Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ben o siralarda bursada degildum ogretmeb oldugumdan oldugum ildede bebek yogun bakim yoktu ambulansla gebze medical parka goturduler beni orda yaptim...

Yazdıklarını okudum çok üzüldüm ağladım. Nasıl vicdansizlar ya o hemsireye dava açmalisin oğlun için savasmalisin.bizim canımız yandı başkalarında canı yanmasin. Çok zor ben bile kızım hasta olcak diye ödüm kopuyor iyice bakıyorum kızıma

Bende aynı senin gibi düşünüyorum kızıma bakıyorum abisine benziyor mıydı acaba keşke görseydim oğlumu dedim anneme sordum benziyor mu abisine diye Hic benzemiyor dedi

Anladm canm.ya bu konuda hepimiz araştırma yapa yapa ne kadar da bilgi sahibi olmuşuz.benim doktorum başka hastalar hic dikkat etmez ama sen cok dikkatli bilincli bir hastamdn sende bunu yaşamak daha da şaşırttı demisti.canım ben cektigim son haftadaki nst leri son aydaki bütün tahlillerimi baska bi prof doktora gosterttim.o doktor da ben olsam ben de bu hastayı normal dogum icin bekletirdim demis.ya bi de benim esinden koptu.o sabah 4 bi sancm geldi gitti.ama ayni sancıyı on gün once de yaşamıştım.neyse saat 9 da hastanedeyken aniden bi sancı girdi ve bi daha çıkmadı o esnada eşinden kopmuş.dr defalarca sordum 4 teki ilk sancyla gelseydim farkedilir miydi diye.Doktorum esinden kopmadan 1 dk önce muayene etseydim bile anlayamazdk esinden koptugunu dediler.ve arada deet hastanesine de gidiyordm.dogumdan sonra aylar sonra aynı dr gittim.beni görünce ooo hocam dogum yapmışsınız kızınız nasl dedi?ben de kaybettik detince adamın gözleri doldu.5 dk konusmadan durdu.sonra nasl oldugunu sorunca.yarm saat boyunca konustu benimle.sen kendi yaşadığına şükret ve rahminin alınmadığına dedi.sen dünyanın en iyi tıp uzmanına da gitmis olsaydn bu önceden bilinemezdi demisti.ben de kader diyorum kabulleniyorm iste.ama sebep olan varsa doktor vs.nazar mazar hepsini Allaha havale ediyorum.ne bu tarafta ne diger tarafta hesabını Allaha bırakyrmm

Canım çook üzüldüm çok ağladım okurken. İnanamadım bu yaşananlara. Bu kadar basit mi hayat dedim. Neler yasadın neler çektin hepsi bi ihmalmiydi yani. İnan bana çok üzüldüm. Kaderin değişmeyeceğini, ölümün vaktinin şaşmayacagını bizler iyi biliyoruz. İhmal de kaderden. Ama bu kadar basit olmamalı. Benimde sapasağlam yavrum gitti hastanede biliyorsun. Bi ton tecrübesiz yeni mezuna emanetti. Acaba dedim bian.tüylerim ürperdi. Arkasını aramadım kader dedim. Ama aklımda hep soru. Çevremden bi çok insan bizde aynı hastaneye verdik bişy olmadı onlar iyi bakıyor Dedi ama ihmal bu 50 kere olmaz 1 kere olur. Kimseye anlatamadım. Allahım sana emanet yavrularımız acılarını gösterme birdaha. Sen de kendini yıpratma cok fazla Can'ım olurmu. Biliyorum çok zor ama En azından cezasını ceksin o. Kesinlik le tesellisi yok ama yapanda çeksin. Hem bu dünyada hem rabbimin yanında .

Arkadaslar merhaba birsey sormak istiyorum kromozom ve pohtilasma testi nerede yapiliyor...2 veya 3 bebeginizi kaybetmeden yapmiyorlarmis dogru mu...ozelde mi yaptirsam acaba..?

Arkadaslar merhaba birsey sormak istiyorum kromozom ve pohtilasma testi nerede yapiliyor...2 veya 3 bebeginizi kaybetmeden yapmiyorlarmis dogru mu...ozelde mi yaptirsam acaba..?
Canım araştırma hastanelerinde ve fakültelerde yapılıyor. Ben şevket yılmazda yaptırdım genetik bölümünden aldım sadiye idi sanırım doktorun adı. 1 erken doğum birde yalan söyledim düşüğüm var diye. Gürkan uncu ya gidicem demiştin gittin mi? Gürkan hoca bana tahlil talebi bi kağıt vermişti onu gösterdim bişey diyemediler. Doktorun öyle bişey versin yada.

Bebeğimi 12 günlükken kaybettim 6 gün oldu içim yanıyor hala.... Ama tabi tekrar düşünüyorum çünkü kardeşleri bekliyordu kardeşlerinin geleceği günü.... Sezeryan sonrası 6 aydan sonra Rabbim verirse İnşallah kalsam sorun olurmu acaba birde gelişim geriliği vardı bebeğim de 26 haftalık doğdu acaba tekrarlarmı riski varmı yaşayan varmı korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan

Lütfen bilgisi olan varsa yazsın genetik tahlilinde gelişim geriliği sebebide araştırılıyormu acaba birde bu plesentadaki renkli şeyler çıkıyorya benim ona bakıp sorun olduğunu anlamışlardı nereye baş vuruncam ne yapıcam akıl verin banada içim yanıyor bidaha yanacak diye ödüm kopuyor

Canm Allah sabır ve dayanma gücü versin.ins kısa surede baska ömürlü evledin olur benim doktorum sezaryandan sonra 6 ay yeterli dedi.arastmadaki dr da 4.aymda gittiğimde artk korunma demisti dikisler problem degil demisti.burdaki bazı arkadaşlar 6.7.aynda gebe kaldı kimse de sorun yaşamadı.ama en iyisini tabiki doktorun bilir.bebek beslenmedigi icin kaybetmissen pıhtılasma ile ilgili sorun olabilir.benim tek kayıp ben arastrmada ücretsiz yaptrdm pıhtılasma testimi.su anda gebeyim ve dr onlem amaçlı igne kullandrtiyo

Canım başın sağolsun sabır versin rabbim. Bende 26 haftalık doğum yaptım benim suyum gelmişti ama gelişim gerliği yoktu kendi sancım geldi ve nırmal doğum yaptım. Senin süreç nasıl gelişti birden bebeği mi aldılar? Gebeliğin nasıl başladı ve nasıl sonlandırılma kararı alındı? Gelişim geriliği pıntılaşmadan olabilir tabiki de canım.

1. 5 ayda 5 hafta geriye geldi ben 7 haftalıktım ama bebeğim 5+1 Di nts kalp sıkıntısı başlayınca aldılar 12 gün yaşadı şuan 6 gün oldu vefat edelim bunalımdayım ciddi anlamda korkuyorum sadece doktor plesentadaya tuttu ultrasonu mavi kırmızı bişeyler çıktı sorun olduğunu diğer doktora söyledi ben zaten şoktayım ne oldu ne bitti anlamadım dönüp soramadım bile... Ne vardiye keşke sorsaydım korkuyorum aynı şeyi yaşarım diye 6 ay beklicem mecbur ama bu dönemde ne yapmam lazım onu bilmiyorum hazır olmak için yeni bebeğe... Psikoloğa gitsemmi gitmesemmi ara ara ataklar geliyor içim yanıyor ağlama krizleri oluyor geçicek mi acaba bu acı Rabbim sen yardım et aklım gidicek sanki unutmak istiyorum bi boşluk var sağım solum ağrıyor sanki

Canım şuan şoktasın böyle düşünmen çok normal. Birsürü arkadaşımız var burda 5. Ayda falan hamile kalan tekrar minimum 5-6 ay bekle. Zaten genetik tahliller 2 ayda çıkıyor yaklaşık. İyi bir doktor bul kendine. Ama benim fikrim kendi bi toparla önce doğım yaptığın olayı bilen doktoruna bi git durumu öğren iyice ki başka bi dontora gittiğinde olayları anlatki seni yönlendirebilsin, kendi doktoruna devam etmek istiyorsan da görüş ne yapmak lazım diye. Benim erken haftalarda başlayan hafif kanamalarım vardı meğer pıhtılaşma problemi yerleşme sorunu yapıyormuş. Senin erken doğumunda pıhtılaşmadan olabilir, rahiminde bir şekil bozukluğu olabilir, benim doktorum bana önce rahim filmi çektirdi rahimde perde var mı omdan mi suyum gelip erken doğum mu oldu diye, genetik test yaptı ve trombofili paneli(pıhtılaşma testi) yaptırdı. Bana kalırsa sende de pıhtılaşma var. Ben psikolojik destek almadım ama hata ettim üstesinden gelirim diye düşündüm ama hata ettim. Sen psikolojik destek al şuan kötü olman çok normal gelip gidecek ruh halin sonra doktorunla görüş nedir ne değildir diye. Testlerini araştırma hastanesinde veya fakültede yaptır yapmazlarsa 2 düşüğüm bi erken doğumum var diye yalan söyle. Yada imkanın varsa özelde yaptır 1500 tl gibi bişey tutuyor tahliller.

Tamam teşekkür ederim verdiğin bilgi için Rabbim yardımcımız olsun inşallah hepimizin çok taze acım tabiki kolay değil zaman istiyor rahimde bozukluk olsa ilk çocuğum olurmuydu yaşayan 2 oğlum var elhamdülillah.... Ama bu bebek ilk bebek gibi beklenen bir bebekti çok yıktı bizi Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlat versin

Canım rabbim evlatlarına sıhhat sağlık versin. Sen herbirimizden şanslısın 2 evladın daha varmış. Rahim bozukluğu yüksek ihtimal yoktur ozaman. Ama pıhtılaşma olabilir. Daha sonrada problem yRatabilen bir rahatsızlık. Sen önce evlatların için iyi ol. Al onlrı bağrına bas. Evlat acısını ancak evlat dindirir. Senin en büyük ilacın onlar.

Haklısın ama her evlat bir başka can inanki.. Rabbim sizlerede hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah banada bir sağlıklı yavru daha versin... Kimsenin kucağı boş kalmasın Rabbim bu acıyı bir daha yaşatmasın... Aminnnn

Öncelikle basınsaolsun canım
benimde 34. Haftada bebeğim karnımda öldü. Pıhtılasma testlerimde bozukluk varmış benimde. Rahimde perde varmış. Sende biraz kendine gel sonra testlerine başla. Gerekiyorsa yardım al. Şimdi sen yere göğe sığamıyorsundur kim ne derse desin ama daha iyi olacaksın emin ol unutmayacaksın ama bu acıyla yaşamaya alışacaksın.

Gecende sira bulamadim...bugunlerdede esimm ameliyat olucak onunla ilgileniyorum en yakin zamanda gidicem insalah...cevabin icin cook tesekkur ederim...

Başın sağolsun.çok zor çokkk.allah sabrını versin ünşallah.o renkli mavi kırmızılar bebeğe düzgün kan akışının gidip gitmediği,bebeğin iyi beslenip beslenmemesi yani.

Yani pıhtılaşma mı vardı acaba bende hala anlamıyorum doktorum devletten özel olsa anlatırdı ne oldu ne bitti anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…