- 15 Kasım 2017
- 83
- 156
- 8
Yaa çok üzüldüm. Allah sizi küçük meleğinizle cennette kavuştursun. Birisi bana unutmaya çalış demiştide kadına düşman olmuştum nasıl unuturum diye. Ömür geçsede unutamam unutulmaz ki. Ama haklısınız o öyle bir yerde ki derdi yok hasret çekmiyor çünkü Rabbim melekleri ona biz gibi gösteriyor. O cennette bana sarılıyor öpüyor ama benim kucağım boş. ..
Fotoğraf ını koymak istedim koyamadım kızımın çiçeklerinin. İki yıldır hergün gider sularım mevsimine göre açan çiçeklerle değiştirim. Geçen kış salyangoz larla mücadele ettik yazları kaplumbağa geldi yerde ekili çiçeklere. Her yer kupkuru kızımın yeri cennet gibi yeşillik rengarenk. Tabi kuşlar durur mu su içmeye geliyorlar belkide kızıma arkadaşlık ediyor lar. Üzerinde bitane rüzgar Gülü var. O bizim iletişimimiz. Soruyorum bilge sultan kimi seviyorsun babaysa dön anneyse dur. Dönüyor tabi çünkü babayı daha çok seviyor. Dönerken eve anneye bay bay yap diyorum dönüyor hızlı hızlı. Bazen çocuklar alıyorlar çok üzülüyorum sanki bomboş oluyor herşey. Yenisini koyuyorum... Hergün yıkıyorum kızım banyo yapardı hergün diye. Mermerinde bazı yerler sarardı ne yaptıysam geçmedi. Babası saçlarının rengini alıyor diyor.Canim kardesim senin cektigin acinin yaninda benim ki ne ki... ben oglumu hic goremedim ölůsünü dahi gostermediler bu icimde hep uhde gorseydim diye ama bazen de diyorum gorseydim belki bu yandigimdan daha cok yanacaktim diye o zaman hic kaylanamazdim ölü olsa bile... o yuzden neye benziyor cok anlatmiyorlar ne esim ne de oglumu gorenler biri birazcik anlatsa dahi mahvoluyorum ...
Oysa ki sen bilgesultaninla gunler gecirmissin opup sarip koklamissin ve kaybetmissin... bir de kucuk ölüme degil sevmelere yarasan bir cocukken kaybetmissin...
Seni uzmek yarani tazelemek istemem canim kardesim yavrun da yavrum da oyle guzrl bir yerde ki ...
Simdi mezarindan geldim oglumun sanki hic ölmemis gibi sanki hep bizimle gibi yasiyor gibi...
Butun mezarlarin ustundekilerden guzel cicekleri ayni cicekleri dedesine de dikiyoruz ama oglumunkiler oyle guzel aciyorlar ki sasiriyoruz... ayni sekilde butun cocuk ve bebeklerinkiler de oyle....
Zor olsa da onlar bizimle ben inaniyorum sadece bedenleri yok o yuzden biz gorup duyamiyoruz...
Cani gonulden dileyip hep dua ediyorum insallah bilgesultanini rabbim sana geri verir her seyiyle oyle benzer ki bebegin bilgesultanina hic kaybetmemis gibi olursun insallah...
Rabbim yardimcin olsun sakin heder etme annesi kendini yavrun seni goruyor duyuyor...
Cok istersen bir seyi olmuyor kardesim ben oglumu cok gormek istiyorum ruyama girmiyor her gun dua ediyorum bugun gormek nasip olsun diye hic goremiyorum....
Senin ki de boyle bir sey cok seviyor ozluyorsun kafan hep kizinda o yuzden de yuzunu dahi hatirlayamiyorsun ....
Biraz kafan baska seylerle mesgul olursa belki bilge sultaninin da yuzu gelir gozune hem bakarsin kardesi de gelir...
Onlar cok guzeller ve guzel bir yerdeler her ne kadar biz herkes yavrusunu severken evlatlarimizin taslarini sevsek te...
Allaha emanet kardesim...
La tahzen...
Basiniz sagolsun tekrar...Senin de başın sağolsun. Ben de hiç kucağıma alamadım, koklayamadım yavrumu. Keşke kucağıma aldaydım diyorum sonra Öylesi daha mı zor olurdu diyorum. Keşkelerimiz, acabalarımız hiç bitmeyecek.
Kızım 32 haftalık doğdu. Eşi aşağıdaydı. Hamileliğim kanamalı geçti. Son kanamadan 4 gün sonra sezeryan oldum. Kalp atışlarında ani düşüş oluyordu. Eskisi gibi hareket etmiyordu. Kızımın tek sorunu bağırsakları gelişmediği için göbekten besleniyordu. 3 gün sütümü içti yavrum. Gece kalbi durmuş. Ben hala tam ölüm sebebini bilmiyorum, kimseye de sormuyorum. Bebeğime dokunabilir miyim dedim hemşire enfeksiyon olabilir hatta var dedi izin vermedi.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Hepimize sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin.
Rabbim size peygamberler sabri versin insallah...Fotoğraf ını koymak istedim koyamadım kızımın çiçeklerinin. İki yıldır hergün gider sularım mevsimine göre açan çiçeklerle değiştirim. Geçen kış salyangoz larla mücadele ettik yazları kaplumbağa geldi yerde ekili çiçeklere. Her yer kupkuru kızımın yeri cennet gibi yeşillik rengarenk. Tabi kuşlar durur mu su içmeye geliyorlar belkide kızıma arkadaşlık ediyor lar. Üzerinde bitane rüzgar Gülü var. O bizim iletişimimiz. Soruyorum bilge sultan kimi seviyorsun babaysa dön anneyse dur. Dönüyor tabi çünkü babayı daha çok seviyor. Dönerken eve anneye bay bay yap diyorum dönüyor hızlı hızlı. Bazen çocuklar alıyorlar çok üzülüyorum sanki bomboş oluyor herşey. Yenisini koyuyorum... Hergün yıkıyorum kızım banyo yapardı hergün diye. Mermerinde bazı yerler sarardı ne yaptıysam geçmedi. Babası saçlarının rengini alıyor diyor.
Rabbim size peygamberler sabri versin insallah...
Ne guzel bir anne ne guzel bir babasiniz siz...
Ne guzel bir evlada sahipsiniz siz....
Bilgesultanin mezari ankaradaysa muhakkak ziyaret etmek isterim...
Yolum duserse hangi ildeyseniz bilgesultan'a gitmek isterim...
Onlar hep bizimle annesi secilmisler rabbimin cennetinde daima cocuk ve bebek olarak kalacaklar hamd-ü senalar olsun...
Senin kadar kizini evladini boyle guzel seven bir anne var midir ne guzel masallah size, canli evlatlarini sokaklara birakan ilgilenmeyen anneleri gordukce diyorum onlarin evlatlarina bir sey olmuyor biz gozumuzden sakiniyoruz pamuklara sariyoruz sakindigimiz goze cop batiyor...
Yuregi guzel anne, hep duamdasin inaniyorum rabbim kizini sana geri verecek...
Bilgesultanin bir bebek olarak sana geri gelecek ve sen buradan bizimle paylasacaksin mezar ziyaretlerine yalniz degil altin sacli bilge sultaninla gideceksin...
Rabbimden kim ne ister de o vermez ki inanmayanlara bile bir duru seyleri verirken inanan kuluna eziyet eder mi rabbim...
Sabir sadece ve teslimiyet... kizin iyi hem de cok iyi sadece beden elbisesi yok ama her daim seninle ve seni koruyor gozetiyor annesi ...
Allah razı olsun sizden.kendimi iyi hissettirdiniz. Anneliğimi sorgulamak istemiyorum. kızıma çok iyi baktım saygılı, terbiyeli, disiplinli, temiz yetiştirmeye çalıştım. yeri geldi kızdım ceza verdim. ona faydalı olan ama sevmediği şeyleri oyun oynayarak öğrettim sevdirdim. ama yetmedi işte..
ben antalyada oturuyorum. yolunuz düşerse her zaman beklerim. eminim bilge sultanda cennet arkadaşının annesiyle tanışmaktan mutlu olacaktır.
Rabbim sabrimiza sabirlar versin insallah sizi gordukce kendi derdimi unutuyorum diyorum ya hep kardesim siz de bana cok iyi geliyorsunuz inanin...Allah razı olsun sizden.kendimi iyi hissettirdiniz. Anneliğimi sorgulamak istemiyorum. kızıma çok iyi baktım saygılı, terbiyeli, disiplinli, temiz yetiştirmeye çalıştım. yeri geldi kızdım ceza verdim. ona faydalı olan ama sevmediği şeyleri oyun oynayarak öğrettim sevdirdim. ama yetmedi işte..
ben antalyada oturuyorum. yolunuz düşerse her zaman beklerim. eminim bilge sultanda cennet arkadaşının annesiyle tanışmaktan mutlu olacaktır.
Rabbim sabrini veriyor kardesim aci her ne kadar aci olsa da yuce yaradan sabrini ve metanetini veriyor ilk zamanlardaki gibi olsa hissedilen aci her halde insan yasayamaz ... gecen zamanla asla unutmasan da kardesim uzerine bir sessizlik ve hep bir suskunluk gelecektir ...rabbim sifa olacak bebekler nasip etsin insallah...Nasıl baş ediyorsun yokluğuyla. Evime getiremediğim, sesini dahi duyamadığım bebeğimin odasından ağlama sesi gelecekmiş gibi dinliyorum. Sonra yok o kendine gel diyorum. Sesi gelecekte aklımı kaçıracağım diye korkuyorum. Kendimi oyalamak için evde yapılacakların listesini çıkardım. Yavaş yavaş onları yapıyorum. Kısa yürüyüşlere çıkıyorum. Bunlara rağmen kızım her daim aklımda.
Nasıl baş ediyorsun yokluğuyla. Evime getiremediğim, sesini dahi duyamadığım bebeğimin odasından ağlama sesi gelecekmiş gibi dinliyorum. Sonra yok o kendine gel diyorum. Sesi gelecekte aklımı kaçıracağım diye korkuyorum. Kendimi oyalamak için evde yapılacakların listesini çıkardım. Yavaş yavaş onları yapıyorum. Kısa yürüyüşlere çıkıyorum. Bunlara rağmen kızım her daim aklımda.
inşallah Allahın izniyle geçeceğiz bu sınavı. ben kızıma kavuşmak için üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. buralara yolun düşerse evimdede misafir etmek isterim. sizde oğlunuza gittiğinizde selam söyleyinRabbim sabrimiza sabirlar versin insallah sizi gordukce kendi derdimi unutuyorum diyorum ya hep kardesim siz de bana cok iyi geliyorsunuz inanin...
Suna inanin ki cennet sizin ayaklarinizin altinda buna inanin oyle guzel bir melek annesisiniz ki sizin evladiniz bu dunya icin cokmus fazlaymis kardesim... her anneyede boyle bir melegin annesi olmak ta bu kayba dayanmak sabretmek te her anneye de her kula da nasip olmaz kardesim...
Rabbim sabrinizin mukafatini versin insallah ki verecektir de rabbim edilen dualari heleki baska bir kulun bir kula ettigi duayi geri cevirmez insallah...
Hep diyorum ya siz bu dunyada kazananlardansiniz ... bu dunyanin duzenine bakip ta neden ben demeyin kardesim insallah oteki dunyada hep gulen de evlatlari yaninda olanlar da biz olacagiz...insallah...
Bunu dusunup hep buna gore yasamaya calisirsaniz inanin hic bir yokluk ve gam hissetmiyorsunuz gulebiliyorsunuz bile...
Yeter ki rabbimin sevdigi kullardaniz ki sinava tabi tutulduk insallah rabbimin izniyle bu sinavi da geceriz kardesim...
Antalyaya yolum duserse ozelden bana boncuk kizin bilge sultanin yattigi yeri yazarsan kardesim inan ugramadan gecmem .... evladimin cennetteki arkadasini ziyaret etmek bir selam vermek benim icin buyuk bir sevin olacaktir kardesim kim bilir mezari basinda boncuk gozlu kizinin seni bulurum kucaginda altin sarisi saclariyla meleginin kardesiyle beraber gorurum sizi sarilir aglasiriz kim bilir dunya hali ....
Sen cok guzel bir annesin...
Rabbim sabrini artirsin insallah melek kizini sana geri versin rabbim bu dunyada insallah...
Saglicakla ve sabirla kal kardesim allaha emanet...
Rabbim sabrını da veriyor. bu süreçte ailem ve eşimin ailesi çok destek oldular
ilk zamanlar bağırmaktan, ağlamaktan sesim gitmişti.sanki tüm iç organlarım yer değiştirmiş gibi ağrılarım vardı. zaman geçtikçe acı bitmiyor ama acını içinde yaşamaya başlıyorsun. kaza evimizin önünde olduğu, ve sebep olanda komşumuz olduğu için önce evimizi değiştirdik.
sabah erken kalkmaya dikkat ediyorum değilse geceler bitmiyor. kafamı devamlı meşgul ediyorum. Kuran okuyorum, kitap okuyorum. patik örmeyi öğrendim tüm sülaleye patik ördüm. sıkılınca kadınlar kulübüne giriyorum. kızımı günlük ziyaret ediyorum, onun yanına gidip gelince rahatlıyorum. önceleri tek gidemiyordum şimdi alıştım.
Selaminiz basim gozum ustune...inşallah Allahın izniyle geçeceğiz bu sınavı. ben kızıma kavuşmak için üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. buralara yolun düşerse evimdede misafir etmek isterim. sizde oğlunuza gittiğinizde selam söyleyin
Allah sabirKaybedeli daha iki hafta olmamıştı ki ben kızımın yüzünü unutmuştum. Hemen resmine baktım. Beynimiz bazen bizi üzen şeyleri unutmayı seçse de ben unutmak istemiyorum. Bugün bir ay oldu 6 günlük kızım cennete gideli. Sanki seneler geçmiş gibi, an geliyor hepsi bir rüya gibi.
Ne mutlu ona cennetlik yaratılmış. Her anne evladı için en iyisini ister ya daha iyisi ne olabilir diyorum. Özlemi beni yakıp kavursa da onun için seviniyorum. Acısı yok, derdi yok, tasası yok. Dünya güzelliklerini de yaşayamadı ya varsın yaşamasın cennet nimetleriyle kıyas olmaz.
Allah sabırlar versin. Evladını kaybeden tüm annelere.Kaybedeli daha iki hafta olmamıştı ki ben kızımın yüzünü unutmuştum. Hemen resmine baktım. Beynimiz bazen bizi üzen şeyleri unutmayı seçse de ben unutmak istemiyorum. Bugün bir ay oldu 6 günlük kızım cennete gideli. Sanki seneler geçmiş gibi, an geliyor hepsi bir rüya gibi.
Ne mutlu ona cennetlik yaratılmış. Her anne evladı için en iyisini ister ya daha iyisi ne olabilir diyorum. Özlemi beni yakıp kavursa da onun için seviniyorum. Acısı yok, derdi yok, tasası yok. Dünya güzelliklerini de yaşayamadı ya varsın yaşamasın cennet nimetleriyle kıyas olmaz.
Bende de oyle yazıyor canım. Ne demekmiş acabaArkadaşlar merhaba daha öncede yazmıştım 27. Haftada bebeğimi kaybettim ve bu süreçte bazı testler yapıldı bugün sonucları aldım fakat dr a henüz gösteremedim. Faktör XIII V34L homozigot mutasyon saptanmış. Bir çoğunuz bu testleri yaptirmişsinizdir. Ne anlama geldıgi konusunda fikri olan var mi??
Yuksek ıhtımal kan pıhtılasmasıdır canım..Netten arastırma yapabılırsınBende de oyle yazıyor canım. Ne demekmiş acaba
Merhaba canım benim sonuçlarımda bunun yanında bir iki faktörde daha homozigot ve heterozigot lik vardı. Evet bunlar kanımızda pıhtılaşma eğilimi olduğunu ve benimkinin tansiyona da yatkınlık yapan faktörler olduğunu söyledi doktorum. Bir dahaki gebelikte iğne kullanmam gerekecekmişBende de oyle yazıyor canım. Ne demekmiş acaba
Geçmiş olsun canım :-(Merhaba canım benim sonuçlarımda bunun yanında bir iki faktörde daha homozigot ve heterozigot lik vardı. Evet bunlar kanımızda pıhtılaşma eğilimi olduğunu ve benimkinin tansiyona da yatkınlık yapan faktörler olduğunu söyledi doktorum. Bir dahaki gebelikte iğne kullanmam gerekecekmiş
Rabbim sabrinizi artirsin bende bir melegin annesiyim bir yil oldu kaybettim onu...rabbim tesellinizi gondermis ne guzel insallah butun melek annelerinin kucagi tez vakitte dolsun rabbim sabir versin kardesim...2 yıl önce bu zamanlar bidaha o acı hiç geçmeyecek sandım. Hiç nefes alamam sandım. Bidaha hiç toprak ım gibi kimseyi sevemem sandım. Ama acı geçmese de onunla yaşamaya alıştım. Nefes almak için yeni bi sebep gönderdi rabbim. Kızımı da abisi kadar sevdim. Sadece özlem, sızı kaldı içimde. Şuan kızım 5 aylık oldu çok şükür. Allah aramıza yeni gelen arkadaşlar a sabır versin. Bizler size umut olalım. Rabbim acılarınızı hafifletsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?