Doğuma Hazırlık sezeryan olacagım mecburen dogum cantamda neler olmalı?gecelık mı pijama mı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

burcusb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
266
2
selam hanımlar ben 19 yada 18 martta sezeryan olacagım dogum cantamdakı hersey hazır erken olur demıslerdı 7aydan berı hazır:) ancak karar veremedım sezeryanda gecelık mı gereklı pijama mı? hangısı daha cok lazım rahat ettırır? gecelık koyun demişti dr ama ozaman normal dogum olacak gözuyle bakıyorduk dun dr a gittim ama sormayı unuttum sezeryan olan hanımlar sizce?? gecelk? pijama ???

ben gecelik derim çünkü pijama giyemedim eve döndüğümde bile zorlandım kişiden kişiye değişiyor tabi

bence gecelik.dikiş üstüne pijama lastiği gelebilir.hem geceliği giyip çıkarması daha kolay.hem de yatağın içindeyken geceliği yukarı katlayıp,kanamaya bağlı olası bir kirlenmeyi engellersin.umarım herşey çok güzel olur,bebişini sağlıkla alırsın kucağına:)

Bende her iki doğum şekli olması durumu açısından iki gecelik bir pijama koydum.Bende korkuyorum pijamayı giymeye ama bakalım giyebiliriz belki...

bende 2 tane gecelık koydum ancak bazı arkadaslarım kanama fılan olursa zor olur dedıler pijama da koy dedıler kafam karıstı banada pıjama daha zor olur gibi gelıyor. tşkler hepinize..

banada öyle gelıyor bı arkadasım ameliyat yerınde kanama fılan olur pijama daha rahat dedı ondan kararsız kaldım. ama estetık dıkıs oluyor zaten yada yapıştırma yınede kanama olurmu bılemıyorum. yınede 2gecelık koymakta kararlıyım:)

kanama dikiş yerinde değil alttan oluyo rahim toparlanma süresince kanama olacak yani

merhaba annem kadın doğum hemşiresi. her iki doğum ihtimalinde de gecelık daha iyiymiş. sezeryan olurssa dikiş yerlerini acıtırmış pijama. normal olursa alttan pansuman olacağı için pijama altını ındırıp kaldırması zor olurmus. dolayısıyla bana 2 gecelik, bir ihtimal gerekır belkı diye de bir pijama koydurdu.

ben kasımda sezeryan oldum ameliyattan sonra hemşire geceliğimi giydirdi pijamayıda giyemezdim zaten alt tarafım uyuşuktu birgün öle geçirdim ertesi günü altıma pijamamı giydim üşütmeyim diye bir gecelik bir pijama yeterli

ben sezaryenle doğum yaptım ve pijama giydim.lastiği sıkı değildi tabi çok da rahat ettim gecelikten daha iyi bence

sezeryan oldum...pijama götürmüştüm 2 takım...ama sadece bbir tanesini kullandım o da pijamanın üstü popoma kadar gelen modeldendi onu giydim...odada tek olduğum için eşim ve annem dışında kimse olmadığından altını giyme gereği duymadım...odanın içinde biraz yürüyüş yaptım...

gecelik daha pratik bence...

ben pijama koydum ama beli sıktı orda hemen lastiğini kestim yani beli sıkı değilse ben pijamadan yanayım geceliğe alışkınım diyorsanız daha rahat alışkanlıklada alakalı ben hiç gecelik giymem oyüzden pijama seçtim

bende sezeryan oldum canım pijama giydim rahattı ama bence sen ikisinide koy hangisiyle rahat edecegin birazda sana baglı kimi pijamayla rahat ediyo kimi gecelikle sen ikisinide koy ALLAH kolaylık versin dogumunda sanada bebişinede

ben sezaryen doğum yaptım. kesinlikle yüksek belli TAYT öneririm. kanamadan dolayı koyacağınız pedlerinizin kaymaması için. çünkü olduğunuz yerde kalıyorsunuz yatakta pedlerde kayabiliyor.. sürekli kirlenen pijamayı değiştirmekte eziyet.

hala kararsızım surda doguma gunler kaldı 2gecelıkte dogum cantamda hazır beklıyor:) ama hala pıjamada koysam mı dıye dusunuyorum.karar veremedım gitti :))

Canım ben normal doğum için gittim hasteneye ama acilen sezeryana aldılar. Ve ben Çantamı normal doğum için hazırlamıştım çünkü herşey son ana kadar yolundaydı. Ama birden bebeğin kalp atışları düşüverince sezeryana girdim hiç istemediğim halde. Yanıma iki gecelik bir pijama almıştım. iyikide öyle yapmışım. İlk gün gecelik giydiriyorlar dikiş yerin çok acıyor çünkü. Ama o kadar çok terliyorsun ki o gecelik sırılsıklam oldu gece ikinci gecelikle değiştirdim mecburen. ikinci günde rahatlıkla pjamayı giyebildim. Ama benim pjamam yüksek belli be iki beden genişti o yüzden hiç dikiş yerime falan gelmedi. Sen yanına pjamada al bulunsun bişe olmaz. Çok terleyeceksin çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…