İnşallah hiçbir şey olmaz, rüya gibi güzel bir hamilelik geçirirsiniz
Benim tüp bebekti. 200’den fazla iğne vuruldum, sabrettim kavuşacağız diye. Hiçbir sorun yokken plasenta ve damarlar parçalanmış
6 saat yaşadı yavrum melek oldu. Ameliyat iki saat sürdü, içeride organlarım birbirine yapışmış, onları açtılar. Yani benim için tekrar düşünmek hayati tehlike. Plasenta ayrılması sonraki gebelikte tekrarlayabilirmiş. Ama bildiğim kadarıyla sizin aynı olma ihtimali çok düşük. Allah sağlıkla yine nasip etsin inşallah
Benim de tup bebekti ne emeklerle elde ediyoruz o gebeliği. Üstelik bir de genetik taramalı embriyo idi. Çoğul gebelik olmasın diye özellikle tek embriyo transferi yapıldı.ama işte o embriyo bölündü, tek yumurta ikizi oldu bu da 10.000 de 1 görülen bir gebelik türüymüş.ayni kese içinde 2 bebek ve tek plesenta. Bu yetmez gibi bir de plesenta rahim ağzına yerleşince zehir oldu hamilelik.
Tup bebek doktorum bile şok olmuştu. Çok ender görülen birsürü komplikasyon başıma geldi.
Bebeklerden birisi 17. Haftada içerde öldü. Ben bir canlı bir ölü bebekle gebeliğe devam ettim 23. Haftaya kadar.
Tabii içerdeki yavrum da aynı kesenin içinde ölü kardeşiyle durdu. Her ultrasonda ölü bebeği de ekranda görüyordum, bu zaten başlı başına bir travmaydi.
Bu bebeğin hem yaşayan bebeği hem de beni zehirleme ihtimali vardı.plesenta da rahim ağzında olduğu icin doktor sürekli uyarıyordu heran şiddetli kanamam olabilir hemen hastaneye gel diye . Kâbus gibiydi.
Derken; son kontrolde perinatolog plesentada birsürü kan toplanmış bölge, ölen bebekten gelen toksik maddelerden dolayı bozulmuş bir bölge ve daha bir sürü tuhaflık gördü ve panikle benden birsürü test istedi. Daha önce gördüğüm bir görüntü değil bu dedi. Bu durumun senin sağlığını nasıl etkileyeceğini bilmiyorum dedi.Ya çok tuhaftı, sonra biz kendimiz araştırınca gördük ki ben organ yetmezliğine bile girebilirmişim, pıhtı atmasi vs inanilmaz hayati riskler.
Bebeğin de suyu azalmıştı. Bu arada benim sol bacagim asiri derecede sismeye başlamıştı.
ertesi gün kendi doktoruma gittik ve sonlandırma kararı alındı.
Özetlemeye çalıştım ama ancak bu kadar oldu.
Süreç gerçekten çok zor çok travmatikdi.
Aman saglikli embriyo olsun saglikli gebelik olsun diyerek çıktığım yolda ; bu kadar sorunlu bir gebelik oluştu.
Ne diyeyim kısmetimde yokmuş, üzerine düştükçe ters tepti.