• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan Olan Arkadaşlar Doğuma Nasıl gittiniz Sancıyla mı yoksa Randevu ile mi

EYXSXAN0066

Oğluşunun Annesi
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
191
0
96
Ankara
sezeryanla doğum yapan arkadaşlara bir sorum var acaba doğuma doktorun verdiği randevuya göremi gittiniz yoksa sancınız başlayınca mı yaptığım araştırmalarda bazı doktorların görüşü bebeğin bir gün bile içerde fazla durması yararına kesinlikle doğumun normal sancı ile başlamasını savunurken bazıları ise sezeryan olacağı önceden belli hastaların doktorun belirleyeceği günde sezeryan olması gerektiği acil sezeryan da azda olsa risk olduğunu belirtmiş acaba siz ne yaptınız

Randevu almıştık.Oğlum nisanın 14 doğacaktı bize doktor ayın 10 na gün vermişti,ancak benim oğlum bunlarla pek ilgilenmeyim 1 nisanda doğdu.Sancım gelmedi suyum geldi bu durumda bebeği aldı doktor.Genelde doktorlar bir gün bile kalmasının çok önemli olduğunu sölerler.Bana da aynısın söylemişti.

benim doğum günüm 13 hazirandı.2 haziran sabahı normal randevum vardı sabah kalktığımda kanamam başladı doktora gittik ve suni sancı verdi açılmada olmayınca sezeryan oldum.

Randevu almıştık.Oğlum nisanın 14 doğacaktı bize doktor ayın 10 na gün vermişti,ancak benim oğlum bunlarla pek ilgilenmeyim 1 nisanda doğdu.Sancım gelmedi suyum geldi bu durumda bebeği aldı doktor.Genelde doktorlar bir gün bile kalmasının çok önemli olduğunu sölerler.Bana da aynısın söylemişti.

:nazar:

Canım benimde yeğenim doğum yaptı,onun bel fıtığı olduğu için doktorun belirlediği bir günde oldu.Randevulu yani.:emir_bebek:

benimki randevuluydu.38+1 de kendi kararımla oldu.gelişimini tamamlamış içerde yada dışarda farketmez dmişti dok.bende zaten sabırsızım.hemen olsun dedim.kaydirigubbakcemile3

selam eyşan0066 benim belfıtığım old için doktr randevu verdi.ama benim randevudan 1 gün önce gece sancı başladı suyum gelmk üzereydi.Böylelikle 39+1 de acilen doğuma gittm.Yani nasıl olacağı hiç belli olmuyo

Ben zaten hastanede yatıyordum erken doğum başlamıştı. Rahimimde dikilmişti. Sonra 33+6 da doktorum geldi bebek sıkıntıya girecek gibi yarın seni doğurtalım mı dedi ve ben büyük bir mutlulukla ve çığlıklarla evet dedim. Evlenirken bile o kadar içten evet dememişim meğer :) sonrası malum cennet kokulum geldi.

verilen tarihten iki gün önce sancım geldi o gün sezeryan oldum.sezeryan saatinden 1 saat sonra büyük ihtimalle normal doğumum olurdu,baya bir açılmam vardı.

13 martta doğum yaptım benim suyum gelmşti ama sancım yoktu bide oğlumun boynuna kordon dolaşmıştı suni sancı istemedim sezeryan oldum

Bende sezeryanla doğum yaptım 38.hafta bitince doktorum çocuğu aldı ama çok pişmanım kendisi önceden randevu verdi çatım dar olduğu için normal doğum yapamazmışım keşke doktorumu dinlemeseydimde normal doğum yapsaydım hem çocuk hemde anne için en iyi normal doğum sezeryanla doğan çocuklarda sonradan bir sürü rahatsızlıklar çıkıyor hem hastanede normal doğum yapan kadınlar çok güzel geziyorlardı ben ayağa bile kalkamıyordum doğumdan 1 ay sonra eski kiloma döndüm ama sezeryanla doğum olduğu için şişliğim 6 ayda anca indi ama göbeğim hala var

Benim 40 hafta 3 günlükken sezeryan oldum çünkü suyumda gelmedi sancımda olmadı..doktorum bebeği alalım artık riske girmeyelim dedi suni sancı verirsek büyük ihtimal doğuramazsın boşu boşuna sancı çekersin dedi.1 gün sonra gel alalım dedi ..randevulu oldu kısacası

Bende sezeryanla doğum yaptım 38.hafta bitince doktorum çocuğu aldı ama çok pişmanım kendisi önceden randevu verdi çatım dar olduğu için normal doğum yapamazmışım keşke doktorumu dinlemeseydimde normal doğum yapsaydım hem çocuk hemde anne için en iyi normal doğum sezeryanla doğan çocuklarda sonradan bir sürü rahatsızlıklar çıkıyor hem hastanede normal doğum yapan kadınlar çok güzel geziyorlardı ben ayağa bile kalkamıyordum doğumdan 1 ay sonra eski kiloma döndüm ama sezeryanla doğum olduğu için şişliğim 6 ayda anca indi ama göbeğim hala var

bu duyguyu nasıl atlatabiliriz ki canım.ben de senin gibi düşünüyorum

merhaba canım.bende 37+4 de doğum yaptım.benim sabah 10 gibi suyum gelmişti.gittik hemen hastaneye.bebek yukarıdaydı.ben zaten korkuyordum normal doğumdan.doktorumda bunu bildiği için 1 saat içinde ameliyata aldı beni.bir çıktım ki ameliyattan birde ne göreyimmmmmmmmmmm bebeğimi getirmişler.süper bir duygu ya o anlatamam.herkes yaşar inşallah böyle bir duyguyu süper süper........

bu duyguyu nasıl atlatabiliriz ki canım.ben de senin gibi düşünüyorum

Ben de sezeryan oldum ama hemen ayaklandım gayet normal yürüyodum hastane kolidorlarında ve doğum yapalı 6 ay olmak üzere eski kiloma döndüm sayılır göbeğimde yok .. Bu bünyeyle alakalı sanırım biraz da . Bi de sezeryanla doğan bebeklerde ne gibi sorunlar oluyo onuda anlamadım henüz Allah'a şükür bi sorunla karşılaşmadım Allah göstermesin. Benim halam 23 yıl öncesinin imkanlarıyla sezeryan olmuş kuzenim 23 yaşında ama herhangibir sorun yok hiç olmamış etrafımda onlarca kişi var sezeryanla doğan onlarda da yok.. :uhm:

sezeryanla doğum yapan arkadaşlara bir sorum var acaba doğuma doktorun verdiği randevuya göremi gittiniz yoksa sancınız başlayınca mı yaptığım araştırmalarda bazı doktorların görüşü bebeğin bir gün bile içerde fazla durması yararına kesinlikle doğumun normal sancı ile başlamasını savunurken bazıları ise sezeryan olacağı önceden belli hastaların doktorun belirleyeceği günde sezeryan olması gerektiği acil sezeryan da azda olsa risk olduğunu belirtmiş acaba siz ne yaptınız

Benim doktorum 38. haftadan sonra istediğin zaman alırız demişti canım... Kararını verince beni bikaç saat önceden ara yeter dedi. 38^4 sabah aradım ve o gün spinal anesteziyle sezeryan oldum. Bi gece önceden karar verdik ertesi sabah aradım dayanacak gücüm kalmamıştı :lepi:

normal doğum düşünüyordum sancım 5 dakikada bir gelmeye başladı nişan geldi hastaneye gittim dr. çatın dar normal yapamazsın dedi sezeryan oldum iyikide omuşum bebeğim kakasını yapmış içerde sıkıntıya girermiş normal için beklesem .1.5 saat sonra ayağa kalktım dolaştım bebeğimi kalkıp oturarak emzirdim . biraz acı oluyor tabi yatıp kalkarken şimdi bir problem yok ama keşke normal olabirseydi en iyisi

Ben de sezeryan oldum ama hemen ayaklandım gayet normal yürüyodum hastane kolidorlarında ve doğum yapalı 6 ay olmak üzere eski kiloma döndüm sayılır göbeğimde yok .. Bu bünyeyle alakalı sanırım biraz da . Bi de sezeryanla doğan bebeklerde ne gibi sorunlar oluyo onuda anlamadım henüz Allah'a şükür bi sorunla karşılaşmadım Allah göstermesin. Benim halam 23 yıl öncesinin imkanlarıyla sezeryan olmuş kuzenim 23 yaşında ama herhangibir sorun yok hiç olmamış etrafımda onlarca kişi var sezeryanla doğan onlarda da yok.. :uhm:

sezeryanla doğan bebeklerin genelinde gözünde iltihap olur sürekli gözüne masaj yapıyorum gözyaşı kanalları tıkalı olurmuş normal doğumda çocuk rahim yolundan geçerken güçlenirmiş kanallar açılırmış sonra çıkınca bağırarak ağlaması tüm damarlardaki kanalları açarmış benim kızımda bağ dokusu gevşekliği var belki normal doğum yapsaydım bacakları daha kuvvetli olur bence doğanın dengesini bozmamak lazım anne ve bebek tehlikeye girince sezeryan olunması gerekir daha o kadar çok faydası varki anne ve bebek için birkere annenin bünyesi yenileniyor ama sezeryanla zaten ameliyat vücut dengesi bozuluyor.Hepimize geçmiş olsun

Back