Allah razı olsun dualarında beni unutmadığın, kendi meleğinin acısının yanında benim meleğime yandığın için. inşallah dualarınız kabul olur da buradan sizinle paylaşırım buruk sevincimi. inşallah bir kızım olur da ablasının kokusunu, sıcaklığını verir bize. Rabbim size de cennetteki oğlunuzun ona benzeyen kardeşini verir, onu her öptüğünüzde onun kokusunu duyarsınız.
Geçenlerde bir kitap aldım ama okuyamadım, daha doğrusu devam edemedim.( Nicola simpson hayatımın yedi rengi) diye. on beş yaşındaki kızını kazada kaybeden bir anne yazmış. Evlat acısı dünyanın her yerinde aynı, aynı ateş yakıyor herkesi. en çok etkilendiğim yanı Anne dehşetle farkediyor ki kızının yüzünü hatırlayamıyor. Aynı benim gibi.. ben kızımın yüzünü hatırlayamıyorum, resimlerine bakıyorum yanımda ama gözlerimi kapattığım an yok. her gün onunla yaşadığımız anılarını tekrar yaşıyorum ama yüzünü net göremiyorum.
Geçenlerde çok yaşlı bir teyzeyle konuştum 47 yıl önce 11 yaşında oğlunu kaybetmiş. ona, yüzünü hatırlıyor musun diye sordum 'hiç gözümün önünden gitmiyor' dedi. peki ben niye yüzünü hayal edemiyorum.
Canim kardesim senin cektigin acinin yaninda benim ki ne ki... ben oglumu hic goremedim ölůsünü dahi gostermediler bu icimde hep uhde gorseydim diye ama bazen de diyorum gorseydim belki bu yandigimdan daha cok yanacaktim diye o zaman hic kaylanamazdim ölü olsa bile... o yuzden neye benziyor cok anlatmiyorlar ne esim ne de oglumu gorenler biri birazcik anlatsa dahi mahvoluyorum ...
Oysa ki sen bilgesultaninla gunler gecirmissin opup sarip koklamissin ve kaybetmissin... bir de kucuk ölüme degil sevmelere yarasan bir cocukken kaybetmissin...
Seni uzmek yarani tazelemek istemem canim kardesim yavrun da yavrum da oyle guzrl bir yerde ki ...
Simdi mezarindan geldim oglumun sanki hic ölmemis gibi sanki hep bizimle gibi yasiyor gibi...
Butun mezarlarin ustundekilerden guzel cicekleri ayni cicekleri dedesine de dikiyoruz ama oglumunkiler oyle guzel aciyorlar ki sasiriyoruz... ayni sekilde butun cocuk ve bebeklerinkiler de oyle....
Zor olsa da onlar bizimle ben inaniyorum sadece bedenleri yok o yuzden biz gorup duyamiyoruz...
Cani gonulden dileyip hep dua ediyorum insallah bilgesultanini rabbim sana geri verir her seyiyle oyle benzer ki bebegin bilgesultanina hic kaybetmemis gibi olursun insallah...
Rabbim yardimcin olsun sakin heder etme annesi kendini yavrun seni goruyor duyuyor...
Cok istersen bir seyi olmuyor kardesim ben oglumu cok gormek istiyorum ruyama girmiyor her gun dua ediyorum bugun gormek nasip olsun diye hic goremiyorum....
Senin ki de boyle bir sey cok seviyor ozluyorsun kafan hep kizinda o yuzden de yuzunu dahi hatirlayamiyorsun ....
Biraz kafan baska seylerle mesgul olursa belki bilge sultaninin da yuzu gelir gozune hem bakarsin kardesi de gelir...
Onlar cok guzeller ve guzel bir yerdeler her ne kadar biz herkes yavrusunu severken evlatlarimizin taslarini sevsek te...
Allaha emanet kardesim...
La tahzen...