• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Olan Arkadaşlar Doğuma Nasıl gittiniz Sancıyla mı yoksa Randevu ile mi

canım ben cuma günü doktoruma kontrole gittim normalde şubatın17 si nde alalım dedi sonradan özel birgün olsun 14 şubatta alalım zaten gelişimi tamamlamış dedi bizde perşembe günü gittik hastaneye sonra sezeryana aldılar epidurel olsum zaten hepsini seyrettim çok rahattı

ben 40. haftama kadar doktor doktor gezdim
çok şükür sorunsuz bir hamilelik geçirdim
kızımın doğmaya hiç niyeti yoktu 41. haftama girdiğimde son doktoruma muayene oldum bebeğimin herşeyi normaldi fakat ne sancı ne su nede nişan gelmemişti
5 gün sonrasına kadar beklememi hala bir işaret yoksa tekrar muayene edip sezeryan yapabilceğini söyledi
ve öyle de oldu son muayenemi oldum ve sadece bir parmak kadar açıklığımın olduğunu söyledi 2 saat sonrada genel anestezi ile güle oynaya sezeryana alındım.tabi sonrası bünye meselesinden olduğundan 3. gün çıkabilim hastaneden.
eve geldiğimde kendimi çok daha iyi hissettim.

bizde normal diye bekledik nişanım geldi 10 saat kadar sancı cektım ama oğluşum gelmedi..doktorum sana daha fazla acı çektırmeye gerek yok artık gelmez dedi ve ben denizi doğumhaneden ameliyathaneye postaladı:)spinal istedim bebek çıkarken de uyutulmak isteyip istemediğimi sordular istesem spinali seçmezdim her anı görmek istiyorum dedim veee oğluşumu kucağıma aldım.o zaman Allah tarafından başka bir cesaret geliyor korkulacak bişey yok Allah herkese bebişlerini hayırlısıyla kucaklarına almayıı nasip etsin....

2 bebeğim sezeryanla doğdu, 3 yeğenim de sezeryanla doğdu. 1 tanesinde bile bahsettiğiniz sorun yok çok şükür. bence olacağı varmış da olmuş size.çok çok geçmiş olsun..

ben "belki" lerle düşünülmemesi taraftarıyım. eğer içinizi rahatlatacaksa size bir örnek vereyim: arkadaşımın doktoru arkadaşıma sezeryan olmasını önerdi, hem bünye olarak çok zayıf hem de çatısı dardı. ısrarla "doğanın kanununu bozmayacağını (o ne demekse), normal doğum yapacağını" söyledi. yaptı da... doğum anında bebek çatıdan rahat geçemediği için birkaç saniye oksijensiz kalmış. ve maalesef şimdi büyük sorunlarla uğraşıyor...

annelerimiz neden hep "keşke" der anlayamıyorum. önemli olan "normal doğurdum" demek mi "bebeğim sağlık kı şükür" demek mi? insanlar estetik olmak için yatıyorlar ayda bir sedyeye. biz ise doğum gibi kutsal bir görev için..
tabi herkesin şahsi fikri.. ama kendi fikrimi söylemem gerekirse; "iyiki sezeryan olmuşum" diyorum yerimseniben

harikasın...kadınların aman normal olsun ne olursa olsun demesini hiç anlamıyorum. teknoloji günden güne gelişiyor bunun nimetlerin faydalanmak yeniliklere açık olmak neden bize bu kadar zor geliyor,,bir türlü kabullenemiyoruz...para almak için doktor sezeryan dermiş,,kolayına geldiği içinmiş ,, çok duymuşuzdur bunları....

herşeyden önce doktorunuza güvenmek gerek..ben 7 aylık hamileyim henüz karar vermedim ama doktorumla birlikte görüşüp düşünücem......karnımda 9 ay büyüttüğüm bebeğimi normal doğumda oluşucak sorunlara maruz bırakmak istemiyorum...varsın doğumdan sonra 1-2 gün ağrı olsun çok mu???ki normal doğum olup neler çekenler de var....

Back