• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Olan Arkadaşlar Doğuma Nasıl gittiniz Sancıyla mı yoksa Randevu ile mi

sezeryanla doğan bebeklerin genelinde gözünde iltihap olur sürekli gözüne masaj yapıyorum gözyaşı kanalları tıkalı olurmuş normal doğumda çocuk rahim yolundan geçerken güçlenirmiş kanallar açılırmış sonra çıkınca bağırarak ağlaması tüm damarlardaki kanalları açarmış benim kızımda bağ dokusu gevşekliği var belki normal doğum yapsaydım bacakları daha kuvvetli olur bence doğanın dengesini bozmamak lazım anne ve bebek tehlikeye girince sezeryan olunması gerekir daha o kadar çok faydası varki anne ve bebek için birkere annenin bünyesi yenileniyor ama sezeryanla zaten ameliyat vücut dengesi bozuluyor.Hepimize geçmiş olsun

Canım etrafımda o kadar çok sezeryanla doğum yapan var ki inan bu dediklerinin hiçbirini yaşamadılar şans işi biraz da belki.. Olacağı varsa normalde de olur diye düşünüyorum.. Allah sağlık versin hepimizin bebişlerine.. Normal doğum konusunda katılıyorum sana yapabiliyosa herkes normal doğum yapmalı en sağlıklısıdır tabi annenin bünyesi yenileniyodur haklısın.. Ama ben kendi adıma sezeryandan memnun kaldım... a.s.

Doğum tarihimiz 14 nisandı,4 nisan için sezeryan tarihi belirledik.38+4 tüm.epiduralli sezeryan oldum,aynı gün ayaktaydım,hiçbir problemim olmadı.bebeğiminde hiçbir sorunu olmadı çok şükür..

Kızım makat gelişi durduğu için sezeryan olacağımı öğrendiğimde çok korkmuştum.Normal doğum istiyordum ama bebeğim normal doğumla gelmek istemedi.Doktorum 40 hafta dolduktan sonra görüşmek üzere beni 37.haftamda kontrol edip gönderdi.Herhalde tahmin ediyordu olacakları.38 haftalıkken akşam nişan geldi.Ertesi gün sabah 5dk'da bir kasılma ile hafif sancım oluyordu.Doktoru aradım.Hastaneye gitmemi söyledi.O gün,yani 38+1 haftalıkken öğlen sezeryanla bebeğim doğdu.
Allah'a şükür hiçbir sağlık problemi yok.Gözleri çapaklı falan da değil.Normal doğum olsaydı bu şekilde makat geliş duruyorsa,bebeğin kafasının takılması söz konusu olabiliyormuş.O kadar sancı çekip üstüne sezeryana girmek de var.
Ben ve bebeğim için hayırlısı bu şekilde bir doğummuş diyorum ben.
Hayılısı neyse öyle olsun.

benim normal doğumum bayrama denk geliyordu, nöbetçi doktorlar hariç kendi doktorumda dahil olmak üzere hepsi izinde olacaktı, riski göze alamadım ve 5 aralıkta epidural sezeryan oldum, 38+6 da bebeğime kavuştum, doktorum 38 haftadan itibaren bebek gelişimini tamamlamış olur demişti

11 mayıs eşimin askerden tezkere aldığı gündü ve aynı zamanda oğluşumun doğumunun bu güne rastlayacağını söyledi doktorumuz..bu çok güzel bir tevafuktu..tüm mayıs anneleri bebişin babasını beklemesi ve erken gelmemesi için dualar etmiştik..eşim 11 mayıs 2008 Pazar günü askerden tezkere aldı geldi..ama bebiş gelmedi..biz de ertesi gün doktorumuza gittik ve 2 güne kadar gelmezse 15 mayısta bebişi sezaryenle alalım dedi..o gün hiç sancım olmadı..ve bebişime eşim askerden geldikten 4 gün sonra kavuştum..

bende sezeryanla doğum yaptım,çokta memnun kaldım,benim bebeğimin gelişimi 1 ay öndeydi,son kontrole 38.haftada gittim,ertesi gün doğuma girdim,kaydirigubbakcemile44,5 ay oldu ama benimde eski kıloma kavuşmama çok az kaldı(sadece 3 kg) üstelik 22 kılo almıştım :utangac: doğum yapacak arkadaşlar her şeyi akışına bırakın doktorunuz sizin için en doğrusuna karar veriyor..şutarafagitti

vala ben gulşe oynaya gıttım cok hos bıdogum oldu bebek bakmak ondan cok cok zorrrrrrrr bıde dogum cok zor dıye goz korkuturlar hayatımın en basıt operasyomlarından bırı oydu bence dıger kesık bıcıklerdense

benim çok var doğuma hayırlısıyla ama ben de hep kendimi normal doğuma hazırlıyordum hatta hep rüyamda görüyordum çok rahat doğum yaptığımı falan ama daha önce geçirdiğim bir ameliyat sebebi ile sezeryana karar vverdik allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin...

hesaplanan tarih 29 nisandı
ama benim suyum azalmıştı sancım felanda hiç yoktu
dr.um bu şartlarda daha fazla beklemiyelim diyerekten 23 nisana gün vererek beni kızıma kavuşturdu :asigim:

sezeryanla doğan bebeklerin genelinde gözünde iltihap olur sürekli gözüne masaj yapıyorum gözyaşı kanalları tıkalı olurmuş normal doğumda çocuk rahim yolundan geçerken güçlenirmiş kanallar açılırmış sonra çıkınca bağırarak ağlaması tüm damarlardaki kanalları açarmış benim kızımda bağ dokusu gevşekliği var belki normal doğum yapsaydım bacakları daha kuvvetli olur bence doğanın dengesini bozmamak lazım anne ve bebek tehlikeye girince sezeryan olunması gerekir daha o kadar çok faydası varki anne ve bebek için birkere annenin bünyesi yenileniyor ama sezeryanla zaten ameliyat vücut dengesi bozuluyor.Hepimize geçmiş olsun

2 bebeğim sezeryanla doğdu, 3 yeğenim de sezeryanla doğdu. 1 tanesinde bile bahsettiğiniz sorun yok çok şükür. bence olacağı varmış da olmuş size.çok çok geçmiş olsun..

ben "belki" lerle düşünülmemesi taraftarıyım. eğer içinizi rahatlatacaksa size bir örnek vereyim: arkadaşımın doktoru arkadaşıma sezeryan olmasını önerdi, hem bünye olarak çok zayıf hem de çatısı dardı. ısrarla "doğanın kanununu bozmayacağını (o ne demekse), normal doğum yapacağını" söyledi. yaptı da... doğum anında bebek çatıdan rahat geçemediği için birkaç saniye oksijensiz kalmış. ve maalesef şimdi büyük sorunlarla uğraşıyor...

annelerimiz neden hep "keşke" der anlayamıyorum. önemli olan "normal doğurdum" demek mi "bebeğim sağlık kı şükür" demek mi? insanlar estetik olmak için yatıyorlar ayda bir sedyeye. biz ise doğum gibi kutsal bir görev için..
tabi herkesin şahsi fikri.. ama kendi fikrimi söylemem gerekirse; "iyiki sezeryan olmuşum" diyorum yerimseniben

Son düzenleme:
40.haftaya girdim bebişim hala gelmedi hiç ağrıda yaşamadım. doktor bir hafta daha bekleyelim alalım dedi. salı günü sabah ameliyeta girecektim pazartesi akşam suyum geldi ama hiç ağrım yoktu açılmada yoktu. doktor suni sancı verecekti ama benden önce ablam eşim dayanamıyacağımı düşünerek itiraz ettiler. zaten olma garantiside vermedi sadece suni sancı ile deneyelim dedi. epidural sezeryan oldum iyikide olmuşum kızım geç doğduğu için kakasını yapmış boynunda da kordon dolanması vardı.illaki normal doğuracam diye tutturmanında bir alemi yok doğanın kanunu değiştirmeyeceğim lafı çok saçma eskidende doğumda ölen bebek ve anne çoktu tıp gelişti sonuçta

benim ilk bebeğim 41. haftada hala gelmemişti... ne sancı ne açılma bişey yoktu... dr bebek iri sezeryana alalım dedi.. ben inat ettim normal denemek istiyorum diye ve suni sancıyla başlattık... ama 4 kilodan fazla olunca oğlum gelmedi bi türlü... 8 cm de açılmam vardı... sonra nst den uyarılar gelmeye başladı bebeğin kalbi zayıflıyo diye... apar topar sezeryana alındım.. meğer kordon dolanmış boynuna...dr u dinleyin normal oluyosa tabiki normali daha güzel.. ama olmuyosa da zorlamanın alemi yok...

2. bebeğimde 31. haftamdaydım sabaha kadar doğumu durdurmak için sancı çektim sonra yine apar topa ameliyat... çok yalvardım biraz daha bekleyin belki durur diye ama yine bebeğin hayatı söz konusu olunca prematüre bi bebek dünyaya getirdim...

ben sancıyla gıttım suyum geldı normal dogum yapacaktım yıne ama sunnı sancı verdıler ıkı tane o da tansıyonumu yukselttı dusuremedıler tansıyonumu ve sezeryana alındım

Benimde 40 haftam doldu ama ne sancı, ne su, ne açılma hiç bir belirti yoktu. Dr. son muayenede gelmezse 40+1 de suni sancı ile normal doğumu başlatırız dedi. Normal doğumu çok istiyordum. Sezeryana deli gibi karşıydım asla olmam diyordum. O yüzden doktoru bile dinlemeyip bir kaç gün daha bekleme taraftarıydım. Ama eşim ve annem doktor ne diyorsa o dediler.. 40+1 de toparlandık hastaneye gittik suni sancı verdiler. Doğumhanede sancı bekliyorum. Tam yeni yeni sancılar başlamıştı NST den kalp atışları gidip gelmeye başladı. Doktor önce bekleyelim bir saat açılma başlamadı dedi oksijen verdiler. Sonra kalp atışları durma raddesine geldi. Doktor vakit yok acil sezeryana alacağız dedi. Hayır diyemedim..

Meğerse oğluşum boynuna kordonu iki kere dolamış. Sancılar başlayıp rahim kasılınca kan gitmemiş oksijensiz kalmaya başlamış. Mecburen sezeryan oldum. Normal doğum içimde uhte kaldı.
Şimdi düşünüyorumda eğer o gün gitmeseydimde doğumun kendi başlamasını bekleseydim. Muhtemelen sancı başlayıp 5 dk da bir e düşene kadar evde bekliycektim doktorumla öyle konuşmuştuk. Ve hastaneye gittiğimde herşey için çok geç olacaktı. Çünkü suni sancı verilmesiyle ameliyata girmem arasında 45-50 dk var. Doktor 5 dk bile zaman kaybettirmedi. Ben evde ne bilcektim bebeğimin kalbi atıyormu durdumu?? Allah korudu meleğimi.
Kısacası kızlar her ne kadar sezeryan karşıtı olsamda bugün meleğimin sağlıklı ve benimle olmasını sezeryana borçluyum. Bebek 40 haftayı doldurduktan sonra hala gelmiyorsa bir problem var demekki. En doğru kararı doktorlar veriyorlar...

bana drum 25 ağustosa randevu vermişti.23 ündede son kontrolüm vardı.
kontrole gittim oğlum boynuna kordon doladığı için hemen acil sezeryana alındım.

benim de randevuluydu.12 mayısta sezaryen olması gerektiğini düşündü doktorum.bebeğim 38+4 günlüktü. ben henüz hazır değilim hem biraz daha büyümüş olur,16 veya 18 mayıs falan olsun sakıncası var mı dedim.yok ama beklemenin anlamı yok yarın yapalım dedi 13 mayısta doğum yaptım.sonrdan anladım tabi ben,15 i cumaydı,sonrası tatil tabi,19 mayıs tatilide giriyor,tatilini bölmek istemedi.zaten cumadan istanbula gitmiş,19 mayıstan sonra gelmiş.

normalde doğum tarihim 19 şubattı..14 şubatta hafif pembe bi akıntım geldi ertesi gün doktora gittim doğum başlamış dedi ama hiç ağrım sızım yoktu..doğuma 4 cm açıkla girdim ama tek bir ağrı hissetmedim..yani 19 şubattaki doğumum genel anestezi ile sezeryan olarak 15 şunatta oldu..çok şükür ben de bebeklerim de iyiler..
darısı herkesin başına..

1 sene tedaviye gittiğim doktoruma hamile kaldıktan sonrada gitmeye devam ettim
hesaplanan doğum tarihi 23 şubattı
21 şubatta sıradan kontrolüm vardı gittik akşam eşimle
doktorum bayram tatiline amerikaya gideceğini doğumuma giremeyeceğini söyledi
bize başka dr önerdi
eşimde bende o doktorun girmesini istiyorduk
nasıl ederiz ne yaparız siz yaptırın doğumu dedik
oda kabul ederseniz yarın sezeryanla alalım dedi

hiç planlanmamıştı sezeryan
herşey çok normaldi....bayram girmese araya normal doğum olabilirdi
ertesi gün sabah 7 de hastaneye gittik...kan tahlillerim yapıldı..ameliyata hazırlandım
saat 10 da genel anesteziyle doğum yaptım

bız randevu aldık 39 haftalıkken bebek epıdural sezeryanla alındı..,sezeryan yapacakların randevu alması gerektıgını dusunuyorum ben de
yoksa sonra acıl bı operasyona donusuyor sezeryan,ayrıca doktorlar bebeklerın gelısımlerıne gore karar verıyorlar alınacagı gune

Back