ben de normal doğum yaptım ama şunu da belirtmek isterim. bende de bebek kasık bölgesine inmemişti suni sancı verdiler işe yaramadı, açılmam çok azdı, suyumu patlattılar doğum hızlansın diye falan. ve aynen ben de hamileliğimin başından beri normal doğum istiyodum. hayırlısı demek gerrekirmiş. okadar sıkıntılıydı ki doğumum artık hastanede doktora yalvardım sezeryana alın beni diye. çok şükür bebeğim zor da olsa dünyaya geldi. ama o gece sezeryan diye sayıklamış durmuşum eşim söyledi. düşünün nekadar problemliymiş ki hamileliğimin başından beri normal doğum isteyen ben sezeryan diye sayıklıyorum. bugün 50 gün olmasına rağmen hala iyileşmeyen dikişlerim var. resmen parçalanmıştı içim. dikiş atılması bile okadar uzun sürdü ki . sanki bir doğum kadar da oydu. şimdi evet iyiyki normal doğum yapmışım diyorum. ama bebeğimin ya da benim belki de her ikimizin hayatının da riske atılmış olmasına kızıyorum. çünkü doktor bile o günün akşamıda artık olmadı sezeryana alcaz seni dedi. çünkü tam iki gün hastanede doğum yapmaya uğraştım. yatttığım akşaam ertesi sabah yeddide falan olur doğumun dediler ben ertesi gün akşam 9 da doğum yaptım. bebeğimin evet ultrasonda 3.750 falan çıkıyodu kilosu doğduğunda 3.220 ydi. orda yanılma olabiliyo ama kafasının büyüklüğü çok önemli gerçekten. benim kızımın Allahtan başı küçüktü yoksa mümkün değil o sıkıntıyla hiç çıkmazdı ordan. üstelik çatım dar falan değil. en büyük sıkıntım bebeğimin hala yukarıda olmasıydı, bu yüzden bu kadar zor bi doğum yaşadım. kesinlikle olmuyosa sezeryan olmakta fayda var. şimdi artık sezeryandan da çok çabuk iyileşiyo herkes. zaten doğum sonrası benim halimi gören arkadaşlar bile sezeryan olsan bundan iyiymiş dediler.