sezeryan mi normal dogummu

Kizlar bi karar verdinizmi aranizda normal dogumdan cekinen korkan varmi sezeryan yaparsak cokmu pisman oluruz kafam cok karisik(
Bende normal doğu istiyorum inş herşey yokunda gider ve normal olur doğumum tabi o sancıya nr kadar dayanırım yada dayanabilirmiyim bilmiyorum benim hep adetlerim sancılı geçerdi ilk 3 gün deli bir ağrım olur hatta ilaçsız geçirmem mümkün olmazdı ağrılara hep anlatıldığı gibi aralıklı gelirdi tabi bütün bu acıları çekmemin sebebi rahim ağzının ters olmasıymış bu yüzden doğum sancısını deneyimlemek istiyorum inş dayanabilirim çok uzun yazdım biliyorum ama sanabbir arkadaşımım şahit olduğu bişeyi anlatıcam antalyada özel bir hastenede çok başarılı ısrarla normal doğumu öneren bol hastası olan kadın bir kadın doğumcu var adını vermeyim şimdi o doktor ilk çocuğunu sezeryanla yapmış. Buda beni çok şaşırttı yani doğru olanı öneriyor kolay olanı tercih ediyor demekki. Birde bu doktorlar hastalarına normali önermelerine rağmen kendi aralarında bu devirde normal doğummu kaldı ne gerek var bu kadar acıya diye konuşuyolarmış. Yani aslında şöyle düşünmek lazım doğumda doğru yöntem diye birşey yok hangisi içinize siniyorsa o şekilde doğurmak en mantıklısı ben açıkçası normalin sancısını görüp ona göre karar vericem inş sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi

Bende normal doğu istiyorum inş herşey yokunda gider ve normal olur doğumum tabi o sancıya nr kadar dayanırım yada dayanabilirmiyim bilmiyorum benim hep adetlerim sancılı geçerdi ilk 3 gün deli bir ağrım olur hatta ilaçsız geçirmem mümkün olmazdı ağrılara hep anlatıldığı gibi aralıklı gelirdi tabi bütün bu acıları çekmemin sebebi rahim ağzının ters olmasıymış bu yüzden doğum sancısını deneyimlemek istiyorum inş dayanabilirim çok uzun yazdım biliyorum ama sanabbir arkadaşımım şahit olduğu bişeyi anlatıcam antalyada özel bir hastenede çok başarılı ısrarla normal doğumu öneren bol hastası olan kadın bir kadın doğumcu var adını vermeyim şimdi o doktor ilk çocuğunu sezeryanla yapmış. Buda beni çok şaşırttı yani doğru olanı öneriyor kolay olanı tercih ediyor demekki. Birde bu doktorlar hastalarına normali önermelerine rağmen kendi aralarında bu devirde normal doğummu kaldı ne gerek var bu kadar acıya diye konuşuyolarmış. Yani aslında şöyle düşünmek lazım doğumda doğru yöntem diye birşey yok hangisi içinize siniyorsa o şekilde doğurmak en mantıklısı ben açıkçası normalin sancısını görüp ona göre karar vericem inş sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi
Insallah hakkimizda hayirlisi neyse o olsun hangi dogum yontemi hayirlisiysa RABBIM ONU NASIP ETSIN HEPIMIZE

öncelikler herkese selamlar.ben 25 haftalık hamileyim allah nasip ederse normal doğum istiyorum.çünkü adı üstünde olması gereken o.bilinçli doktorlarda zaten normal doğumu öneriyor.avrupa ülkelerinde abd falan herkes normal doğum yapıyor.normal doğumda bebek doğum kanalından geçerken bir çeşit koruyucu sıvıyla kaplanıyor bu onu hastalıklara karşı daha dirençli yapıyor.ayrıca sezeryan da bebek tam gelişimini tamamlamadan malesef alınıyor.oysa bebek normal doğumda gelişimini tamamlayıp kendisi geliyor.burda bir parantez açmakta fayda var.(sağlıklı kadınların %90 normal doğumla çocuklarını dünyaya getirebilecek şekilde yaratılmış %10 luk kısımda ise bazı sağlık sorunları ve bebeğin can güvenliğinin olmaması nedeniyle sezeryan adete bir kurtarıcı.)ne yazık ki doktorların ve hastanelerin paragöz tutumları herkesi sezeryana yönlendiriyor:KK43:((kısacası sezeryan bir doğum şekli değil anneyi ve bebeği kurtarmak için uygulanması gerekiyor.yaptığım araştırmaların hepsi bu yönde.bebeğinizde ve sizde bir risk söz konusuysa tartışmasız sezeryan olun elbet.ama sağlıklıysanız hiç düşünmeyin derim ben!!!

Eğer doğumla ilgili korkularınız varsa hanımlar, lütfen doğum eğitimi alın. Hangi sebeplerin gerçek sezeryan sebepleri olduğu anlatılıyor. Normal doğumda nefesimizi nasıl kullanacağımızı anlatıyorlar. Doğumla ilgili bir çeşit meditasyon yani.
Hastanelerde ücretsiz eğitimler var.İsterseniz de ücretli eğitimler var. Ne olursa olsun her gebenin doğum eğitimi alması bence şart ülkemizde. Gebe olarak bizim de bazı sorumlulukları almamız lazım.
Normal yada sezeryan önceden bilinebilecek birşey değil. Tek arzu ettiğim keşkesiz bir doğum yaşamak. İçime sinen bir doğum yaşamak istiyorum. İlk doğumdaki gibi sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum iletişimsizlikten.
Yine de ilk hedef normal doğum. Eğer tüm şartlar zorlandıysa ve yine olmuyorsa sezeryan olmalı.

Arkadaşlar merhaba 23 haftalık gebeyim clexane 0.4 iğne kullandığım için ilk gittiğim Şifa hastanesindeki doktor daha kalp atışlarını yeni duymuşken '' zaten sezeryan olacaksın iğneyi bir gün önceden keseceğiz ... felan gibi konuşmalar yapınca korkmuştum.. ama geçen hafta kontrolde kendi doktoruma sordum hayır normal doğumda yapabilirsin dedi ama ben hala korkuyorum internette çok şey okudum kan durmuyor , masada kalırsın gibi söylentiler Rabbim inşAllah bebişimi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .. herkeseee !!
Çalıştığım hastanede Gebe okulu var oraya gidiyorum pazartesi günleri saat 13:30'dan 16:00'e kadar gerçekten faydası çokk ..

Arkadaşlar merhaba 23 haftalık gebeyim clexane 0.4 iğne kullandığım için ilk gittiğim Şifa hastanesindeki doktor daha kalp atışlarını yeni duymuşken '' zaten sezeryan olacaksın iğneyi bir gün önceden keseceğiz ... felan gibi konuşmalar yapınca korkmuştum.. ama geçen hafta kontrolde kendi doktoruma sordum hayır normal doğumda yapabilirsin dedi ama ben hala korkuyorum internette çok şey okudum kan durmuyor , masada kalırsın gibi söylentiler Rabbim inşAllah bebişimi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .. herkeseee !!
Çalıştığım hastanede Gebe okulu var oraya gidiyorum pazartesi günleri saat 13:30'dan 16:00'e kadar gerçekten faydası çokk ..
Bendede birsuru korku var canim ya ikinamazsam diye bebek zorlanirsa diye fln bunlari dusununce bosver sezeryan olsunda bebek rahat ciksin diyorum

X