- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
Arkadaşlar bu arada gebeliğinde geç döllenme olan varmı aranızda ? Varsa ikili testinizi hangi haftada yaptırmıştınız? Ben recep has a gideceğim detaylı ultrason için inşallah bir aksilik olmazsa . Sekreteri sata göre 13+ 3 e randevu verdi o da daha geç bi tarihe veriyordu ben ısrar edince öne çekti. Ama doktorum her ihtimale karşı sata göre 12. Haftada al diyor kafam karıştı benimde geç kalmayalım istiyorum
@beyazpeynir1 cim aslında 11 -12. Haftada hem perinatolog ultrasonla değerlendiriyor (ense kalınlığı ,organ gelişimleri vs.) hemde bazı ultrason değerleri ve kan tahlilleri sonuçları birlikte değerlendirilerek down sendromu gibi hastalıkların varlığı hakkında oran veriliyor. O yüzden detaylı ultrason da yazmıştım . her organ gelişimini o haftada tamamlanmamış olduğu İçin (özellikle kalp ) dediğin gibi 17-18 ve 21-22 . Haftalarda detaylı ultrasona tekrar yönlendiriliyor.Benim doktorum önceki gebeliğimdede 12. Haftada yönlendirmişti perinatoloğa .yaklaşık yirmi dak yarım saat incelemişti tüm organları .o yüzden şimdilik 12. Haftaya kilitlenmiş durumdayım :))güzel şeyler duyup endişelerimizi bir nebzede olsa azaltmak istiyoruz bizİkili test yazmışsın zaten geç farkettim canım:) dediğim gibi bende olabilie geç döllenme ama ikili test yaptırmayacağm
beyazpeynir1 canım bu arada sormayı unuttum sen kaçıncı haftandasın şimdi ? Açığı kapatmanızada çok sevindim maşallah:)
İnşallah canım burda yazan tüm melek anneleri hayırlısı ile kavuşur inşallahMaşallah canim , sağlıkla sihhatle vaktin de kavusursunuz ins yavrusuna :)
Öyle canım bişey kalmadı son zamanlar zor geçiyor 38 + 2 oluyor canım inşallah burdan zamanı gelince hepimizin güzel haberlerini bir bir alacağız inşallahMaşallah birşey kalmadı şimdi senin güzel haberini bekliyoruz canım :) kaç hafta kaç gün oluyor 23 ocakta
Zamanla ilerler canım inşallah ikili tarama detaylı ultrason şudur budur derken nasıl vakit gecmiş diyeceksin Rabbim emanetini sana bağışlasınMaşallah annesi.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bizimde bugün kontrolümüz vardı şimdilik bir problem görünmüyor.Gerçi daha çok başındayız yolun şuanki hedefimiz onikinci haftayı görebilmek ve sağlıklı olduğunu duyabilmek.Aslında sata göre 9+3 ama geç döllenme olduğunu düşünüyor doktorum tüm kontrollerde bir hafta geriden geliyoruz
Cok şükür canım temiz çıkması iyi olmuş Rabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah hayırlısıylaSağol canım iyiyim sen nasılsın pıhtılaşma falan temiz çıktı yarın tekrar randevüm var tabi hava şartları na göre gidicem kar var yarın diyorlar eşimle çağırdı bu sefer ikimizden alıcam kan kromozom analizi yapalım dedi düşükler için yapıyoruz dedi bakalım nasıl olacak heralde ocak sonunu bulur oda çıkması
Amin canım .Hepimizinkini inşallah.Zamanla ilerler canım inşallah ikili tarama detaylı ultrason şudur budur derken nasıl vakit gecmiş diyeceksin Rabbim emanetini sana bağışlasın
Maşallah canım .Dediğin gibi doktorlar pek önemsemiyorlar bir hafta geri ileri .Bizimkide böyle geriden giderse hep adet tarihimi değiştireceğini söyledi. Dün birde 11. 12. Haftada daha iyi görünüyor herşey 12. Haftayı geçsin istemiyorum kontrolün dedi. Aslında ikili testin 14. Haftaya kadar yolu var diye biliyorum ama bizimki tutturdu 12. Haftayı geçmesin diye .perinatoloğun sekreteride şu anki duruma göre hesaplayıp 12 . Haftanın sonuna randevu veriyor Bende şimdi o zamana kadar bebek ya haftasını yakalarda 12. Haftayı geçerse diye endişeleniyorum.Canım salı günü sat a göre 10+0 iken ultrasonda 9+4 çıktı. Doktor doğaldır dedi biraz ileri geri oynamalar. Bugün sat a göre 10+3
Maşallah canım .Dediğin gibi doktorlar pek önemsemiyorlar bir hafta geri ileri .Bizimkide böyle geriden giderse hep adet tarihimi değiştireceğini söyledi. Dün birde 11. 12. Haftada daha iyi görünüyor herşey 12. Haftayı geçsin istemiyorum kontrolün dedi. Aslında ikili testin 14. Haftaya kadar yolu var diye biliyorum ama bizimki tutturdu 12. Haftayı geçmesin diye .perinatoloğun sekreteride şu anki duruma göre hesaplayıp 12 . Haftanın sonuna randevu veriyor Bende şimdi o zamana kadar bebek ya haftasını yakalarda 12. Haftayı geçerse diye endişeleniyorum.
Amin Can'ım inşallah bugün gidemedik erteledim randevuyu salı ya aldım hayırlsıı inşallahCok şükür canım temiz çıkması iyi olmuş Rabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah hayırlısıyla
Hayırlısıyla güzel haberlerini alırsın inşallahAmin Can'ım inşallah bugün gidemedik erteledim randevuyu salı ya aldım hayırlsıı inşallah
İnşallah Can'ım amin 2017 yılı hepimize şans getirsinHayırlısıyla güzel haberlerini alırsın inşallah
saolun az kaldi doğuma.. allahtan bebegime bişey olmadi. çok şükür.Cok gecmis olsun canim sukur ki iyisiniz zaman cabucak gecer insallah
başka hastaneye gitsen olmaz mi?Kizlar birsey soracagim ben doktora danismadan inofolic kullansam olur mu kullananlar var mi ?
Hemsireyim oysaki hastanede calisiyorum zaten ama 2 kaybim var kimseye gidip de ben tekrar hamile kalmak istiyorum demek istemiyorum kadindogumun önünden bile gecmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?