• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

oğlumuz cenazesi almak için hastahanede beklerken bebeğini alıp taburcu olan anneler dersin. Şimdi doktor sırası beklerken diyorumki kimse bilmiyor cennet kuşu annesi olduğumu karınlarını seviyorlar. Acaba bende bilmeden aynı şekilde davrandımmı
Bebek arabasıyla bebeğini gezdirenlere nasıl özeniyorum bir bilsen illaki yapmışızdır istemeden Allah onlara da nasip etsin diyordum ben. Şimdi öyle bir çaresizlikteyim ki hep önüme hamileler bebeğini gezdirenler çıkıyor çok zoruma gidiyor ☹️

Bebek arabasıyla bebeğini gezdirenlere nasıl özeniyorum bir bilsen illaki yapmışızdır istemeden Allah onlara da nasip etsin diyordum ben. Şimdi öyle bir çaresizlikteyim ki hep önüme hamileler bebeğini gezdirenler çıkıyor çok zoruma gidiyor ☹️
Çünkü algıda seçicilik oluyor canım. Ben mesela her yerde oğlumla aynı ay olan bebekler dikkatimi çekiyor.

Ahh canım bu acının üzerine birde doğum katınamı yatışını yaptılar. Hastane bu Hiç mi böyle bir vaka ile karşılaşmadılar nasıl düşünemediler etkileneceğini akıl alır gibi değil.
Doğum katına yatırırlar yan odalardan bebek sesi gelir ve senin odanda, kollarında bomboştur...sonra koridorda yürümen gereklidir sesleri duydukca kahrolursun sen aglarsın kapıda hasta yakınları sana bakar...

Doğum katına yatırırlar yan odalardan bebek sesi gelir ve senin odanda, kollarında bomboştur...sonra koridorda yürümen gereklidir sesleri duydukca kahrolursun sen aglarsın kapıda hasta yakınları sana bakar...
Aynen öyle ne yazık ki bir gün ben de doğum yaparsam Allah bu kuluna da yardım ederse kapı önünü süslemiycem benim içim yandı başkasının yanmasın bil hassa soracağım bu durumda olan biri var mı diye gerekirse gidip teselli ederim 😔

Sevgili cennet anneleri ❤️ Çalışmaya başlayınca düzenli yazamıyorum buralara. Ama yazdıklarınızı okuyorum merak etmeyin. Çoğumuz 6. Ayın içinde… Bazılarımız aramıza yeni katılsa da 6 ayı geçenlerde var aramızda. Güzel haberleri meleklerimizin kardeş haberini alalım inşallah hep birlikte.. AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi bize güzel haber verdi… Allah a şükür inşallah sağ Salim alır oğlunu kucağına 🙏 Sizden bişey rica edicem.. Bu aralar genetik sonucumuz açıklanmak üzere… Temiz çıkması için dua istiyorum sizlerden.. Çok korkuyorum yüreğim pır pır.. Sanırım oğlumu benim genlerimden gelen bir problemle kaybetmiş olma düşüncesi korkutuyor beni… lütfen dua edin bana olur mu 🙏🙏

Ve size bir şey sormak istiyorum kızlar.. Benim dikişlerimin üzerinde bir noktada sadece kırmızı bir şişlik var elime gelen.9 gün sonra 6 ayım doluyor. Ağrım sızım yada iltihap yada kanama gibi bişey hiç olmadı çok şükür.. bir zararı da yok bana ama işte nasıl anlatsam hani sivilce gibi bir şişlik var. sizce normal mı? Böyle olan var mı aranızda ?

Ve size bir şey sormak istiyorum kızlar.. Benim dikişlerimin üzerinde bir noktada sadece kırmızı bir şişlik var elime gelen.9 gün sonra 6 ayım doluyor. Ağrım sızım yada iltihap yada kanama gibi bişey hiç olmadı çok şükür.. bir zararı da yok bana ama işte nasıl anlatsam hani sivilce gibi bir şişlik var. sizce normal mı? Böyle olan var mı aranızda ?
Normal canım benim 2 yıl oldu kabartı duruyor. 🥲 Panik yapma.
Sevgili cennet anneleri ❤️ Çalışmaya başlayınca düzenli yazamıyorum buralara. Ama yazdıklarınızı okuyorum merak etmeyin. Çoğumuz 6. Ayın içinde… Bazılarımız aramıza yeni katılsa da 6 ayı geçenlerde var aramızda. Güzel haberleri meleklerimizin kardeş haberini alalım inşallah hep birlikte.. AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi bize güzel haber verdi… Allah a şükür inşallah sağ Salim alır oğlunu kucağına 🙏 Sizden bişey rica edicem.. Bu aralar genetik sonucumuz açıklanmak üzere… Temiz çıkması için dua istiyorum sizlerden.. Çok korkuyorum yüreğim pır pır.. Sanırım oğlumu benim genlerimden gelen bir problemle kaybetmiş olma düşüncesi korkutuyor beni… lütfen dua edin bana olur mu 🙏🙏
Güzel duaların için çok sağol. Genetik için dualarım seninle ama genetik olmasından korkma mesela ben çok istemiştim genetik olmasını. Allah böyle yarattı kader böyleydi demek daha kolay olurdu ama benim kızımın yoğun bakımda boğuldığu netleşince bunun kul hatası olması beni çok yaraladı. Umarım herşey istediğin gibi olur.
Ben de kızımı kaybettim oğlumla yeni başlangıçlar deneyeceğim. 2.5 yıl oldu nerdeyse doğum yapalı. Ama dün gibi. Kızımı kaybedeli 1.5 yıl oldu nerdeyse ama bazen çok büyük boşluklara düşüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Normal canım benim 2 yıl oldu kabartı duruyor. 🥲 Panik yapma.

Güzel duaların için çok sağol. Genetik için dualarım seninle ama genetik olmasından korkma mesela ben çok istemiştim genetik olmasını. Allah böyle yarattı kader böyleydi demek daha kolay olurdu ama benim kızımın yoğun bakımda boğuldığu netleşince bunun kul hatası olması beni çok yaraladı. Umarım herşey istediğin gibi olur.
Ben de kızımı kaybettim oğlumla yeni başlangıçlar deneyeceğim. 2.5 yıl oldu nerdeyse doğum yapalı. Ama dün gibi. Kızımı kaybedeli 1.5 yıl oldu nerdeyse ama bazen çok büyük boşluklara düşüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Tamamdır o zaman panik yapmıyorum 🤭
Ben korkuyorum. Hemde çok korkuyorum. Çünkü soyumuzda bir hastalık var. Zararsız bir hastalık ama. Mesela bizde burun kanaması olarak kendini gösteriyor. Bir çeşit damar hastalığı. Ee oğlumda da kalbinde bir damar fazla görülünce o hastalıktan şüphelenildi. Ve o araştırılıyor. Şimdi evden ondan denirse. Tövbe haşa bunu gücüm tabiki yok Allah tan geldi ama insan yine de benim yüzümden der yani. Ben derim. Bilmiyorum işte belki anlatamıyorum duygularımı ama korkuyorum . 😢

nergissssssss nergissssssss canım arkadaşım korkma sebebini bilmek belki içini rahatlatacak. Şöyle bir baktınmı hepimiz evlat kaybettik acımızın şekli aynı ama kaybediş şekillerimiz farklı. Senin genetik AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi doktor hatası peki benim ney 😢 sebebini bilmemek daha zor benim için hamilelikte hiç bir sorunumuz olmadı oğluşumla olsa aminosentez sonucumdada çıkardı. Ne olduysa o ameliyat sırasında oldu diyorum ama sonra oğlumu götürdükleri diğer hastahanede şüpheli hareketler olunca bu seferde acaba pnlarmı sebep diyorum. Sebep olanları Allaha havale ediyorum hakkımı helal etmiyorum iki cihandada elim yakalarında.Allaha ve Oğluma öteki tarafdada hesabını verecekler

nergissssssss nergissssssss canım arkadaşım korkma sebebini bilmek belki içini rahatlatacak. Şöyle bir baktınmı hepimiz evlat kaybettik acımızın şekli aynı ama kaybediş şekillerimiz farklı. Senin genetik AryaEvaninAnnesi AryaEvaninAnnesi doktor hatası peki benim ney 😢 sebebini bilmemek daha zor benim için hamilelikte hiç bir sorunumuz olmadı oğluşumla olsa aminosentez sonucumdada çıkardı. Ne olduysa o ameliyat sırasında oldu diyorum ama sonra oğlumu götürdükleri diğer hastahanede şüpheli hareketler olunca bu seferde acaba pnlarmı sebep diyorum. Sebep olanları Allaha havale ediyorum hakkımı helal etmiyorum iki cihandada elim yakalarında.Allaha ve Oğluma öteki tarafdada hesabını verecekler
Öyle canım gerçekten öyle… Sebepler farklı ama sonuç aynı… Acı aynı.. Tabiki kul hatası olmamasını tercih ederim. Ama benimkinin de zorlukları var. Eğer genetikse bir daha asla normal yollarla hamile kalamicam. Diğelim ki yanlışlıkla hamile kaldım aynısı olma ihtimali olacak Allah korusun. Yani hep tedirgin yaşicam bu konuda.
Sen onları Allah a havale et kuzum elbet Rabbim hesabını soracak onlara. 🙏🤲

8 gün sonra 7 ay olacak, ama hala aklıma geldikçe tutamıyorum kendimi, hem çok korkuyorum tekrar hamile olmaktan hem de deli gibi hamile olup bebeğimİ kucağıma almak istiyorum, çok ümitsizim , önümde ki yol gözümde büyüyo, tahliller , tüp bebek, ilaçlar, allahım sen sabır, güç sağlık ver heppimize inşallah

8 gün sonra 7 ay olacak, ama hala aklıma geldikçe tutamıyorum kendimi, hem çok korkuyorum tekrar hamile olmaktan hem de deli gibi hamile olup bebeğimİ kucağıma almak istiyorum, çok ümitsizim , önümde ki yol gözümde büyüyo, tahliller , tüp bebek, ilaçlar, allahım sen sabır, güç sağlık ver heppimize inşallah
Ben aklımdan hiç çıkaramıyorum gece yatarken Arda'mla gözümü kapatıyorum sabah gözlerimi açarken Arda'mla açıyorum. Yarası çok derin kabuk tutmuyor kabuk tutsada geri yoluyorum kanıyor 😢 cennet kuşumu çok özlüyorum. Dediğin gibi deli gibi yeni bir bebek istiyorum deli gibi de korkuyorum.

benim de hikayem sizden farkli değil. sadece sizlerden daha cahilce ve aptalca. bu topic açıldığı günlerde ilk oglumu kaybetmistim. simdi de 26 gun oldu ikinci oglumu kaybettim. hersey 3 gun icinde oldu. yaşadıklarımı yazacak halim bile yok şuan. hepinize allah sabirlar versin. bana da...

benim de hikayem sizden farkli değil. sadece sizlerden daha cahilce ve aptalca. bu topic açıldığı günlerde ilk oglumu kaybetmistim. simdi de 26 gun oldu ikinci oglumu kaybettim. hersey 3 gun icinde oldu. yaşadıklarımı yazacak halim bile yok şuan. hepinize allah sabirlar versin. bana da...
Allahim sabri cemil versin afiyet versin, ne zaman istersen buraya yazabilirsin

Canımsınn kendini suçlama 😢 kayıpların için başsağlığı dilerim. İnan taş üstünde olsa ömür biçilseydi yaşarlardı evlatlarımız. Herşey bir bahane. Tabi anne yüreği söz dinlemiyor acısı bitmiyor çünkü biz onları çok sevdik çok istedik. Tek tesellimiz kavuşacağımız bir gün olması 🤲

Hamileyim kızımdan sonra oğluma hamileyim. Bunu okuduğumda yüreğime ok saplandı. 😔

sevgili anneler hepinizden allah razi olsun.
2011 senesinde 4 bucuk aylik hamileyken detayli ultrasonda sorunlar farkedildi. dünya başımıza yıkıldı. şehrin bu konuda en deneyimli profuna gidip gelmeye basladik. her gidişimiz her ultrason ölum gibiydi.. amniyosentez yapildi kromozom sayıları nornaldi. ve bize sizin genetik bir sorununuz yok dendi. dogal yolla hamile kalabilirisniz dendi. simdi kendimi sorguluuorum. acaba boyle demedilerde ben mi boyle anladim diyorum. hadi ben yanlis anladim, eşim, ailem hepimiz mi yanlış anladık.. o donem gittigim ünlü prof özcan balat, amniuosentezimi yapan doktor (simdilerde acibademde sosyete dr kendisi, tvlerde çıkıyor ama bisey bildigi yok) dogumumu yapan dr ve bebegime bakan yenidogan doktoru... kimse bana gidip kan verin genetiginize bir bakilsin demediler. oğlum 9 aylik, sezaryenle dogdu. 1 gün yasadi..yuzunu bile goremedim malesef.. icim yana yana aliştim. ameliyat kontrolunde dr 5 6 ay bekleyip hamile kalabilirsin demisti. ben 6 ay nasil beklerim diye aglamistim ama acıya alişinca 1 sene bekledik. 2.senenin sonunda 1. kizim dogdu.saglikli ve dünyalar güzeli maşallah. ondan 3 sene sonra 2. kizim dogdu cok şükür o da ayni sekilde. ama ikiside ileri derecede kolikti ve o kadar zor buyuttumki anlatamam.
küçük kizim 3 yasina geldiginde biraz ailemin teşvigiyle biraz cevre tavsiyesiyle ve birazda isteyerek cocuk yapalim dedim. eşim istemedi. ben ilk cocuktaki skntinin tekrarlamasindan cok korkuyorum dedi. amann sende dedim. kafam orda da dank etmedi. bu arada bir düşüğüm oldu. sonrada gebe kalmayınca yine sehrimizde ünlü bir dr a yumurta takibine gittim. ve o da bana "40 yaşındasın, akraba evliligin var, ölu bebegin var. gel bi genetik test yapalim" demedi. kizlarimi dogurtan doktorum eşimin cocukluk arkadaşi. o da bizi hic uyarmadı. sonunda hamile oldum. ama ben doktora gidemiyordum. ilk acimim üstüne ultrasons gidemiyordum. kizlarim da da 8. ayda ilk muayenemi olup cinsiyetini bile o zaman ogrenmistim. bunda da öyle yaptim.
tecrubeli oldugum icin şu kurban bayramini geçirelim de öyle gidelim dedim esime. ters bisey olurda ailelerin bayramini zehretmeyelim dedim.
yedi bucuk aylik olmustum ama karnim o kadar buyuktu ki,ya cocuk cok tombul ya da ikiz diye bekliyorduk.
bayramdan sonraki carsamba gunu eşimin arkadasi olan doktora gittik, sabah erkenden. ben yine aglama krizi ile sedyeye uzanirken doktorumu "olumsuz bisey gorursen sakin soyleme" diye tembihledim. olmaz soylerim dedi. hayir soylemeyeceksin dedim. bakti bakti immm immm dedi. ya bu cocugun suyu cok bir perinatologa gidin dedi. karnin üçuz gebeligin 9. ayinda gibi dedi. oturduğumuz sitede komsumuz vardi perinatolog. ertesi gune randevu aldik gittik. acı gerçekle yuzlestik. cocuk ağir sendromlu. gelecek hafta almamiz lazim rahmin yırtılma tehlikesi var dedi. saliya sozlestik ama cumartesi balim benden ayrildi. sütum geldi leke geldi. apar topar ameliyata alindim. persembeden cumartesiye 3 gun icinde son hevesim, gozumun nuru beni birakti gitti. besik hazilayacakken mezar eştirdik. bir bina yıkıldı ve ben altinda kaldim. yaşim 41. tüpleri de baglattim. bu aciyi unutturacak bi bebegimde olmayacak artik...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back