- 19 Mayıs 2020
- 248
- 237
- 33
- 31
Haklısın canım..yüreklerimizin ateşi belki bı nebze de olsa hafifliycek meleklerimiz aklımızdan hiç cikmiycak onların o göremediğimiz yüzlerini kardeslerinde gorecez inşallah çok dua edelim en hayrlı vakitte güzel habrrler verelim burdanÖyle insanlar hic bitmeyecek malesef. Benden bi iki gün sonra yengemin gelini doğum yapmıştı ona baklava açıp götürmüş bunlari ben niye duyuyorum ki diyo insan. Bana bas sağlığına gelmiş cocugunun ona ne kadar düşkün olduğunu anlatiyo. Bebegimi kaybettigimi bilen kisi habire hamileyim hamileyim deyip duruyo. Daha bir sürü örnek var bunun gibi. Ne öyle insanlar bitecek nede yeni evlat sahibi olunca acı bitecek. Hep acaba o nasil emecekti nasil bakacakti nasil gülecekti kime benzeyecekti diyeceksiniz evladinizi büyütürken. O yüzden en iyisi o insanlari takmamak evet biliyorum cok zor sen başarabiliyo musun dersen hayir başaramıyorum. Bana esimin ailesi bile anlayis göstermemiş sacma sapan laflar etmisti ikinci bebege hamileyken takmamazlik yapamadim malesef. Yine olunca yine zoruma gidiyo. En iyisi Allaha havale etmek. Inanin hep dualarımdasınız burdaki cigeri yanan anneler. O kadar istiyorum ki yeni bir evlatla yureginize su serpilsin. Melek olan evladinizi merakla anın acaba nasil olacaktı diye biraz buruk olsada iciniz evlatlarınızi saglikla büyütün cok istiyorum. O merak insani uzsede hic unutturmuyo evladinizi iki evlat sahibi olduğunuz hep aklinizda oluyo kendinizle gurur duyuyosunuz ben 2 evlat annesiyim diye. Çünkü ona ölmek yakışmıyo yirekte hep yasiyo
Bende öyle diyorum Allahın izniyle tekrar olur ins.. Bi yandan pandemi iyi oldu fazla kimse Görmüyoruz laf anlatmaktan kaçtık bi yandan da gerçekten kafamızı dağıticak hiç bişey yok..Olacak inşallah canım bı kere nasip etti Rabbm yine edecek ben buna inanıyorum kafalarimizi dagtmamiz lazım şu virüs ortamında pandemide pek mümkün değil ama bı şekilde kafada bitiyor hersey takdir edersinki güzel dusunelim güzel olsun herşey birbrmzi motive edelim
Çok üzgünüm basın sağolsun.Rabbim sabrlar versin..Dünyada nasipleri yokmuş olsaydı bı şekilde doğar yaşarlardı ama Rabbimin takdiri bişey diyemiyoruz sadece üzülüyoruz elden başka bişey gelmez inşallah Cennette bulusucagiz yavrularımızla onu dusunup teselli ediyorum ben genelde kenddimiDoğduğunda kalbi atıyormuş. Zaten bana kafayi yedirten de bu oldu.doktor ameliyattan sonra geldiğinde; kakasini yapmış demişti. Durumu iyi değildi dedi ama ne kadar doğru bilemiyorum. 4 doktora gittik ameliyattan önce ikisi perinatolog ,ikisi normal kadin doğumcu.
Ama suyu azaldığı icin şans vermediler
1 haftaya kalmaz vefat eder dediler .
Aynen öyle dediğin gibi ne birileriyle karışmak zorundayız iyi oluyor bu bı açıdan ama işte insan sosyallesmeyince fazla düşünüyor o kötüBende öyle diyorum Allahın izniyle tekrar olur ins.. Bi yandan pandemi iyi oldu fazla kimse Görmüyoruz laf anlatmaktan kaçtık bi yandan da gerçekten kafamızı dağıticak hiç bişey yok..
Bu tavsiyeniz yanlış olmuş. Burada verilecek en doğru tavsiye : sağlığınız için doktorunuzu dinleyinSizin yaşadığınız aciyı bende yasadim. O yuzden biseyler derken rahat diyebiliyorum. Beni yanlış anlamayacaginizi düşünüyorum. Ben sezeryandan 3 ay sonra denemeye başladım. Hem hamile kalmaktan cok fazla korkuyodum hemde biran önce hamile kalmak gerçekten kucagima evlat almak istiyodum. Tam 3 ay sonra hamile kaldim ikinci oğluma. Tahmin edersiniz ki hamileliğim hic kolay olmadi ve ikinci gebeligimde ilk gebeligimdr olan sıkıntılar basladi dedim ki tamam buda aynısı olacak 36+4e gelince bu evladimda benden gidecek. Doktorum sağolsun icimizin rahat etmesi icin sana tedbir amaçlı yatış vermek istiyorum dedi ve ben neredeyse 10 gün tedbir amacli hastahanede yattim. Cok şükür bi sıkıntı olmadi ama bebegim 37+3 te 2 hafta geriden uyumlu bi sekilde sezeyanla alındı. Malesef kuveze girdi bu sefer daha büyük bi aci yasayacagim bebegimi gördükten sonra kaybedecegim dedim. Ama cok şükür rabbim bağışladı. Size nacizane tavsiyem sağlık sıkıntınız yoksa psikolik olarak pek hazir olamayacaksınız hep ayni seyleri yasama korkusundan dolayı. Bunun icin cok ertelemeyin yeni bebek planlarınızi. Gelince onu iki kisilik seveceksiniz. Hic bi zaman gitmeyen melek evladınizida öpeceksiniz onu öperken.
Ben de işte nasibi yokmuş ki sebepler o yönde gelişti diyorum.yoksa insan kafayı yer.cunku çok farklı bir acı.Çok üzgünüm basın sağolsun.Rabbim sabrlar versin..Dünyada nasipleri yokmuş olsaydı bı şekilde doğar yaşarlardı ama Rabbimin takdiri bişey diyemiyoruz sadece üzülüyoruz elden başka bişey gelmez inşallah Cennette bulusucagiz yavrularımızla onu dusunup teselli ediyorum ben genelde kenddimi
Allah sabırlar versin. Gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız. Allah mükafatını da verir inşallahBenim de tup bebekti ne emeklerle elde ediyoruz o gebeliği. Üstelik bir de genetik taramalı embriyo idi. Çoğul gebelik olmasın diye özellikle tek embriyo transferi yapıldı.ama işte o embriyo bölündü, tek yumurta ikizi oldu bu da 10.000 de 1 görülen bir gebelik türüymüş.ayni kese içinde 2 bebek ve tek plesenta. Bu yetmez gibi bir de plesenta rahim ağzına yerleşince zehir oldu hamilelik.
Tup bebek doktorum bile şok olmuştu. Çok ender görülen birsürü komplikasyon başıma geldi.
Bebeklerden birisi 17. Haftada içerde öldü. Ben bir canlı bir ölü bebekle gebeliğe devam ettim 23. Haftaya kadar.
Tabii içerdeki yavrum da aynı kesenin içinde ölü kardeşiyle durdu. Her ultrasonda ölü bebeği de ekranda görüyordum, bu zaten başlı başına bir travmaydi.
Bu bebeğin hem yaşayan bebeği hem de beni zehirleme ihtimali vardı.plesenta da rahim ağzında olduğu icin doktor sürekli uyarıyordu heran şiddetli kanamam olabilir hemen hastaneye gel diye . Kâbus gibiydi.
Derken; son kontrolde perinatolog plesentada birsürü kan toplanmış bölge, ölen bebekten gelen toksik maddelerden dolayı bozulmuş bir bölge ve daha bir sürü tuhaflık gördü ve panikle benden birsürü test istedi. Daha önce gördüğüm bir görüntü değil bu dedi. Bu durumun senin sağlığını nasıl etkileyeceğini bilmiyorum dedi.Ya çok tuhaftı, sonra biz kendimiz araştırınca gördük ki ben organ yetmezliğine bile girebilirmişim, pıhtı atmasi vs inanilmaz hayati riskler.
Bebeğin de suyu azalmıştı. Bu arada benim sol bacagim asiri derecede sismeye başlamıştı.
ertesi gün kendi doktoruma gittik ve sonlandırma kararı alındı.
Özetlemeye çalıştım ama ancak bu kadar oldu.
Süreç gerçekten çok zor çok travmatikdi.
Aman saglikli embriyo olsun saglikli gebelik olsun diyerek çıktığım yolda ; bu kadar sorunlu bir gebelik oluştu.
Ne diyeyim kısmetimde yokmuş, üzerine düştükçe ters tepti.
Çok sağolun inşallah olur.Allah sabırlar versin. Gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız. Allah mükafatını da verir inşallahBenim kızım da 23 haftalık olduğu için 6 saat yaşayabildi.
İnşallah doğal yolla olur. Bekleme süresi bitince hemen hanile kalırsınız inşallah sizin için Allahtan diliyorum
Allah'tan ümit kesilmez canım...Darısı başımıza. Benim hiç çocuğum yok yani bir tesellim yok o yuzden hem cok korkuyorum hem de cok istiyorum. Başka türlü toparlayamam diye düşünüyorum. Tabi benim yine tup bebekle olur olursa .
Benim gebeligim cok sıkıntılıydı ama ona rağmen hamilelik o kadar güzel bir duyguydu ki.
Hele bebegin hareketlerini hissettiğim anlar çok çok güzeldi. O günleri o duyguları çok özlüyorum.
Peki dikişlerde sıkıntı oldu mu ikinci gebelikte?
Kesinlikle katılıyorum.olacaksa ne engeller varken oluyor sağlıkla doğuyor.Allah'tan ümit kesilmez canım...
Bak benim kuzenimin 11 sene bebeği olmadı en son tüp bebek yaptırdılar ve tuttu ilk denemede ama malesef 5.ayinda kaybetti o da aynı şekilde.Daha sonra doktor demiş doğal yoldan hamile kalabilirsin hiç korunma diye kuzenimde hiç korunmamis ve 6 ay sonra tedavisiz doğal yoldan hamile kaldı pcos vardı onda hiç adet olamıyordu ama işte Rabbim nasip edecek ya şimdi doğumu yakın bı aya insallh bebeğini kucağına alacak Allah'tan ümidini kesmemek lazım sıkıntı çok büyük değilse Rabbim her türlü nssip ediyor
Aynen ben ilk bebeğimi iki sene bekledim çok bı zaman degil belki ama inanın aynı zamanda evlendikleri min nerdeyse ikinci oluyordu o galiba beni çok etkilemişti bebek konusunda ister istemez bizim niye yok diyor insan nasibimizde hamile kalmak o dyguyu tatmak varmis en azından.hic olmayadabirldi bu duyguyu hiç yasamayadabilirdik ama tattikk çok şükür yine tadariz inşallah yürekten inaniyorve dua ediyorumKesinlikle katılıyorum.olacaksa ne engeller varken oluyor sağlıkla doğuyor.
Olmayacaksa da kismete yoksa veya zamanı değilse ne yaparsan yap boş.
Evet yanlış anlasilmisim ben burada konuştuğumuz arkadaslarin çoğunun 6 ayi doldurdugunu bildigim icin öyle yazdim. Hatta 1 seneyi gecti konuştuğumuz arkadaslarin diyr biliyorum o yüzden öyle yazdim. Zaten bide bi sağlık sorununuz yoksa dedim. Tabiki annenin sağlığı önemliBu tavsiyeniz yanlış olmuş. Burada verilecek en doğru tavsiye : sağlığınız için doktorunuzu dinleyin
Anladiginiz icin teşekkür ederim. Dedigim gibi ben burda vakti tamamlanmis konuştuğumuz arkadaslar icin yazdim. Ben 3 ay sonra denemeye basladim ama denemelerden 3 ay sonra hamile kaldim yani 6. Ayda. Cok dua ediyorum rabbim sizlere en kisa ve hayırlı vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin. Bizler cok şanslı anneleriz garanti cennette olan evlatlarimiz var. Biz onlar icin bisey yapamayiz belki ama onlar bizim cennete gitmemiz icin ugrasacaklar. Cennetin kapısında bekleyip annem ve babam olmadan iceri girmem ya rabbi diyecekler. Ne güzel evlat onlar. Bize düşen onlarin yüzünü kara cikarmamaya gayret edip cennette onlarla olacak ameller islemekGulu kokla Yanlış anlaşılmadın canım yazdıkca umut oluyorsun bizlere doktorlar en az 6 ay dıyor ve burda benım gibi bir kac arkadas için yazdın bu yazdıklarını biliyorumHatta sen daha öncesınden senin gibi kısa sürede kalanlara bilgilendırmıs oldun çünkü üç ay kısa süre ve sen allahın izniyle ne güzel sağlıkla kucagına almıssn çok şükür Zamanın ilac olmadıgını ben 7 aydır gördüm olmuyor. Bize tek iyi gelıcek yenı bir umut meleğimizin kardesı.. Rabbim senin gibi bizlerinde baskalarına umut olabılmeyi nasıp etsin inşallah
Amiiin. Ne güzel dua ettin. Allah razi olsun. Dedigin gibi biz burda birbirimize destek olurken evlatlarımızda belki orda birliktelikte oynuyolardir hz ibrahimin eteklerinin dibindeGulu kokla Amin amin inşallah canım allah razı olsunonlara kavuşma tesellisi olmasa ne yapardık bilmıyorum onlar en guzel yerde cennetin binbir çeşit guzellıkteki bahcelerinde birlıkte oynuyorlardır kım bılır yavrularımızın şefatini kazanmak ıcın rabbım bızı büyük günahlardan uzak tutsun ona laik bir kul olalım ve yavrularımızla kavustursun bizleri aminn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?