüm hemen etkisini gösterdi 3-4 kullanımdan sonra gerek kalmadı kullanmaya ben geç emzirdiğim için sarı sütüm 7 gün geldi doğar doğmaz bebeğini emzir pes etme emzirmezsen sarılığı çok uzuyo hadi sana kolay gelsin sağlikla büyüt inşallah
ya benim birde korkum şu ilk bilaç gün emmeyenler oluyormuş ya, ozaman göğsümdeki sütü sağıp dolaba falan saklasammı acaba.. O ağız sütü boşa gitmesin diye, kaşıklada olsa veririm..
Yada diyelimki bir göğsü emmedi onu sağıp dolaba koyarım asıl derdim o ağız sütünü değerlendirmek.Napsam sizce
şimdi anlamadığım şey şu, yada şu anladığım şey doğrumu...Bebek emince süt gelmiyorda pompayla çekincemi geliyor, bu nedenle mi pompayı kullandınız 15 gün boyunca
hayır tatlım bendeki durum şuydu. sütüm 15. gün tam anlamıyla gelmeye başladı. bebeği emzirdim ama çabuk yoruluyordu bırakıyordu. sütün gelmesini teşvik için pompa kullandım.pompaylada öle şakır şakır gelmedi. genede süt yapımını artırmak için ikisiylede destekledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?