- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
3 Haziran'da bende 40 haftalık melegimi kaybettim..sebebini doktor bilmiyoruz anlamadik dedi... bebeğim karnimdam kaskatı çıkmış.. eklem yerleri kasılmış çıkmış.sezaryanla oldu doğum...ben hemen hamile kalmak istiyorum...çok mu erken..
Doğum yapalı 2 ay geçecek....acım başka türlü dinmiyor...bebeğime günlük bile tuttum bennnn... günlükte dünyaya gelirken güçlü olmasını söylemiştim ama olmadı yavrum... lütfen yardım edin çok canım yanıyor...
Canım benim geçmiş olsun.. buraya yeni geleb anneleri gordukce yureğim parça parça.. ben de 40.haftada bebeğimi kaybettim ekim 2015te. İlk göz ağrımdı kızım Berra'm.. soyleyecek hem cok sey var hem de hicbir sey yok.. ama simdi oğlum yanımda 15 gunluk.. uyuyor. Bu günleri gösteren Rabbime hamdolsun.. umıtsız olma psikolojini guclu tutmaya calıs. Olanda hayr vardır.. Allahım sana sağlıklı ve seni teselli edecek bir yavru nasip etsin
Canım testler hamile kalmadan yapılıyor. Zaten 1,5 ay a anca çıkıyor sonuçlarımin hepsi. Sen önce bi perinatoloğa yada riskli gebeliklere bakan ni doktora git durumu anlat o seni zaten yönlendirir ama 6lı trombofili paneli kromozom analizi yaptır hunlar ilk yapılacak tahliller. Bunun Yanında bence vitamin tahlillerini kan tahlillerini de yAptır sonuçlrın çıkana kadar vitamin takviyelerini alır vücudunu toparlamış olursunKizlar ben kendimi hazır hissediyorum hemen hamile kalmak istiyorum...2 ay oldu doğum yapalı.. bebeğimi kaybettiğim için yapılacak olan testler hamile kaldıktan sonra mı yapılıyor yoksa hamile kalmadan önce mı yapılması gerekiyor
Doktorlar su testi yaptirin demiyorlar zaten. Bebegin ustunde genetik test yaptirmaniz gerekiyordu. Iki tane melegim var benimde hic bir doktor su tahlili yaptir demedi. Kan pihtilasmasi testi bile yapilmamis burdan ogrendim bende.kirmizidefter canım ben 1 haftadır doktor doktor geziyorum ama yapılcak bı tahlıl yok sebep bulunamamıs bebegın neden öldüğüne dair neyin tedavisinı yapalım diyorlar.Senın bahsettıgın o trombofılı testi amnıyosentezmı?Hamıleyken amnıyosentez yapılmış ve sonuçlar temiz gelmıstı yani kromozom bozukluğu çıkmadı..Yınede yaptırmam lazım mı o testi?Bu hafta 2 farklı devlet hastanesine gıttım doktorlar ınsanın yüzüne bakmıyorkı ya..En ıyısı yıne riskli gebelık uzmanı olmasi evet..Ama onların muayene ucretlerıde cok uçuk..Bır şekilde çaresine bakıcam artık
Canm maalesef doktorlar bu konuda biraa rahat bizi anlamıyorlar.trimbofoli testi kandaki pihtilasmayla alakalı.gebe kalmadan yapman lazm.sonuca göre gebelikte kan sulandırıcı igne kullandırtıyorlar.gebeligi ogrenir öğrenmez başlatıyorlar.canm senin amniyosentez mi sebep oldu acaba?bu konuda ne diyo doktorlar?kirmizidefter canım ben 1 haftadır doktor doktor geziyorum ama yapılcak bı tahlıl yok sebep bulunamamıs bebegın neden öldüğüne dair neyin tedavisinı yapalım diyorlar.Senın bahsettıgın o trombofılı testi amnıyosentezmı?Hamıleyken amnıyosentez yapılmış ve sonuçlar temiz gelmıstı yani kromozom bozukluğu çıkmadı..Yınede yaptırmam lazım mı o testi?Bu hafta 2 farklı devlet hastanesine gıttım doktorlar ınsanın yüzüne bakmıyorkı ya..En ıyısı yıne riskli gebelık uzmanı olmasi evet..Ama onların muayene ucretlerıde cok uçuk..Bır şekilde çaresine bakıcam artık
Siz doğumdan ne kadar sonra hamile kaldınız? sezaryen miydi doğumunuz? Bebeğinizi kaybetme nedeniniz belli miydi?
Canm bebeginin iyi olmasına cok sevindim gercekten.emin ol. anne sütü aldıkça cabucak büyür ins.Rabbim bize de nasip etsin kavuşmayıBebeği kaybetme nedenim belli değil canım. Hiçbir sebep bulunamadı, gayet sağlıklı bir hamilelik geçişmiştim. Rutin kontrole gitmiştim nst de nabzını bulamadılar, dünyam başıma yıkıldı. Doktor normal doğum zor ve uzun olabilir bebek canlı olmadığı için dedi ben de korktum henuz annemler de gelmemişti yanıma kimse yoktu akıl vermedi bende sezeryan istedim normal doğum yapacak gücüm yoktu. tam 1 sene sonra tekrar hamile kaldım hamdolsun. şimdi oğlum yanımda uyuyor..
Canim gecmis olsun ayni durumu bende gecen hafta yasadim senden tek farkim bebek kendisi vefat etti dayanamadi kalbi. Bizimkinde ic organlara zarar vermemisti daha kromozom testim temiz cikti anca otopsi yaparsak anlariz dediler onuda ben kiyamadim yollamadim. Tek sey anemi cikti bizde bebek kansiz kalmis kansizliktan mi su toplamis yada baska bir hastalikmi sebep olmus su toplamasina arastirilmadi. Sizde nedir durumCanım benım bebegım karnımda ölmedi..Biz ne yazık kı heyet kararıyla sonlandırmak zorunda kaldık gebeliği..Bebeğimın vücudu su toplamış ve bobreklerı zarar görmüştü aynı zamanda beynınde kıst vardı..Amnıyosentez zarar vermedi..Yanı gebelıgım sonlandırılırken bebeğim yaşıyordu ama..3 tane profesör gezdım hepsı cok umutsuz konuştu yasama sansı mümkün degıl zaten karnında ölür senıde zehırler bu gebelık dediler..Hastalığın adı hıdrop fetalıs..Amnıyosentez sonuclarım temız çıktı..Anlayacagınız cok çaresiz kaldık yanı..Otopsıyede gondermedık kıyamadım ama şimdi acabalar oldu gönderseydım bişey cıkacakmıydı dıye
CNım arkadaşlarında dediği gibi doktorlar şu test bu test yapılsın demiyor.amniyosentez bildiğim kadarıyla meleğinin genetiğine bakılıyor. Sen bi araştırma hastanesine veya fakültelerin tıbbi genetik veya hematoloji bölümlerine git. Genetiğe gidersen eşinle kromozom analizinizi de yaptırmış olursun. Beni doktorum yönlendirdi falan de. Kromozom analizi ve 6 lı trombofili paneli istiyorum de yaptır bunları. 2 ayı buluyor aşağı yukarı sonuçlar. Bekleyemem dersen Özel laboratuarlrda 1500 tl ye falan oluyor. Ama bence özelde yPtrma sonuçları beklerken hem zaman geçer hem kendine bi meşgale bulmuş olursunkirmizidefter canım ben 1 haftadır doktor doktor geziyorum ama yapılcak bı tahlıl yok sebep bulunamamıs bebegın neden öldüğüne dair neyin tedavisinı yapalım diyorlar.Senın bahsettıgın o trombofılı testi amnıyosentezmı?Hamıleyken amnıyosentez yapılmış ve sonuçlar temiz gelmıstı yani kromozom bozukluğu çıkmadı..Yınede yaptırmam lazım mı o testi?Bu hafta 2 farklı devlet hastanesine gıttım doktorlar ınsanın yüzüne bakmıyorkı ya..En ıyısı yıne riskli gebelık uzmanı olmasi evet..Ama onların muayene ucretlerıde cok uçuk..Bır şekilde çaresine bakıcam artık
Canim gecmis olsun ayni durumu bende gecen hafta yasadim senden tek farkim bebek kendisi vefat etti dayanamadi kalbi. Bizimkinde ic organlara zarar vermemisti daha kromozom testim temiz cikti anca otopsi yaparsak anlariz dediler onuda ben kiyamadim yollamadim. Tek sey anemi cikti bizde bebek kansiz kalmis kansizliktan mi su toplamis yada baska bir hastalikmi sebep olmus su toplamasina arastirilmadi. Sizde nedir durum
Benim ilk degildi ilk olana rabbim peygamber sabri versin evlat evlattir acisi ayni ama ilk daha bir baskadir. İlk bebegimi baska sebeple kaybetmistim bende. Kansiz olan kuzumdan bir suru kan aldilar zaten olmayan kanin nesini aliuorlar anlamadim. Heyete ciktigim gun guya kan nakli olacakti usgde kalp atimi yok dedi dunyami kararttiSanada geçmiş olsun canım Rabbim sabır versin..Bıldıgım kadarıyla kansızlıktan kaynaklanan hıdropsun tedavisi var ama benjm kansızlıkla alakalı değildi..Bızde durum aynı..Kızımı otopsıye göndermedıgımız ıcın doktorlar yapılacak bişey yok ve bu işin tedavisi de yok diyorlar çünkü nedeni bellı degıl denılıyor..internetten hıdrops hastalıgını araştıyorum sureklı o kadar acı örnekler var kı..Ilk bebegı hıdrops olanlar dıger gebelıklerde de maalesef aynı sorunu yasayıp bebeklerinı kaybetmişler..Tekrarlama riski var..Benı en cok üzen de bu zaten
Benim ilk degildi ilk olana rabbim peygamber sabri versin evlat evlattir acisi ayni ama ilk daha bir baskadir. İlk bebegimi baska sebeple kaybetmistim bende. Kansiz olan kuzumdan bir suru kan aldilar zaten olmayan kanin nesini aliuorlar anlamadim. Heyete ciktigim gun guya kan nakli olacakti usgde kalp atimi yok dedi dunyami kararttitekrarlar diye yeni bebek fikrinden korkuyorum. Ama sanki bebek olursa toparlarim gibi geliyor bilemiyorum. Rabbim yardimcimiz olsun
Benim çocuğum olsa ve 2.cocugumu kaybetsem sanırım bırdaha çocuk düşünmezdım..Cok sanslısın sen belkı benimde bır evladım olsa bu kadar canım yanmazdı heralde diyorum ne bileyim karışık duygular..Kızım yasasaydı 15 gun sonra doğum yapcaktım..Doğum tarihi yaklaştıkca daha cok uzulmeye basladım..Eşim karadenız turu ayarlamış bu akşam çıkıyoruz belkı bıraz kafam dağılır..Oda kızıyor ve üzülüyorda sürekli tel elımde ve hep böyle şeyleri takıp ediyor ıyıce moralimi bozuyorm
Tabiki bebek kaybetmenin biri ikisi yok ama anne olamayacakmiyim diye insan tedirgin oluyor. En azindan bir tane yavrum var deyip avunur insanBasın sağolsun Allah acini birazda olsa dindirecek meleginin kardeşini en hayırlı kısa vakitte sana göndersin inşallah.
2. 3. Çocuk muhabbeti o kadar can sıkıcı ki. Oglumu kaybettigimde çoğu kişiden aynı şeyi duydum bir tane oğlun var üzülme. Tabiki çok şükür Allah ima o duyguyu bana tattırdı. Burda bazı arkadaşlarda aynı konu da şanslı oldugumuzu ima etti. Evladın biri ikisi üçümu olur. Sağ kolunu kessen sag kolun acir , solu kessen sol. 10 parmağından birincisi kirilsa ikincisinden daha mi az acir. Giden gitmiş oluyor acısını sana bırakıp. Başka çocuğun varsa onda teselli bulmaya calisyrsun. Ona her baktığında acaba benziyormuydu kokusu ayni miydi diye deli sorular beyninde dolanıyor. Bırak evladını gördüğün her bebekte acaba bunun gibi mi aglayackti kasi gözü benziyormuydu böyle mi olurdu diye saçma sapan düşüncelere daliyrsun.
Bazen diyoruz ya kimse bizi anlamıyor ne hissettiğimizı bilemez. Çünkü onlar evladınımi kaybetti bizi anlasın diyoruz. Işte insanız ne kadar kolay yorum yapıyoruz bizlerde. Inan ikincide olsa üçüncücu veya dorduncuyu düşünürdun hatta ölümü bile göze alıp tekrar hamile kalmak için bütün imkanlarıni zorlardin
Tabiki bebek kaybetmenin biri ikisi yok ama anne olamayacakmiyim diye insan tedirgin oluyor. En azindan bir tane yavrum var deyip avunur insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?